SACCSIV – blog ortodox

Video: Staretul Efrem de la Manastirea Vatoped promovand vaccinul

Posted in Coronavirus, Muntele Athos, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE, VIDEO by saccsiv on septembrie 13, 2021

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. scortisoara said, on septembrie 13, 2021 at 12:16 pm

    Asta e ..lovitura sub centura pentru ortodocsi.
    Nu pot sa inteleg cum un calugar ( si de la Athos) sa se sperie de o viroza mai nesuferita asa ca persistenta si sa ajunga sa faca propaganda provaccin anticovid de parca pana in era covid 19 nu traisem cu virusii de mii de ani . Brusc, mama …vin virusii ,hai sa ne speriem ! Ne-am speriat, ne-a trecut , dar nu ne vaccinam ca sa nu ne speriem mai tare care mai apuca .

    Apreciat de 3 persoane

    • Toma said, on septembrie 13, 2021 at 12:59 pm

      Virusuri*, dar de unde sunteți așa sigură că există? De ce de câte ori se vorbește despre virusuri sunt arătate imagini făcute pe calculator?
      Virusurile, pe care ei le consideră “veriga dintre informație și viață”, sunt doar niște invenții ca să le “iasă” teoria aceea abominabilă, pe care nu o voi numi.

      Apreciază

      • ioansperling said, on septembrie 13, 2021 at 1:24 pm

        Am avut o boală virală de care am stiut ca am scapat in urma unui tratament antiviral inainte sa mi-o spuna testul PCR! In 14 ani stiam cand viremia bate recorduri fara teste!( testele mi-o confirmau doar) Dupa logica dumitale nici Dumnezeu nu exista ci doar iconarii ne fac sa credem!

        Apreciază

      • gheorghe said, on septembrie 13, 2021 at 2:38 pm

        @ ioansperling
        „Contaminarea bacteriala” – scrie de 100 de ori inainte de fiecare masa, minim 3 zile la rand… ca sa fii atent despre ce este vorba.

        Ce zic „ei” ca e virus tot ei descriu ca o adunatura de celule moarte. Deseu. De 1000 de ori mai mic decat o bacterie.
        Deseul e neutru, nu mananca, nu se inmulteste, nu „musca” din celulele sanatoase… e reciclat fiziologic pentru unele procese car conduc la eliminarea celulelor moarte si eventualelor corpu straine din organism, afara.

        Nu puteai sa iei „virus” de la altul si sa te imbolnavesti fiindca fiecare celula are ADN si ARN – ce vine de „afara” este imediat detectat, izolat si eliminat. … oricum inventia lor nu se poate inmulti nici macar teoretic.
        In laborator, „replicarea” este o distrugere de material biologic care sa „dea” ceva impresii cantitative, pentru susinerea frauduloasa a credintei virologice, ca nu e stiinta.

        Bacteria este organism VIU, micro- dar traieste; mananca, se inmulteste, se misca, moare…
        Cu ea lupta nu e usoara fiindca are „prieteni” in om… omul are mai multe bacterii decat celule si nu stie nimeni care sint tipurile distincte de bacterii care traiesc natural in om.
        La un moment dat, prin slabirea controlului organismului de a limita cresterea vreunei populatii bacteriene se deregleaza fiziologia si se instaleaza/apare starea de discomfort, de boala.
        Unii nu fac fata – resursele lor epuizate nu se mai pot inlocui prin nici o interventie medicala; propriile bacterii explodeaza si „sufoca” organele. Nu le poti omora fara sa omori organismul.
        Majoritaea se auto-echilibreaza fie prin reactia rapida de aparare proprie, fie prin usoare masuri… caldura, apa, odihna, repaos, … ceva antibiotic natural.

        Daca te tratai cu minte nu aveai nevoie de chimicalele lor si nu ai fi suferit cat sa iti amintesti si sa susti public.
        …..
        Eu am cate o stare de astea cateodata …martea, …. seara.
        Consum ceva cald, lichide, garagara cu sare si ma culc mai devreme. Fara medicamente.
        A doua zi nu mai am nimic.
        ––
        PS: de asta antibioticul natural care paralizeaza bactyeriile parazite – ivrmectina – da rezultate imediat: opreste agresiunea BACTERIILOR. Si demonstreaza simplu si ieftin ca nu e vorba de vreun virus, nu e nici o boala noua.

