SACCSIV – blog ortodox

Compania farmaceutica Johnson & Johnson plateste 263 milioane de dolari ca sa scape de o acuzatie grava

Posted in STIRI, vaccin, virus by Vali on iunie 27, 2021

Sursa: https://ziare.com/international/stiri-internationale/compania-farmaceutica-johnson-johnson-plateste-bani-acuzatie-1687143

Compania farmaceutica Johnson & Johnson plateste 263 milioane de dolari ca sa scape de o acuzatie grava Johnson & Johnson este una dintre companiile care au produs un vaccin anti COVID-19 FOTO Facebook/ Johnson & Johnson

Compania farmaceutica Johnson & Johnson urmeaza sa plateasca 263 milioane de dolari pentru retragerea acuzatiilor ca a contribuit la folosirea de opioide in statul New York si in doua dintre cele mai mari comitate ale acestuia.

Acordul fereste producatorul de medicamente de un proces cu jurati in Long Island, in care mai sunt parati mai multi producatori si distribuitori mari de opioide.

Johnson & Johnson nu a recunoscut ca ar fi comis vreo ilegalitate in statul New York si in comitatele Nassau si Suffolk.

„Epidemia de opioide a facut ravagii in intreaga natiune. Johnson & Johnson a ajutat la alimentarea acestui flagel”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James, intr-un comunicat.

Ea a spus ca atentia sa ramane concentrata pe „obtinerea de fonduri in comunitatile devastate de opioide, cat mai repede posibil”.

J&J a declarat ca intelegerea este in concordanta cu acordul sau anterior, de a plati 5 miliarde de dolari pentru solutionarea cererilor de despagubiri din partea statelor, oraselor, comitatelor si guverne tribale, la nivel national.

Compania farmaceutica si cei mai mari distribuitori de medicamente din SUA – AmerisourceBergen Corp, Cardinal Health si McKesson – au propus plata, cumulata, a 26 de miliarde de dolari pentru a pune capat miilor de procese legate de opioide.

De asemenea, J&J a facut apel la o hotarare din 2019 a unui judecator din Oklahoma conform careia compania din New Brunswick, New Jersey, va plati statului respectiv 465 milioane de dolari pentru comercializarea inselatoare a opioidelor.

Procesul de marti este unul dintre mai multe alte procese programate pentru acest an, altele fiind in curs in California si Virginia de Vest.

Producatorii de medicamente AbbVie si Teva Pharmaceutical Industries si mai multi distribuitori sunt printre inculpati. Lantul de farmacii Walgreens Boots Alliance este, de asemenea, un inculpat, desi a fost dat in judecata doar de comitate.

Walmart, Rite Aid Corp si CVS Health au fost eliminate din proces in timpul selectiei juriului. CVS a incheiat un acord cu comitatele Nassau si Suffolk. Termenii acordului de despagubire nu au fost dezvaluiti.

Centrul SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor a declarat ca aproape 500.000 de persoane au murit din cauza supradozelor de opioide din 1999 pana in 2019

de Catalina Sirbu

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on iunie 27, 2021 at 1:49 pm

    În ianuarie 2007, New York Times scria despre efectele neașteptate ale folosirii testelor PCR, și cum au ajuns ele să creeze impresia unei epidemii false. Într-un spital din New Hampshire (estul Statelor Unite), mai mulți doctori au început să tușească. Colegii lor au suspectat că e vorba de o epidemie de tuse convulsivă și au folosit niște teste moleculare noi.

    În decurs de o lună, circa 1.000 de medici din acel spital au primit tratamente și vaccinuri în baza testelor, ca să se constate că nu fusese vorba decât de o gripă sezonieră obișnuită. Panica a durat câteva luni. Se credea că doctorii vor îmbolnăvi pacienții vulnerabili din spital și vor fi decese. Au fost vaccinate mii de persoane, s-au rezervat paturi special pentru noua boală, inclusiv la ATI, după cum notează articolul. Apoi, după 8 luni, un banal e-mail a anunțat spitalul că toată epidemia fusese o alarmă falsă.

    https://evadare.ro/politica/falsa-epidemie-din-2007-descrisa-de-new-york-times/

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.