SACCSIV – blog ortodox

Plângere la Tribunalul Penal Internațional impotriva șefului OMS, acuzat de implicare în atrocități în masă in Etiopia

Posted in genocid, OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii by saccsiv on decembrie 15, 2020

EVZ: Mai tare ca pandemia: Directorul OMS ar putea fi judecat pentru Genocid

Un nominalizat la Nobelul pentru Pace a depus o plângere la Tribunalul Penal Internațional în care șeful OMS este acuzat de implicare în atrocități în masă împotriva poporului său

Ziarul Times din Londra scrie că un economist american, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, David Steinman, îl acuză pe Tedros Adhanom Ghebreyesus că este unul dintre cei trei responsabili aflați la comanda serviciilor de securitate etiopiene între 2013 și 2015.

Actualul director al OMS a fost ministru al Sănătății în Etiopia din 2005 până în 2012 și ministru de Externe până în 2016, atunci când formațiunea politică din care făcea parte, Frontul comunist de Eliberare a Poporului din Tigray (TPLF) era principalul membru al coaliției de la putere.

Pe lista teroriștilor

Mai mulți analiști, printre care oficiali guvernamentali americani, au înscris TPLF pe lista mondială a organizațiilor teroriste.

Times scrie că Steinman, un economist și militant, nominalizat anul trecut la Premiul Nobel pentru Pace, a depus plângerea la Tribunalul Penal Internațional (TPI) de la Haga.

Acesta afirmă că Tedros „a fost un decident esențial în relație cu acțiunile serviciului de securitate, între care s-au numărat asasinarea, arestarea și încarcerarea arbitrară și torturarea etiopienilor”.

Plângerea, adresată procurorilor de la TPI, vine după ce generalul Berhanu Jula, șeful statului major al armatei etiopiene, i-a cerut luna trecută directorului OMS să demisioneze.

Generalul l-a acuzat pe Tedros că încearcă să procure arme pentru regiunea Tigray, unde armata etiopiană se luptă cu forțele locale.

Ce spune plângerea

În plângerea sa, Steinman a invocat un raport al guvernului SUA din 2016 privind drepturile omului în Etiopia care afirma că „autoritățile civile nu exercitau uneori controlul asupra forțelor de securitate și asupra poliției locale în zonele rurale și milițiile locale acționau uneori în mod independent”.

Steinman a adăugat că documentul SUA cita „alte crime nedocumentate”, și l-a acuzat pe Tedros de implicare în „intimidarea candidaților opoziției și ai sprijinitorilor săi”, inclusiv „arestări arbitrare… și detenții prelungite înainte de proces”.

Potrivit Times, plângerea mai afirmă că Tedros a supervizat „uciderea și cauzarea de grave răniri corporale și psihologice membrilor triburilor Amhara, Konso, Oromo și Somali, cu intenția de a distruge aceste triburi total sau parțial”.

Tedros a negat aceste acuzații și orice acțiuni reprobabile. Luna trecută, el a dat publicității o declarație privind situația actuală din Tigray.

„Au existat relatări sugerând că susțin o anumită parte în această situație”, a spus directorul OMS. „Acest lucru nu este adevărat și vreau să spun că eu sunt de o singură parte, și aceasta este pacea.”

Prietenul lui Mugabe

Nu este pentru prima dată când Tedros se află în centrul unor controverse.

În octombrie 2017, el l-a numit pe Robert Mugabe, dictatorul din Zimbabwe, ca „ambasador al bunăvoinței” pentru contribuția acestuia la lupta împotriva bolilor netransmisibile în Africa, provocând indignarea profesioniștilor din sănătate și a grupurilor de apărare a drepturilor omului.

La vremea respectivă, New York Times scria:

„Rolul ambasadorului bunăvoinței este în mare parte unul simbolic, însă grupurile de apărare a drepturilor omului au fost șocate de simbolismul de a-l oferi unui om a cărui conducere, spun ei, a dus la colapsul serviciului său de sănătate și la abuzuri majore în Zimbabwe.”

Ulterior, Tedros a renunțat la numirea lui Mugabe.

Anul acesta, președintele Donald Trump a anunțat retragerea Statelor Unite din OMS, în iulie 2021, după ce l-a acuzat pe Tedros că nu a făcut suficient să tragă la răspundere China pentru disimularea și manipularea datelor despre existența COVID-19.

Adrian Pătrușcă

 

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. john said, on decembrie 15, 2020 at 10:10 pm

    Dușmanul lui wuhanis cel klaus,a plecat la Domnul!
    Jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu, coșmarul din presă al președintelui Klaus Iohannis, s-a stins din viață acum cîteva ore, la domiciliul său din Sibiu, după o lungă și grea suferință.

    Marinescu, redactor-șef al revistei, devenit ulterior doar site, ”Justițiarul”, din Sibiu, a fost primul ziarist interzis de Grupul de Comunicare Strategică condus de Andi Manciu, în primăvara acestui an.

    Totodată, el este și autor al celor mai spectaculoase dezvăluiri, în timp, despre actualul președinte, încă de pe vremea cînd acesta era primar la Sibiu. E vorba în special de afacerile cu case ale lui Iohannis și ale soției sale, dezvăluiri făcute într-o perioadă în care aproape toată presa sibiană îi cînta doar osanale actualului președinte.

    Apreciază

    • VioletaB said, on decembrie 15, 2020 at 10:44 pm

      Dumnezeu să-l ierte!
      Pe mulți trădători de țară îi incomoda cu ceea ce scria pe blogul lui…

      Apreciază

  2. Radu Humor said, on decembrie 15, 2020 at 11:45 pm

    Pe când şi lui Iohanus ?! Măcar la unul de-al nostru ….

    Un brad decorat într-un mod inedit: cu mănuşi, vizieră, halat şi mască de protecţie, asemenea unui cadru medical echipat pentru a fi protejat de contactul cu coronavirus.
    https://www.cotidianul.ro/foto-daca-nu-asa-atunci-cum/?unapproved=459011&moderation-hash=0a22770e1

    Haz de necaz !
    Pe când şi la Cotroceni un pom în care să fie agăţate în miniatură cele şase case furate ale ocupantului şi cu ăsta (palatul) şapte , nu dintr-o lovitură, ci mai multe.. şi machete cu măcar câteva din clădirile istorice ale Sibiului retrocedate de Iohanus, unor sedii a cultelor protestante, sau altor escroci imobiliari, că doar ” cine se aseamănă, (se) adună ” !

    Apreciază

  3. Cristian Daniel said, on decembrie 15, 2020 at 11:59 pm

    …IPS Pimen, parintele Ghelasie Tepes, acum Marius Albin Marinescu, cei care spun adevarul, cei care refuza minciuna, cei care refuza sa spuna albului ca-i negru si negrului ca-i alb sunt incomozi ptr sistem, sunt incomozi ptr actualul regim dictatorial…nicio problema, raman cozile de topor, lepadaturile, jigodiile si tradatorii de neam si tara, slugile satanei, cei care vor lua drumul iadului si al pucioasei cand se vor savarsi din viata…Drum bun spre Lumina, Marius Albin, Dumnezeu sa te ierte si sa te odihneasca!

    Apreciat de 2 persoane

  4. Alexander said, on decembrie 16, 2020 at 2:23 am

    Contactless biometrics roll out for advanced payments and secure access, despite masks

    https://www.biometricupdate.com/202012/contactless-biometrics-roll-out-for-advanced-payments-and-secure-access-despite-masks

    Apreciază

  5. Ines said, on decembrie 16, 2020 at 3:13 am

    Bill Gates arunca bomba. Când se va termina exact pandemia de covid

    https://www.capital.ro/bill-gates-arunca-bomba-a-spus-exact-cand-se-va-termina-pandemia-de-covid.html

    Apreciază

  6. isa said, on decembrie 16, 2020 at 8:07 am

    A mai disparut o voce critica a actualului regim:
    https://evz.ro/doliu-in-presa-romaneasca-cunoscutul-jurnalist-marius-albin-marinescu-a-incetat-din-viata.html

    Apreciază

  7. Olteanu said, on decembrie 16, 2020 at 10:17 am

    Am 2 intrebari despre ce sa ne facem cand vine antihristul. Citi aici ca lumea se muta la munte. Pare alegerea potrivita in sensul ca „poate” nu vin autoritatile dupa tine. Dar daca interesul antihristului e sa fie toti insemnati vin oriunde e un drum fie el si drum agricol sau forestier. Mai ales dupa cei care se ascund.
    1. Noi cei ce stam la tara, la campie ce facem? Lasam satele goale sa le ia strainii? Ca nu o sa se inghesuie nimeni sa cumpere, asa ca poate o autoritate europeana le doneaza imigrantilor.
    2. La campie nu se poate scapa de antihrist? De ce ar vrea Dumnezeu asa? Sunt tari sau judete care nu au munti. Practic 2/3 din Romania nu s-ar putea opune antihristului.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 16, 2020 at 10:54 am

      Olteanu

      De antihrist se scapa intr-un singur mod: fugind.
      O spun limpede Sfintii Parinti si marii duhovnici:
      https://saccsiv.wordpress.com/2012/01/07/ce-spun-profetiile-despre-fuga-crestinilor-in-timpul-antihristului/

      Apreciat de 1 persoană

      • Olteanu said, on decembrie 16, 2020 at 3:00 pm

        E clar acum!
        Mai am o intrebare, la munte cultiva oamenii legume prin ograzi? Se poate?

        Apreciat de 1 persoană

      • saccsiv said, on decembrie 16, 2020 at 6:45 pm

        Olteanu

        Depinde cat de sus la munte.
        In general prin „la munte” nu se intelege chiar in varf ci mult mai la vale.

        Apreciat de 1 persoană

      • Olteanu said, on decembrie 16, 2020 at 7:57 pm

        Nu sunt un om al muntilor, dar cand zic munte ma gandesc intre 600 si 800-1000m altitudine. Peste 1000m cred ca e varf de munte, adica zona unde cresc doar brazi. La altitudinea 600-1000m sunt livezi de pomi fructiferi, dar am vazut prin curtile oamenilor rosii mici, porumb si vita. Daca e porumb, merge si fasolea, dar mai multe nu stiu cum e acolo.

        Apreciat de 1 persoană

    • Razvan said, on decembrie 16, 2020 at 1:29 pm

      Acuma cred că îți dai și tu seama că atunci când vezi că vin cu camion militar și începe să ii înșire pe oameni în fața casei doar nu o sa zici că nu vreau sa îmi ia sirienii casa… O iei direct la fugă prin spatele casei. Sfântul Gavriil Georgianul și cam toți sfinții părinți spun că de exemplu pietre, rădăcini, orice de prin pădure o sa poată fi făcut în mâncare de creștini, la fel și cu focul… Eu zic sa ne gândim daca vom avea puterea să refuzăm pecetea… De asemenea ar trebui sa ne gândim și la faptul că încă nici măcar nu o apărut antihristul după marele război, deci eu zic că mai bine ne pregătim in caz că murim in război (oricum trebuie sa ne pregătim că poate murim in orice zi).

      Apreciat de 1 persoană

      • Olteanu said, on decembrie 16, 2020 at 8:03 pm

        Eu nu stiu cum e pe la altii, dar la cat am muncit la casa mea nu as fugi chiar asa. Dar intre casa si suflet as alege sufletul. D-aia intrebai si eu.

        Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.