SACCSIV – blog ortodox

CARTELELE TELEFONICE PRE-PAY sunt identificate de George Maior, directorul SRI, drept: ”una din cele mai mari probleme de securitate ale României” … deoarece „SUNT ANONIMIZATE”

Posted in Big Brother, CARTELE TELEFONICE PRE-PAY, SRI by saccsiv on noiembrie 8, 2010

George Maior vrea să intercepteze și cartelele preplătite

   Citez din articolul Vorbiţi liniştiţi, SRI-ul vă ascultă pe toți! George Maior vrea să intercepteze și cartelele preplătite:

   George Maior, directorul SRI- una din institutiile de fortă ale statului bănuite că ar sta în spatele actiunii de sustragere a stenogramelor convorbirilor Elenei Udrea din dosarul de mare coruptie ALRO, a simtit nevoia să iasă într-un interviu la TVR pentru spăla ”onoarea” serviciului pe care îl conduce.

   În emisiunea ” Fără frontiere” de la TVR 1, Maior a insistat asupra spinoasei probleme a interceptărilor telefonice. Numai că directorul SRI nu a avut curajul si demnitatea să pună punctul pe I si să vorbească despre faptul că ascultările si publicarea convorbirilor (cele mai multe fără legătură cu cauza dosarului) au depăsit orice limită a legalitătii si a normalitătii într-un stat care se pretinde a fi democratic. Bineînteles că George Maior nu a exprimat nici măcar un punct de vedere despre acuzatiile care pe bună dreptate sunt aduse SRI-ului în privinta disparitiei din dosarul ALRO a transcrierilor convorbirilor unor persoane cu mare greutate politică din anturajul lui Traian Băsescu.

   În schimb, directorul SRI a avut grijă să certe Guvernul si Parlamentul pentru că nu au rezolvat până acum ”una din cele mai mari probleme de securitate ale României”. În viziunea lui Geoge Maior, ” marea problemă” este legată nici mai mult nici mai putin de … cartelele telefonice preplătite!!!

   ” Din punctul nostru de vedere, România are o problemă pe care am semnalat-o mai demult, dar care, datorită unui context indus privind interceptările de telefoane, nu a fost adoptată la nivel de Guvern – context indus privind alte aspecte care sunt fireşti în activitatea serviciilor de informaţii, folosirea interceptărilor pentru prevenirea unor asemenea evenimente – şi mă refer la cartelele telefonice preplătite, care la noi sunt anonimizate, în alte state europene, în toate, de fapt, există obligativitatea înregistrării lor, ca să se cunoască foarte clar numele persoanei ce posedă o asemenea cartelă preplătită, astfel încât din punctul acesta de vedere noi avem o vulnerabilitate„, a afirmat Maior. El a spus că această problemă a fost ridicată şi în CSAT şi la nivel de Guvern și Parlament, însă nu a fost rezolvată. ” Dar trag un semnal de alarmă în perspectivă în legătură cu acest lucru„, a insistat directorul SRI.

   OK, bine că ne-a luminat George Maior!  Așadar, cartelele telefonice preplătite reprezintă marea amenințare la adresa securității naționale, și nu abuzurile incredibile comise de regimul Băsescu sau devalizarea fără precedent a bugetului statului de către actuala putere și camarila aferentă și nici contrabanda uriașă cu produse petroliere, țigări, alcool, fructe și legume. Pre-pay-ul e ” grava problemă de securitate a României” ! Nici pomeneală despre zecile de mii de interceptări făcute de SRI, de multe ori fără a fi respectat cadrul legal, adică fără mandat judecătoresc sau despre sutele de stenograme ale unor convorbiri private care nu au nicio relevanță  în cauzele diverselor dosare penale,” scăpate” în presa apropiată puterii, doar pentru a compromite câte o persoană incomodă potentaților zilei.

