SACCSIV – blog ortodox

Detalii incredibile ies la iveală înainte de alegerile parlamentare! Este Alexandru Rafila fiul unui torționar cu același nume care a fost șeful Securității Arad?

Posted in ALEXANDRU RAFILA by Vali on octombrie 18, 2020

Sursa: https://www.gandul.ro/stiri/detalii-incredibile-ies-la-iveala-inainte-de-alegerile-parlamentare-este-alexandru-rafila-fiul-unui-tortionar-cu-acelasi-nume-care-a-fost-seful-securitatii-arad-foto-video-19522174

Detalii incredibile ies la iveală înainte de alegerile parlamentare! Este Alexandru Rafila fiul unui torționar cu același nume care a fost șeful Securității Arad?

Noi informații încep să iasă la iveală cu câteva săptămâni înainte de alegerile parlamentare și la scurt timp după ce Aelxandru Rafila și-a anunțat candidatura din partea PSD: Se vehiculează că reprezentantul României la OMS ar fi de fapt fiul fostului  torționar cu același nume care a fost șeful Securității din Arad și care a fost responsabil de masacrul armat de pe Valea Crișului Alb la sfârșitul anilor ’40.

Un ofițer de Securitate cu numele de Alexandru Rafila a condus Serviciul Securității Arad între anii 1948 – 1949, potrivit CNSAS.

Detalii incredibile ies la iveală înainte de alegerile parlamentare! Este Alexandru Rafila fiul unui torționar cu același nume care a fost șeful Securității Arad? - FOTO / VIDEO

Și realizatoare TVR Lucia Hossu-Longin a vorbit despre torționarul Alexandru Rafila în al şaselea episod din Seria Torționarii: „Masacrul de pe Valea Crişului Alb”.

Alexandru Rafila, un fost maior la Securitate

„Alt absolvent de patru clase primare Alexandru Rafila ajuns comandantul Securității din Arad care a executat 27 de țărani, în mijlocul satelor ce se opuneau colectivizării mi-a mărturisit că în anii aceia «cu timbrul acesta de revoluționară m-ar fi arestat»”, afirma realizatoare TVR.

De asemenea, în Memorialul Durerii despre Alexandru Rafila se susține că „a reprimat cu gloanțe opoziția la colectivizare în masacrul din 1949 de pe Valea Crișului Alb”.

Andrei Ruse, editor la Hyperliteratura, unde a fost lansată o carte din seria Memorialul Durerii, „Reeducarea de la Pitești. Cerberii penitenciarelor”, a explicat pe rețelele de socializare cum în cartea menționată un întreg capitol este dedicat lui Alexandru Rafila torționarul, care ulterior a devenit și el medic.

„În CV-ul său și în orice am căutat, nu apare nimic legat de trecutul său înainte de facultate, ceea ce mi se pare (foarte) suspect. Am încercat să sap mai adânc, fără rezultate, așa că singura chestie care mi-a venit în minte a fost s-o sun chiar pe autoare, s-o întreb dacă știe ceva de această «coincidență» (Lucia Hossu-Longin a realizat un interviu cu Alexandru Rafila la începutul anilor 90, pentru Memorialul Durerii – mare parte din el este transcris și în cartea de care pomeneam). Și mi-a confirmat azi nu doar că ar fi rude, ci că Alexandru Rafila, marele medic de astăzi, este, se pare, chiar fiul ucigașului din anii ’50… Am rămas mut…”, a declarat și Andrei Ruse, editor de carte.

Coincidența este că tatăl lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, are același nume cu fiul, potrivit unui document din „Monitorul oficial” referitor la numirea unor membri în Consiliul de Administrație al Unifarm.

