SACCSIV – blog ortodox

În Grecia, mii de cadre medicale vor fi suspendate fără plată pentru că au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Posted in Coronavirus, Grecia, vaccinare in masa by Vali on septembrie 3, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/in-grecia-mii-de-cadre-medicale-vor-fi-suspendate-fara-plata-pentru-ca-au-refuzat-sa-se-vaccineze-anti-covid-1653431

FOTO: Profimedia Images

 

Vaccinarea obligatorie va lăsa Grecia începând de joi fără circa 10.000 de cadre medicale din sectorul public, acesta fiind numărul celor care încă nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi care vor fi suspendaţi fără plată până când se vor imuniza, conform unei legi intrate în vigoare miercuri, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a mai dat personalului sanitar un răgaz de o zi pentru a se vaccina cu prima doză, dar a atras atenţia că legea va fi aplicată fără ezitare.

Conform sindicatului personalului sanitar, circa 2.000 dintre cele 10.000 de cadre medicale încă nevaccinate s-au programat miercuri pentru prima doză.

În acest timp, adversari ai vaccinării obligatorii au desfăşurat proteste în faţa unor spitale din Atena şi Salonic, iar pentru joi sunt anunţate greve de câte cinci ore şi noi manifestaţii.

Ministerul grec al Sănătăţii a întocmit un plan de măsuri care va fi aplicat după suspendarea cadrelor medicale ce refuză vaccinarea. Planul prevede, printre alte măsuri, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici şi departamente şi contractarea de personal provizoriu.

Cea mai mare parte a personalului sanitar grec este însă vaccinat împotriva COVID-19, în rândul medicilor procentul celor imunizaţi fiind de circa 95%, după ce în ultimele zile a crescut semnificativ numărul cadrelor medicale vaccinate.

Editor : D.C.

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Stefan said, on septembrie 3, 2021 at 9:08 am

    Asta este cernerea. Cam atâția se gândesc la mântuire din tot personalul medical.
    Ce să zic Dumnezeu să îi ajute că sigur le este foarte greu.

    Apreciază

  2. Dupa ce te da afara din serviciu ca nu te-ai pecetluit voluntar vin si te pecetluiesc ei cu forta said, on septembrie 3, 2021 at 10:17 am

    Italia ia în calcul vaccinarea anti-COVID 19 obligatorie pentru toată populația

    Premierul Italiei, Mario Draghi, ia în calcul vaccinarea anti-COVID 19 pentru toată populația de vârstă eligibilă. De asemenea, începând cu luna septembrie va fi administrată a treia doză de vaccin persoanelor vulnerabile.

    Concret, autoritățile italiene vor să-și îndeplinească obiectivul de avea până la sfârșitul lui septembrie 80% din populație imunizată.

    Vaccinare obligatorie pentru angajații din spitale

    Totodată, Guvernul le-a impus deja angajaților din domeniul medical să se vaccineze dacă vor să-și mai ia salariul. De asemenea, este o cerință și pentru personalul din școli și universități.

    Angajații din școli, profesori, portarii, personal tehnic și administrativ, sunt obligați, din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde.

    https://ziare.com/international/stiri-internationale/italia-ia-in-calcul-vaccinarea-obligatorie-pentru-toata-populatia-1698289

    Apreciază

  3. rudyscc said, on septembrie 3, 2021 at 11:14 am

    Daca acele cadre medicale se vor tine tare pe pozitie, totul va fi bine.
    E ca la noi in tara. A spus dementul ala de Catu ca va propune vaccinarea sau testarea tuturor bugetarilor. Daca bugetarii insa nu se vaccineaza si resping orice amenintare, guvernantii vor lasa garda jos, caci nu vor avea ce sa le faca. Important e sa nu fii las.

    Apreciat de 4 persoane

    • noname 7 said, on septembrie 3, 2021 at 3:14 pm

      Exact!
      Ca doar n-au de unde sa introduca in sistemul sanitar, 10 000 de medici care sa-i inlocuiasca pe cei care nu s-au intepat. Insa trebuie sa ne tinem tare: nu e dupa ei, ci dupa noi, iar lucrurile se intampla proportional cu pocainta noastra

      Apreciat de 1 persoană

  4. rudyscc said, on septembrie 3, 2021 at 11:15 am

    @SACCSIV
    Te-am intrebat un lucru, o fac din nou:
    – ce parere ai, in aceste vremuri e cazul sa mai facem copii?
    Da-mi te rog un raspuns.
    Multumesc anticipat.

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 3, 2021 at 12:32 pm

      rudyscc

      Nu-i o tema la care sa raspund in doua fraze.
      Am mai abordat tema in urma cu 5 ani:
      E bine sa mai facem copii?
      https://saccsiv.wordpress.com/2016/05/05/e-bine-sa-mai-facem-copii/
      O voi mai aborda.

      Apreciat de 2 persoane

    • abc said, on septembrie 3, 2021 at 1:15 pm

      Pai ce face un om cand stie ca vine un mare pericol ? Noi ca si crestini stim ca va veni un mare pericol, dar nu stim ca va veni si sfarsitul lumii.
      Deci ce face omul, se sinucide ? Caci si nefacerea de prunci e sinuciderea neamului crestinesc.
      Desigur ca nu. Se pregateste sa se apere.

      Daca toti crestinii ortodoxi nu ar mai face copii atunci lumea s-ar sfarsi caci sfarsitul va veni ca o consecinta a faptului ca nu va mai fi nimeni care sa se mantuiasca.
      Cum sa dai un astfel de sfat, ca din cauza vremurilor sa nu mai faci copii ?
      Ai auzit de porunca data de Dumnezeu lui Adam si Eva: Cresteti, va inmultiti si stapaniti pamantul.

