SACCSIV – blog ortodox

În Grecia preoții nu vor fi lăsați în biserici fără certificat de vaccinare

Posted in Coronavirus, Grecia, ORTODOXIE by Vali on martie 24, 2021

Sursa: https://spzh.news/ro/news/78303-v-grecii-sviashhennikov-pustyat-v-khramy-pri-nalichii-spravki-o-vakcinacii

Catedrala în cinstea Bunei Vestiri din Atena. Imagine: cdn.tripplannera.com

Preoții și cântăreții la strană care vor participa la serviciile liturgice trebuie să fie vaccinați sau să fie testați negativ pentru coronavirus.

În Grecia, catedralele mitropolitane vor fi deschise doar pentru trei sărbători principale: Triumful Ortodoxiei, acatistul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Buna Vestire. În același timp, preoții și cântăreții la strană vor avea acces în biserici numai dacă au certificat de vaccinare sau un test negativ pentru coronavirus, relatează romfea.gr.

UJO a raportat anterior că în Grecia un preot a întrerupt Liturghia și a chemat poliția, deoarece erau prezenți oameni care nu purtau măști.

de Elena Iufereva

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. stef said, on martie 24, 2021 at 7:42 pm

    Nu mi-am imaginat niciodata ca asa ceva s-ar putea impune in Grecia. E ireal. Ce fel de preoti mai sunt acestia ??

    Apreciat de 1 persoană

    • Vaida said, on martie 24, 2021 at 8:24 pm

      Sunt exact ca si ai nostri care au acceptat mai intai restrictiile, apoi mastile, …, iar preoti turnatori sau denuntatori avem si noi si din fostul regim si din cel actual.

      Apreciază

  2. gigimutu said, on martie 24, 2021 at 8:01 pm

    Sper sa nu puna nici un preot botul si sa NU SE VACCINEZE. GREVA TOTALA!!!

    Apreciază

    • Viteza maxima! said, on martie 24, 2021 at 9:08 pm

      Aproape toti vor pune botul, asa se va intampla peste tot, inclusiv in Romania…Babilon este in formare cu viteza maxima, in 2025 este gata sa intre in functiune!
      Bine ati venit in lumea reala. Mai discutam la toamna…

      Apreciază

  3. Viespe Linda said, on martie 24, 2021 at 9:36 pm

    Preotii care nu ajung sfinti sunt doar angajati ai statului. Am citit de exemplu o carte despre dictatura biometrica de Parintele Justin Parvu si pot sa spun cred ca e printre putinii care au mentionat asa ceva si este explicat foarte bine pericolul (argumentat), poate Paisie Aghioritul si inca cativa dar care nu-i cunosc. Daca mai sunt dati-mi exemplu sa caut ca sa citesc. In rest, felicitari pentru site-ul acesta enciclopedic !

    Apreciază

  4. Cristian Daniel said, on martie 24, 2021 at 11:08 pm

    Eu v-am mai spus, in Grecia sunt multe ispite fiind acolo Sfantul Munte Athos, Gradina Maicii Domnului. Nici nu va inchipuiti cat de atacata este aceasta tara de „trupele lui sarsaila” care au inceput, ca sa zic asa, „reconquista” odata cu instaurarea guvernului ateu al lui Tsipras. Acum nu mai este Tsipras la putere dar sarsaiala s-a metamorfozat in cei din actualul guvern, culmea, unul chipurile conservator, si loveste si mai puternic la temelie…Parintele Paisie Aghioritul spunea ca Grecia nu va fi atacata in cel de-al 3-lea razboi mondial, dar va suferi ca si cand ar fi in plin razboi parte beligeranta: foamete, boli cumplite, mizerie, saracie, catastrofe naturale etc. Isi va lua plata ptr ca i-a intors spatele Domnului, a acceptat casatoriile homosexuale, multi s-au dezis de ortodoxie trecand la alte religii sau culte sau o trateaza cu totala indiferenta, si acolo va fi vai si amar…ca si la noi de altfel

    Apreciază

  5. Irina said, on martie 26, 2021 at 8:09 am

    Este sigura știrea? Ca am postat o astfel de stire pe fb si o cunoștiință care trăiește în Grecia mi-a spus că nu este adevarat si ca se poate merge la biserica că cei la noi cu masca si păstrând distanța fizică. Însă nu stiu ce sa mai cred ca aceea stirevam auzit-o si la tv.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.