SACCSIV – blog ortodox

Ca şi „mort”: Israelienii ridiculizează noul nume al companiei care deţine Facebook

Posted in Facebook, ISRAEL by Vali on octombrie 30, 2021

Sursa: https://adevarul.ro/tech/retele-sociale/ca-mort-israelienii-ridiculizeaza-noul-nume-companiei-detine-facebook-1_617ca1b75163ec4271f6e99f/index.html

FOTO: Shutterstock

Schimbarea de nume a companiei care deţine Facebook, Instagram şi Whatsapp a stârnit valuri de ironii în Israel, unde cuvântul „Meta” sună ca şi cuvântul ebraic pentru „mort”, realtează BBC.

Mai multe persoane au intrat pe Twitter pentru a-şi împărtăşi părerea despre noul nume sub hashtag-ul #FacebookDead.
Voluntarii de la serviciul de salvare Zaka au participat şi ei la glumă, spunându-le urmăritorilor lor de pe Twitter: „Nu vă faceţi griji, ne ocupăm de asta”.
In Hebrew, *Meta* means *Dead* The Jewish community will ridicule this name for years to come.
— Nirit Weiss-Blatt, PhD (@DrTechlash) October 28, 2021
Un alt utilizator Twitter a scris : „Vă mulţumim că le oferiţi tuturor vorbitorilor de ebraică un motiv bun să râdă.”. Totuşi, Facebook nu este singura companie care a fost ridiculizată din cauza traducerilor brandului său.
Când KFC a ajuns în China în anii ’80, motto-ul său „finger lickin’ good” nu a fost prea bine primit de localnici.Traducerea în mandarină a motto-ului era „mănâncă-ţi degetele”.
Dar acest lucru nu a dăunat prea mult companiei. KFC este unul dintre cele mai mari lanţuri de fast-food din ţară. Rolls-Royce a schimbat numele maşinii sale Silver Mist, deoarece „mist” se traduce în germană prin „gunoi de grajd”. Maşina a fost redenumită Silver Shadow.
Similar, când Nokia a lansat telefonul Lumia în 2011, acesta nu a avut parte de reacţia la care se aştepta compania. În spaniolă, Lumia este un sinonim pentru prostituată, deşi se pare că apare doar în dialectele cu o puternică influenţă ţigănească.
Honda era cât pe ce să-şi numească noua maşină „Fitta”, care este o descriere vulgară pentru vagin în suedeză.
Se pare că termenul nu se traducea într-un mod favorabil nici în alte limbi.În acest caz, problema a fost detectată la timp şi s-a luat decizia de a numi vehiculul „Jazz” în majoritatea ţărilor.
de Malina Gindu
Tagged with: , , ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apa trece, pietrele rămân said, on octombrie 30, 2021 at 6:29 pm

    https://www.activenews.ro/covid/Vasile-Banescu-vaccinatul-de-la-Patriarhie-vorbeste-la-HotNews-ca-un-Papa-al-Romaniei-Pozitia-tuturor-cultelor-religioase-si-a-Bisericii-Ortodoxe-Romane-a-fost-si-este-una-profund-favorabila-vaccinarii.-Micii-au-intinat-un-act-atat-de-curat-ca-vaccinul-170284

    Domnul Vasile Bănescu este papistaș și nu știm noi? Cu cine s-a consultat când a făcut aceste afirmații? Biserica suntem noi, creștinii care mărturisim Adevărul. Cine nu mărturisește Adevărul nu poate vorbi în numele Bisericii. Nimeni nu poate transmite în numele Bisericii alte învățături în afara celor validate de Sfinții Părinți. În Apocalipsă, capitolele 13-14, ne sunt prezentate indicii clare ale peceții lui Antihrist.

    Pe măsură ce aflăm noi detalii de la adevărații specialliști, ne dăm seama că serul EXPERIMENTAL PREZENTAT OAMENILOR CA FIIND VACCIN conține nanoroboți cu hydrogel, grafen și enzima luciferază care are rol de marker identitar. Marker identitar în locul numelui de Botez! Acest marker identitar poate fi dirijat cu ajutorul tehnologiei pe mâna dreaptă sau pe frunte. Deja se recunoaște oficial dorința elitelor de a avea o identitate digitală, care, pentru noi, creștinii, echivalează cu pecetea antihristică. Cum să fie de acord creștinii cu așa ceva când versetele Apocalipsei ne spun să nu acceptăm un număr al cărui semn este 666 în locul numelui de Botez? Apoi, cum să accepte creștinii modificarea genetică, celulele de fetuși avortați și supunerea față de inteligența artificială și față de Antihrist?

    Dacă domnul Bănescu a acceptat markerul identitar în locul numelui de Botez, să-și asume riscurile, dar să nu spună că Biserica are o atitudine ,,profund favorabilă vaccinării”, căci aceasta este o minciună sfruntată! Numărul mare al nevaccinaților infirmă cele spuse de către domnul Vasile Bănescu. Așadar, îi recomand să coboare cu picioarele pe pământ și să observe că nu el este Biserica, ci aceia care ascultă de Dumnezeu, nu de forțele oculte!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.