Doctorul Alexandru Rafila: „Tatăl meu era medic de familie (…) cred că a fost lucrul care m-a influențat mult în alegerea profesiunii”

Într-un interviu pentru revistagalenus.ro, doctorul Alexandru Rafila mărturisea că a devenit medic datorită tatălui său: „Tatăl meu era medic de familie, avea foarte mulți pacienți și era foarte dedicat activității lui, iar eu auzeam multe relatări despre problemele pe care oamenii le au legat de starea de sănătate și cum poți să-i ajuți ca medic. Acesta cred că a fost lucrul care m-a influențat mult în alegerea profesiunii”.

GÂNDUL.RO a încercat să îl contacteze doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, dar până la momentul transmiterii acestei știri nu am primit niciun răspuns.

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. tvarheolog said, on octombrie 18, 2020 at 3:02 pm

  Interesant: azi, 18 octombrie 2020 cineva a postat episodul integral https://www.youtube.com/watch?v=PpxlGauQP7M

  Apreciază

 2. mircea.v said, on octombrie 18, 2020 at 6:59 pm

  Cand a mai fost vaj pe teme de vaccinare obligatorie, am dat search pe google dupa Rafila, si am ajuns la un Rafila secu, anii ’50…, da am zis ca nu e momentul sa abat atentia in alta directie. Acum se zice ca cica asta e tatal lui. Sa vedem daca e adevarat. Nu m-ar surprinde.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mihai T said, on octombrie 18, 2020 at 7:04 pm

  Cum a ieșit la iveală tocmai acum ? Tocmai după ce s-a anunțat că intră în PSD ? Pare un plan coordonat, ca să reducă din procentele psd-ului. Un alt scop ar putea fi să facă oamenii astfel de asocieri (overton). Ca să se ”normalizeze” ideea că vaccinurile vor ucide oameni.

  Apreciază

 4. octavpelin said, on octombrie 19, 2020 at 11:17 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

 5. Elena said, on octombrie 19, 2020 at 11:49 am

  La adresa de mai jos sunt date explicaţii la acest articol, doctorul recunoaşte că este fiul lui A.R. dar că tatăl său a fost dat afară din securitate cu două luni înante de execuţia ţăranilor şi apoi a urmat facultatea.

  https://www.digi24.ro/alegeri-parlamentare-2020/cine-a-fost-tatal-lui-alexandru-rafila-foarte-multe-informatii-nu-sunt-adevarate-nu-vad-unde-este-vina-mea-spune-profesorul-1386691

  Eu ştiu că cei care de exemplu aveau pământ nu aveau dreptul să facă o facultate.
  Am avut şi un coleg de birou foarte bun profesionist care a fost exmatriculat din facultate în anul al doilea pe motiv că avea o prietenă evreică.

  Apreciază

 6. Elena said, on octombrie 19, 2020 at 12:46 pm

  I-am dus Părintelui Justin Pârvu o carte cu istoria românilor ( referitor la apartenenţa dacică) scrisă de pr. prof. Ştefan O. Părintele mi-a spus că toate sunt bune şi frumoase dar să nu uităm de perioada arestărilor politice comuniste. Toţi cei incomozi sistemului au fost arestaţi ( profesori, studenţi, preoţi, miniştri, toată spuma României, toţi cei care puteau lumina acest popor) .
  Doctorul mentionat în articolul de mai sus se întreabă pentru ce este învinuit de trecutul tatălui său ( precizează şi că tatăl său tocmai fusese demis şi nu el a ucis ţăranii).
  Eu mă întreb cum este posibil să fie condamnaţii în vremurile noastre fii deţinuţilor politici .
  Sunt deţinuţi care au ajutat în temniţele comuniste şi evrei.
  Tribunalul International de la Nurnberg a scos de sub acuzare Miscarea Legionara. Crin Antonescu a studiat o istorie scrisă de comunişti, nu o istorie reală şi a aruncat pietroiul în baltă… Sfinţii închisorilor comuniste nu au acceptat aşa că imediat politicianul s-a sinucis politic.

  Apreciază

 7. […] de o parte il avem deci pe Alexandru Rafila, fiul unui securist, lucrator la OMS si activist al dictaturii medicale. Iar de cealalta parte, pe Calin Georgescu, cel […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: