SACCSIV – blog ortodox

Papa in Irak, rugaciunea inter religioasa la ziggurat, saptamana viitoare

Posted in Avraam, IRAK, papa Francisc I, RUGACIUNE, SACRIFICII UMANE by saccsiv on februarie 25, 2021

Financiarul: Vizita Papei Francis în Ziguratul irakian are scopul de a reuni mai multe credințe – și, sperăm, să atragă mai mulți vizitatori

Papa Francis urmează să organizeze o slujbă de rugăciune inter-religioasă în vechiul sit Mesopotamian din Ur, când va vizita Irakul săptămâna viitoare – un eveniment prin arheologii locali speră să atragă din nou atenția asupra locului venerat ca locul de naștere al lui Avraam.
Popular printre vizitatorii occidentali în anii 1970 și 1980, Ur este slab vizitată astăzi după ce decenii de război și instabilitatea politică a spulberat industria turistică internațională a Irakului. Criza coronavirusului ține acum și turiștii locali departe.

Situat la aproximativ 300 km sud de capitala Bagdad, sit-ul cuprinde un Zigurat în stil piramidal și un complex rezidențial adiacent, precum și temple și palate.

A fost excavat acum aproximativ 100 de ani de Leonard Woolley, un britanic care a recuperat comori care rivalizează cu cele găsite în mormântul lui Tutankhamen din Egipt. Dar s-a făcut puțină muncă de atunci pe unul dintre cele mai vechi orașe din lume, unde au început locuințele urbane, scrierea și puterea centrală a statului.

Potrivit directorului Comitetului de Stat pentru Antichități și Patrimoniu pentru Ur, Ali Kadhim Ghanim, complexul de lângă Zigurat datează din anul 1900 î.Hr.

Tatăl iudaismului, creștinismului și islamului, Avraam este descris în cartea biblică a Genezei ca trăind în oraș înainte ca Dumnezeu să-l cheme să creeze o nouă națiune într-o țară despre care a aflat mai târziu că este Canaan.

„Acesta este motivul pentru care se crede că această clădire sau casă a fost casa profetului Avraam”, a spus Ghanim, arătând spre complexul rezidențial.

Potrivit lui Ghanim, așezarea locuințelor a fost restaurată în 1999, după ce predecesorul Papei Francis, Papa Ioan Paul al II-lea, a anunțat o călătorie în Irak. Însă vizita sa a fost anulată atunci când negocierile cu guvernul liderului irakian de atunci Saddam Hussein s-au întrerupt.
De această dată, Ghanim speră că vizita Papei Francis va atrage atenția internațională asupra sitului, despre care spune că este foarte necesar pentru finanțarea lucrărilor de restaurare a palatelor și templelor sale.

„Nu numai turism, dar credem că va exista un sezon de pelerinaj creștin”, a spus Ghanim.

Ponte Per, o organizație cu sediul italian, lucrează cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare la lucrări de infrastructură, precum poteci, zone de odihnă și indicatoare pentru a ajuta vizitatorii.

Drumurile din jurul amplasamentului sunt renovate, iar liniile electrice sunt extinse înainte de vizita papei.

Dar fără finanțare adecvată, Ghanim spune că administrația sa s-a limitat la ameliorarea pagubelor suplimentare ale sitului, cum ar fi săparea tranșeelor ​​pentru a devia apa de ploaie de la ruine.

Arhiepiscopul lui Basra, Habib al-Naufaly, a subliniat importanța simbolică a vizitei papei din 5-8 martie, deoarece Irakul încă își revine din războiul împotriva Statului Islamic care a distrus zeci de situri de patrimoniu creștin.

La serviciul de rugăciune inter-religioasă vor fi prezenți creștini, musulmani, mandei-sabei, yazidi și alte minorități religioase prezente în Irak.

Accentul va fi pus pe armonia dintre grupurile religioase într-o slujbă pe care Vaticanul a numit-o „Rugăciune pentru fiii și fiicele lui Avraam”.

 

Comentariu saccsiv:

In articolul POPE HOLDS ‘SONS OF ABRAHAM’ PRAYER EVENT AT ANCIENT IRAQI SITE OF CHILD SACRIFICE…WITH NO JEWISH REPRESENTATION de pe ISRAEL 365 NEWS se mentioneaza ca n-au fost invitati si evrei si ca in antichitate acel ziggurat servea ca centru religios idolatru, folosit inclusiv pentru masive sacrificii umane.

ISRAEL 365 NEWS aminteste si despre “Documentul Fraternităţii Umane şi Pacea Lumii Pentru Toţi,” pe care papa Francisc l-a semnat cu marele imam din Al-Azhar la Abu Dhabi, despre care puteti cititi si in comentariul de la Papa Francis invită liderii politici şi religioşi să semneze un ‘Pact Global’ pentru ‘un nou umanism’.

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Urasilagara said, on februarie 25, 2021 at 2:37 pm

    Falsul profet trage la locurile pe care a fost babilonul.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Palex said, on februarie 25, 2021 at 4:46 pm

    Papa Francisc dorește să anuleze Biblia și să o rescrie:

    https://thereisnews.com/pope-francis-cancels-bible/

    Dacă nici asta nu ne arata ce fel de vremuri trăim….

    Apreciat de 1 persoană

  3. acelas said, on februarie 25, 2021 at 6:37 pm

    daca nu i-au omorat din primele doua doze, poate reusesc din a treia …

    https://www.stiripesurse.ro/asta-mai-lipsea-pfizer-spune-ca-este-nevoie-de-trei-doze-de-vaccin-anti-covid-19-nu-doar-de-doua_1664715.html

    Apreciat de 1 persoană

  4. […] Papa in Irak, rugaciunea inter religioasa la ziggurat, saptamana viitoare […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.