SACCSIV – blog ortodox

Un medic șef dintr-un spital rupe tăcerea: sporurile salariale pe bolnavul de Covid-19 au ajuns și la 30.000 de euro

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI by Vali on august 13, 2021

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/un-medic-sef-dintr-un-spital-rupe-tacerea-sporurile-salariale-pe-bolnavul-de-covid-19-au-ajuns-si-la-30000-de-euro_1940559.html

Medicul Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean, susține că sistemul medical de stat a devenit un ”El Dorado”, în care se cheltuie bani cu nemiluita. Purea arată că sporurile salariale pentru medicii care tratează bolnavii de Covid-19 ajung și la 150.000 de lei, adică aproape 30.000 de euro.

„România, ca nici o alta ţară de pe glob, este «El Dorado» sporurilor salariale. Asta ducând la discriminare socială, facilităţi materiale de grup, nedreptate şi îmbogăţiri nejustificate“, crede Paul Purea, considerând incorecte aceste „ajustări băneşti, cu motivaţii implicând un amalgam întreg de năzbâtii bizare, de la gâdilarea narinelor şi a respiraţiei pe nas, până la scârţâitul scaunului de sub fund. (…) Salariile personalului medico-sanitar au crescut în ultimii ani nejustificat de mult – îndeosebi ale medicilor. A fost o reformă făcută aiurea, nereuşind să stopeze migrarea medicilor în străinătate (mărirea de salarii i-a făcut pe deja bogaţii sistemului şi mai bogaţi, pe «jupânii spitalelor» în principal, tinerii nebeneficiind prea mult de acele majorări, aproape deloc comparativ cu «corifeii» amintiţi. A fost o măsură care a îngropat, cel puţin pentru un deceniu, sistemul de sănătate din România. Astăzi, circa 90% din bugetul unui spital reprezintă salariile… Şi asta la un indice de ocupare a paturilor – indicator major -, de chiar mai puţin de 50%. Sunt spitale în care un angajat ia salariu lunar raportat la 1,5 -2 pacienţi! Calculul este uşor de făcut: un spital judeţean cu 1.200 de angajaţi şi cu aproximativ 2 000 de pacienţi pe lună“.

Potrivit medicului Paul Purea, sporul de risc epidemiologic, în valoare de 75-80% din salariul de bază al personalului medico-sanitar (80% în cazul Ambulanţei), se aplică în perioada stării de alertă, inclusiv 60 de zile după încetarea acesteia. „Personalul care a beneficiat, şi beneficiază încă, de un asemenea spor, este pentru un spital judeţean de circa 400-500 de salariaţi. (…) Sporul de risc epidemiologic, încasat pe bolnavul infectat cu SARS-CoV-2, a ajuns până la 150.000 de lei, aproximativ 30.000 de euro! Este vorba doar de sporul adăugat la salariul celor din sistemul medico-sanitar şi sanitar auxiliar, nu şi de costurile salariale de bază, cele ale spitalizării, ale actului medical, medicamentelor şi terapiei propriu-zise! Un infectat Covid-19, 30.000 de euro! Aşadar, 30.000 de euro pe bolnav doar costurile referitoare la sporul de risc epidemiologic al personalului dintr-un spital! Milioane, zeci, sute de milioane de euro plătite aiurea. Plătite pentru absolut nimic!“, consideră medicul, informează Caon.ro.

Autor:

Lucian Negrea, Reporter

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on august 13, 2021 at 9:56 am

    Despre statul național

    Statul e expresia politică a unei realități umane anterioare – națiunea, care își afirmă caracterul distinct și vrea să și-l păstreze. Dar odată format, statul trebuie să hrănească națiunea și să o construiască într-un mod deliberat. În același fel în care o plantă izolată într-un ghiveci de hățișul indistinct al naturii trebuie udată, orientată, ferită de buruieni.