      Apreciat de 1 persoană

      • Toma said, on septembrie 3, 2021 at 3:39 pm

        Sfârșitul va veni oricum, pentru că această lume nu a fost facută să dureze la nesfârșit (cum ar dori unii), trebuie să vină și ziua Judecății în care Domnul va răsplăti pe fiecare în funcție de cât a lucrat.
        Din comentariul dumneavoastră înțeleg că, considerați sfârșitul un eveniment trist.
        Vă place cum arată creația Domnului în acest moment?
        Vă place:
        – să vedeți făpturile Domnului, corupte din punct de vedere genetic sau abuzate?
        – să vedeți creația Domnului, înjectată de alchimiști cu tot felul de substanțe?
        – să auziți tot felul de hule și minciuni la adresa Creatorului și a Creației Sale?
        – cum este distrusă inocența copiilor și cum unii sunt abuzați?
        Cum poate fi un eveniment trist a doua Venire a Mântuitorului nostru?
        Sfântul Domnului, Ioan Teologul, a spus la sfârșitul Apocalipsei: “Vino, Doamne Iisuse!”.
        Nu reiese că este un eveniment fericit?

        Apreciază

    • Vasile Urssche said, on septembrie 3, 2021 at 9:03 pm

      Eu de vreo 10 ani am răspuns la aceasta întrebare cu „nu”. Nu ai nicio garanție ca poți sa-l îndrepți spre Dumnezeu… cărți de identitate cu cip, carduri de sănătate, etc. Unde ii duci sufletul copilului?

      Apreciază

      • catatoni said, on septembrie 5, 2021 at 11:23 am

        să accepți aducerea la existență a unui suflet (de către bunul Dumneeu) e mai BINE (și mai ,,creștinește”) decât a ,,ingropa talantul”…’ zici că nu știi de se va mântui dar in același timp nu știi de nu cumva va ajunge un MARE SFÂNT prin care se va vădi slava lui Dumnezeu și prin care se va lucra mântuirea multora… ,, fie voia Domnului peste roaba Sa…” Satan lucrează la impiedicarea nașterii de prunci prin contracepții, avorturi și ,,vaccinări” nu este cazul ca și noi CREȘTINII să FACEM LUCRAREA FIULUI PIERZĂRII !!!

        Apreciază

  5. dd_2d said, on septembrie 3, 2021 at 11:43 am

    Sanatatea mea e mai importanta decat a altora. E simplu. Cine e slab, fuga in buncar cu 3 masti si vaccinat.

    Apreciază

  6. Marian said, on septembrie 3, 2021 at 1:21 pm

    Pai si , daca vor ramane si fara astia { ca si-asa n-au prea multi } ce se vor face amaratii aia de greci care-si castiga paine din te miri ce ? Guvernul Elen va ” importa ” din Romania asa cum au facut cu pompierii ? La cum m-am obisnuit eu sa-i cunosc pe palicarii de la Athena…parca vad c-asa vor face . Atunci ….PARAKALOS ELLADA !!!

    Apreciază

  7. marcus said, on septembrie 3, 2021 at 2:01 pm

    Carl Bosch si Fritz Haber, chimisti laureati cu Nobel, pe langa ca au creat ingrasamintele chimice si pesticidele au mai facut si gazele toxice de lupta folosite de catre germani in primul razboi mondial.

    https://evenimentulistoric.ro/chimistul-evreu-care-a-inventat-gazul-zyklon-b-folosit-in-timpul-holocaustului.html

    Apreciat de 1 persoană

  8. nevaccinat said, on septembrie 3, 2021 at 9:58 pm

    Dacă mii de cadre medicale își vor da demisia, vor fi nevoiți să închidă multe spitale și policlinici. Poate asta și vor … Nu cred că românii se vor înghesui să muncească acolo, în situația în care se află acum Grecia.

    Apreciat de 2 persoane

  9. Doar Ortodoxia said, on septembrie 5, 2021 at 4:41 pm

    Am fost in această vară în vacanță în Grecia și am rămas cu un gust amar…Cea mai mare dezamăgire,a fost atitudinea ostilă și agresivă a vameșilor greci fata de noi turiștii ,care am mers,totuși, în vacanță,să ne relaxam ,dar am fost tratați ca potențiali infractori,mai ales noi ,cei nevaccinați,care am fost testați toți,obligatoriu,altfel nu intram în Elada.Cum am coborât din autocar,au despărțit caprele de oi,adică nevaccinații de vaccinați,iar cu tehnica de ultimă oră ,citeau codul QR din formularele LPF și …poate mi s-a părut mie…dar cum fiecare om trecea individual prin dreptul ghișeului poliției de frontieră, parca era ” scanat” și codul și omul,mai ales la cei vaccinati.Acest lucru m-a convins că nu o sa mai merg vreodată în Grecia,oricât i-aș iubii pe sfinții mei dragi:Sfântul Spiridon și Nectarie… și sunt convinsă ca oamenii care dețin certificate false de vaccinare sunt depistați prin scanare cu cititoare de coduri , nu că ar fi pârâți /denunțați de cineva….Cat despre România,eu eram gata să nu fiu primită în propria mea țară, pentru că nu eram vaccinată 😂. .Am fost plasată în carantină pentru 14 zile și acum am realizat că ” Vaccine Macht Frei…”

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.