        Apreciat de 3 persoane

      • scortisoara said, on septembrie 13, 2021 at 3:34 pm

        Ce zice Gramatica Academiei ? Ca exista substantive comune care au 2 forme de plural ambele acceptate , în cazul „virus” cu desinența de plural -uri , – uși . Pt sensul „agent patogen” se accepta ambele forme de plural.

        https://cabalinkabul.com/2020/03/10/de-ce-virusi-e-pluralul-firesc-iar-nu-odiosul-virusuri/

        „””Eventual, pentru a evita o exprimare greşită, atunci când ezităm, putem să reţinem că se poate folosi forma de plural “viruşi” în orice situaţie (agent patogen/virus de calculator), dar niciodată “virusuri” pentru domeniul informatic.””””

        https://destepti.ro/virus-virusuri-virusi-sensul-si-originea-cuvantului-pluralul-corect-de-la-virus-la-verin-un-camp-semantic-inedit

        Apreciază

      • Toma said, on septembrie 13, 2021 at 3:40 pm

        Nu cred că se putea o comparație mai nepotrivită.
        Testele acelea sunt fix, “0”, doar o bază “științifică” prin care doresc să justifice o nerozie.
        Spuneți ce este un virus (otravă în latină) și veți vedea că este doar o altă minciună care sprijină darwinismul.

        Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on septembrie 13, 2021 at 3:43 pm

        Cum de sunteți atât de sigur ca nu exista? Am prietene care au făcut o forma gravă de covid19 . Una din ele a stat 3 săptămâni pe perfuzii cu CEFORT ( antibiotic ) . După ce i-a trecut boala , a rămas cu sechele la plămâni , între timp au trecut și astea . Vorbim de perioada februarie – martie când s-au îmbolnăvit ele …. Eu am luat virusul prin aprilie . Cunosc 3 persoane care au avut covid în forma gravă . Explicația pentru mine era ca nu au avut un istoric bogat în viroze . Nu-i nimic ,acum au anticorpi care sa le susțină organismul pe viitor . Pentru mine , gripa sezoniera e mai rea decât covid 19.

        Apreciază

      • VioletaB said, on septembrie 13, 2021 at 10:52 pm

        @Gheorghe Doamna scorțișoară tot ii da înainte că dansa a avut covrig pt ca i-a ieșit testul PCR (o alta mega minciuna care susține plandemia) cu liniuțe roz și i-a zis medicul de familie că sigur e covrig…
        Ce nu înțelege și nu vrea sa înțeleagă doamna (valabil și pentru toți cei care știu ei sigur că au avut covid că așa le spune lor intuiția..) este ca nu exista niciun virus exterior care sa o fi atacat și să îi fi provocat boala covrig, pentru că virușii sunt de fapt în interiorul corpului, ajutând tocmai la combaterea invadatorilor/toxinelor/metalelor grele..
        Și că toate simptomele pe care le-a avut s-au datorat unei otraviri grele, iar organismul prin febră și frisoane de fapt a încercat să scoată din circuitul sau toxinele și otrava care îl afecta.

        Apreciat de 1 persoană

    • ioansperling said, on septembrie 13, 2021 at 1:21 pm

      Nu-i vorba de „un călugăr” ci de unul dintre cei mai însemnați stareți de pe Athos! Dezastrul este imens!

      Apreciat de 2 persoane

      • Năzuim spre Înviere said, on septembrie 13, 2021 at 4:18 pm

        Ioan, apropos la „cine sau ce ne conduce”
        Teroarea covid de împarte relativ in două.
        Prima fază este când bietul om este „teleghidat” parțial de teroare și de frică. Și încă și mai mult de conștiința păcătoșeniei, aceasta din urma face ravagii, mai ales dacă omul este credincios cât de cât. Asta am simțiți eu pe pielea mea. Îmi era teamă că din cauza păcatelor mele mă voi duce in iad. Nu de moarte mă temeam ci de iremediabilă îndepărtare de la Fața Dumnezeului Celui Viu.

        Însă sunt oameni care habar nu au de Dumnezeu, și deci aceasta pentru ei pică cumva, însă nu pică de tot, greutatea păcatelor îl sugruma pe om indiferent de credință, indiferent daca el realizează ceva ori ba. Și asta îi sugruma sufletul. Omul își pierde pacea și orice bucurie.
        Dar sa trecem la oile noastre…
        Prima fază când omul este manipulat via amalgamului terific oxid de grafen – 5G și este manipulat mental. Însă în faza aceasta chiar dacă omul o mai ia pe coclauri și este un veritabil candidat la a înnebuni, însă dacă va limita pricinile adică păcatul, prin spovedanie și primirea Sfintelor Taine, sărmanul acela va reface legătură cu Creatorul său. Își va recâștiga pacea și își va reveni din nebuneală.
        Însă dacă din pricina înbatarii de cap, amaratul acela a primit vaccinul gândind și el săracul că … deh se „imunizează”…
        el se pierde pentru totdeauna pentru că sa închinat demonului primind acel vaccin. Daca până acum dracul lucra din afara omului acum va lucra din interiorul lui , omul devenind de-a dreptul posedat. Primirea acelui vaccin face posibilă în intrarea ritualului satanic prin ce? Prin jertfa care i-au fost adusă. Adică a acelor secvențe de ARN modificat luate de la pruncii uciși și jertfiți pe altarul științei. Este o închinare la idolul numit „știință”, același drac prin care au căzut și protopărințil noștrii când au mâncat din fructul oprit. Că da… știință.
        Să ne aducem aminte când Iulian apostatul vroia sa spurce credincioșii din cetatea sfântă punandu-le bucate in piața stropite cu jertfele idolești.
        Când ai trezvie Harul poate interveni sa te scoată din ispită însă vedeți că toată umanitatea este adânc paralizată de cel rău pentru că l-am părăsit pe Dumnezeu și ne complacem in patimile noastre. Iată unde ne-a adus libertinajul și democrația prost înțeleasă. Că nu există libertate decât ascultând de poruncile Dumnezeiești!

        Apreciază

      • Nimeni said, on septembrie 13, 2021 at 8:37 pm

        Scorțișoara* covid (cică) este un virus ,antibioticele se folosesc in infecții bacteriene , antiviralele contra virușilor .Mai nou acest covid prezintă simptomele majorității bolilor , orice simptom ai avea nu poate să fie decât covid , doar covid există acum pe lista bolilor , restul au dispărut odată cu gripa.

        Apreciază

      • VioletaB said, on septembrie 13, 2021 at 10:40 pm

        @ioansperling Daca nu îmi era clar până acum (deși aveați multe comentarii agasante într-o vreme aici pe blog) că sunteți un intrus, in urma activitatatii recente (inclusiv vedetismul de pe Activenews) și a constatării stării de evlavie pe care o aveți la acest pseudo-staret pe care îl mai și tratați de sfânt (groaznica rătăcire…), și văzând si marele respect pentru un mason satanist ca prințul Charles, după cum reiese din ultimul dvs. articol, pot sa spun că mi s-a limpezit bine vederea.
        Vai, ce dezastru că a picat teatrul de măști …!

        Apreciază

      • ioansperling said, on septembrie 14, 2021 at 12:18 pm

        Imi pare rau, ca va deranjez cu prezenta mea pe oriunde dati de mine! Sincer! Ce-i de facut? Eu nu pot ( nu vreau) sa mint si pe dumneata te deranjaza adevarul! Eu povestesc întâmplări prin care am trecut si dumitale nu-ti cad bine ca nu se potrivesc cu imaginea facuta despre cele doua personaje!
        Trageti odata aer in piept si dupa ce va oxigenati creierul spuneti-mi cam ce ati fi scris dumneavoastra in locul meu fara sa mintiti si nu v-ar fi suparat?
        Sau nu amestecati animozitatea care o aveti pentru mine cu tot ce spun!

