SACCSIV – blog ortodox

Video: “Papa și alți lideri de credință lansează un apel pentru climă”

Posted in CLIMA, incalzirea globala, papa Francisc I, schimbarea climei, VIDEO by saccsiv on octombrie 5, 2021

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on octombrie 5, 2021 at 10:45 pm

    Parintele Efrem Filotheitul:

    …toți aceștia au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei care iese din mare – Antihristului…

    Biserica Ortodoxa lui Hristos este Sobornicească în sensul că deține deplinătatea Adevărului și a harului prin luminarea și mântuirea lumii și, în plus, este Sobornicească în sensul tinde nu să cucerească, ci să sfințească lumea.
    Cap al Bisericii este Hristos, iar noi, mădulare fiecare  în parte, uniți prin dreapta credința  „în legătura dragostei”. 
    Cu cât fiecare se curateste si se sfințește mai mult pe sine, cu atât se afla mai deplin in  Trupul Bisericii Ortodoxe. Istoria Bisericii Ortodoxe este o istorie a luptei de curatire si sfințire a credincioșilor ei. 
    Toți cei care cred si marturisesc dreapta credinta   iubesc cu adevărat, iar toți cei care nu marturisesc deplin ortodoxia iubesc cu ipocrizie, cu dragoste mincinoasa. Noi, ca creștini ortodocși, îi iubim pe toți și dorim să ajungă la cunoașterea Adevărului. Așa ne-a învățat Dumnezeul Dragostei, așa se odihnește conștiința noastră.
    Nu devenim dușmani ai oamenilor din pricina ereziei sau a necredinței lor, dar nici nu vom iubi vreodată necredința sau erezia de dragul oamenilor, căci altfel ne vom înstrăina de harul lui Dumnezeu. 
    Dumnezeu revarsă puterea harului Dragostei Sale, atunci când este închinat „în Duh și în Adevăr”. Cei care vorbesc bombastic despre dragoste îi alterează conținutul, pentru a-i îmbrățișa pe toți ereticii de toate nuanțele. Este atât de falsă si de fada această dragoste ecumenista, întocmai ca „mireasma” florilor de plastic…
    Ecumenistii spun să ne unim noi, ortodocșii, cu romano-catolicii și în continuare cu protestanții și cu toate ereziile cunoscute sau necunoscute pe care le-a născocit diavolul în numele creștinismului. Și, după ce se unesc toți creștinii, fără excepție, între ei, apoi se vor uni și cu musulmanii, cu iudeii și, prin extindere, cu budiștii, brahmanii, shintoiștii și, îndeobște, cu toate religiile lumii.
    Această a-tot-erezie mondială se realizează prin Consiliul Mondial al Bisericilor. Termenul  acesta – CMB – credem că nu corespunde realității Adevarului. Este vorba de Consiliul Mondial al Religiilor părelnice…
    Singurul Zeu care va pretinde acolo obolul adorării va fi Baphomet (Lucifer) cel căzut, care prin unealta sa prezenta printre oameni, Antihrist, va realiza in favoarea sa abolirea credinței in Hristos și a închinării credinciosilor ortodocsi față de Fiul si Cuvantul lui Dumnezeu Cel Intrupat.
    Pentru ecumenism nu există un Dumnezeu Personal, căci, pentru ecumeniștii obtuzi, dogma Dumnezeului Treimic este inadmisibilă. 
    Se știe că sionismul mișcat de Antihrist coordonează două acțiuni perfide în interiorul și în afara Bisericii Ortodoxe care nu urmăresc decât un scop, anume cucerirea fortăreței care se numește Ortodoxia. 
    Papistași, protestanți, milenariști, masoni, unioniști, ecumeniști și orice fel de „rădăcină eretica a amărăciunii”, toți aceștia „au un singur cuget şi puterea şi stăpânirea lor o dau fiarei” care iese din mare – Antihristului.
    Ei vor porni război împotriva Mielului, dar Mielul îi va birui, pentru că este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor şi vor birui şi cei împreună cu El – chemaţi şi aleşi şi credincioşi” (Apocalipsă 17:13-14). 
    Socotim că Ortodoxia nu-și are locul în acest mișmaș al înșelărilor și ereziilor – CMB. Această vicleană făcătură „ecumenista” nu urmărește căutarea Adevărului, ci, potrivit Părintelui Haralambos Vasilopoulos: „Este un amestec ce urmărește dispariția Adevărului. Este o încercare nu ca cei înșelați să găsească Adevărul, ci de a-l pierde și cei care îl au, adică cei ce cred într-Una, Sfântă, Sobornicească și Apostoleasca Biserică”.
    Să nu ne înșelăm. Între Ortodoxie și erezie există o mare prăpastie.
    Toti  cei care nu cred potrivit Tradiției Duhului Sfant se vor inchina lui Antihrist!

