SACCSIV – blog ortodox

“Incalzire globala”: Iarna a fost pana in iunie iar de la sfarsitul lui august unii deja au trebuit sa porneasca noaptea caloriferele…

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 3, 2021

Temperaturi minime între 6 şi 14 grade, mai scăzute în depresiuni până spre 2 grade. Foto: https://adevarul.ro/locale/calarasi/prognoza-meteo-vreme-neobisnuit-rece-scapam-frig-ploua-1_612f678b5163ec4271bd996d/index.html

In iunie inca ningea:

Video: Iarna la munte la jumatatea lui iunie in Romania

Iar in ultimele zile ale lui august, deja in anumite zone au fost oameni nevoiti sa porneasca noaptea caloriferele…

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vix36 said, on septembrie 3, 2021 at 1:14 pm

    Nu ar trebuii să se numească „răcire globală”? 😁 Pentru cei interesați, suntem în plină eră glaciară:
    https://www.meteorologiaenred.com/ro/glacia%C8%9Bia.html#La_ultima_edad_de_hielo

    Apreciat de 2 persoane

  2. Mihai T said, on septembrie 3, 2021 at 1:15 pm

    Unul din sfinții sau sfintele din Rusia a spus și treaba asta: că vor mai fi numai două anotimpuri: un anotimp călduros mai redus, și un anotimp friguros care va ocupa vreo trei sferturi din an. Acest lucru nu e natural, ci e provocat în mod deliberat.

    Apreciază

  3. Marian said, on septembrie 3, 2021 at 1:18 pm

    Saccsiv , final de Mai 1981 cand ” dadeam cu sapa prin Azuga ” am prins o zi in care a nins ca-n povestile lui Andersen si , cu toate astea NIMENI de-acolo nu s-a alarmat caci…aia fiind traitori la munte sant obisnuiti cu-asa ceva . Fireste ca , aia d e la Bucuresti atunci cand m-au intrebat de ce nu se munceste pe santier si…le-am motivat ca ninge iar materialele sant acoperite d e zapada , n-au crezut si , au trimes ” corpul de control ” sa ma verifice iar cand au ajuns acolo …aia erau doar in camasi caci la Bucuresti scoteai limba de cald . Mai scurt : la munte vremea nu poate fi ” dirijata ” si nici macar prevazuta decat de catre cei ce traiesc acolo . Azi ploua , dupa…poate sa ninga , seara poate fi placuta si poti vedea din Busteni CRUCEA d e pe Caraiman iar dimineata , sa iesi pe ulita si sa gasesti zapada de 25 cm. Vorbesti dumneata despre aia ce locuiesc la munte…pai grija mea este , ce vom face noi bucurestenii la iarna caci sistemul centralizat d e termoficare este in grija lui Nicusor Dan care…are alte griji , orice alte griji doar de asta nu s-a interesat de cand a luat PGMB iar asta , in ciuda TUTUROR promisiunilor din campanie . Ei bine , despre asta asi vrea sa citesc in postarile dumitale , despre asta asi vrea ca cei ce comenteaza pe-aci …sa comenteze caci ASTA CHIAR CA MA INTERESEAZA . Iertaciune pentru faptul de-a-mi fi ” comandat un meniu ” insa…alaturi d e nenorocita asta de pandemie plus bataia de joc a „alesilor ” de nesimtzirea lor fatza de nevoile noastre ale romanilor obisnuiti , ASTA CHIAR CA MA INTERESEAZA : CEEA CE NE MANANCA ZILELE…ZILNIC . P.S. De bine d e rau , autoritatile din zonele d e munte , au mai gestionat cat de cat inclusiv inundatiile si alunecarile d e teren de-acolo , astia d e la Bucuresti nu-s in stare sa gestioneze nici macar cat leustean reuseste s a vanda Gina Schioapa intr-o zi buna fara s-o calce zilnic ANAF-ul .

    Apreciază

  4. abc said, on septembrie 3, 2021 at 1:28 pm

    Da, asa este cum ai constatat.
    Temperatura pe pamant este intro continua, accelarata scadere.
    Factorul de a dus la aceasta scadere e continua spreiere a cerului cu …. creta parca sau alte substante ce reflecta lumina solara. Totusi eu cred ca si aerul „s-a mai subtiat”, nu stiu ca atunci cand soarele straluceste parca incalzeste puternic iar cand intra in nori sau nu-l vezi cu zilele e frig de-a dreptul. Oricum, la noi in romania e vara doar o luna pe an, juma de iulie si juma de august, restul e iarna, nici primavara sau toamna nu s-ar zice.
    Dar ca oile sa nu se prinda ca vremea se raceste mai pun ei HARP-ul in actiune si mai muta putin masele de aer de la ecuator pana la poli, de zici ca-nebunit pamantul.

    Apreciază

    • Max said, on septembrie 3, 2021 at 8:21 pm

      Joaca de a Dumnezeu, asta e ce fac talharii pe mana carora a ingaduit Dumnezeu creatia lui sa intre…..

      Apreciază

  5. rudyscc said, on septembrie 3, 2021 at 2:57 pm

    Da, chiar zilele trecute ma gandeam la ce frig este. Incalzire globala, domnilor, ce mai!

    Apreciază

  6. Cristian Daniel said, on septembrie 3, 2021 at 3:19 pm

    off topic

    …revenind la lagarul vaxxin-ist numit Australia, unde vorba aia, Vaxxin Macht Frei, iata ce se mai intampla acolo:

    https://www.activenews.ro/stiri/Nesimtire-crasa-in-Australia-Politistii-care-au-impus-carantina-in-Sydney-au-fost-prinsi-sarbatorind-ziua-LGBT-chiar-la-sectia-de-politie-fara-distantare-fizica-169040

    Apreciază

  7. Cristian Daniel said, on septembrie 3, 2021 at 3:26 pm

    …tot off…

    …cum este batjocorita la noi Ortodoxia sub masca unui asa-zis amuzament…

    https://r3media.ro/foto-aparitie-surpriza-la-predeal-forest-run-un-preot-a-alergat-la-maraton-imbracat-in-vesminte-bisericesti/

    Apreciază

  8. marcus said, on septembrie 3, 2021 at 5:02 pm

    La inceputul anilor ’70 baietii erau cat p-aci sa puna de o „racire globala”, doar ca si-au dat seama ca procesul incepe sa se inverseze si au comutat pe „incalzire” pentru ca asta arata realitatea. Intre timp au trecut 50 de ani si ce sa vezi!?… iar realitatea, natura, se suceste, drept pentru care au sucit-o si ei, pentru inceput, schimband sintagma „incalzirea globala” cu aceea de „schimbari climatice”, adica au renuntat la formulare doar. Probabil o vor pastra pe mai departe pe aceasta cu „schimbarile…”, ca-i mai acoperitoare.
    Schimbarile acestea exista in mod obiectiv si tin de evolutia ciclica a soarelui, iar ei stiu asta si se folosesc de ea, mânărind-o, evident. Plus ca, desigur, se mai ajuta si de HAARP pe ici pe colo.
    De ce fac toate astea? Pai, pentru ca nu se pot abtine; trebuie sa minta si sa insele tot timpul, din toate pozitiile, pentru ca… e boala.
    In varful Lumii au ajuns bolnavii, slugile tatalui minciunii.

    Apreciază

    • tataia said, on septembrie 4, 2021 at 8:59 pm

      Se folosesc de aceasta minciuna indeosebi pentru a face propaganda si a lua masuri impotriva masinilor personale. Pe termen mediu vor sa interzica toate masinile cu motor cu ardere interna si sa le permita doar pe cele electrice. Care in mod evident sint prevazute cu tehnologie de ultima ora pentru a fi monotorizate de la „tentru”. Cele vechi nu le sint bune caci nu pot fi monitorizate si nici oprite de la distanta. Si in cele din urma se folosesc de aceasta minciuna pentru a avea justificare pentru masurile de reducere a populatiei…iar ei doresc reducerea populatiei deoarece urasc intreaga creatie a Lui Dumnezeu.

      Apreciază

  9. Cosmin said, on septembrie 4, 2021 at 7:28 am

    S-ar putea sa nu mai fie citit acest comentariu deoarece articolul a fost deja parcurs de catre cititorii blogului , dar mi se pare potrivit cu tema articolului:

    Cu doua saptamani in urma, am vizitat pe cineva intr-un satuc mai retras. O familie de oameni simpli, tarani muncitori deprinsi cu muncile agricole.

    Mi-au destainuit urmatorul lucru: rândunelele sunt primele care pleaca, undeva pe la inceput de august sau chiar mai repede. Cel putin de prin partile noastre (nord-vestul Romaniei). La scurt timp dupa plecare, s-au intors si inca sunt aici. Spuneau ca nu au mai fost martori ai unui asemenea fenomen, in viata lor.

    Ieri, am vazut grupuri mari de randunele zburand la inaltime foarte mare…

    Ceva se petrece. Ce le-a intors pe rândunele si ce le tine inca aici, atat de tarziu?

    Apreciază

  10. […] Comentariul fratelui Cosmin postat la “Incalzire globala”: Iarna a fost pana in iunie iar de la sfarsitul lui august unii deja au treb…: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.