        Apreciază

      • VioletaB said, on septembrie 14, 2021 at 3:02 pm

        @ioansperling Nu am animozități fata de dvs, pur și simplu am o părere formata in timp și va pun la îndoiala sinceritatea. Cam atât.

        Apreciază

      • ioansperling said, on septembrie 14, 2021 at 3:23 pm

        Adica pe romaneste: ” sunteti un mincinos notoriu!” Dumnezeu sa judece intre noi! Amin!

        Apreciază

      • VioletaB said, on septembrie 15, 2021 at 11:18 am

        @ioabsperling Nu mai puneți pe seama mea cuvinte pe care nu le-am rostit și nici nu le-am gândit. Va simțiți mincinos notoriu? E problema dvs.
        Oricare putem sa cădem într-o înșelare sau alta, necesar este sa ne ridicam. Adică, in cazul de fata, poate vi s-a părut un „sfânt” în viața acest stareț in 2000, dar după 21 de ani in care a avut diverse fapte neortodoxe, preferați să rămâneți în aceeași înșelare și să îl vedeți tot ca sfânt?
        Și 2. Ce puteți admira vreodată la vreun mason precum este și acest Print Charles?

        Apreciat de 1 persoană

      • ioansperling said, on septembrie 15, 2021 at 12:16 pm

        Cum spuneam Dumnezeu sa judece intre noi! Eu vorbesc ce am vazut/ trait dumneata pe ce te bazezi?

        Apreciază

    • Mihai said, on septembrie 13, 2021 at 1:39 pm

      Creta, Ucraina … Covid … – nu-i logic? Chiar nu inteleg de ce va mirati. Sincer.

      RELATIVISMUL DOGMATIC naste monstri!

      Apreciat de 1 persoană

    • viroze vechi și noi said, on septembrie 13, 2021 at 3:07 pm

      Nu există nici o „viroza mai nesuferita asa ca persistenta”. Așa ne-au dresat să credem. De ce? Pentru simplul fapt că „virusul” nu a fost izolat, iar testul PCR nu diagnostichează viruși. Cu cât e mai mare minciuna, cu atât va fi mai credibilă.

      Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on septembrie 13, 2021 at 3:59 pm

        Eu știu ca acest virus cedează foarte greu la antipiretice . Am avut frisoane timp de 6 zile în condițiile în care luam antipiretice la greu . În alte dați frisoanele mă țineau cel mult 2 zile iar acum devenise enervant sa le suport atâta timp . Nu m-au ținut la pat dar mă enervau plus senzația de oboseala de zici ca mergeam zilnic pana la Paris pe jos și înapoi . Frisoane însoțite de transpiratie rece ca gheata în tot corpul și oboseala , astea au fost accentuate dar nu au fost suficiente ca sa mă tina în pat .Nu eram dispusă sa le bag în seama . Eu am stat în casa după fazele astea și după ce îmi pierdusem gustul și mirosul când mi-a trecut prin cap ca poate am covid și am făcut testul nazal care a ieșit pozitiv . Virozele obișnuite nu au ca simptom pierderea gustului și mirosului . E deja prea mult …
        E o viroză neobișnuita pe care au numit-o covid19 și se folosesc de ea ca sa isi implementeze agenda lor satanica. Nici nu mai contează cum se numește virusul .

        Apreciază

      • viroze vechi și noi said, on septembrie 13, 2021 at 10:30 pm

        scortisoara,

        ți-ai făcut și test nazal pentru că tu chiar crezi că virusul există, știind că unele teste sunt gata infectate cu tot felul de porcării. Adică ți-ai riscat sănătatea făcându-ți testul. Chiar nu înțeleg. No comment.

        Apreciat de 1 persoană

    • scortisoara said, on septembrie 13, 2021 at 3:35 pm

      Așa ca mă incapatanez sa spun viruși și nu virusuri indiferent dacă va place sa nu …

      Apreciat de 1 persoană

      • Toma said, on septembrie 13, 2021 at 3:48 pm

        Doar atât ați luat din comentariul meu?

        Apreciază

  2. AnaM said, on septembrie 13, 2021 at 12:31 pm

    Aici duce ecumenismul. S-au lepadat de Hristos, acum slujesc antihristului

    Apreciat de 2 persoane

  3. Suflet said, on septembrie 13, 2021 at 12:39 pm

    Totusi, se pare ca este o schimbare de la cer la pamant: https://wp.me/p9eknF-1XP

    Apreciat de 3 persoane

    • abc said, on septembrie 13, 2021 at 1:29 pm

      – Au fost cativa presedinti de stat ce nu ereau de acord cu coviduu si vaccinarea: Haiti, Tanzania si … inca unu, nu-mi aduca aminte. Si la fel ca si JFK … nu mai sunt.
      Spuneți-mi când a fost întreaga lume de o singură părere?
      Cum cand ? Cand americanii au fost pe luna. Tu crezi ca sovieticii nu stiau ca sunt la hollywood ?
      Nu am cunoscut personal, înainte de covid, (sau de Marea Schimbare) nici pe Merkel, nici pe Macron, nici chiar pe Johannis!
      Ei na si tu acum, crezi ca inainte ereau mai buni si dupa i-a schimbat cineva ? Vezi ca l-ai uitat pe Ilici Iliescovici Ion, si pe ala l-au schimbat.
      Uite cum e treaba, ei n-au fost schimbati nici de dracu, ei au fost cresuti pentru marea schimbare, ei fac marea schimbare.
      Vaccinarea probabil nu ne ucide ci ne face la un moment dat „teleghidati”
      Vaccinarea anticovid, cu siguranta ca si ucide si si te face teleghidat, asta cu ajutorul oxidului de grafen si proteinelor magnetice.

      Apreciat de 1 persoană

  4. dd_2d said, on septembrie 13, 2021 at 1:06 pm

    Cum zicea cineva f intelept: Numai frunzele uscate cad din copac.

    Apreciat de 2 persoane

  5. Alin Razvan said, on septembrie 13, 2021 at 1:52 pm

    Desi editura Doxologia e f buna (eu am cumparat multe carti de la ei), din momentul cand l-am vazut pe pr Efrem in mai multe transmisii live pe doxologia, mi-am dat seama ca s-a vandut.
    Care ar fi cauzele:
    -inselarea asta de a vorbi de iubire toata ziua, ajungand sa iubeasca pe slujitorii satanei, ne mai fiind in stare sa deosebeasca cele ale lui Hristos de cele ale satanei
    -vizite si prietenii cu departamentul de stat Sua, neavand taria sa respinga orice legatura cu statul mamona
    -acceptarea de donatii de milioane si, in consecinta, implinerea ulterioara de oblogatii fata de cei care doneaza
    -lansarea de albume rock din fonduri calugaresti, neaccptand ideea ca toata, absolut toata mizica rock e de la satana
    -lansarea calugarilor in afaceri, de ex: achizitionarea de echipamente ultraperformante, ultrascumpe pt producerea uleiului
    -vanzarea pe piata, sub egifa manastirii, a produsr de lux, de ex: 50ml parfum la pret de 100 ron, ulei esential la 10 ml la 90 de ron (la plafar acelasi costa 8 lei)
    -prietenii cu vedete, staruri, politicieni etc

    Apreciază

  6. Cristian Daniel said, on septembrie 13, 2021 at 2:12 pm

    …trist, dar tulburare a fost in Athos inca din primavara anului trecut cand la Vatoped a fost infiintat un centru de vaccinare ptr monahi…practic, acum este continuarea…dar cum spunea un sfant parinte, daca nu ma insel Sf. Ioan Iacob Hozevitul; Sa va mirati de cei care inca stau, nu de cei care cad…

    Apreciază

  7. Premieră în SUA: A fost investit primul episcop transgender de către Biserica Evanghelică Luterană said, on septembrie 13, 2021 at 2:47 pm

    Premieră în SUA: A fost investit primul episcop transgender de către Biserica Evanghelică Luterană

    https://alephnews.ro/guvern/premiera-in-sua-a-fost-investit-primul-episcop-transgender-de-catre-biserica-evanghelica-luterana/