   Și ca să pună bomboana pe coliva acestei ridicole insistențe asupra ” gravei probleme a cartelelor preplătite”, George Maior, a găsit de cuviință să și ne insulte. Pe noi toți, 21 de milioane de cetățeni români. Directorul SRI ne-a spus cu o îngâmfare incredibilă, că suntem oarecum inculți, noi cei care ne indignăm sau vorbim despre abuzurile comise în legătură cu ascultările telefonice. ” Din păcate, există o lipsă de cultură de securitate la nivelul opiniei publice în general, noi încercăm să realizăm nişte acţiuni în acest sens, dar sunt destul de sceptic, văzând cum se desfăşoară dezbaterea pe serviciile de informaţii în România. Este foarte slabă calitativ, este interesată, sunt factori care vor să decredibilizeze activitatea serviciilor pe alte laturi ale lor, întrucât nu este singura misiune a serviciilor contra-terorismul şi, din acest punct de vedere, cred că avem o problemă” , a adăugat Maior.

   Ce ne-a spus cu alte cuvinte, George Maior, în acest interviu de la TVR? Că regimul polițienesco-securist din România trebuie consolidat de urgență, prin extinderea ariei interceptărilor telefonice. Să fie întreaga Românie ascultată, domnule! Să nu scape nimeni! Nici măcar copiii de școală primară ai căror părinți și-au permis să le cumpere telefoane mobile cu cartele preplătite pentru a-i întreba dacă și-au făcut temele și dacă și-au băut lăpticul! Traiscă și înflorească scumpa noastră patrie, România, un Big Brother etern!

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 8, 2010 at 9:21 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. adris said, on noiembrie 8, 2010 at 9:28 am

  Si, pana la urma, noua ortodocsilor, nici nu ne trebuie cartelele si nici telefoanele mobile.
  Sa ne rugam cu osardie ca bunul Dumnezeu sa ne dea curatie sufleteasca si rugaciune adanca, incat sa fim vrednici a deveni vase curate in care sa se verse si sa se pastreze Duhul Sfant. Astfel, nu vom avea nevoie de nici o alta legatura intre noi, caci ce legatura mai trainica si mai intensa este alta decat aceea care se face in duh!?!

  Deci sa nu ne impacientam, caci n-avem nimic a ascunde fata de vrajmasul mantuirii noastre. Stim bine cu cine ne luptam, la fel cum bine stie tatal minciunii cine suntem noi. Si-atunci, la ce bun sa plangem pierderea a ceva ce nici macar n-am avut?!?

  Sa facem tot posibilul ca prin rugaciunile noastre fierbinti si prin curatia vietii noastre crestine sa atragem in jurul nostru cat mai multi slujitori nevazuti ai Domnului Dumnezeului nostru, punand inceput bun chiar in sfanta si binecuvantata si slavita zi de praznuire a mai marilor ostilor ceresti, Sfintii Arhanghelii Mihail si Gavriil.
  Domnului nostru IISUS HRISTOS slava!!!

  Apreciază

 3. filofteiabejan said, on noiembrie 8, 2010 at 9:30 am

  off topic sau nu neaparat ca ne afecteaza direct http://www.cotidianul.ro/128978-Amanarea-la-Schengen–o-prima-palma-europeana.Am tot auzit pe diversi datatori cu parerea aka analisti cum ar fi Mircea Badea ca astia de la europa regreta ca ne-au primit si ca ar vrea chiar sa ne dea afara dare nu prea stiu cum vor face asta.Eu una zic ca e f bine daca nu ne baga shenghen de la anu,poate-i doar un zvon.Si iara mai zice bine-ar fi da nu cred sa iesim si din ue dar nu prea vad cum.Doamne ajuta!

  Apreciază

  • oarecare said, on noiembrie 8, 2010 at 11:32 am

   E psihologie inversă ca și cu UE, NATO că nu ne vor, ca prostimea, adică noi, să ne dorim ca și cum ar fi acolo stupii de miere și să fim dispuși la a mai renunța din drepturi… Doamne, Vino Doamne!

