SACCSIV – blog ortodox

Parlamentul European a elaborat un ghid prin care termeni precum „tată”, „mamă”, „gay”, „trans” sau „lesbiană” sunt interziși spre folosire

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/cuvinte-precum-mama-sau-tata-nu-mai-pot-fi-folosite-parlamentul-european-a-elaborat-un-nou-ghid_1695435.html

Parlamentul European a elaborat un ghid prin care termeni precum „tată”, „mamă”, „gay”, „trans” sau „lesbiană” sunt interziși spre folosire. Noul ghid întocmit în PE este destinat birocraților din instituțiile europene și îmbrățișează noul trend progresist-sexist, informează publicația italiană Il Giornale.

Obiectivul este clar: să impună neo-limbajul gândirii unice progresive asupra întregii clase birocratice a Uniunii Europene, a elitei, adoptând un așa-numit limbaj „incluziv”, care să respecte minoritățile etnice și de gen (LGBT).

Prima care a denunțat deriva Parlamentului European a fost Simona Baldassarre, medic, europarlamentar al Partidului Liga și șef al Departamentului Familiei din Lazio. Ea spune că departamentul Unitatea Egalitate, Incluziune și Diversitate condusă de Direcția Generală pentru Personal din cadrul PE a elaborat ghidul limbajului „sensibil” pentru comunicarea internă și externă, adresat personalului instituției să „comunice corect cu privire la problemele legate de dizabilități, persoane LGBTI +, rasă, etnie și religie”.

De fapt, este un adevărat vocabular dedicat oficialilor, asistenților, purtătorilor de cuvânt și politicienilor care trebuie adoptat pentru a ține pasul cu vremurile culturii și corectitudinii politice predominante.

Mai presus de toate, atenția este maximă față de cuvintele care, de acum înainte, nu ar mai trebui folosite, în special față de comunitatea LGBT:

  • Este absolut interzis să se spună „homosexuali și lesbiene” și spațiu pentru expresiile mai acomodative „homosexuali, oameni homosexuali, persoane lesbiene”.
  • În cazul expresiei „căsătorie homosexuală” ea trebuie înlocuită cu termenul „căsătorie egalitară”.
  • În noul limbaj este incorect să vorbești despre „drepturile homosexuale”: ele trebuie înlocuite cu „tratamentul echitabil și egal”.
  • În noul limbaj avem „sex atribuit la naștere” și nu „sex biologic”.
  • De asemenea, este greșit să vorbim despre „schimbarea de sex”, care devine acum o „tranziție de gen”.
  • Termeni precum „tată” și „mamă” devin simplu „părinți”, mai generic.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on martie 17, 2021 at 9:43 pm

    Noaptea minții!

    Apreciat de 1 persoană

  2. two white chicks said, on martie 17, 2021 at 9:57 pm

    Ce ziceti de aceste doua pupeze (chiar ca „two white chicks”)?

    https://www.activenews.ro/stiri/Iohannis-s-a-tinut-de-cuvant-Liber-la-propaganda-homosexuala-in-Scoli-si-domeniile-Sanatatii-si-Muncii-Inspectoratele-sau-scolile-vor-avea-experti-de-gen-care-vor-veghea-asupra-copiilor-si-profesorilor-la-%E2%80%9Eegalitatea-de-sanse-.-Dezbatere-pana-maine-165767

    Aud stirile din viitor, cand acest limbaj va fi utilizat in presa scrisa, video si vorbita. Realizam oare cum va suna?
    Cum o fi sa iti trimiti acum copilul la gradinita/scoala?

    Cand a fost vorba sa mergem la referendum, ne faceau retrograzi/habotnici…acum ne fac TERORISTI pe fata.

    Se apropie nota de plata…sa vedem cum vor plati, cand se vor prezenta in cxxxl gol, cu dosarul sub brat…

    Apreciat de 2 persoane

  3. Duhul Capitanuluii said, on martie 17, 2021 at 11:05 pm

    Acum e clar de ce va veni focul (ww3)?!

    Apreciat de 3 persoane

  4. Roby said, on martie 17, 2021 at 11:30 pm

    Pe mine, un țaran, ma deranjeaza cu cata nesimtire, pe fata, se implementeaza la un nivel asa inalt concepte de cenzura lingvistica si de gandire gen ” Dubluganditul si nouavorba” insusite din cartea si biblia lor de capatai „1984” tiparita in 1948 de Orwell.
    Sunt uimit cum un cetatean din asta cu pretentii al cetatii din sfera Uniunii Scriitorilor sau dintr-o revista/ziar ce se pretinde mai cu staif ca, Dilema Veche, unde semneaza un Andrei Plesu, Sever Voinescu, Patapievici, Baconschi, Liiceanu, nu dezbat, nu vad cenzura, nu atentioneaza cetatea de pericolul iminent si repercursiunile sale.
    Si uite asa, in viitorul nu prea indepartat, cuvantul Iubire = Dumnezeu v-a disparea din vocabularul universal fiind inlocuit pe motiv de discriminare.
    Atunci mai vino tu generatie nou nascuta si mai exprima-ti verbal un sentiment atat de nobil ca iubirea.
    Dar „filozofii” contemporani dezbat si supun atentiei publicului probleme care aduc rating, fiind si ei fideli tot zeului Ban.
    De aia a fost si este detestat de elite Domnul nostru Iisus Hristos, printre altele pentru ca ca nu si-a vazut propriul Sau „interes”, lumesc, banesc,

    Matei

    5. Dar Iisus, chemându-i la Sine, a zis: Ştiţi că ocârmuitorii neamurilor domnesc peste ele şi cei mari le stăpânesc.
    26. Nu tot aşa va fi între voi, ci care între voi va vrea să fie mare să fie slujitorul vostru.
    27. Şi care între voi va vrea să fie întâiul să vă fie vouă slugă,
    28. După cum şi Fiul Omului n-a venit să I se slujească, ci ca să slujească El şi să-Şi dea sufletul răscumpărare pentru mulţi.
    29. Şi plecând ei din Ierihon, mulţime mare venea în urma Lui

    Nimeni nu a facut asa ceva, era si este peste puterea omeneasca de gandire.
    Asa ca nu va suparati fratilor, Prosti am fost, Prosti am ramas in gandire, nici o evolutie in cerebelus.

    Apreciat de 2 persoane

  5. 25 de întrebări said, on martie 18, 2021 at 12:30 am

    25 de întrebări pe care le puteți pune familiilor și prietenilor dumneavoastră care încă mai cred că suntem în toiul unei pandemii mortale.

    https://www.bitchute.com/video/ddyFpJT7Zi4z/

    Apreciat de 1 persoană

  6. spm said, on martie 18, 2021 at 9:22 am

    Da, din cauza asta si multe altele Parintii nostri dragi si sfinti spuneau ca mare necaz va aduce faptul ca Romania va intra in UE. UE este anticrestina si este un organism deosebit de pervers, ticalos, plin de oameni de nimic.

    Apreciat de 4 persoane

  7. dd_2d said, on martie 18, 2021 at 11:09 am

    In curand o sa trebuiasca sa alegem painea sau Crucea !!! Si oricum tot in curand ‘painea’ se va manca cu lingurita.
    Cine nu vede cum orasele devin incet incet lagare doarme pe el. Si pe timpul comunistilor declarati era la fel. Nu aveai ce cauta pe strazi noaptea. Daca erai, te lua militia si erai considerat derbedeu si luai bataie.

    Totutsi avem ceva ce ei nu au. Avem pe Domnul !!!. Asa pacatosi cum suntem ne va ajuta sa ne mantuim, caci scopul nu este sa traim pt a trai, sa avem sau sa mancam.

    Cel mai greu e sa ne rupem de lumea asta, de Mama , de Tata , fii si fiice. Iar ala rau pe asta mizeaza, pe lumea asta si chestiile trecatoare. Si ce bine arata moartea acum, ce usoara pare. Dar nu vine cand si cum vrem noi.

    Doar niste ideei care-mi trec prin cap acum.

    Apreciat de 4 persoane

    • saccsiv said, on martie 18, 2021 at 11:50 am

      dd_2d

      Nu-i adevarat ce spui: „Si pe timpul comunistilor declarati era la fel. Nu aveai ce cauta pe strazi noaptea. Daca erai, te lua militia si erai considerat derbedeu si luai bataie”.

      Apreciat de 4 persoane

  8. Cristian Daniel said, on martie 18, 2021 at 11:29 am

    off topic

    Fac un apel ptr toti cei care vor veni la protestul organizat de Starea de Libertate: veniti cu mesaje (scrise chiar si pe coli A4 daca nu aveti alte posibilitati) de sustinere a dnei dr Flavia Grosan, care acum ar urma sa fie trasa la raspundere ptr ca a demascat „tratamentul mortal” aplicat bolnavilor de covid prin spitale, dar si ptr dl Octav Bjoza, marturisitor din temnitele comuniste, dat afara de premierul-mascarici Scârtzu…Doamne Ajuta!

    https://www.petitieonline.com/protest_destituire_octav_bjoza

    https://www.activenews.ro/stiri/Octav-Bjoza-Am-trecut-prin-14-securitati-inchisori-si-lagare-de-exterminare.-Mi-am-iertat-calaii-care-nu-de-putine-ori-m-au-calcat-in-picioare.-Tasnea-sangele-din-noi%E2%80%A6-Nu-va-ramane-decat-ca-si-voi-sa-va-iubiti-neamul-patria-tricolorul-si-credinta-165779

    https://www.activenews.ro/stiri/SOLIDARITATE-cu-Dr.-Flavia-Grosan-Dupa-ce-a-salvat-1000-de-pacientii-Covid-cu-un-tratament-propriu-doctorita-pneumolog-este-pusa-la-zid-de-SISTEM-pentru-ca-a-criticat-protocoalele-oficiale-de-tratament.-Colegiul-Medicilor-o-acuza-de-%E2%80%9EDERAPAJ-165770

    Apreciat de 4 persoane

  9. Hi said, on martie 19, 2021 at 8:45 am

    E mai clar ca oricând, ca demonii fac regulile in parlamentul european!

    Apreciat de 1 persoană

  10. […] Dupa cum stiti, Parlamentul European a elaborat un ghid prin care termenul „mama” este interzis spre folosire. […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.