    https://orthos-apoteichismenoi.webnode.gr/l/antigrafi-apo-gerontas-efraim-katoynakiotis-o-oikoymenismos-kyriarcheitai-apo-akatharta-pneymata/

    Apreciază

  2. Enciclica "Laudato Si" - inspirata din scrierile "sfantului" Francisc din Assisi said, on octombrie 5, 2021 at 10:48 pm

    Un mic detaliu, deloc intamplator:

    aceasta intalnire ecumenica a avut loc pe ieri, pe 4 Oct 2021, cand catolicii il sarbatoresc pe asa numitul „sfant” Francis de Assisi.

    Sa nu uitam, enciclica ecologica „Laudato Si” a lui papalapte Francesco, care trateaza exact falsa problema a „Schimbarilor climatice”, este inspirata din scrierile si credintele lui Francis of Assisi.

    Iata cum incepe balaria:

    1. “LAUDATO SI’, mi’ Signore” – “Praise be to you, my Lord”. In the words of this beautiful canticle, Saint Francis of Assisi reminds us that our common home is like a sister with whom we share our life and a beautiful mother who opens her arms to embrace us. “Praise be to you, my Lord, through our Sister, Mother Earth, who sustains and governs us, and who produces various fruit with coloured flowers and herbs”. (https://www.vatican.va/content/francesco/en/encyclicals/documents/papa-francesco_20150524_enciclica-laudato-si.html)

    Deja din prima fraza, „sfantul” o da in balaria dracilor: Maica Pamant (Mother Earth) = Zeita Gaia, etc.

    1. „Lăudat să fii, Domnul meu”, cânta sfântul Francisc din Assisi. Acest frumos cânt amintește de casa noastră comună ca fiind o soră, cu care împărtășim existența, și o mamă frumoasă care ne primește în brațele sale: „Lăudat să fii, Domnul meu, pentru sora noastră maica pământ, care ne susține și ne conduce, și produce diferite roade cu flori colorate și iarbă”

    Scrisoarea enciclică „Laudato Si’ a „ne-sfântului părinte” Papa Francis despre îngrijirea casei comune – mai jos in romana, pentru doritori:

    https://www.magisteriu.ro/laudato-si-2015/

    Fiara papala moderna, foloseste aceeasi latratura cu cea a vechii fiare papale.

    Dragut, nu?

    Apreciat de 1 persoană

  3. Felix said, on octombrie 6, 2021 at 12:34 am

    Parintele Athanasie Mitilineos:

    Antihristul va anunța, iubitii mei, venirea unei Noi Ere pe pământ, care va urma dupa Era Creștina…
    Veti auzi cum că creștinismul a devenit depășit, falimentar, că nu mai are nimic de oferit și chiar va vor spune, că creștinismul nu mai este valabil ci depășit, si ca va trebui să creeze o reconfigurare, o resetare…
    Sfinții Parintii ai Bisericii vor fi considerați depășiți.
    Va intreb într-un mod tragic, Antihristul va sta și el în oricare din bisericile ortodoxe? Sfântul Ioan Hrisostom (Ioan Gura de Aur), menționează acest lucru, dar în ce sens?
    Nu în sensul că Antihristul va sta el in locasul bisericesc, nu va ganditi la așa ceva, ci în sensul ca i vom vedea pe slujitorii Antihristului in bisericile ortodoxe.
    Când vedem clerici ecumenisti sau clerici masoni, si chiar clerici eretici, ortodocși sub acoperire dar care in ascuns sunt eretici, deci cand vom vedea patriarhi, episcopi, arhimandriți, preoti duhovnici, diaconi, orice fel de oameni care vor spune lucruri eretice, cum ar fi:
    – Canoanele sunt demodate, învechite.
    – Pidalionul nu mai are nicio semnificație și nicio valoare.
    – Postul ar trebui ajustat sau chiar abolit.
    – Infranarea, asceza este un lucru învechit, depasit.
    -Astăzi trăim într-o Nouă Eră, trebuie să vedem pedagogia tinerilor cu un alti ochi, ca ei sa si poata trăi viața sexuală și așa mai departe…
    Ei bine, toti acesti clerici care vor colporta ideile antementionate nu sunt ei oare organe ale Antihristului care se vor preumbla prin administratia Bisericii Ortodoxe?
    Dumnezeu insa isi are sfinții Săi în fiecare epocă. Pentru a da un răspuns credincioșilor: nu putem spune că sfinții sunt învechiți. În fiecare secol vor fi sfinți. În secolul al XX-lea ne a fost dat Sfântul Nectarie.
    Foarte corect și caracteristic, a fost descris ca „Sfântul secolului nostru”.
    Antihristul nu va tolera cinstirea vreunui sfânt, pentru că va pretinde că sfințenia este un lucru învechit și este depășită deoarece si Evanghelia este depășită si Evanghelia nu mai poate face sfinți. Dar Dumnezeu îi va da pe Sfinți in toate epocile pentru a da răspunsul că Evanghelia nu este depășită.
    Avem multa stralucire si fast acum in biserici, avem atât de multe modalitati de confort. Stam confortabil si nu simțim că suntem în pericol din partea oamenilor necredinciosi din lume care abia așteaptă să ne deruteze.
    Sfantul Efrem Sirul spune ca in vremurile din urma oamenii se vor intreba nedumeriti: unde ne vom mai putea hrani cu cuvinte duhovnicesti?!
    Oamenii se vor intreba. Nu mai putem auzi undeva o predică inflacarata sa ne aprindem de ravna? Și va răspund eu: Nu. Nicăieri nu veti mai auzi o predica adevarata. Nicăieri.
    Deci va veni si aceasta ultima ispită.
    Și pentru această ultima ispită, dragii mei, Domnul Hristos le-a spus ucenicilor Săi in grădina Ghetsimani:
    privegheati și rugati va, ca să nu cadeti în ispită!
    Vreti să vedeti despre ce este vorba?
    Ce îi spune Domnul îngerului (episcopului) Bisericii din Filadelfia?
    În Apocalipsa
    3: 10-11.
    Hristos ii spune:
    Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.
    Vin curând; ţine ce ai, ca nimeni să nu ia cununa ta.
    Pentru că ai păstrat cuvântul răbdării Mele, de aceea te voi păzi la vremea ispitei care va veni în întregul univers.
    Care este această ispită?
    Prigoana lui Antihrist. Hristos spune că va avea grijă de noi. Va veni neintarziat, păstrează ceea ce ai!
    Ești creștin ortodox? Păstrează ceea ce ai: credinta ortodoxa!

    Franturi extrase din a 57-a cuvantare la
    Apocalipsă.

    Apreciat de 1 persoană

  4. scortisoara said, on octombrie 6, 2021 at 9:05 am

    Interesant … oameni de stiinta de la Pfizer spun adevarul despre imunitatea naturala . Vaccinul expus .

    https://iconnectfx.com/view/aa03f0b7-8125-ec11-9969-0050568299de

    Apreciază

  5. Felix said, on octombrie 6, 2021 at 9:25 am

    Parintele Athanasie Mitilineos:

    Exista al treilea și ultimul pas al ecumenismului.
    Primul pas este unirea sau fuzionarea ortodoxiei cu romano-catolicismul si protestantismul, care la randul lor se unesc cu iudaismul si cu islamul.
    Si rezulta ca acestea cinci sunt unite.
    Și apoi se trece la al treilea pas al ecumenismului.
    Acest pas este unirea celor antementionate cu asa numitele religii naturale care sunt păgâne, budiste și așa mai departe! Se unesc toate acestea.
    Daca suntem si dorim sa ramanem ortodocși – nu trebuie sa recunoastem sau sa acceptam aceasta uniune sau unire.
    Aceasta fuziune, acest sincretism va fi marea ispită a sfârșitului vremurilor!
    Ce înseamnă să accepti ispita asta a amestecului, a sincretismului?
    Este scris în Noul Testament –
    această ispită va provoca rasturnarea sau desfintarea Persoana Dumnezeului-Om adica a lui Hristos.
    Această ispita vine pe calea ecumenismului.
    Aceasta este ultima ispită din istorie.
    Va voi spune despre ce este vorba.
    În spatiu religiilor, înainte de a veni Antihrist, înainte de apariția publica a Antihristului, toate religiile trebuie sa fie deja unite, ecumenismul le va va fi unit deja intr o singura religie, înainte de venirea in public a lui Antihrist.
    Deci va trebui sa fie o singura religie înainte de venirea lui Antihrist!
    Ecumenismul este opera Diavolului 100%! Asa cum spune Sfantul Justin Popovici: ecumenismul este pan erezie adica cuprinde toate ereziile. Nu este o erezie, este suma tuturor ereziilor, de când au apărut pe Pământ. Acest ecumenism va conduce duce la intronizarea lui Antihrist.
    De aceea v-am spus, înainte de ivirea Antihristului, vom ajunge la ecumenism deplin (Sfantul Gavril Georgianul spune ca dupa ecumenism va veni Antihrist n.n.).
    Când va vine Antihristul in public va desființa ecumenismul.
    Observati despre ce este vorba?
    Va aboli ecumenismul, nu pentru că ne asa ne imaginăm noi, ci pentru ca așa este scris în Noul Testament!
    Sfantul Apostol Pavel scrie:
    Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept Dumnezeu.
    (2 Tesaloniceni 2: 4)
    Antihristul va fi obiectul adorarii si acelasi timp cel care se opune lui Hristos, deci Antihrist! Pentru ca va fi esenta mândriei luciferice!
    Va fi mai presus de toate ca sa stapaneasca Pământul!
    Se va auto numi „Messiah” si va pretinde sa i se aduca inchinare pentru că va fi deasupra tuturor! Se va considera Dumnezeu adică se va situa deasupra Sfintei Treimi, deasupra lui Buddha, etc. , deasupra tuturor!
    Antihristul va desființa toate religiile care vor fi fost deja unite prin ecumenism, astfel încât se va aseza, în templul lui Dumnezeu, ca „Messiah” și va spune:
    Eu sunt Messiah si nu există alt Dumnezeu afara de mine!
    Antihrist va face si minuni false,
    asa cum spune apostolul Pavel:

    Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
    Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
    Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni, Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea….

    Este o nascocire teribila acest ecumenism care pregatese terenul venirii lui Antihrist!
    Încă două cuvinte, despre marea tentație a sfârșitului ..
    Domnul ne avertizează în Apocalipsă și îi scrie Îngerului (episcopului) din Filadelfia:
    Pentru că ai păzit cuvântul răbdării Mele, şi Eu te voi păzi pe tine de ceasul ispitei ce va să vină peste toată lumea, ca să încerce pe cei ce locuiesc pe pământ.
    (Apoc. 3:10)
    Te voi salva!
    Te voi păzi de ceasul ispitei care urmează să vină asupra întregului Univers, pentru a-i cerca pe cei care locuiesc pe fața pământului.
    Și care este această ispită ..?
    Provocarea sau rasturnarea Persoanei Dumnezeului-Om adica a lui Hristos.
    Cine este Hristos?
    Este Fiul si Cuvantul Intrupat a lui Dumnezeu!
    Teosofia și masoneria au negat acest lucru.
    Au o imagine, un tablou de diferite dimensiuni, așa-numita „Cină”
    Cina cea de Taină a este in Ortodoxie sursa Tainelor – din cuvântul Mister – Misterion! În plus, este Taina, caci il uneste prin har, indeosebi prin impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, pe crestinul ortodox cu Hristos cu Dumnezeu! Mă refer la Cina cea de Taina.
    Dar masonii si teosofii in acel tablou
    reprezinta pe Hristos la mijloc.
    În stânga și în dreapta lui sunt altii….
    (nicidecum cei 12 Apostoli) Astfel vedem pictati pe Zoroastru, Mithras, Moise, Mahomed, Buddha care sunt configurati de a stânga și de a dreapta lui Hristos!
    Asta numesc ei initiere secreta și, prin urmare, îl acceptă pe Hristos doar ca maestru pe picior de egalitate cu Buddha, de acelasi rang cu Mahomed etc. si cu ceilalati care sunt pictati…
    Deci, pun la îndoială Persoana Dumnezeului-Om adica a lui Hristos!
    Aceasta pictura masonica sau teosofica prolifereaza!
    Dacă vreodată te duci intr un loc și vezi acest tablou antementionat, să știi că este de sorginte masonica.
    Deci, aceasta este marea ispită de la sfarsitul vremurilor!
    Totuși, această ispită se infiripa deja din timpul nostru pentru a creea confuzie si indoiala în Persoana Dumnezeului-Om, a lui Hristos.
    Atunci cand omenirea aluneca constant catre apostazie, se leapada de Iisus Hristos ca Fiu al Dumnezeu!
    Pentru aceasta, numai o rămășița dintre ortodocsi va fi salvată, foarte putini ortodocsi se vor mantui.
    De aceea este important pentru noi să cunoaștem Dumnezeirea lui Hristos. El Este Cel Ce Este!
    Pentru că generic si budhismul vorbeste de Dumnezeu ..
    Și Islamul vorbeste de Dumnezeu …
    Dar cine este acest Dumnezeu?
    Tată, Fiul și Duhul Sfânt!
    Un Dumnezeu, in Trei Fețe sau Persoane preaslavit!
    Sfânta Treime!

    Extras din a 9 a cuvantare la cartea Vechiului Testament: Profetul Isaia.

    Apreciat de 1 persoană

  6. kunta kinte said, on octombrie 6, 2021 at 12:12 pm

    Atentie mare la ce hotariri vor lua la sfarsitul acestei luni la intilnire de la Glassgow

    Apreciază

    • WEF said, on octombrie 6, 2021 at 12:48 pm

      WEF este planificat să reunească liderii mondiali pe tema „A lucra împreună, a restabili încrederea” în perioada 17-21 ianuarie 2022 la Davos.

      https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/03/30/liderii-a-23-de-tari-sustin-ideea-unui-tratat-de-pandemie-pentru-urgente-viitoare/

      Apreciază

    • Felix said, on octombrie 6, 2021 at 1:12 pm

      Sfantul Nicolae Velimirovici despre vremurile din urma:
      Biserica lui Hristos va fi pusă în afara legii, iar pentru pomenirea vădită a numelui lui Hristos, vor fi dispuse pedepse aspre, însă se vor izbăvi numai aceia care vor chema numele Domnului. Fiul Omului când va veni în mod neaşteptat şi-l va ucide pe „fiul pierzării”, pe cel din urmă tiran al oamenilor, oare va afla pace pe pământ?
      O va afla, dar nu în chip vădit. O va afla însă nu în minunatele biserici, aşa cum sunt cele de acum, ci prin peşteri şi pustietăţi. O va afla dar nu încuviinţată şi protejată, ci condamnată şi prigonită. O va afla dar nu în fastul Liturghiei şi psalmodiei, ci în templele inimilor oamenilor şi în şoaptele de pe buzele lor, fiindcă Biserica Sa a început cu mucenicia şi se va sfârşi prin mucenicie, fraţii mei.
      După previziunea Apostolului Pavel, în vremurile din urmă, printre mucenicii ce vor pătimi pentru Hristos, vor fi mulţi evrei. Fiindcă istoria Bisericii a şi început cu evreii. Numărul creştinilor din Biserica pământească va fi foarte mic. Şi va fi timpul când în primul rând se vor împlini cuvintele pline de mânie ale Domnului: „Cine este nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine este spurcat, să se spurce încă” (Apoc. 22:11), fiindcă şi chemarea la pocăinţă a păgânilor va înceta.
      Însă în acele vremuri, Biserica din Ceruri va fi plină până la refuz. Nenumărate popoare, neamuri şi generaţii vor străluci în Cer, ca într-un adăpost liniştit. Cartea Vieţii va fi plină din scoarţă în scoarţă. Pe ultima foaie a acestei cărţi, va fi întru strălucire înscrise numele acelor ultimi creştini, pe care Domnul Iisus Hristos îi va mai ţine pe pământ, atunci când Se va arăta în puterea şi în slava Sa, cu toţi Sfinţii îngeri. Iar satana va fi aruncat în lacul cel de foc împreună cu toate slugile sale, cele cu chip neomenesc sau omenesc. Şi pământul va fi pârjolit de foc şi Stăpânul va fi mulţumit.
      Iar Biserica Cerească, pe care nimeni nu o poate măsura, Recolta cea vie şi cuvântătoare a Domnului, se va afla îmbrăcată în haina albă a curăţiei şi a bucuriei. Şi veşnic va cânta o mare slavoslovie Sfintei Treimi, Singurului Dumnezeu, iar Domnului Iisus Hristos, Mântuitorului, drama obştească şi măreaţă a lumii zidite de la început până la sfârşit.
      Fericiţi vor fi cei care în aceste zile din urmă nu se vor înfricoşa de vrăjmaşii lui Iisus, în care nu este viaţă. Aceştia vor fi părtaşi veşnicei slave şi bucurii a Domnului lor.

      Apreciat de 3 persoane

  7. sediul central al unei religii mondiale said, on octombrie 7, 2021 at 7:09 pm

    În 2022 se va deschide sediul central al unei religii mondiale – Invictus
    https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/10/07/in-2022-se-va-deschide-sediul-central-al-unei-religii-mondiale/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.