SACCSIV – blog ortodox

Zamislirea Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu de catre Sfanta Ana

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Elena said, on decembrie 9, 2020 at 3:17 pm

    Caz șocant! Ce s-a întâmplat cu cei care l-au condamnat pe călugărul de la Tanacu, după exorcizarea unei măicuțe
    Caz șocat ce a cutremurat România. Mulți au auzit de povestea călugărului de la mănăstirea Tanacu. Acesta a devenit celebru în urmă cu câțiva ani, după ce a exorcizat o măicuță.
    Daniel Petru Corogeanu a fost arestat, după ce a exorcizat o măicuță de 23 de ani. Deși a susținut mereu că este nevinovat, călugărul a fost condamnat la șapte ani de închisoare.
    Preotul a fost eliberat în 2011, dar s-a retras în Vaslui, unde s-a izolat de lume. Mai ciudat este ceea ce s-a întâmplat cu cei care l-au condamnat.
    Procurorul care s-a ocupat de anchetarea cazului a murit subit. La fel și judecătorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cel care i-a dat sentința definitivă a avut și el o moarte destul de suspectă.
    Oamenii vorbesc despre un blestem.
    Deși preotul a fost condamnat, măicuța ar fi decedat în urma unei doze de adrenalină, administrată de asistenta de pe salvare. Deși femeia ar fi recunoscut că i-a administrat această doză, autoritățile nu au luat în calcul unele mărturii.

    Apreciat de 1 persoană

  2. andrei-d said, on decembrie 9, 2020 at 10:20 pm

    Ceva frumos, pentru ca nici „imaculata concepție” nici „păcatul strămoșesc” nu sunt adevaruri despre Preasfanta Nascatoare, căci prima teorie(catolica) ii anulează virtuțile, a doua cade în scolastica augustiniana, căci oricine se naște cu păcat e condamnat. Nu exista păcat strămoșesc, ci doar natura sau firea căzută a lui Adam, pe care Maica Domnului și-a asumat-o, deși ea nu a avut nici un păcat.
    Sf. Nicolae Cabasilas spune despre Maica Domnului👑:
    „Trebuie să admitem că puterea de a lupta împotriva păcatului se află în natura umană, dar nimeni nu a folosit puterea de a lupta împotriva păcatului… şi boala inaugurată de primul dintre oameni şi împărtăşită de toţi stăpânea nestingherită asupra tuturor… Dar Preacurata Fecioară, fară a avea drept cetate cerul – căci ea nu s-a născut din trupuri cereşti, ci din pământ, din materia care ne este comună tuturor celor din acest neam decăzut ce şi-a uitat propria natură – a rezistat de la început şi până la sfârşit împotrivindu-se oricărei răutăţi. Numai ea a redat lui Dumnezeu intactă frumuseţea pe care El ne-a dat-o, numai ea a folosit toată puterea şi toate armele pe care El ni le-a încredinţat… De unde a venit biruinţa Fecioarei? Dumnezeu n-o pregătise în mod deosebit pentru această înţelepciune; oferindu-i tot atât cât şi celorlalţi nu a socotit-o vrednică de un ajutor mai mare; folosindu-se numai de ea însăşi şi de mijloacele obişnuite date tuturor pentru virtute ea a dobândit această biruinţă nemaiauzită şi mai presus de fire.” (Nicolas Cabasilas, „Homelie sur la glorieuse Nativite de la Tres Sainte Mere de Dieu”, La Mere de Dieu, L’Age d’Homme, Lausanne, 1992, p. 34-37.)

    Sf. Chiril al Alexandriei(și mulți alții) de asemeni condamnă așa-zisa teorie augustiniana a păcatului strămoșesc când spune:
    „Cum au păcătuit toţi în Adam? Prin ce anume păcatele acestuia ne privesc pe noi? Cum noi toţi, chiar şi cei care nu sunt încă născuţi, am fost osândiţi odată cu el? Şi asta deşi Dumnezeu a spus că părinţii nu vor muri din cauza copiilor nici copiii din cauza p ărinţilor: «Sufletul care va păcătui, acela va muri». (Deut. 24, 16) Nu sufletul care a păcătuit trebuie să moară?… Noi ne-am atras pedeapsa lui Adam pentru că am imitat cu toţii încălcarea sa şi în acest sens toţi au păcătuit… Iată, deci, cum am devenit păcătoşi ca urmare a greşelii comise de protopărintele nostru… Când acesta n-a ascultat şi a fost osândit la legea stricăciunii voinţele necurate au intrat în natura sa şi legea membrelor şi-a făcut apariţia în noi. Boala păcatului a pus stăpănire pe natura noastră ca urmare a greşelii lui Adam. Mulţi au devenit păcătoşi, nu pentru că au păcătuit împreună cu Adam, ci pentru că au aceeaşi natură cu Adam, adică o natură aflată sub legea păcatului.” (Comentariu la Epistola către Romani, 5).

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.