SACCSIV – blog ortodox

Exploziv: NATO pregateste exercitii militare de monitorizare a pandemiei?

Posted in Coronavirus, NATO, Romania by Vali on martie 24, 2021

Sursa: https://inpolitics.ro/exploziv-nato-pregateste-exercitii-militare-de-monitorizare-a-pandemiei_18448232.html?fbclid=IwAR36noimQppLuUh8zjvKGYLErgr9fFRCvKj2RxnWTItl9awGOL17VSyyX8Y

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, este solicitat din propriul partid să ofere informații oficiale despre o chestiune cel puțin explozivă și anume posibila implicare a României în exerciții militare sub umbrela NATO, care să prevadă monitorizarea pandemiei de Covid 19(?!!).

Concret, într-o interpelare parlamentară înaintată azi, deputatul PNL Mugur Cozmanciuc evocă mega-exercițiul militar „Defender Europe 21”, care se desfășoară anual și care presupune pregătirea strategică și operațională a SUA și a partenerilor NATO împotriva amenințări1or care vin din afara blocului de securitate și apărare.
”Exercițiul va include un număr mai mare de aliați NATO și țări partenere, care vor desfașura activități într-o zona mai mare decat cea de anul trecut” afirmă deputatul. ”Astfel, peste 30.000 de militari din 27 de țări vor desfășura operațiuni aproape simultane, în mai mult de 30 de zone de instruire, iar cea mai mare parte a exercițiilor va avea loc în luna mai, România urmînd a lua parte la operațiunile aeriene alături de Estonia și Bulgaria, care implică peste 7.000 de soldați din 11 țări” mai spune Cozmanciuc.

În context, el îi cere ministrului Apărării să îi comunice două informații fierbinți:

1. La ce operațiuni viitoare s-a angajat România să participe?
2. Va fi România implicată în exerciții care prevăd monitorizarea pandemiei de COVID-19 în anul 2021?

E clar că deputatul știe mai multe decît spune despre respectivele exerciții. De aici, întrebări legitime.
Ce semnificație ar putea avea respectivele exerciții, totuși?
Intimidarea militară a populațiilor civile, tentate să protesteze tot mai vehement contra restricțiilor de pandemie?
Asemenea exerciții presupunînd ample desfășurări de forțe umane nu ar reprezenta, ele însele, un risc epidemiologic major?
Anul trecut, reamintim, exercițiul Defender a fost drastic restrîns de NATO la doar 10.000 de militari din 37.000 programați inițial, deși pandemia era abia la început.
De ce acum, cînd situația e infinit mai grav, s-a decis ca exercițiul să aibă loc la dimensiunile obișnuite, cu peste 30.000 de combatanți? Pînă la această oră, comunicatele oficiale ale NATO au conținut referiri la pandemie strict în sensul că se vor lua măsuri speciale pentru ca aceasta să nu afecteze derularea exercițiilor: nu s-a pomenit nimic despre exerciții speciale care să prevadă monitorizarea pandemiei. (Bogdan Tiberiu IACOB)

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Clement said, on martie 25, 2021 at 12:08 am

  Am ajuns la vorba lui Basescu….Si cat l-am condamnat pentru ca ii sfatuia pe tineri sa paraseasca tara. De fapt, mesajul era :”Scapa cine poate”.Cred ca la acel moment nu era la curent cu planul-pandemia.
  Astazi, Aurescu a mimat comunicarea si ne-a transmis cu vorbele diplomatului de cariera ca pana prin 2030 avem timp sa degajam campul tactic.
  Romanii au vrut sa afle cum ramane cu Turcia, cu Afganistanul, cu Maliul, daca Macron a fost sustinut in ideea ca este preferabil, din motive de proximitate geografica, sa fim in relatii cordiale cu rusii si sa evitam conflictul cu chinezii.
  Nu au aflat nimic din ce, absolut legitim ii interesa, gargaragiul de la antena 3 rupandu-se in temenele si transmitand in ether bezele catre noii locatari de la casa alba pe care ii asteapta nu cu paine si sare, caci a trecut vremea simbolurilor pacifiste, ci cu majoreții trans. dragi inimii presedintelui Robinette Biden.
  Si ce inspirati au fost sa se adune pe 24 Martie..

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: