SACCSIV – blog ortodox

Emmanuel Macron spune că trebuie dusă o „bătălie culturală” cu țările est-europene care adoptă legislație anti-LGBT și anti-minorități

Posted in Franta, UE by Vali on iunie 27, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/emmanuel-macron-spune-ca-trebuie-dusa-o-batalie-culturala-cu-tarile-est-europene-care-adopta-legislatie-anti-lgbt-si-anti-minoritati-1575583

Președintele Franței, Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Emmanuel Macron susține ideea unei „bătălii culturale” cu statele-membre al Uniunii Europene din est, precum Ungaria sau Polonia, care adoptă legislație anti-LGBT sau anti-minorități.

„Trebuie să încercăm să aflăm cum pot ajunge unele ţări în această situaţie. Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor”, a spus Macron la Bruxelles la conferinţa de presă după terminarea unui summit european unde au avut loc discuţii aprinse pe tema noii legi din Ungaria împotriva promovării homosexualităţii în rândul minorilor, conform Reuters, citat de Agerpres.

Referindu-se la declaraţia premierului olandez Mark Rutte, care a cerut Ungariei să respecte drepturile persoanelor LGBT sau să iasă din UE, Macron a afirmat că Ungaria trebuie să rămână în blocul european, dar s-a declarat îngrijorat de ceea ce el a numit ascensiunea conservatorismului iliberal în unele state membre, ceea ce în opinia sa erodează valorile UE.

„Trebuie să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în unele societăţi post-comuniste care acum arată valori ce nu sunt ale noastre”, crede preşedintele francez, admiţând că în problema homosexualităţii există în interiorul UE o diviziune Est-Vest.

„Ce credibilitate vom mai avea dacă acceptăm ca aceste valori să fie subminate în interiorul nostru ? Cum le vom mai putea spune atunci albanezilor, sârbilor, să facă un efort pentru statul de drept, pentru a intra în UE”, a mai spus președintele francez.

În ce priveşte sancţionarea Ungariei pentru adoptarea respectivei legi, Macron a apreciat că pe termen scurt singurul răspuns îl reprezintă „susţinerea procedurii angajate de Comisia Europeană, chiar dacă aceasta este lentă, şi consolidarea poziţiei noastre în opinia publică şi în mass-media”.

„Trebuie să reangajăm o colaborare cu intelectualii societăţii civile, să fim mai prezenţi în presa acestor ţări (est-europene – n.red), să-i susţinem mai bine pe cei care apără ideile europene, avem nevoie de o strategie în domeniu”, a adăugat Macron.

Dintre cei 27 de lideri ai statelor UE, 17 au semnat înaintea summitului o scrisoare comună adresată şefilor instituţiilor europene şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres, în care insistă asupra necesităţii respectării valorilor europene, cu referire la drepturile persoanelor LGBT.

Potrivit Euronews, lista semnatarilor reflectă la acest capitol o diviziune clară Est-Vest, dintre statele est-europene numai Letonia şi Estonia semnând această scrisoare. Totuşi, în dezbaterea de la summit, Polonia şi Slovenia au fost singurele ţări care au susţinut Ungaria, menţionează Reuters.

Premierul ungar Viktor Orban a respins criticile conform cărora noua lege ar afecta drepturile persoanelor LGBT – „Legea nu priveşte homosexualii, ea priveşte modul în care părinţii doresc să facă educaţia sexuală a copiilor lor”, a explicat el.

Editor : Adrian Dumitru

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on iunie 27, 2021 at 1:39 pm

    Harta resetării

    Volumul de informație disponibilă public pe site-ul Forumului Mondial de la Davos e copleșitor. Chiar merită să urmăriți hărțile interactive cu noduri de probleme ce trebuie „atacate” ca utopia să devină realitate. Ele includ peste 200 de dosare tematice și dosare dedicate fiecărei țări în parte. În fiecare dosar sunt adăugate continuu articole și studii făcute de alte grupuri influente, cum ar fi: Banca Reglementelor Internaționale (coordonatoarea băncilor naționale), Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Rand Corporation (agenția care a consiliat Pentagonul în multe din războaiele ultimului secol), Institutul pentru Resurse Mondiale, mai multe universități de top ca Harvard, MIT sau London School of Economics.

