SACCSIV – blog ortodox

De ce fructele si legumele din supermarket nu se strica si nu au gust

Posted in supermarket by saccsiv on februarie 25, 2021

Ziare com: De ce legumele si fructele din supermarket nu se strica niciodata. Semnificatia codului misterios de pe autocolant

Legumele si fructele din supermarket arata, de multe ori, impecabil. Stralucitoare, in culori vii, frumos asezate, fara urme. Nu numai ca au un aspect atragator, dar se strica mult mai greu.
Legumele si fructele din supermarket pot fi tratate cu o gama larga de substante, de la compusi chimici la diferite extracte. Producatorii nu sunt nevoiti sa le mentioneze pe eticheta pentru ca o mare parte dintre substantele care dau luciul produselor sunt considerate adaosuri de productie, nu ingrediente, potrivit digiworld.tv.
Substanta care da luciul produselor poate sa provina din spalaturi in clorina, ceara de plastic sau tratamente chimice. Poate include ceara polietilena, produsa din compusi petrolieri, dar si selac, adica rasina produsa de carabusi.
„Aceste tipuri de ceara contin de multe ori fungicide, precum imazalil. Personal, n-as vrea sa ating sau sa mananc aceste substante toxice deloc, cu atat mai mult in cantitatile pe care organele de reglementare le considera „doze sigure”,” a declarat Joanna Blytham, autoarea cartii Swallow This, ce detaliaza secretele industriei alimentare, potrivit sursei citate.
Ea a mai spus si ca apa cu sapun poate sa curete acest invelis, dar nu in totalitate.
De multe ori, fructe si legume de sezon cumparate din supermarket nu au gust. Substantele chimice folosite pentru cresterea accelerata pot afecta ficatul, rinichii si sistemul nervos central.
Sunt supuse unor tratamente cu pesticide si pulverizate cu substante care sa le faca mai rezistente.
Un raport al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania releva faptul ca intr-un fruct sau leguma din hipermarket sau piata agroalimentara pot sa existe pana la 7 tipuri de pesticide. Unele fructe exotice, cum sunt rodiile, contin ciprodinil, un pesticid periculos, gasit de 38 de ori peste limita admisa.
Cum recunoastem fructele si legumele tratate cu pesticide?

Unele fructe si legume din supermarketuri au lipite pe ele stickere, care contin un cod format din 4 sau 5 cifre si arata cum a fost crescut produsul: ecologic, cu pesticide, sau daca a fost modificat genetic, potrivit digi24.ro.
Daca un fruct are codul de pe autocolant format din 4 cifre, inseamna ca a fost crescut conventional, adica s-au folosit ingrasaminte chimice si pesticide. Cele care incep cu 8 arata faptul ca vegetalele respective au fost modificate genetic. Daca, in schimb, codul incepe cu cifra 9, inseamna ca produsul a fost cultivata ecologic.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. 7onyk said, on februarie 25, 2021 at 6:58 pm

  In Anglia găsești tot felul de fructe si legume tot timpul anului!Acolo se introduc fructele într-un tunel si le radiază, ele rezistand mult mai mult după acest tratament!Nu stiu daca si la noi sunt fructe radiate prin această metodă, dar orice e posibil!

  Apreciază

  • tataia said, on februarie 26, 2021 at 11:23 am

   A RADIÁ, radiez, vb. I. 1. Intranz. și tranz. (La pers. 3) A emite, a împrăștia raze de lumină, de căldură, unde sonore sau fascicule de particule radial, în toate direcțiile. 2. Intranz. Fig. A avea o înfățișare care reflectă fericire, bucurie etc.; a fi vesel, surâzător, bine dispus, jovial. [Pr.: -di-a] – Din lat. radiare, fr. radier. 3. Tranz. (Jur.) A șterge dintr-un registru, a scoate din evidență, a face operația de radiere. [Pr.: di-a] – Din fr. radier.

   sursa: DEX ’09 (2009)

   A IRADIÁ ~éz tranz. 1) A face să se iradieze; a emite; a radia. 2) (corpuri) A expune unei radiații. [Sil. -di-a-] /<fr. irradier, lat. irradiare

   sursa: NODEX (2002)

   In caz ca nu ai priceput, in formularea ta de mai sus era corecta folosirea verbului "a iradia" si nu a verbului "a radia"

   Apreciază

 2. ibagul2006 said, on februarie 25, 2021 at 7:47 pm

  Ne mai mira atunci ca sunt atatea cancere, gripe si in general atatea boli care apoi sunt trecute ca simptome de covid ? Nu numai chimicalele din mancare sunt periculoase ci si medicamentele sintetice, vaccinurile din copilarie, poluarea, radiatiile de telefonie etc. Toate acestea provoaca boli pentru ca organismul nu poate elimina in timp util toate acestea, ele acumulandu-se treptat in organe si tesuturi pana la boli grave si deces. Nici mortii nu mai putrezesc in pamant de atatea chimicale.

  Apreciază

  • tataia said, on februarie 26, 2021 at 11:36 am

   Intrebare de 1000 de puncte. De ce crezi tu ca acest asa-zis COVID-19 provoaca in primul si in primul rind simptome pulmonare? Deoarece se ia din mincare? Medicamente? Prin radiatiile de la telefonul mobil? Sau deoarece principala poarta de intrare a toxinelor in organism este cea pulmonara. Adica cu alte cuvinte ceea ce respiram ne otraveste.Si ce anume respiram? Ceea ce se imprastie prin chemtrails. Adevarul este simplu oamenii fie nu vad esenta adevearului, fie le este prea frica sa deschida acest subiect tabu numit chemtrails.Ceea ce nu mesti tu „poluare” nu este de fapt poluare ci este otravire absolut intentionata a aerului. Categoric nu provine de la masini asa cum spune ticalosita propaganda oficiala. Masinile nu mai folosesc benzina cu plumb inca de prin ’95.

   Apreciază

 3. Daniel said, on februarie 26, 2021 at 2:12 pm

  cate legi mai da papa, pe banda rulanta:
  https://thereisnews.com/pope-francis-says-that-masturbation-is-no-longer-a-sin/

  Apreciază

 4. VioletaB said, on februarie 26, 2021 at 6:32 pm

  Câteva articole pe subiect de la ONG-ul Asociația pentru Protectia Consumatorilor din Romania, al cărei președinte, dl Costel Stanciu, a participat și a inițiat multe dintre protestele anti-5G, antivaccinare obligatorie, anti-măști

  mâncarea „bio” care conține aditivi alimentari ttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=466733614484914&id=109369459096260&m_entstream_source=video_home&player_suborigin=entry_point&player_format=permalink&ref=opera_for_android_speed_dial&notif_t=watch_follower_video

  Romania cumpăra cartofi de 64 milioane de euro pe an in loc să îi producă în țară:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4115159218517244&id=109369459096260

  Atenție la laptele standardizat, chiar și ecologic.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4116896925010140&id=109369459096260

  Apreciază

 5. costea said, on februarie 26, 2021 at 6:49 pm

  Daniel
  Situl ala e la vrajeala, cum e la noi Timesnewroman.

  Apreciază

 6. George said, on februarie 27, 2021 at 12:04 am

  Otrava ambalata frumos. Intr-o lume normala astea ar trebui sa dispara.

  Apreciat de 1 persoană

 7. boriscalexandru said, on februarie 28, 2021 at 11:22 pm

  Motto: „Omul poate spera să înţeleagă cum funcţionează lumea şi, în plus, că poate face
  acest lucru observând lumea reală”. (Galileo Galilei)

  Să intrăm cu curaj în realitatea tehnologiei de producere a organismelor modificate genetic (OMG) şi să le analizăm ştiinţific şi biblic.
  V-aţi pus vreodată problema producerii dovleacului de o tonă la care se face reclama pe TV? Sau a merelor şi perelor care au aceeaşi formă şi dimensiune?
  Eu am o suprafaţă de teren agricol de 2 ha în Stâlpeni, Arges, pe care am dat-o în arendă unui inginer agronom. Din discuţiile cu el am înţeles că seminţele (boabele) din porumbul rezultat nu sunt utilizate la însămânţarea ogorului în anul următor, deoarece acestea nu dau naştere porumbului ateptat şi este nevoit să cumpere seminţe modificate genetic pentru a avea o producţie bună. Practic, seminţele OMG-urilor nu dau recoltele aşteptate, motiv pentru care în anul următor eşti nevoit să cumperi seminţe făcute după …carte.
  “Şi m-am dus la înger şi i-am zis să-mi dea cartea. Şi mi-a răspuns: Ia-o şi mănânc-o şi va amărî pântecele tău, dar în gura ta va fi dulce ca mierea. Atunci am luat cartea din mâna îngerului şi am mâncat-o; şi era în gura mea dulce ca mierea, dar, după ce-am mâncat-o pântecele meu s-a amărât.” (Apocalipsa 10.9-10)

  Să privim cu raţiune Biblia şi Internetul:
  „Să dea pământul din sine verdeaţă.” (Facerea 1.11)
  „Sămânţa este cuvântul lui Dumnezeu!” (Luca 8.11)
  “Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic (INFOMG) din Cluj acuză Comisia de Biosecuritate din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) de interese în domeniul organismelor modificate genetic. “INFOMG a câştigat un proces la Tribunalul Cluj împotriva ANPM pentru accesul la informaţii cu privire la activitatea Comisiei de Securitate Biologică. Acesta este un prim pas de a demonstra că OMG-urile sunt scăpate de sub control”, a declarat Ramona Duminicioiu, preşedintele INFOMG. “ANPM va introduce recurs în termenul legal.
  Referitor la comentariile şi acuzaţiile aduse de reprezentanţii INFOMG, menţionăm că acestea nu au fost aduse la cunoştinţa ANPM”, a declarat Mihai Pintilie, consilier Relaţii Publice al ANPM.
  (http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/proces-castigat-impotrivaprotectiei-
  mediului–60945.html – de Cristina Pirvu, 14 februarie 2011, 23:38)
  “Legumele şi fructele din supermarket arată, de multe ori, impecabil. Strălucitoare, în culori vii, frumos aşezate, fără urme. Nu numai că au un aspect atrăgător, dar se strică mult mai greu.” (din articol)
  Epilog: „Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc, va fi smuls din rădăcină.” (Matei 15.13)

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: