SACCSIV – blog ortodox

China incepe testarea anala

Posted in CHINA, Coronavirus, TEST by saccsiv on ianuarie 27, 2021

Ziare com: China incepe sa preleveze probe anale de la cetatenii cu risc ridicat de imbolnavire cu COVID. De ce este considerata metoda mai eficienta

Autoritatile chineze au inceput sa foloseasca prelevari anale pentru a testa persoanele care sunt la risc sa se imbolnaveasca de COVID-19. Prin aceasta metoda, China vrea sa creasca rata depistarii coronavirusului in populatie.
Autoritatile au efectuat prelevari anale saptamana trecuta, in cartiere din Beijing in care s-au confirmat contaminari cu noul coronavirus, potrivit CCTV, o metoda folosita de asemenea in cazul persoanelor plasate in carantina.
Mici focare de COVID
Focare mici, depistate in utimele saptamani, au condus la plasarea in carantina a mai multor orase din nordul tarii si la campanii masive de testare in care s-au prelevari de probe din gura si nas.
Metoda prelevarii unor probe anale „poate creste rata depistarii persoanelor infectate„, deoarece virusul persista mai mult timp in anus decat in caile respiratorii, declara pentru CCTV un medic de la Spitalul Youan din Beijing, Li Tongzeng.
CCTV anunta duminica faptul ca aceste prelevari anale urmeaza sa nu fie folosite la fel de larg ca celelalte metode de depistare, deoarece aceasta metoda „nu este practica”.
In contextul in care bilantul pandemiei creste in lume, China a impus masuri mai stricte la sosirea pe teritoriul chinez, cu scopul de a mentine transmiterea virusului pe plan intern cat mai aproape de zero.
Restrictii inasprite
Beijingul a inasprit, de asemenea, restrictiile pe plan intern si a anuntat ca reduce – incepand de joi – accesul in capitala al persoanelor cu un risc mediu sau mare de a se contamina, cu scopul de a reduce raspandirea noului coronavirus in perioada Anului Nou chinezesc.
Persoanele care sosesc in China sunt obligate sa prezinte rezultatul a multiple teste si sa stea in carantina cel putin 14 zile, in hoteluri desemnate. De asemenea, numeroase orase si regiuni impun masuri suplimentare.

Tagged with: , ,

Video: Lacustele au invadat Arabia Saudita

Posted in ARABIA SAUDITA, VIDEO by saccsiv on ianuarie 27, 2021
Tagged with:

Dupa 12 zile, polonezul condamnat la moarte prin infometare si insetare in Marea Britanie, a murit

Posted in Marea Britanie, morti, Polonia by saccsiv on ianuarie 27, 2021

Video: Protest la Tbilisi (Georgia) impotriva restrictiilor

Posted in carantina, Coronavirus, GEORGIA, MITING, proteste, VIDEO by saccsiv on ianuarie 27, 2021

Video: Tancuri impotriva protestatarilor anti lockdown din Liban

Posted in ARMATA, carantina, Coronavirus, Liban, proteste, VIDEO by saccsiv on ianuarie 27, 2021

Transcript:

Trecem în Vestul Asiei. Armata libaneză a scos tancurile pe stradă pentru a ține sub control protestatarii anti-covid din Tripoli. Sute de protestatari s-au ciocnit cu soldații, în timp ce demonstrau împotriva înrăutățirii condițiilor economice ca urmare a restricțiilor la nivel național. Cetățenii furioși au ieșit pe străzi pentru a-și vărsa năduful, într-o vreme când Libanul se află sub cele mai stricte restricții de când a început pandemia de covid-19. Protestatarii au incendiat mașini și au aruncat cu pietre în soldați, care au ripostat cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc.
Teoretic, restricțiile covid-19 din Liban sunt printre cele mai dure din lume. Forțele de ordine au instalat puncte de control peste tot în țară. Dar în realitate, nivelul ridicat de sărăcie îi împinge pe mulți locuitori din zonele sărace să sfideze regulile și să lucreze în continuare, mai ales în capitala Tripoli. Rashwan Safwan, locuitor din Tripoli: ”Lipsurile îi împing pe oameni să iasă în stradă. După ziua de azi nu s-a schimbat nimic. Vrem să răsturnăm complet sistemul. Ce am văzut astăzi este durerea oamenilor, durerea noastră, foamea, și sărăcia”.
Rabih Mina, din Tripoli: ”Nu există stabilitate (economică). Când autoritățile au jignit demnitatea oamenilor, au încălcat linia roșie. Ce vedem în a doua zi de proteste în Tripoli este rezultatul unei realități foarte dure. Autoritățile nu au nici un plan să le dea hrană la oameni. Astăzi, un șofer de taxi câștigă 20.000 de lire libaneze. Cum pot autoritățile să-i spună să stea acasă, când el nu poate pune mâncare pe masă la copii ?”
Protestatarii susțin că restricțiile îi afundă în sărăcie. La fel consideră și cei din alte țări, dar criza din Liban are o duritate mai mare, unde restricțiile pandemice au venit peste un colaps economic și o explozie uriașă în port (august 2020), care a dat peste cap conducerea țării.
Rabid Mina, din Tripoli: ”Oamenii nu sunt rău-intenționați. Ei cer să li se respecte drepturile. Ei se tem pentru viitorul lor, pe care nu-l văd bine. Asta e din cauza crizei covid, a exploziilor și a faptului că și-au pierdut locuințele. Autoritățile nu au făcut nici un plan pentru cei din Tripoli, și ne simțim ca niște orfani”.
Libanul a înregistrat 3.505 de noi infectări covid pentru marți, numărul total de infectări ajungând la 285.754. 2.477 de oameni au fost raportați ca decedați de covid, la o populație de aproximativ 6 milioane de oameni.
Începând cu 14 ianuarie, Libanul a introdus restricții valabile 24 din 24.

Video: Protest violent al fermierilor din India

Posted in India, proteste, VIDEO by saccsiv on ianuarie 27, 2021

Transcript:

O victorie simbolică. Fermierii au pătruns în Fortăreața Roșie din Delhi, trimițând un mesaj puternic în India și în toată lumea. Unul din protestatari a afirmat: ”Fermierii care s-au adunat aici sunt educați și au venit din proprie inițiativă. Nimeni nu i-a manipulat să vină aici. Vor să li se îndeplinească cererile.”
Sutele de mii de fermieri, ce protestau la periferiile capitalei încă din septembrie, au intrat astăzi cu forța în oraș. Ei sunt nemulțumiți de o lege care crește rolul sectorului privat în cumpărarea de teren agricol, măsură despre care fermierii se tem că va scădea prețurile de vânzare. Unul din ei a declarat: ”Aceste tractoare sunt un simbol al schimbării politice și al revoluției”.
Protestatarii au depășit numeric poliția, care a folosit gaze lacrimogene. Mulți fermieri sunt sikh, în timp ce guvernul premierului Narendra Modi este format din naționaliști hinduși, adăugând o dimensiune suplimentară acestei confruntări.
La numai câțiva kilometri mai încolo, premierul asista la parada militară anuală. El a forțat adoptarea acestei legi în parlament după o minimă dezbatere și fără să discute cu fermierii din nordul Indiei (unde se cultivă cele mai multe alimente din țară). Mai mult de jumătate din populația Indiei lucrează în agricultură, dar domeniul contribuie cu numai o șesime la produsul intern brut al țării. Cei mai mulți economiști sunt de acord că sectorul tradițional al agriculturii are nevoie de modernizări, dar că schimbarea nu se poate face prin decret (unilateral).
Parada militară de ziua Indiei a fost redusă în dimensiuni datorită pandemiei, dar a arătat echipamentele militare de ultimă generație ale țării, dar și tradițiile îndelungate din armată. Un premier de obicei intransigent – dar acum presat – s-a oferit să amâne implementarea legii. Dar fermierii cer să fie dat jos din funcție. Aceasta e cea mai puternică opoziție de până acum la stilul său autocrat de conducere.

Tagged with: , , ,