    Guvernarea mondială

    Încă de la prima filă, harta își propune două obiective majore: „regândirea contractelor sociale” și „revitalizarea cooperării globale”. Oligarhia de la Davos vede lumea viitorului organizată ca o corporație, mai curând decât o democrație. Una în care cetățenii sunt o „resursă umană”, ce trebuie gestionată cât mai eficient. Ei numesc acest sistem „capitalismul pe acțiuni”, unind decizia politică și economică, într-o formă care i-ar oficializa practic pe deținătorii de resurse materiale ca acționari ai planetei. Ca și vechiul marxism, noul globalism e tot de factură materialistă – ideile spirituale sau valorile înalte fiind limitate la simple sloganuri.
    A patra revoluție industrială

    În cartea sa din 2016, A patra revoluție industrială, Klaus Schwab vorbește despre „uberizarea” muncitorului viitorului:

    „Cum platformele virtuale consideră muncitorii ca PFA (persoane fizice autorizate, fără contract de muncă, n.m.) ele sunt, pentru moment, degrevate de cerința de a plăti un salariu minim, taxe pentru salariat și contribuții sociale.”

    Iată, o lume foarte lăudată de media și de generația nouă, care se bucură că „statul nu îi mai fură”, fără să observe că, de fapt, e o extracție de resurse de la statul național către sistemul globalist.

    Concepția celei de-a patra revoluții industriale (aflată în desfășurare) presupune, desigur, trei antecedente. Aici opiniile variază, dar în general, ele sunt considerate:

    saltul de la munca manuală la munca asistată de tehnologie (mașina cu aburi, revoluția industrială din Anglia, vaporul, apariția clasei de mijloc); resursa principală de energie: cărbunele;
    apariția industriei: banda de lucru, infrastructura feroviară și rutieră, motorul diesel, curentul electric, becul, telegraful, radioul, automobilul; resursa de energie: petrolul;
    revoluția digitală: aviația, televizorul, energia nucleară, calculatorul, trenul de mare viteză, automatizarea industrială, marketingul, internetul, telefonul mobil; sursa de energie: electrică, iar la figurat: informația.

    Deci cum va arăta cea de a patra revoluție industrială? Va fi dominată de:

    inteligența artificială, care va înlocui sau suplini mai multe profesii;
    roboții industriali, care vor prelua munca fizică din fabrici;
    „internetul tuturor lucrurilor” – conectarea la o rețea 5G nu doar a calculatoarelor și telefoanelor, dar și a televizoarelor, tuturor obiectelor electrocasnice, a sistemelor de acces, a unor obiecte de larg consum cu microchip;
    automobilul fără șofer;
    folosirea dronelor pentru livrare;
    imprimare 3D, în locul producției de serie, inclusiv pentru construcții;
    dispozitive digitale incluse în haine și accesorii sau implantate în corp;
    inginerie genetică și biotehnologie;
    realitate virtuală;
    recunoaștere și supraveghere biometrică;
    folosirea de baze de date vaste, în care să fie înregistrate decizii și gesturi anterioare;
    nanotehnologie;
    noi tehnologii militare;

    La prima vedere, inteligența artificială țintește doar slujbele celor slab calificați, precum vânzătorii de bilete, cititorii de contoare, casierii din magazin. Dar ele îi vizează și pe milioanele de șoferi, dar și operatori care lucrează cu publicul și urmează să fie înlocuiți cu „boți” de chat sau roboți telefonici, pe avocați, doctori, contabili, profesori – ale căror consultații sau prestații pot fi sintetizate și purtate online. Iar dacă presa e acum covârșitor favorabilă curentului globalist, chiar și jurnaliștii pot lua aminte la predicția lui Schwab, făcută în aceeași carte: „Până la mijlocul anilor 2020, 90% din știri ar putea fi generate de algoritmi (aproape) fără intervenție umană.”
    schimbarea omului

    Era tehnologică are nevoie și de un „om nou”. Pe harta de teme a grupului de la Davos sunt neunărate direcții în acest sens. Științele comportamentului constituie un capitol în sine, pentru că omul nou nu trebuie lăsat să se poarte cum i se năzare, ci manevrat cu știință. Sunt abordate aici subteme precum noile rețele de socializare.