   Apreciază

 4. RoHistory said, on noiembrie 8, 2010 at 12:05 pm

  E mai mult decat psihologie inversa, e teatrul (spectacolul lumii) care se joaca pentru mase. Asta cu „astia de la europa regreta ca ne-au primit” e batjocura adresata nestiutorilor. Era FOARTE important pentru sa fim in UE. Si asta nu de acum, ci asa era planuit dinainte de Revolutia Romana. E un film pe canalul meu YouTube, Checkmate – Strategy of a Revolution http://www.youtube.com/watch?v=n8F-SabDpT4
  Fii atenta la ce spun oficialii americani. Romania era un punct cheie in planul lor.

  Apreciază

 5. natalia said, on noiembrie 8, 2010 at 1:00 pm

  @oarecare,RoHistory ,pai da si eu zic la fel insa…imi amintesc de vorbele Parintelui Ioanichie Balan dintr-un interviu luat in 1997 :”sa ne ajute Dumnezeu sa nu intram in NATO”.Eu il parafrazez zicand SA NE AJUTE DUMNEZEU SA IESIM DIN UE daca s-ar mai putea.Ca mare dreptate mai avea atunci da cine l-a ascultat…dar majoritatea nu s-a trezit nici acum in al 12-lea ceas.

  Apreciază

  • RoHistory said, on noiembrie 8, 2010 at 1:17 pm

   @natalia 100% de acord.

   Revenind la subiect, telefoanele cu SIM prepay se asculta fara nici o problema exact la fel de usor ca cele cu abonament. Problema lor este ca prepay-urile nu sunt legate de nici un nume.
   Tin sa spun ca stiu cu certituine acest fapt (e vb. de anul 2007), nu-i o simpla parere personala.

   Apreciază

 6. mucenicul said, on noiembrie 8, 2010 at 2:23 pm

  se va proceda in curand si in Romania ca in Grecia. toti cei care au avut cartele pre-pay au trebuit sa se inregistreze cu datele personale la companiile de telefonie mobila. toata chestia a durat in jur de 4 luni cu un termen de gratie de 2 saptamani dupa incheierea inregistrarilor, dupa care celor care nu s-au prezentat li s-au suspendat cartelele. ca sa sustin cele spuse de RoHistory va dau un exemplu personal: in perioada de inregistrare a datelor se trimiteau zilnic mai multe mesaje de reamintire a termenului limita de prezentare la oficiile de telefonie mobila. in mod normal mesajele erau in limba greaca. intr-o zi primesc unul in limba ROMANA. stupoare. ii intreb si pe alti romani daca ei au primit mesaje in romaneste dar raspunsul e invariabil nu. fac reclamatie la compania WIND si cer sa mi se raspunda de ce am primit mesajul in romaneste. mi se spune ca o sa dureze cam vreo luna pana sa-mi raspunda pentru ca trebuie intrebat sediul central, baliverne. in cele din urma, dupa mai bine de o luna mi se spune ca datorita faptului ca majoritatea telefoanelor pe care le-am dat erau catre Romania s-au gandit ei sa-mi usureze mie intelegerea mesajelor. Minciuni, pentru ca majoritatea telefoanelor erau date in Grecia. Deci cineva le asculta si pe astea, probabil ca nu pe toate in mod constant si probabil e in functie de ce vorbesti in genere la telefon. In prezent nu poti cumpara cartele pre-pay fara document de identitate. banuiesc ca e o lege care se va raspandi in toata Europa si ca a venit impreuna cu ajutorul pentru iesirea din criza. cred ca pentru asta incearca sa pregateasca terenul directorul SRI. in acest moment nu vor sa forteze nota de azi pe maine. dar veti vedea ca vor spune in curand ca noua transa FMI este conditionata si de asta.

  Apreciază

  • tataia said, on noiembrie 8, 2010 at 3:08 pm

   Sint convins ca sint ascultate toate de mult. Desigur nu stau oameni sa le asculte pe toate, ar fi imposibil din lipsa de resurse umane. Au programe speciale care identifica cuvinte cheie cum ar putea fi evrei, masonerie, biometric, etc si softul automat da alarma ca respectivul vorbeste chestii „sensibile”. Si atunci incep sa ii asculte telefonul 24/7 cu personaj uman. Pe ei ii deranjeaza insa ca la momentul de fata cartelele preplatite nu sint inregistrate cu acte desi cu un minim efort pot afla cine esti. Iti vad locatia, drumurile zilnice, saptaminale, vad cu cine vorbesti. Dintre cei cu care vorbesti cu siguranta sint destui si cu abonament si in felul asta isi fac o idee despre cine sint membrii familiei, prietenii, etc. Dar de ce sa se mai chinuie cind te pot obliga sa prezinti singur actele la inregistrarea cartelei. Intotdeauna am fost secretos chiar si cind nu eram inca 100% „treaz”. Pe vremea aceea mi se parea mai important sa ma ascund de prietenii mei decit de „big brother”. Si de aceea consideram ca telefonul mobil este net superior celui fix pentru ca cel fix iti tradeaza imediat locatia gegrafica fata de cel pe care il suni (prin numar), iar cel mobil nu. Iar faptul ca telefonul mobil putea fi folosit si fara a prezenta acte il facea ideal. Eram convins ca „big brother” in schimb imi vede locatia geografica dar nu ma deranja atita timp cit stiam ca acesta nu stie cine sint iar interlocutorul nu are cum sa imi vada locatia geografica. Dar totul se schimba. Personal daca ne vor obliga sa inregistram cartelele cu acte eu voi renunta la tel. mobil. Dar problema e ca si cel fix este la fel de monitorizat plus dezavantajele pe care le-am mentionat mai sus. Poate ceva confidentialitate sa mai fie posibila cu cele publice dar si aceea subreda. NU detaliez aici. La fel cum am spus pe aici si ca daca vom fi obligati sa avem dispozitive de urmarire GPS pe masina voi renunta la masina dar problema e ca si trenurile vor fi la fel de monitorizate (bilete nominale, camere de supraveghere in tren) si nu este o varianta nici asta, la fel voi face cu telefonul mobil daca ma obliga sa inregistrez cartela cu acte.

   Apreciază

 7. RoHistory said, on noiembrie 8, 2010 at 5:38 pm

  Saccsiv iti multumesc ca mi-ai pus in vedere emisiunea aceasta. Am reusit sa vad interviul si lucrurile sunt mult mai grave. Astia chiar ne iau de idioti. 😦

  Partea 1 : http://www.youtube.com/watch?v=FPS9TZ0Vw5o
  Partea 2 : http://www.youtube.com/watch?v=IiSsnpbf6Ms

  Apreciază

  • saccsiv said, on noiembrie 8, 2010 at 6:29 pm

   RoHistory

   Le-ai pus invers?

   Apreciază

  • RoHistory said, on noiembrie 8, 2010 at 6:32 pm

   @saccsiv da, sunt invers, acum le-am corectat pe YouTube. Scuze. 😦

   Apreciază

   • Petru said, on noiembrie 9, 2010 at 10:35 pm

    Am urmarit interviul de la „Fara frontiere”; ce m-a frapat la acest sef al sri-ului este, pe linga allinierea mondiala in care este inscris, si necunoasterea limbii romane, chiar de lemn fiind! Sunt atit de multe expresii ce nu suna corect, de parca ar fi traduse dintr-un „context indus”, cum ar fi: „si din punct de vedere al incercarii de descifrare de intelegere ale unor noi planuri care isi schimba permanent sensul in mod surprinzator…”
    Desigur ca limba folosita este in ton cu expresia duhului care il anima pe acest individ, cocotzat acolo sus pt a ne vedea mai bine si a ne auzi mai bine…

    Apreciază

 8. agerstress said, on noiembrie 8, 2010 at 7:50 pm

  Problema de securitate….. :-D. Pai cea mai mare problema de securitate a Romaniei sunt spionii straini infiltrati prin SRI si alte „servicii” precum si la toate nivelurile administrative ale statului. Avem o mare problema de secutitate cand conducerea tarii a fost vanduta unor interese straine si actioneaza impotriva tarii si impotriva propriului popor.

  Daca un terorist vrea sa comunice gaseste n sau chiar n! (n factorial) cai de comunicatie nu se-mpiedica el de o cartela „pre-pay” care nu se vinde decat cu buletinu’. La urma urmei sparge un chiosc de ziare si-si ia cartela dar asta e un deranj mult prea mare.
  Telefonul mobil este folosit de catre „servicii” pentru localizarea si urmarirea deplasarii posesorului. Convorbirile telefonice nu sunt atat de importante precum monitorizarea deplasarilor si inregistrarea „traseelor” strabatute de catre fiecare posesor de telefon mobil pentru a-i face fiecaruia „profilul” social-geografic (ghici la ce foloseste). Nici cipul din buletin nu este atat de eficient precum mobilul in momentul de fata. Teroristii sau spionii nu folosesc pe termen lung o cartela telefonica (ar fi complet idioti sa o faca) si mai ales una cumparata de ei insisi… e mult mai eficient un telefon furat, utilizat pe moment si apoi legat la gatul unui caine vagabond (de exemplu) 🙂 ca sa aiba si urmaritorii ocupatie…
  In cazul urmaririi convorbirilor telefonice ale tuturor posesorilor de telefon sunt mult mai relevante pentru sistem contactele (cine cu cine vorbeste) decat continutul convorbirii. Doar in momentul cand apar evenimente dubioase pe schema de contacte se procedeaza la ascultarea convorbirilor celor implicati. Intr-adevar, exista softuri de recunoastrerea vorbirii (mai mult sau mai putin ca unii mai au „prune-n gura” si ii este greu chiar si interlocutorului uman sa-l inteleaga) si de monitorizare dupa cuvinte cheie dar pentru a monitoriza in timp real toate convorbirile telefonice nici „fiara” IBM-ului nu face fata.
  De unde stim toate astea?… Traim in secolul XXI, in era internetului, in era in care numai cine vrea sa ramana fraier ramane fraier, iar cine vrea sa se destepte se desteapta, cine vrea sa se trezeasca se trezeste..

  Apreciază

 9. Mihai said, on noiembrie 8, 2010 at 9:47 pm

  ma asteptam la chestia asta. de fapt am mai spus intr-un comentariu, dand exemplul Italiei.

  Apreciază

 10. mihai said, on noiembrie 9, 2010 at 8:16 am

  Vrajeala: oricate cartele prepay ai schimba daca nu schimbi si telefonul mobil de fiecare data vei fi reperat datorita codului telefonului. Basca lista ta cu cei carora le telefonezi. Daca ei nu-si schimba si ei telefoanele? Si cum sa-i anunti ca ti-ai schimbat numarul si telefonul si el la randul lor la fel daca sunt la distanta si nu tepoti intalni cu ei?

  Apreciază

 11. RoHistory said, on noiembrie 9, 2010 at 10:25 am

  @mihai Titlul articolului original era: „Vorbiţi liniştiţi, SRI-ul vă ascultă pe toți! George Maior vrea să intercepteze și cartelele preplătite”
  Trecand peste lipsa evidenta de profesionalitate a ziaristului, el lasa sa se inteleaga ca cele prepay nu puteau fi ascultate. Lucru care, evident, e fals.

  Mergand mai departe orice mobil are un identificator unic, numarul IMEI, celulele lucreaza in primul rand cu acest numar. Numar care este un fel de echivalent al MAC-ului de la placile de retea ale calculatoarelor. Deci odata ascultat un telefon nu are importanta schimbarea cartelei SIM. IMEI ramane in sistem si se continua interceptarea.

  Apreciază

 12. Ramona said, on noiembrie 9, 2010 at 3:52 pm

  Am si eu o intrebare, credeti ca ne pot asculta si cu telefonul stins sau fara sa ne aflam intr-o convorbire cu el? Deoarece am o cunostinta care daca vorbea de subiecte mai delicate (gen masonerie, Rockefeller, conducerea lumii), stingea telefonul, ii scotea bateria si il punea intr-un loc fara semnal.
  Ce parere aveti depsre asta? Ma puteti lamuri? Multumesc

