SACCSIV – blog ortodox

Ungaria: Incepand de sambata, relaxare pentru cei cu certificate de imunitate

Posted in Coronavirus, UNGARIA, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on mai 1, 2021

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24770786-ungaria-relaxeaza-sambata-serie-restrictii-dupa-trecerea-pragului-4-milioane-doze-vaccin-adminstrate.htm

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a declarat vineri că noile măsuri de relaxare anunţate anterior vor intra în vigoare de sâmbătă, întrucât procentul persoanelor vaccinate anti-Covid-19 cu cel puţin o doză a trecut de 40%.
Dat fiind că joi seara numărul de vaccinări a ajuns la 3.911.000, pragul de 4 milioane va fi depăşit cu siguranţă în cursul zilei de vineri, dând cale liberă ca noile reguli să poată intra în vigoare de sâmbătă, a spus Orban, citat de MTI, notează Agerpres.

Potrivit lui Orban, valul epidemic cel mai grav de până acum se află în scădere şi în ţară sosesc mari cantităţi de vaccinuri atât din surse occidentale, cât şi estice, astfel încât vor exista suficiente doze pentru vaccinarea tuturor celor care doresc.
„Acum depinde oameni să primească vaccinul”, a subliniat şeful guvernului la postul public de radio.
„Însă pandemia nu s-a încheiat încă şi trebuie să ne purtăm responsabil”, a avertizat el.
Restaurantele vor putea servi în interior clienţi cu certificate de imunitate şi se vor redeschide hotelurile, teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile şi grădinile zoologice, a precizat Orban, confirmând planurile anunţate anterior.
Restricţiile de circulaţie vor fi valabile doar de la miezul nopţii, iar restaurantele şi magazinele vor putea funcţiona până la ora 23.00.

Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenţilor de 16-18 ani după data de 10 mai, odată cu încheierea examenelor de sfârşit de an.

Video: Proteste ale stangii, de 1 Mai, in Europa

Posted in 1 MAI, BOLSEVISM, COMUNISM, Europa, Franta, GERMANIA, Italia, PARIS, proteste, SOCIALISM, STANGA, VIDEO by saccsiv on mai 1, 2021
Tagged with: , , ,

Unei alte familii de români, din Germania, I S-AU LUAT TOȚI CEI 7 COPII, după ce fiul mai mare a povestit la școală că surioara lui mai mică ar fi fost bătută de părinți

Posted in copii, GERMANIA, PROTECTIA COPILULUI by Vali on mai 1, 2021

Sursa: https://danielvla.wordpress.com/2021/05/01/unei-alte-familii-de-romani-din-germania-i-s-au-luat-toti-cei-7-copii-dupa-ce-fiul-mai-mare-a-povestit-la-scoala-ca-surioara-lui-mai-mica-ar-fi-fost-batuta-de-parinti/

Familie de români din Germania, lăsată fără cei 7 copii, înainte de Paște. Mama micuților, apel disperat: Am vrut măcar bebelușul

Caz cutremurător în Germania. O româncă a fost lăsată fără cei 7 copii. Autoritățile germane au decis să-i ia pe cei mici de lângă părinți după ce fiul cel mare le-a spus profesorilor că părinții o bat pe sora cea mică. Camelia Furdui, mama celor 7 copii, neagă acuzațiile și spune că așa ceva nu s-a întâmplat. Totodată, ea susține că procedurile nu au fost respectate și face apel la autoritățile din România pentru a o ajuta.

„Nu am avut nicio înștiințare. Luni s-au prezentat la noi acasă două doamne și au spus că două dintre fetele care sunt cu fiul cel mare la școală au fost luate deja de Protecția Copilului. Nu am reușit să vedem copiii de când au fost luați. Am vrut măcar bebelușul și ni s-a spus că nu este posibil. Cel mai mic copil are un an și două luni. Mi-au spus că este într-o familie parentală. Fetele și băieții sunt despărțiți, trei într-o parte și ceilalți trei în altă parte. Au fost cooperativi, ne-au spus, dar procedurile nu au fost respectate. Încercăm prin multe căi să luăm legătura cu autoritățile din România.”, a spus mama copilului, în direct la RealitateaPlus.

De unde ar fi pornit totul

„Motivul a fost că David își face griji cu privire la bebeluș. Că fetița cea mică ar fi fost bătută. Duminică ne-am pus cu toții la masă și nu voia să mănânce. Și s-a înecat și soția i-a oferit primul ajutor, a bătut-o așa pe spate și copilul o fi zis că o bate. A început să plângă, să se sperie foarte tare și după a fost totul normal”, a povestit tatăl copiilor. „De aici credem că ar fi pornit totul să intervină așa brutal și să ne despartă de copiași”, a continuat mama celor mici.

Ce spune legea din Germania

„Din păcate, legea germană ca și majoritatea legislațiilor europene, violențele sunt interzise prin lege. Codul german condamnă violența fizică sau psihică asupra copiilor. Familia ar trebui să apeleze la un avocat specializat în astfel de cazuri, că va ajunge în fața unui judecător pentru a stabili instanța dacă vor trece permanent în grija statului sau vor reveni în familie”, a spus avocatul Ioan Georgescu, la Realitatea PLUS.

Sursa: dcnews.ro

Din acest filmuleț reiese că familiea este neoprotestantă.

HRISTOS A INVIAT! Sfanta Lumina a venit si in 2021, ora 13:55

Posted in BISERICA SFANTULUI MORMANT, Sfintele Pasti, VIDEO by saccsiv on mai 1, 2021

Varujan Vosganian cere campanie impotriva vaccinarii, dupa ce o colega a sa a murit la scurt timp dupa imunizare

Posted in Coronavirus, Romania, vaccin by Vali on mai 1, 2021

Sursa: https://ziare.com/politica/stiri-politice/varujan-vosganian-campanie-antivaccin-1676375

Fostul parlamentar Varujan Vosganian sustine, intr-o postare pe pagina sa de Facebook publicata vineri, 30 aprilie, ca ar trebui sa se faca o campanie si impotriva vaccinarii, pentru situatiile in care vaccinul dauneaza sanatatii, precum campaniile impotriva fumatului. Vosganian isi motiveaza afirmatiile cu exemplul unei colege care a ales sa se vaccineze, avand probleme de sanatate pe care nu le-a raportat, si care ulterior a murit.
„Asa cum se duc campanii impotriva fumatului, aratandu-se ca tutunul dauneaza grav sanatatii, ar trebui sa se duca si campanii impotriva vaccinarii, pentru situatiile in care vaccinul dauneaza grav sanatatii. Colega noastra de la Editura Ararat, doamna Mariam, a facut prima runda de vaccin, pentru a putea calatori la fiica ei, in Anglia.

N-a spus ca are aorta marita. Sangele i-a fost invadat de cheaguri si in scurt timp a murit. Daca medicul de familie, medicul cardiolog ori Beatrice Mahler si Valeriu Gheorghita ar fi informat-o corect in legatura cu pericolul la care se expune, doamna Mariam nu s-ar fi vaccinat si ar fi sarbatorit Pastele impreuna cu noi”, a scris Varujan Vosganian pe pagina sa de Facebook.

Fostul parlamentar este de parere ca daca medicul de familie, cardiologul, ori Beatrice Mahler (managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitala) si Valeriu Gheorghita (coordonatorul campaniei de vaccinare) ar fi transmis „pericolul la care se expune” colega sa vaccinandu-se, in contextul problemelor de sanatate pe care le avea, aceasta nu s-ar mai fi vaccinat si, in consecinta, nu ar fi decedat.

de Alina Toma

Video (in direct): Biserica Sfantului Mormant

Posted in BISERICA SFANTULUI MORMANT, VIDEO by saccsiv on mai 1, 2021

Pogorârea lui Iisus Hristos la iad

Posted in Calendar Ortodox by saccsiv on mai 1, 2021

1 Petru 3, 18‑22:

Pentru că şi Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepţi, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,

Cu care S-a coborât şi a propovăduit şi duhurilor ţinute în închisoare,

Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aştepta, în zilele lui Noe, şi se pregătea corabia în care puţine suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă.

Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuieşte astăzi şi pe voi, nu ca ştergere a necurăţiei trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos,

Care, după ce S-a suit la cer, este de-a dreapta lui Dumnezeu, şi se supun Lui îngerii şi stăpâniile şi puterile.

Sfântul Apostol Petru vorbeşte despre pogorârea Domnului la iad. In răstimpul dintre moarte şi Înviere, când trupul Său zăcea în mormânt, Hristos a coborât cu sufletul Lui îndumnezeit printre cei adormiţi şi le‑a propovăduit cuvântul Evangheliei. Până la Învierea Lui toţi oamenii mergeau în iad.

Sfântul Chiril al Alexandriei:

„Ducând cuvântul credinței la iad, Hristos a extins harul Său la întreaga fire”

La încheierea Proscomidiei, precum şi la intrarea cu Cinstitele Daruri, în Sfântul Altar preotul rosteşte, în taină, rugăciunea:

„În mormânt cu Trupul, în iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, în rai cu tâlharul şi pe tron împreună cu Tatăl şi cu Duhul ai fost, Hristoase, toate umplându-le, Cel ce eşti necuprins”