    Ideologia de gen e și ea la loc de cinste, alături de mișcările dedicate tinerilor – cum ar fi activismul ecologist sau împotriva rasismului. Primul articol recomandat în această secțiune vine de la London School of Economics și ne anunță: „Oamenii transgender suferă discriminări pe piața muncii”. Alte articole din secțiune, care sunt semnalate ca urgențe de grupul de la Davos sună așa:

    „În apărarea feminismului în diaspora kurdă”;
    „Cum încurajăm discuțiile despre rasism la locul de muncă”;
    „De ce directorii bărbați n-ar trebui felicitați că își iau concediu de paternitate”;
    „Diversitatea în Inteligența Artificială. Bărbatul și femeia invizibilă”
    „Surogatul complet, acum! Feminismul împotriva familiei” de Sophie Lewis

    Mă opresc aici cu exemplificările, dar ați prins ideea. Mediatizarea fenomenului transgender în ultimii ani nu ar trebui să vă mire. Klaus Schwab e un reprezentat al curentului transumanist, care vede posibilă și necesară depășirea condiției biologice a omului. În această privință, schimbarea sexului e doar o etapă, care aruncă provocarea acceptării întregii societăți. Adevărata „revoluție” pentru transumaniști o consituie schimbarea ființei umane în genere. Într-o primă fază, ea s-ar face prin accesorii (gen ochelari sau cască de realitate virtuală), apoi prin implanturi de componente care să mărească inteligența, prin exoscheleți (un fel de proteze bionice, brațe sau picioare robotizate), iar în final (sau mai curând decât ne gândim), prin manipularea genetică a speciei.

    În amplul articol Klaus Schwab și marele reset fascist, de această dată pe un site critic, Winteroak, sunt date mai multe citate din cărțile președintelui Forumului de la Davos. Iată unul revelator:

    „Că e acum cu mult mai ușor să manipulezi cu precizie genomul uman în embrioni viabili, înseamnă că e probabil să vedem apariția bebelușilor proiectați să aibă anumite trăsături sau rezistenți la anumite boli.”

    reeducare

    Educația va trebui omogenizată la nivel global și să se mute tot mai mult spre școala online, care va controla mai strict ce idei le transmite profesorul copiilor și pe ce pune accentul. Mai puțini profesori, mai strict controlul. În tratatul său „Covid 19, marea resetare”, Klaus Schwab scrie:

    „Tânăra generație e cu fermitate în avangarda schimbării sociale. Există puțin dubiu că ea va fi catalizatorul schimbării și sursa elanului critic al Marii Resetări”.

    controlul resurselor

    Analizând fiecare țară în parte, o mare atenție e acordată resurselor naturale, pe care grupul le vede ca mărfuri. Planul trebuie corelat cu altele, la fel de vaste, ale ONU, cum ar fi Agenda 21 și Agenda 2030. Și unele și altele consideră resursele ca fiind ale planetei, nu ale unei țări anume. Și caută metode foarte precise de exploatare „optimă” a resurselor de către o tehnocrație globală.

    În ton cu aceste agende, urmează să se schimbe tot ce știm despre felul cum arată orașele, locuințele, transportul. Trebuie doar să privim dincolo de sintagmele noii limbi de lemn globaliste, care vorbește despre dezvoltare sustenabilă, pentru a întrezări noile cartiere-dormitor, care să ofere condiții similare ieftine și „nepoluante” pentru toți cei 8 miliarde de pământeni.
    migrație

    Din distribuția inegală a resurselor, globaliștii de la Davos trag concluzia că e nevoie de modalități de împărțire mai justă și de acces. „Întâmplarea” face ca nivelul ridicat de trai să se afle în Europa și America de Nord, iar zonele cu explozie demografică să se afle în Africa și Asia. Ceea ce nu lasă mult imaginației în privința fluxurilor de populație, pe care le încurajează progresiștii de la WEF.

    Și, pentru că „dezvoltarea durabilă” costă – ea trimite pe hartă spre alte subcapitole de rău augur ca: Taxarea și Căi spre egalitate. Taxele acestea vor fi impuse de statele naționale, în perioada de tranziție. Dar națiunea și familia sunt sortite pieirii. Iată ce scrie Klaus Schwab în aceeași carte: „A patra Revoluție Industrială”:

    „Indivizii obișnuiau să își identifice viețile cu un loc, un grup etnic, o cultură particulară sau chiar o limbă. Apariția interacțiunii online a crescut expunerea la idei din alte culturi și înseamnă că identitățile sunt acum fungibile. Mulțumită combinației de modele de migrație istorică și conectivitate la preț scăzut, structurile familiei sunt redefinite.”

    religia planetară

    În toată filosofia etalată de Schwab și grupul lui, umanitatea e tratată ca o resursă la dispoziția capitalului, un fel de șeptel, care trebuie să se schimbe să se plieze pe noile tehnologii și noile forme de organizare, și nu invers. Cu toate acestea, există și un capitol special dedicat religiei. Evident, o religie ecumenistă de tip New Age, care pune într-un mixer toate credințele confesionale, subordonându-le unor idealuri progresiste precum egalitatea între „genuri” sau pentru pacea în regiunile mai turbulente.

    S-ar putea să vă surprindă, dar LGBT se ivește ca sub-domeniu al capitolului religie. Și are ca zone de preocupare: Legislația națională și LGBT, Sănătatea mentală, Discriminarea la locul de muncă, Impactul economic al LGBT.
    banii electronici

    Nici lumea financiară nu scapă de intervențiile planificatorilor. Poate în principal ea. Dacă criza Covid-19 a fost ca o mană cerească pentru miliardarii planetei, care și-au crescut averea cu 10 trilioane de dolari, adică cu un sfert în doar câteva luni, să vedeți ce va urma!

    Documentarea celor de la Davos vorbește insistent despre blockchain, tehnologia din spatele monedei virtuale BitCoin. Ea are potențial pentru multe utilizări. Pe de o parte, e vorba de înlocuirea banilor fizici, care încă pot fi retrași din bănci și stocați „la saltea” sau utilizați în tranzacții nemonitorizate. Ei urmează să fie înlocuiți de o monedă virtuală, ce poate fi emisă fie de corporații, fie la nivel de stat, fie de instituții centrale ca FMI sau Banca Reglementelor Internționale, de la Basel, Elveția.

    Acel tip de monedă înseamnă:

    posibilitatea de a crea din nimic sume nelimitate,
    imposibilitatea de a retrage sumele din bancă,
    un potențial refuz la plată pentru alte monede anterioare,
    posibilitatea de a taxa depozitele prin dobândă negativă,
    posibilitatea de a fixa o dată de expirare a sumelor din cont necheltuite,
    posibilitatea de a exclude anumite persoane „indisciplinate” cu totul din sistemul monetar sau comercial,
    monitorizare totală a tuturor surselor de venit și a tranzacțiilor.

    Alte utilizări ale tehnologiei blockchain, descrise chiar de Schwab în cărțile sale, vizează transformarea în mărfuri a unor lucruri chiar imateriale, la care nu ne-am fi gândit. Se pot vinde nu doar servicii sexuale, dar și colecții de date privind comportamentul de consum – genul de date pe care marile firme IT, ca Google, Facebook și Microsoft, deja le vând firmelor de publicitate țintită. Tot blockchain e legat în hărțile Davos și de multe obicetive de guvernare – deci spre a fi folosit în votul electronic.
    ecologismul împotriva naturii

    Sunt sigur că toate discuțiile despre „dezvoltarea durabilă”, mediu, „încălzirea globală” v-au lăsat impresia că măcar la capitolul ăsta viitorul sună bine. Vom avea multă verdeață și aer curat. Nu prea! Da, pentru anumite părți ale globului (și s-ar putea să ne calificăm la „lumea dezvoltată”), Green New Deal (noile acorduri de mediu ale UE, ONU sau SUA, Acordul de Mediu de la Paris) pot însemna o parțială dezindustrializare. Pot însemna taxe pe carbon (ca să nu spunem pe aerul respirat), pe apă, pot însemna noi taxe pentru certificate verzi, incluse în factura de energie electrică.

