SACCSIV – blog ortodox

Care-i treaba cu Jerusalema, cea mai dansata melodie de un an de zile?

Posted in DANS, Ierusalim, MUZICA, TRADUCERE, TRADUCERI, VIDEO by saccsiv on martie 29, 2021

Majoritatea dintre voi sigur ati auzit melodia asta. Iata clipul oficial:

A fost postat pe youtube pe 13 decembrie 2019 si are pana acum aproape 368 milioane de vizualizari.

Cel mai des ati vazut-o dansandu-se astfel:

Conform https://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalema „Jerusalema” este o melodie a DJ-ului sud-african și producătorului de discuri Master KG, cu cantareata sud-africana Nomcebo. Piesa a fost lansată inițial pe 29 noiembrie 2019.

Ulterior a fost inclusa pe al doilea album al lui Master KG cu același titlu, lansat în ianuarie 2020. O ediție unică a fost lansată pe serviciile de streaming pe 10 iulie 2020, după ce a devenit virală la mijlocul anului 2020, obținând reacții internaționale din cauza #JerusalemaChallenge. Un remix cu cântăreața nigeriană Burna Boy a fost lansat pe 19 iunie 2020. De atunci a ajuns pe primul loc în Belgia, Țările de Jos, România și Elveția, în timp ce a ajuns în top zece din mai multe alte țări europene. Un al doilea remix cu cântărețul venezuelean Micro TDH și cântărețul columbian Greeicy a fost lansat la 17 septembrie 2020.

Iata si traducerea versurilor, conform https://lyricstranslate.com/ro/jerusalema-jerusalema.html

Ierusalim

x 2

Ierusalim, casa mea.

Salvează-mă,

Însoțește-mă,

Nu mă lăsa aici!

x 2

Locul meu nu e aici,

Regatul meu nu e aici,

Salvează-mă!

Însoțește-mă!

Salvează-mă, salvează-mă, salvează-mă,

Nu mă părăsi aici,

Salvează-mă, salvează-mă, salvează-mă,

Nu mă părăsi aici!

Locul meu nu e aici,

Regatul meu nu e aici,

Salvează-mă!

Însoțește-mă!

Salvează-mă, salvează-mă, salvează-mă,

Nu mă părăsi aici,

Salvează-mă, salvează-mă, salvează-mă,

Nu mă părăsi aici!

Parerea mea e ca … e cu cantec cantecul asta. La acest nivel nimic nu ajunge viral pe internet daca nu doresc stapanii butoanelor.

Probabil ca majoritatea habar n-au pe ce versuri danseaza, insa un cuvant tot le ramane in cap: IERUSALIM.

Iar daca totusi afla de traducerea versurilor, ce idée le mai intra in cap?

Sa fie vorba despre Ierusalimul ceresc de care vorbesc ortodocsii? Nu cred.

Sa fie vorba despre cel neoprotestant, cu rapiri si alte rataciri? Nici asta nu prea cred, tinand cont de imbracamintea lui Master KG:

Mai degraba insa cred este vorba despre un Ierusalim antihristic al ecumenismului total, ca tot il danseaza toate neamurile Pamantului de toate religiile.

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marcus said, on martie 29, 2021 at 3:58 pm

    Interesant ca a aparut in Africa de Sud, adica in Țara Ham, cum ar veni. Se spune ca Ham a reintrodus practicile vrajitoresti dupa Potop, iar Noe, tatal sau, s-a suparat foarte rau pentru asta.
    E clar ca a fost mâna „baietilor lui Ham” pe buton si la faza asta.

    Apreciat de 1 persoană

  2. victorafteni said, on martie 29, 2021 at 4:43 pm

    Cântecul „Pierdut buletin” de Motzu & Smiley a fost lansat acum 4-5 ani iar vesurile sunt foarte dubioase
    https://www.versuri.ro/versuri/doc-motzu-smiley-pierdut-buletin-_b5b7.html

    Părerea mea este că acest cântec încercă să inducă în subconștientul colectiv al tinerilor că fără identitate confirmată de tip carte de identitate / buletin / cip ești un nimeni.

    Care este legătura lui Smiley cu loja masonica Delta Dunării ce a artistilor. A executat o comandă în calitate de ucenic?!

    Să nu uităm că Smiley a fost prezent la mai multe evenimente a tinerilor creștini ortodocși, a fost și la Muntele Athos de unde nu a uitat să publice multe filmulețe și poze pe conturile lui de social media.

    Smiley este un vector de acțiune / opinie pe segmentul tinerilor pe care masonii / păpușarii îl folosesc pentru a transmite șabloane de gândire predictibile și imitabile.

    Acum Smiley, a devenit tătic dar nu s-a cununat religios – ce fel de model poate fi ?!