    Granițele statului nu sunt aleatorii, ci rezultatul unei istorii și expresia capacității de a le apăra. Ele nu pot fi redesenate și mutate pe alte continente. În același fel, cetățenii statului nu sunt interschimbabili, transferabili prin schimburi, ca locatarii vremelnici ai unui hotel sau ca angajații unei firme.

    Statul arbitru, care tratează cu dezinteres aceste chestiuni vitale, e o iluzie liberală. Urmărind această himeră, statul ar abdica de la a mai acționa ca apărător și adăpost al urmașilor celor care l-au constituit. Ci ar fi, în fapt, confiscat de grupuri externe, inițial prezentate sub forma nedefinită a capitalului transnațional. Treptat, însă, ar deveni evident că grupuri anume, mai bine organizate și care nu renunță la conștiința de sine și la solidaritatea de grup, vor ajunge să îi domine structura de putere. Care va fi deconectată de ierarhiile naturale ale națiunii, ale cărei elite nu vor putea răzbi pe cont propriu în fața unor grupuri sudate sau susținute discret de infrastructura în expansiune a altor state.

    În același mod, societatea pestriță rezultată în urma deschiderii porților de către noul grup dominant, nu va rămâne fără coloratură. Fie local, fie la nivel național, noi populații își vor afirma felul de a fi și vor da dominanta unui cartier, unui oraș sau regiuni. Realitatea se încăpățânează să nu se conformeze utopiei pământeanului generic din statistici.

    Etapa în care ne aflăm e cea a infiltrării discrete, care încă nu a atins masa critică pentru a erupe ca principala problemă în societate. Capturarea economiei, a clasei politice, mediatice, inventarea unei „societăți civile” de sinteză și în general dominația culturală a modelului liberalizării forțate și a deznaționalizării sunt perceptibile de ceva vreme. Controlul total asupra presei menține tăcerea absolută în privința ritmului schimbării la nivel demografic, pe care o putem doar bănui din experiență directă. Că subiectul e interzis la discuție majorității arată caracterul implacabil al proiectului. Și că el nu e nici pe departe pur întâmplător, rezultat doar din resorturile economiei de piață, care caută forță de muncă ieftină. Altminteri, fenomenul s-ar domoli, nu ar accelera în perioade percepute de toți ca restrângere a activității economice (în ciuda statisticilor triumfaliste).

    Prezentată inițial ca un avantaj pragmatic, imigrația se transformă rapid într-o problemă de rezolvat în cârca societății. Dar o problemă care nu urmează creșterea și descreșterea economiei. Ci o problemă perpetuă, în creștere continuă și care prezintă pretenții tot mai mari de ajustare a comportamentului majorității, pe măsură ce minoritățile devin mai numeroase și mai coerente pe grupuri componente. Din acel punct, statul național, devenit multiculturalist, se transformă din pavăză în adversar al autohtonului, împotriva căruia dezlănțuie o serie de măsuri, care să asigure că va avea un comportament cât mai docil și mai puțin ofensator cu sensibilitățile și așteptările cetățenilor care de acum vor constitui prioritatea statului (zice-se din motive pur organizatoric pragmatice).

    https://evadare.ro/politica/despre-statul-national/

    Apreciat de 2 persoane

    • vaivoua said, on august 13, 2021 at 11:56 am

      ai putea sa scrii direct despre anarhie, parteneriatul dintre capital-stat pentru arestarea resurselor si locuitorilor. acolo ne indreptam.

      Apreciat de 4 persoane

  2. vaivoua said, on august 13, 2021 at 11:50 am

    risipa mai mare decat in SUA.
    dar o sa dea socoteala la Judecata pt fiecare suflet ucis din interes si supunere fata de sistem

    Apreciat de 2 persoane

  3. VioletaB said, on august 13, 2021 at 3:42 pm

    Când îl auzeam pe părintele Ieronim in predici spunând că medicii primesc mii de euro pe cap de bolnav covid, ca sa îi declare bolnavi, și mai ales pentru cei morți de covid… credeam că este informat greșit… Însă uite că avea dreptate, acum cu confirmare.
    Lăcomia de bani i-a transformat pe f. mulți medici în niste criminali și negustori necinstiți, in oameni fără milă față de aproapele.