    Dar ele nu garantează o lume „veche”, cum vă așteptați. Iată ce idei de viitor are Klaus Schwab nu pe site-ul forumului, ci în cărțile pe care le-a scris anterior. De pildă, în cartea din 2018, Modelând viitorul celei de-a patra revoluții industriale, el vorbește despre geo-inginerie, folosirea de nanoparticule în atmosferă și materiale active:

    „Propunerile includ instalarea unor oglinzi gigantice în stratosferă pentru a respinge razele soarelui, chimizarea atmosferei pentru a produce ploi tropicale și dezvoltarea unor mașini uriașe, care să extragă dioxidul de carbon din aerul poluat.”

    Pentru securitatea alimentară a planetei, Schwab vede ca imperativă acceptarea pe scară largă a organismelor modificate genetic.
    oportunitatea unei pandemii

    Articolul de pe Wok Oak citat mai sus, al scriitorului Paul Cudenec, remarcă schimbarea de raporturi între capital, putere și populație, din viziunea lui Klaus Schwab. Propriu-zis, pentru președintele Forumului Mondial, deciziile se iau de către „acționari”, care conving politicul să țină pasul cu tehnologia printr-o „Guvernare agilă” (sintagmă care are propriul capitol în hărțile interactive). De popor se spune că trebuie „consultat”, cumva la finalul deciziilor.

    Foarte interesant e momentul profețit de Schwab în cartea sa din 2018, Modelarea viitorului, despre condițiile de urgență în care s-ar face „schimburi de date public privat”. (Cum ar fi aplicații de „urmărire a contactelor”, prin care guvernele și Apple, Google, Facebook și Microsoft și-au dat mâna întru supravegherea populației.) Citat din cartea publicată în ianuarie 2018:

    „Acestea intervin doar în situații anterior convenite de urgență (cum ar fi o pandemie) și pot ajuta la reducerea întârzierilor, pot îmbunătăți coordonarea, timpul de răspuns, permițând schimbul de date, care ar fi ilegal în alte circumstanțe”

    Pal Cudenec remarcă nu doar că evenimentul s-a ivit în mod norocos doi ani mai târziu. Dar și că în 2019, Forumul Economic de la Davos a fost co-organizator al Event 201, simularea unei pandemii de către grupul John Hopkins, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates.

    Lucru și mai amuzant e că în cartea din iulie 2020 – Covid 19 – Marea Resetare (coautori: Klaus Schwab și Thierry Mallert), se face următoarea remarcă:

    „Covid 19 e una din cele mai puțin mortale pandemii, pe care lumea le-a experimentat în ultimii 2.000 de ani. (…) Consecințele Covid 19 în termeni medicali și ca mortalitate vor fi moderate, în comparație cu alte pandemii precedente.”

    O asemenea afirmație e în sine e o bombă de presă, atunci când vine de la o persoană cu o așa de mare influență, atât de bine informat – chiar dacă nu e medic. Și totuși, o compară cu al doilea război mondial, ca potențial de transformare a omenirii.

    Următorul citat e tot din cartea lui Klaus Schwab și Thierry Mallert de anul acest (tradus de pe site-ul unde publică scriitorul Paul Cudenec, citat mai sus). Deci nu provine de pe vreun site de teorii ale conspirației, ci din cartea Marea Resetare:

    „Asta s-a întâmplat după atacurile teroriste de la 11 Septembrie 2001. Peste tot pe glob, s-au impus noi măsuri de securitate, camere de supraveghere omniprezente, s-au impus acte electronice de identitate, înregistrarea angajaților și vizitatorilor a devenit ceva normal. La acea dată, aceste măsuri păreau extreme, dar astăzi ele sunt folosite peste tot și sunt considerate „normale” ”.

    În același mod, constată liderul Forumului Mondial că se va întâmpla și acum, după criza Covid:

    „Unii lideri și factori de decizie, care erau deja în avangarda luptei împotriva schimbărilor de climă, s-ar putea să vrea să se folosească de acest șoc indus de pandemie, pentru a implementa schimbări de mediu mai mari și de mai lungă durată. Ei vor folosi bine pandemia fără să lase o criză să se risipească.”

    https://evadare.ro/politica/marea-resetare-are-in-plan-toate-aspectele-vietii-umane/

    Apreciază

  2. Clement said, on iunie 27, 2021 at 3:13 pm

    In spatele Renew Europe, grupul condus de Ciolos, se afla legiunea mentorilor lui Macron.
    Un individ care minor fiind a fost emancipat sexual de propria lui profesoara si despre care presa a scris ca a intretinut relatii intime cu barbati, si-a facut un țel din convertirea minorilor la practicile considerate imorale de crestinism.
    Nu stiu cum vor reactiona romanii in cazul in care aberatia votata de Renew Europe, respectiv de USR si nu numai, va deveni norma pentru Ministerul Educatiei, dar stiu ca cei 86 de preoti exorcisti atasati diocezelor din Franta se afla practic in stare de alerta, coplesiti de numarul mare de persoane care solicita sa fie oficiate slujbe de alungarea diavolilor.
    Cred ca IPS Daniel ar trebui la randu-i sa dea dezlegare pentru oficierea Slujbelor Sfantului Vasile cel Mare in toate parohiile din tara.
    Fie numai si cifra de afaceri a „cabinetelor
    cu obiect de activitate -vrajitoria” ar trebui sa ii dea de gandit si sa faca apel la toate armele cu care a fost inzestrata Biserica Ortodoxa intru apararea familiei naturale, a inocentei copiilor si normelor decentei in raporturile dintre oameni.

    Apreciat de 2 persoane

    • carla said, on iunie 27, 2021 at 8:46 pm

      Declarație:
      Mă declar expirată, vetustă, comunistă sau cum s-o mai numi la modul progresist faptul că mi-am permis să votez pentru familia tradițională, nu pentru gusturile exotice propuse cu tot mai multa agresivitate.
      Astăzi am înțeles că agresivitatea implementării agendei 2030 (fără proprietate, credință, iubire, familie, națiune, gen, identitate, părinți, rasa => sclavul perfect, fără nici un reper) căuta să compenseze numărul mic de adepți. Aproape nimeni nu îi aprobă. Dacă prin „pandemie” s-a dorit implementarea agendei, cred că acum chiar nimeni nu-i mai crede. Prin aceasta minciuna grosolană și-au consumat chiar orice fel de autoritate.

      Apreciat de 1 persoană

  3. Atac said, on iunie 28, 2021 at 5:50 am

    Macron va demola Uniunea transEuropeană
    Vestul declară război cultural estului.
    UE se destramă. ONGurile sorosiste zburate înapoi de unde au venit.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Isa said, on iunie 29, 2021 at 9:29 pm

    Apocalipsa 12:7-12

    7. Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui.
    8. Şi n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer.
    9. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el.
    10. Şi am auzit glas mare, în cer, zicând: Acum s-a făcut mântuirea şi puterea şi împărăţia Dumnezeului nostru şi stăpânirea Hristosului Său, căci aruncat a fost pârâşul fraţilor noştri, cel ce îi pâra pe ei înaintea Dumnezeului nostru, ziua şi noaptea.
    11. Şi ei l-au biruit prin sângele Mielului şi prin cuvântul mărturiei lor şi nu şi-au iubit sufletul lor, până la moarte.
    12. Pentru aceasta, bucuraţi-vă ceruri şi cei ce locuiţi în ele. Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt.

    Apreciază

  5. […] Emmanuel Macron spune că trebuie dusă o „bătălie culturală” cu țările est-europene care a… […]

    Apreciază

  6. […] Emmanuel Macron spune că trebuie dusă o „bătălie culturală” cu țările est-europene care a… […]

    Apreciază

  7. […] In 2021 Emmanuel Macron spunea că trebuie dusă o „bătălie culturală” cu țările est-europene care … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.