SACCSIV – blog ortodox

Enel: Contoare Inteligente Obligatorii

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 17, 2021

Replica: Schimbarea CONTOARELOR ELECTRICE, motiv de SUPĂRARE printre cetățeni

Schimbarea contoarelor electrice de către firmele subcontractoare ale ENEL a trezit un val de reacții negative din partea cetățenilor Constanței. În ultima perioadă, mai mulți locuitori au fost surprinși de modificările pe care sunt obligați să le accepte fără a li se cere un punct de vedere. Mai mult decât atât, mulți dintre aceștia reclamă faptul că nu sunt anunțați și nici informați în prealabil. ReprezentanțiiE-Distribuție Dobrogeaau precizat, pentru Replica, faptul că procedura de față este obligatorie.

Mai mulți cetățeni au contactat ziarul Replica de Constanța, precizând că au fost surprinși în momentul în care o firmă subcontractoare a ENEL a anunțat că trebuie să-i intre în casă pentru a-i schimba contorul electric. Mai exact, oamenii spun că s-au trezit la ușă cu doi electricieni de la o firmă subcontractoare care le-a transmis faptul că trebuie să schimbe contorul vechi cu unul nou. ,,Nimeni nu a dat niciun fel de explicație pentru schimbarea contoarelor, ci au început operațiunea, începând să schimbe toate aparatele, chiar dacă ele sunt funcționale și nu dau semne că ar avea vreo problemă. Nu am fost anunțați, nici măcar proprietarul locuinței nu știa că se va schimba contorul. Așa cum facturile se pot primi prin email, nu era normal ca oamenii să fie informați?”

Problema cu care se confruntă oamenii este faptul că sunt obligați să permită accesul firmei subcontractoare pentru a executa această operațiune fără a fi înștiințați prin intermediul e-mailului. Singurul lucru pe care l-au făcut a fost acela de a monta un afiș pe scara blocului prin care anunțau programul, dar și perioada în care se vor efectua lucrările.

Ce spun reprezentanții Enel

„E-Distribuție Dobrogea continuă și anul acesta proiectele de investiții în digitalizare și modernizare a rețelei, inclusiv prin instalarea de noi contoare inteligente. Firma la care faceți referire ne este partener în demersul de înlocuire a contorului clasic cu un smart meter și respectă procedurile în vigoare, inclusiv cele de informare a clienților, prin afișe postate la avizierul scării. Programul săptămânal al lucrărilor pentru un bloc sau, în cazul cartierelor rezidențiale formate din case, pentru o stradă întreagă este transmis pentru mai multe zile, tocmai pentru a acoperi și situațiile în care clienții nu sunt găsiți acasă și sunt necesare reveniri la adresă”, transmit reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.

Potrivit informațiilor noastre, procedura de schimbare contoarelor cu unele smart este una obligatorie, nefiind nevoie de acordul proprietarului. Aceste măsuri au fost luate tocmai pentru ca relația client-distribuitor să se îmbunătățească. Astfel, citirea contorului electric se va realiza de la distanță. De asemenea, menționăm că informarea se face doar prin informarea celor menționate mai sus, nicidecum prin e-mail.

Ce reprezintă contorul smart?

Contoarele inteligente reprezintă o generație modernă de aparate de măsură, care va înlocui treptat generația veche de contoare, conform planurilor aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Contorul inteligent se află în centrul rețelei viitorului. Dintre generațiile de contoare electronice, cea care se află în prim-plan acum în România este cea a contoarelor inteligente.

Andreea VREJOIU

 

Comentariu saccsiv:

Marcus Victor Grant a postat cateva dintre dezavantaje:

Invadarea intimitatii caminului si spionarea activitatii casnice. Este un spion pentru casa ta, pe proprietatea ta personala. Detecteaza tot ce este legat la electricitate. Strange date despre stilul tau de viata, despre cand si cat folosesti electronicele si transmite datele tale inapoi intr-un loc centralizat.
Contorul foloseste un emitator radio atasat pentru a trimite informatii detailate despre consumator catre furnizor.
Emite radiatii electromagnetice constant ce pericliteaza sanatatea celor din perimetrul contorului.. Aceste semnale intermitente sunt transmise in frecventa 902-928 MHz cu o radiate de aproximativ 166 microvati (µW/cm2) la o distanta de 3 metrii si pana la 8800 µW la jumatate de metru apropiere.
Exista un plan de grila international prin care sa se puna aceste contoare digitale atat pe ceas de gaz cat si apa. Telul fiind continuarea si marirea controlului lor ca furnizori si  transformara comunitatilor in microunde cu emisie constanta.

Cititi va rog si opinia APC Romania despre riscuri:

CONTOARELE INTELIGENTE – riscuri

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Project Veritas said, on februarie 17, 2021 at 4:35 pm

    Apreciază

  2. Octavian Athanasiu said, on februarie 17, 2021 at 6:29 pm

    băi nene, te rog rezolvă-ți problemele cu limba gramatică ! Citez din clasici în viață: „3 metrii” SE SCRIE CU UN SINGUR I …!!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 17, 2021 at 7:13 pm

      Octavian Athanasiu

      Am citat, n-am stat sa caut greseli.
      Esti jalnic.

      Apreciat de 1 persoană

    • Marius L. said, on februarie 17, 2021 at 11:42 pm

      Octavian Athanasiu
      Chiar daca ar avea probleme cu gramatica asa cum spui (desi in mod evident nu are, dovada sunt nenumaratele articole pe care le-a scris de-a lungul timpului, si le-a scris bine), daca esti bine intentionat si gandesti constructiv, nu cauti sa le expui intr-un mod jignitor, se poate si cu blandete ori bunatate.
      Pe de alta parte, sfarsitul este la usi si noi stam sa vedem daca e cu un „i” sau cu doi, maine poimaine nu vom sti cum sa supravietuim!

      P.S. In mod sigur, nu spun ca vorbirea si scrierea corecta a limbii romane nu este importanta.

      Apreciat de 1 persoană

  3. VioletaB said, on februarie 17, 2021 at 11:45 pm

    Acum vreo 3 luni , așa cum am povestit în comentarii la vremea respectivă, m-am trezit și eu cu 2 angajați Enel la ușă care au schimbat contorul analogic cu unul inteligent, in tot blocul. I-am întrebat de ce nu mi-au cerut acordul inainte, pt că eu nu sunt de acord, și au zis că nu are nevoie Enel sa îmi ceara acordul, că e decizia lor și că nu mă costă nimic înlocuirea, de parcă asta era grija mea …

    Apreciază

  4. Tudor said, on februarie 18, 2021 at 9:30 am

    Nu știu ce rol trebuie sâ aibe contoarele inteligente în Planul Scumpirea Curentului. S-ar putea să fie doar praf în ochii noștri precum vorbele-n vînt „smart grid”, „energii recuperabile” sau „liberalizarea pieței de energie electrică”.
    Cînd e vorba de unde/radiații electro-magnetice, sau orice formă de energie, sperietoarea, dacă trebuie să fie, este tăria, puterea lor nu frecvența.

    Apreciază

    • Tudor said, on februarie 18, 2021 at 10:53 am

      Ca să știm ce ne-așteptă căutați despre „energy deregulation” mai ales California. Penele de curent și scumpirile înzecite se țin de atunci lanț.
      Singura regiune căruia nu i-a căzut rețeaua de curent la o pană din unele state americand și provincii canadiene a fost Quebec. Acolo producție, transport și distribuție sînt Hydro Quebec, companie de stat de la-nceput de ani 1980 cînd s-au făcut naționalizări. Merge pe cîștig iar locuitorii provinciei au cel mai ieftin curent din nordul americii după Columbia Britanică.

      Apreciat de 1 persoană

  5. Carmen said, on februarie 27, 2021 at 7:31 pm

    Vor veni si la noi saptamana viitoare si nu stim ce vom face..sincer nu prea am inteles.In cazul in care nu suntem acasa si nu semnam nu ne mai instaleaza contorul sau indiferent ca semnam sau nu tot il vor instala?

    Apreciază

  6. VioletaB said, on iulie 16, 2021 at 6:15 pm

    Știe cineva cum se poate refuza legal montarea in apartamente de apometre digitale cu frecventa radio, care sunt f dăunătoare, la fel că și aceste contoare digitale?
    Administrația blocului amenință că vor trece toate pierderile de apa la apartamentul care refuza sa își instaleze aceste nenorociri.

    Apreciază

  7. […] Enel: Contoare Inteligente Obligatorii […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.