    Apreciază

  4. ledpanell said, on august 13, 2021 at 6:59 pm

    @vali Felicitari pentru comment, e superb! Din pacate descrie o realitate crunta. Intr-adevar, lipeste masa critica. Cunosc personal intelectuali cu destule carti citite, fani ai liberalismului, propagandisti ai cuvintelor desarte gen meritocratie, ignorand, deliberat sau nu, ca la noi e ca in fabula Cainele si catelul. 2 motoare, 2 viteze, 2 societati-un varf de piramida al elitelor, ce s-a perpetuat din comunism prin structuri care se autoreproduc, si un trunchi de piramida, care trebuia sa contina si o clasa de mijloc. Crizele si „brevetele” in masurile economice ale unora au distrus clasa de mijloc, cam ca la americani, iar pe cea de jos au afundat-o si mai mult in saracie.
    […]
    Referitor la bugetul urias pentru spitale si sporuri, a trebuit sa rup relatia cu o ruda, cadru medical. Imi insulta enorm inteligenta…folosind clisee. Uneori parti din clisee pot fi cautate pe google, pentru ca asa cum pe vremuri exista manualul propagandistului, azi avem manuale de instaurat si amplificat teroarea. Da, teroare, si cu atat mai grava cu cat, venind din mediul medical, oamenii aia stiu cel mai bine ce si cum, despre virusachele ala care numai virus nu e. Mi s-a spus, deci, ca virusul a ajuns „de la persoane necunoscute, cazuri de pe la tv, la cunoscuti si apropiati”. Tonul vocii nu prea era consonant cu gravitatea afirmatiei, ba era un soi de neutralitate axiologica ciudata…cam asa cum incearca medicii sa fie obiectivi, impartiali, de teama ca s-ar putea implica prea mult. Si daca ar face-o, tratand fiecare pacient ca OM, ar ajunge la nebuni. Frica desarta, nici sa incerce o luna n-ar reusi sa-si schimbe optica.
    Deci, bine ca in plina criza multipla sunt bani pentru propagandisti, pentru antene 5G plantate noaptea, in stil de borfas al secolului XIX, pentru ca in XX au aparut camere cu infrarosu, degeba operatul cu lanterne, pe neve.
    Acelasi bombardament mediatic a fost si cu intrarea in uie, cand unii vedeau numai beneficii…au trecut ani pana sa afle taranul roman, baza natiunii, cate hectare are voie sa cultive si cu ce, mai ales cu ce nu, cati porci poate creste, etc. Prea tarziu, ca de obicei.
    Oricum, daca coruptia romaneasca parea eterna si imposibil de eliminat, sunt sanse ca evenimentele pe plan global sa faca curatenie de nevoie si la noi. Cu cat sange varsat, inca nu stim…

    Apreciat de 1 persoană

  5. Cosmin said, on august 13, 2021 at 9:55 pm

    Deci se adevereste ce spunea anul trecut in starea de urgenta, doamna Mikowitz, fosta mana dreapta a lui Fauci: pentru un bolnav de covid un medic ia 13000 de dolari si 33000 pentru un mort de covid.

    Daca convertim sumele in euro, nu suntem departe de adevar.

    Am fost facut nebun de catre cei carora le spuneam de aceste sume, sume care nu faceau altceva decat sa stimuleze crimele din spitale.

    Apreciază

    • stef said, on august 14, 2021 at 12:53 am

      Absolut ! Asa au corupt suficienti calai in halate , incat sa-si vanda sufletul satanei si sa omoare in mod organizat inclusiv oameni car nu aveau nici macar o raceala usoara insa au fost scosi pozitivi prin folosirea frauduloasa a „testelor” RTPCR..

      Apreciază

  6. […] Un medic șef dintr-un spital rupe tăcerea: sporurile salariale pe bolnavul de Covid-19 au ajuns ș… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.