    Apreciat de 1 persoană

    • Enache Alexandru said, on martie 29, 2021 at 11:09 pm

      Tineret cu coada ca a lui Smiley sau fara coada, ce plateste cu cardul la cumparaturi(contactless domle’ ca el e boss/educat) si dabea isi misca fizicul cand il apropie ca sa il vada lumea, de te tine la coada cand nu-i merge ca e Internetul blocat sau nu are bani pe el ori trebuie sa ii dea aprobare banca ca e deja dator vandut si are ipoteca pe casa de la tara dar si pe aia in care sta. Poti sa te imbraci cum vrei , sa arati cum vrei , sa asculti ce vrei dar pastreazati integritatea morala si financiara , a ta si a generatiei viitoare. Imixtiunea asta a artistilor in promovarea anumitor chestiuni politico-financiare nu este buna.
      Vectorii astia , adica modelele vedete (Asa-zise) sunt folosite ca sa le arate celor din generatia lor cum este sa fii modern(cica),de parca modern inseamna asta, sa fii dator sau sclav.
      Dupa ce B.O.R nu a luat nici-o pozitie de un an de zile si suntem pe cale sa repetam aceeasi chestiune, aceste persoane (asa-zis vedete) influenteaza in mod negativ conceptia despre religie in general si despre moralitate.
      Il ascultam pe smiley cand era cu simplu si imi placea tare rau dar dupa un timp am vazut ca s-a prostit. Culmea ca sunt din generatia care il asculta, un pic mai mic ca el.
      Ce se intampla acuma cu asa-zisa NOM de fapt a inceput cu Noua Ordine Morala. Daca ai schimbat morala, ai schimbat totul !
      Referitor la dansurile acestea, am vazut filmulete (cred ca aveti si pe acest site) cu inaugurari de pasaje, spitale sau altele in care sceneta are subiect satanic. M-a speriat un filmulet de pe youtube al NHS din Anglia (un fel de UPU din Anglia ) in care pe un stadion se desfasura la fel un ritual asa putea sa zic satanic, nici nu mai putea fi considerat o sceneta de teatru. Poate le gasiti filmuletele acestea!

      Apreciază

  3. Enache Alexandru said, on martie 29, 2021 at 11:49 pm

    Raspuns dlui Saccsiv !

    Da,acea scena medicala din Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Londra 2012, dar mai este una cu deschiderea unui tunel in Elvetia. Interesant ca ambele au scene satanice, dar scena medicala sare la ochi pentru ca:
    -ce treaba au medicii la deschiderea unor jocuri olimpice?
    -de ce li se acorda asa mare atentie?
    -de ce toti defileaza ca in Uniunea Sovietica si par a fi spalati pe creiere ?
    Nu vi se pare ciudat? Ei sunt soldatii nom pentru ca: au mai fost folositi in lagare si nu cred in Dumnezeu pentru ca ei sunt „oamenii stiintei”.Descoperitorul Adn-ului la fel are niste argumente contra Creatiei si personal cred ca nu a descoperit nimic(sau poate a tradus niste scrieri vechi egiptene-la fel cum matematica in Franta a aparut dupa descifrarea hieroglifelor), este doar alchimie toata stiinta lor medicala si desene din imaginatie,la fel cum acum cu TOATE DOVEZILE ca testul este folosit gresit pentru a diagnostica o boala (fara simptome) , o farsa medicala cum au mai fost facute cand a aparut curentul electric(aparate cu inalta tensiune ,electrosocuri-care chipurile vindecau )! Vaccinul este dinainte sa fie inventat de ei, l-a creat natura, dar ei nu il stiu.
    Nu sunt o persoana care merge la biserica, dar stiu un lucru: si pe el , si pe noi ne-a nascut o femeie (mama pentru noi,descendenta a Evei si a lui Adam) prin puterea lui Dumnezeu care a creat miracolul vietii , din nimic, sa devenim fiinte. Intotdeauna voi crede asta :degeaba se chinuie ei cu „stiinta”,miracolul vietii este al lui Dumnezeu si asa va ramane. Sa faci experimente de vaccinare pe mame insarcinate este direct o intoarcere cu spatele la Dumnezeu dar si la mama ta (cel care faci asta).

    PS: ecumenismul va face sa dispara orice religie , nu va ramane niciuna ! Toate religiile intr-un loc inseamna punct singular adica 0 (de unde a pornit Universul). Daca universul ramanea o particula nu aparea nimic. Chiar cu filosofia lor le-o demontez ca nu merge….

    Apreciază

  4. cristian27070 said, on martie 30, 2021 at 7:23 pm

    Apreciază

  5. xlvasi said, on aprilie 8, 2021 at 8:55 pm

    cu intarziere: astazi 8 aprilie vazui o stire cum ca un preot catolic, dupa slijba de paste, a dansat in biserica pe aceeasi piesa … jerusalema…
    ce sa mai zic?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.