    Apreciază

  8. guti flo said, on septembrie 13, 2021 at 2:57 pm

    Asta dovedeste ca este un intrus…pt ca promovarea „vaccinului” nu este un lucru pe care sa-l pui pe seama unei slabiciuni sufletesti, sau trupesti, pe care o are tot omul….ci este un lucru voit, cu buna stiinta……la un asemenea nivel (staret in muntele Athos)!
    Sunt pacate care le faci personal…din slabiciune, care iti afecteaza relatia cu Dumnezeu, ttie personal….dar ca sa mai atragi si pe alti dupa tine…..asta dovedeste ca nu o faci din slabiciune…ci din rea vointa.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Gabriel-Remus Pirlea said, on septembrie 13, 2021 at 3:33 pm

    Cred ca problema este mai delicata.Probabil ca anumiți părinți din Athos,cu influenta în lumea monahala athonită sunt supuși unui santaj,din partea autorităților elene (sub presiunea elitei globaliste):acceptarea vaccinului (și campanie provaccinare),iar daca exista impotrivire,amenințarea cu deschiderea Sfântului Munte pentru femei și transformarea Athosului în zona turistica.Și cum nici unul dintre acești bătrâni călugări nu vor sa își lege numele de o astfel de grozăvie, cedează acceptând vaccinul și fac mai apoi chiar propaganda provaccinare.Este o părere personala.

    Apreciază

    • Alin Razvan said, on septembrie 13, 2021 at 4:42 pm

      @Gabriel Remus

      Ce spui se cheama viclesug ordinar; calugarii sa pazeasca ceea ce spun Sf Parintii si de ce spui tu se ocupa Maica Domnului.
      Maica Domnului ne apara pe noi, nu noi pe ea…

      Apreciat de 3 persoane

      • Gabriel-Remus Pirlea said, on septembrie 13, 2021 at 9:47 pm

        Poți sa îl numești și așa. Însă așa cum am spus și altcuiva,astfel de compromisuri,din nefericire,s-au mai văzut în istorie.Problema este tulburarea care s-a produs,iar aceasta stare de fapt divizează monahii din Sfantul Munte.Aici este tragedia.Și sa știi ca Sfinții Părinți au aparat-o pe Maica Domnului,atunci când,unii si-au permis sa spună lucruri neadevărate despre Ea.

        Apreciază

    • abc said, on septembrie 13, 2021 at 5:11 pm

      Gabriel,
      Tu zici că decât să vadă Atosul căzut, calcat de păgâni și de femei, ei calugarii induhovniciti, mai bine se prepecetluiesc și-i îndeamnă și pe alții să o facă.
      Doamne ferește să zici așa ceva. Doamne ferește să spui așa.

      Apreciat de 2 persoane

      • Gabriel-Remus Pirlea said, on septembrie 13, 2021 at 9:41 pm

        Eu chiar asta spun:ca este posibil sa fi făcut un compromis!În istoria Bisericii,de-a lungul timpului,din nefericire s-au mai văzut astfel de lucruri.

        Apreciază

      • Cristian Daniel said, on septembrie 13, 2021 at 10:21 pm

        @Gabriel

        Poate ca ai dreptate, nu stiu ce sa zic, Dumnezeu stie…ma gandesc aici ca si Sf. Munte a trecut prin perioade tulburi si chiar monahi de la Marea Lavra i-au primit cum se cuvine pe papistasii lui Ioannis Vekkos, in secolul 13, slujind impreuna sfanta Liturghie, desi alti monahi de la alte manastiri au ales mucenicia…deci caderi, personale sau de grup au fost si vor mai fi…ce ma intriga pe mine este cum de Vatoped a devenit, inca de anul trecut din primavara, varful de lance al vaccinistilor in Athos…acolo la Vatoped slujesc si monahi romani precum parintele Daniil, fiul regretatului actor Octavian Cotescu cu Valeria Seciu, sau parintele Chiril, un parinte cu har…

        https://ortodoxinfo.ro/2019/05/31/foto-cum-arata-calugarii-din-sfantul-munte-athos-care-au-slujit-impreuna-cu-catolicii-in-secolul-xiii/

        Apreciază

    • marcus said, on septembrie 14, 2021 at 12:01 am

      Cine sa deschida Sfantul Munte pentru femei? Autoritatile grecesti? Pai, n-au decat. Dupa doua saptamani de incercari nu mai indrazneste nici o femeie din lume sa calce acolo. Dar ce zic eu doua saptamani!… Crezi ca la noi la Frasinei statul a interzis intrarea femeilor? Si crezi nu au fost femei care au indraznit sa treaca hotarul? S-au calmat repede. Numai eu stiu de doua cazuri, asa, lejer, fara sa le fi cautat si nici sa fi citit undeva, ci povestite de prieteni martori oculari.
      Deci Sfantul Munte – daca se va deschide – il vor deschide monahii de acolo, nu altcineva.

      Apreciază

      • abc said, on septembrie 14, 2021 at 12:29 pm

        Scrie aici despre cele doua cazuri, te rog.
        Spre intarirea fratilor

        Apreciat de 1 persoană

  10. moise said, on septembrie 13, 2021 at 6:26 pm

    Ce i-au facut cat a fost in spital? Asta este intrebarea corecta. A ajuns un puppet.

    Apreciază

  11. Alin Razvan said, on septembrie 13, 2021 at 9:28 pm

    Saracu’ de staretul Efrem e varza facut; el traieste intr-o lume origenista, auziti si voi: „3 miliarde s-au vaccinat, astia sunt idioti?” DAAAA, evident; el, saracu’, crede ca toti ne vom mantui, nestiind ca in vremurile de pe urma se vor mantui, probabil, sub 1%.

    Zilele trecute am cumparat o carte scrisa de acest staret despre Sfantul Iosif Vatopedinul, o carte excelenta, o biografie a acestui mare sfant de la care pr Efrem n-a invatat o iota…

    Apreciază

  12. VioletaB said, on septembrie 13, 2021 at 10:31 pm

    A se vedea comentariul pe care l-am făcut acum câteva luni la aceasta postare, despre Starețul Efrem:

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/03/23/super-memorandumul-mudana-religio-adunata-noua-religie-planetara-un-calendar-de-masuri-urgente-pentru-perioada-2016-2020-ingrozitor-dar-nu-surprinzator/

    Când un om, fie preot, monah sau laic, da semne clare de trădare a lui Hristos, la început timid, iar apoi din ce in ce mai pe față, la ce mai sunteți așa surprinși de căderea sa? Sau poate nici nu e o cădere, vina fost infiltrat de la început?

    Vai, dar ce șoc…. Și-a dat destul arama pe față acest stareț și mai sunt unii naivi care zic că e fake news, că nu a zis, că nu a făcut…. că i s-a „întâmplat” ceva in spital… in loc să observe semnele de tradare pe care demult le-a dat.

    Apreciază

  13. Paisie said, on septembrie 14, 2021 at 2:06 am

    Acest părinte stareț de la Mănăstirea Vatoped este vândut diavolului.
    Probabil activează alături de patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului pe la sinagoga satanei (masonerie). De ceva vreme mulți eretici diavolești s-au infiltrat în biserică și predică răstălmăciri si învățături false, acest stareț fiind unul din aceștia.

    Apreciază

  14. judecata said, on septembrie 14, 2021 at 5:36 pm

    Pentru că nu mă pot pune în locul lui, și pentru că nu știu ce s-a întâmplat cu adevărat de a ajuns el să aibă o asemenea atitudine, nu pot să-l judec. Are cine să-l judece. De exemplu acel jurnalist/scriitor grec, care-l cunoștea bine. Noi, de aici, dăm din tastatură, și ne credem foarte ortodocși. De obicei, când judeci pe cineva, judeci un rezultat al unui proces pe care nu-l cunoști, a unei persoane pe care nu o cunoști, și mai târziu riști să faci același păcat ca cel pe care-l judeci, sau chiar mai rău. Cine simte nevoia să judece, mai bine s-ar ruga petru persoana respectivă. Vin vremuri în care o să vedem, din păcate, din ce în ce mai multe căderi. Ce o să facem? O să ne petrecem timpul într-o continuă judecare a lui x, y sau z, sau o să ne rugăm pentru ei luând seama la păcatele proprii? Să lăsăm judecata lui Dumnezeu, și eventual acelor oameni care sunt mai îndrituiți să o facă. A, dar dacă vreți să judecați, sunteți liberi, cu consecințele care decurg din asta.

    Apreciat de 2 persoane

    • VioletaB said, on septembrie 14, 2021 at 8:58 pm

      @judecata „După faptele lor îi veți cunoaște.”
      Judecați faptele, nu omul în sine, indiferent cum îl cheamă, și nu doar faptele de ieri, de azi, ci și mai vechi și veți vedea ce roade are…. Merge și la ecumeniști ce ați înșiruit… Ați putea spune cine suntem noi sa ii „judecam” pe ei?…
      Sunt multi lupi vicleni in blana de oaie in zilele noastre și avem datoria să cercetam faptele lor și să ne ferim de ei.

      Apreciază

    • Alin Razvan said, on septembrie 15, 2021 at 2:43 pm

      @judecata
      Cand cimeva ia pre-pecetea satanei si ii indeamna si pe altii sa faca la fel, trebuie jufecat si condamnat fara mila. Asta nu se cheama a judeca, ci a scapa si pe altii de la a-si pierde sufletul.

      Apreciază

      • judecata said, on septembrie 15, 2021 at 3:34 pm

        Alin Razvan,

        dacă se întâmplă cumva să faci ceva grav, chiar dacă nu ești persoană publică, îți vei dori să fi aspru judecat. Da? Sau cu tine vrei să se facă o excepție? Cu aceeași judecată pe care tu aplici altora, să fi judecat și tu. Sau nu-ți convine așa? Și fără sofisme, că nu ține.

        Apreciază

  15. ledpanell said, on septembrie 14, 2021 at 9:25 pm

    Asa-i cu tastatura. Eu acum ce fac? Butonez…E usor sa fim zmei din spatele ecranelor, dand lectii, judecand. Daca va veni vaxu la usa cu forta, vom vedea cat de rapid vom uita multe din cele spuse.
    E posibil, in urma unor reguli duhovnicesti, sa ajungem sa patim mai multe ca altii tocmai pentru ca judecam. Chiar laic vorbind, judecarea semenilor e o autoprogramare neurolingvistica-facem, devenim ce reprosam la altii. Cu precizarea ca, in multe cazuri vedem in altii defecte pe care sigur le avem, dar e probabil ca ei sa nu le aiba de fapt. Din motive de autoprotectie, nu ne vedem in oglinda, ci cautam la altii ceea ce-ar trebui sa ne doara la noi. „Hotul striga hotul”. In plus, exteriorizand prin limbaj, acuze, judecatile la adresa celorlalti, ii violentam psihic, ii fortam spre obedienta. Psihologia sociala a aratat ca pana si oameni instruiti, cititi, inteligenti, daca sunt bombardati continuu cu atitudini jucate, invatate de grupul care experimenteaza…ajung sa-si inuseasca acele atribute pe care nu le aveau. La fel si cu judecatile.
    Cat despre staret si nu numai el…o lume intreaga se face vinovata de cedarea lui. Nu ne vine a crede cum anume. Am participat, in forme diferite, la raul global. Uneori contributia a fost prin indiferenta (nu ma intereseaza, nu vreau sa stiu etc) sau nonactiune, pasivitate. Iar plata ajunge mai intai la altii, si in final si la propria persoana, prin Judecata de Apoi. Platesc altii asa cum platesc copiii pentru pacatele parintilor care, multi lasi fiind, au sperat sa se sacrifice copiii si sa faca ce n-au avut ei curajul sau posibilitatea. Noi suntem generatii de sacrificiu, indiferent ce varsta am avea. E explicativ, dar pana la un punct.

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.