  Apreciază

  • tataia said, on noiembrie 9, 2010 at 4:36 pm

   De ascultat ce vorbesti in casa (conversatii ambientale) fara a vorbil la telefon se poate doar la telefoanele de tip smartphone (cu sistem de operare) daca in prealabil a fost instalata pe acestea o aplicatie tip spion. Si acest lucru se poate face fie prin accesul direct, fizic al atacatorului asupra telefonului tau, fie prin primirea si instalarea de catre victima a respectivei aplicatii prin bluetooth. Acea aplicatie este invatata ca atunci cind primeste apeluri de la un anumit numar raspunde direct, silent, fara sa sune si fara sa afiseze pe ecran apelul, respectivul stind pe fir aude tot ce se intimpla in jurul telefonului. Fara acea aplicatie instalata pe telefon nu e posibil. La fel cu telefonul inchis nu cred ca e posibil. Cit despre pus telefonul intr-un loc fara semnal am incercat si eu chestia cu pus telefonul in cuptorul cu microunde (fara a porni cuptorul cu microunde evident 😀 ), pentru ca am intilnit pe internet teoria asta, dar nu functioneaza pentru ca l-am apelat si telefonul a sunat, desi cuptorul cu microunde trebuia sa fie un ecranaj perfect. Daca totusi telefonul mobil are semnal in cuptorul cu microunde este evident pentru oricine ca ecranajul acestuia nu este perfect si cind functioneaza mai scapa radiatii si pe alaturi. De aceea eu nici nu stau in bucatarie cit timp functioneaza cuptorul cu microunde.

   Apreciază

  • agerstress said, on noiembrie 9, 2010 at 5:26 pm

   In mod normal daca il inchizi nu mai poti fi ascultat dar pentru telefoanele mai noi nu garantez nici cu bateria scoasa. Deasemeni, in mod normal, nu poti fi ascultat decat atunci cand te afli intr-o convorbire telefonica insa exista niste softuri de spionaj care pot fi instalate in special pe telefoanele model mai nou si prin intermediul acestora poti fi ascultat in orice moment fara ca telefonul sa sune. Mai exista niste dispozitive de marimea unei cutii de chibrituri sau chiar mai mici in care se poate pune o cartela sim si cu ajutorul lor se poate asculta ce se vorbeste in apropierea acestora (Pur si simplu cel care a plasat „cutiuta” suna la numarul cartelei din „cutiuta”, aceasta raspunde fara sa faca nici un zgomot si urecheatul asculta ce vorbesti. Acest gen de dispozitiv poate fi cu usurinta ascuns intr-un breloc, intr-o poseta, intr-o jucarie de plus, etc. Unele modele pot include si o camera video.
   Viata e din ce in ce mai grea… 🙂 😉 🙂

   In cazul unui simplu telefon cea mai simpla si eficienta solutie de a nu fi ascultat(a) este sa-l pui intr-o cutie metalica (este important sa fie contact electric intre cutie si capac adica sa nu fie izolate intre ele) cum ar fi un vas de inox cu capac de inox sau cel mai simplu infasoara-l in staniol (folie de aluminiu de uz alimentar) in asa fel incat sa fie acoperit complet de jur imprejur inclusiv capetele. Daca nu poate stabili o legatura prin unde radio („fara semnal”) nu poate transmite nimic nici daca este pornit. Cutia metalica sau staniolul actioneaza ca o „cusca Faraday” si blocheaza undele radio. Poti testa metoda apeland-ul de pe un alt telefon. Dezavantaj: cat timp telefonul este „ambalat” in acest fel nu poti primi apeluri sau mesaje.

   Apreciază

 13. Ramona said, on noiembrie 10, 2010 at 9:27 pm

  Am inteles, multumesc pentru lamuriri…

  Apreciază

 14. […] CARTELELE TELEFONICE PRE-PAY sunt identificate de George Maior, directorul SRI, drept: ”una din ce… […]

  Apreciază

 15. […] CARTELELE TELEFONICE PRE-PAY sunt identificate de George Maior, directorul SRI, drept: ”una din ce… […]

  Apreciază

 16. […] CARTELELE TELEFONICE PRE-PAY sunt identificate de George Maior, directorul SRI, drept: ”una din ce… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: