SACCSIV – blog ortodox

În Arabia Saudită s-a emis o nouă platformă digitală și un card inteligent de identificare (SmartID) pentru monitorizarea și controlul pelerinilor și a pelerinajelor

Posted in ARABIA SAUDITA, Coronavirus, vaccin by saccsiv on decembrie 30, 2020

Sursa: https://saudigazette.com.sa/article/601879/SAUDI-ARABIA/Hajj-portal-and-smart-card-launched

27 Decembrie 2020

Riad – Ministerul din Arabia Saudită care se ocupă cu organizarea pelerinajelor islamice Hajj și Umrah la Mecca, a lansat sâmbătă 26.dec.2020 o nouă platformă digitală și o cartelă inteligentă adresată pelerinajului unde vor putea fi centralizate toate operațiunile și serviciile din sectoarele aflate sub controlul ministerului.

Pentru fiecare pelerin vor fi emise carduri de identitate inteligente (carduri Smart ID) care conțin informații personale, medicale și rezidențiale.

Pe lângă controlul accesului la locurile sfinte și a altor facilități din zonă, cardul inteligent va putea să ofere sprijin pelerinilor prin îndrumarea acestora iar ca rol secundar va avea un rol în reducerea pelerinajului ilegal.

Aceste inițiative sunt lansate ca parte a unor propuneri discutate la Forumul Cultural de la Mecca 2020.

Cardul inteligent funcționează prin comunicații radio în câmp de apropiere (NFC), o tehnologie de conectivitate fără fir cu rază scurtă de acțiune ce permite dispozitivelor compatibile NFC să comunice între ele.

Astfel citirea cardului se va putea face prin NFC la dispozitive de auto-control Kiosk amplasate la locurile de pelerinaj sau prin citirea unui cod de bare de pe card cu dispozitive specializate de către persoane autorizate, pentru a se cunoaște toate datele pelerinului.

Ministerul a fost unul dintre primii participanți la inițiativa cardurilor inteligente discutată la Forumul Cultural Mecca2020.

Cardul este considerat unul dintre rezultatele inițiativei Vision 2030, iar implementarea inițiativei s-a dovedit a fi un model de succes pentru aplicarea tehnologiilor digitale în deservirea pelerinilor.

Cardul inteligent va fi activat în timpul sezonului Hajj 2021. Cardul inteligent a fost utilizat și în timpul sezonului Hajj 2019 pe bază experimentală, cu distribuirea a 50.000 de carduri unei secțiuni de pelerini.

Cardul inteligent va fi administrat printr-un centru unificat de control al tuturor serviciilor.

Traducerea: Spaceman

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Apa trece, pietrele rămân said, on decembrie 30, 2020 at 3:25 pm

    Iată ce a găsit un medic in vaccin la analiza microscopică.:
    https://ortodoxiacatacombe.wordpress.com/2020/12/30/cipurile-sunt-pregatite-urmeaza-sa-fie-inoculate/

    Apreciat de 3 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.