SACCSIV – blog ortodox

“Evanghelizare” catolica dansand … “Go Daddy, Go”

Posted in catolici by saccsiv on noiembrie 8, 2020

Church Revolution in Pictures: Christian Brother’s ‘new evangelization’

„Noua evanghelizare” Christian Brother

Deasupra îl vedeți pe fratele Martin Sellner, FSC, învârstă de 83 de ani, dansând în ritmul Go Daddy, Go (Atentie! Scene senzuale / imorale). Este profesor de chimie pentru Frații Creștini din Filipine.

Sellner își imaginează că, efectuând un dans senzual ca acesta, „răspândește o bucurie în inimile altora”, conform The Philippine Star.

El intră în sofismul „noii evanghelizări” a lui Ioan Paul al II-lea, care a fondat Zilele Mondiale ale Tineretului.

Predicarea Bisericii Catolice ar trebui să fie Crucea lui Hristos, nu plăcerile lumii, mai ales nu plăcerile care îl determină pe cineva să păcătuiască, precum dansul pe care l-a ales Sellner.

Sperăm că își va schimba poziția frivolă, deoarece este deja timpul să se gândească la modul în care se va prezenta înaintea lui Dumnezeu când va muri.

Fotografiile sunt din acest video trimis de un cititor.

 

Comentariu saccsiv:

Site-ul critica deseori cele ce se petrec de la Ioan Paul al II-lea incoace, insa este catolic. Bine ar fi pentru ei sa se trezeasca si mai mult si sa vina la Ortodoxie.

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • saccsiv said, on noiembrie 8, 2020 at 4:11 pm

      astridcezara

      Care-i din tabara fiilor „luminii”:

      Razboiul dintre fiii “luminii” si fiii intunericului
      https://saccsiv.wordpress.com/2020/06/11/razboiul-dintre-fiii-luminii-si-fiii-intunericului/

      Apreciază

      • astridcezara said, on noiembrie 8, 2020 at 4:51 pm

        faptul ca Vigano i-a scris lui Trump pe care-l considera sa zicem o speranta …nu inseamna ca e de partea raului
        Eu personal nu am crezut niciodata in Trump..pentru ca in spatele lui sunt bani de cazinouri si tot felul ,tot ai evreilor..
        pentru mine conteaza ca acest cardinal SPUNE ADEVARUL DESPRE FRANCISC SI PAPII ULTIMILOR 60 ANI,despre masonerie si noua resetare mondiala,despre dictatura finala

        „Știm că proiectul Noua Ordine Mondială consistă în instituirea tiraniei prin masonerie. Un proiect care datează din timpul Revoluției Franceze, a epocii Iluminismului, a sfârșitului monarhiilor catolice, și a declarației de război împotriva Bisericii. Putem spune că Noua Ordine Mondială este opusul societății creștine. Ar fi realizarea “orașului diavolului” opus “orașului lui Dumnezeu”, în eterna luptă dintre lumină și întuneric, bine și rău, Dumnezeu și Satan. În această luptă Providența a plasat Biserica lui Iisus și în special pontifii supremi, cu rol de “katechon”, adică cel ce se opune lucrării tainei fărădelegii, menționat în Epistola a doua către Tesaloniceni (2, 6-7). Și Scriptura ne avertizează că la manifestarea Anticristului, acest obstacol “katechon” va fi încetat să mai existe. Este destul de evident pentru mine că vremurile din urmă se apropie sub ochii noștri, întrucât taina fărădelegii s-a împrăștiat în toată lumea în urma dispariției opoziții curajoase a “katechonului”.

        Să nu facem greșeala de a prezenta evenimentele actuale ca și cum ar fi ceva normal, judecând ce s-a întâmplat cu parametrii legali, canonici și sociologici pe care această normalitate i-ar presupune. În vremuri extraordinare, și actuala criză din Biserică este cu adevărat extraordinară, evenimentele depășesc limita obișnuitului cunoscut strămoșilor noștri. În vremuri extraordinare, putem auzi un papă care să înșele credincioșii, vedem capi ai Bisericii acuzați de infracțiuni care în alte timpuri ar fi trezit groaza și ar fi impus pedepse aspre, asistăm în bisericile noastre la ritualuri liturgice care par să fi fost inventate de către mintea perversă a unui Cranmer. Vedem prelați care fac procesiuni cu idoli pachamama (amazonieni – n.n.) în Bazilica Sfântul Petru, și cum vicarul lui Hristos (unul din titlurile papei la care, de altfel, Francisc a renunțat – n.n.) își cere scuze idolatrilor acelui simulacru dacă un catolic îndrăznește să amenințe că îi aruncă în fluviul Tibru. În aceste vremuri extraordinare auzim că un conspirator, cardinalul Godfried Danneels, ne spune că, de la moartea papei Ioan Paul II Mafia Sfântului Gallen complota să pună pe unul de-al lor pe scaunul lui Petru, cel care mai târziu avea să fie Jorge Mario Bergoglio (papa Francisc). În fața acestor revelații concertate, am putea fi uimiți că nici cardinali și nici episcopi nu și-au exprimat indignarea, nici măcar nu au cerut ca adevărul să fie adus la lumină.

        Acum voi vorbi despre eclipsa Adevăratei Biserici.

        De 60 de ani noi asistăm la eclipsarea Bisericii Adevărate de către o Anti-biserică, ce și-a însușit în mod treptat numele ei, a ocupat Curia Romana, dicasterele (tribunalele bisericești), diocezele și parohiile, seminariile și universitățile, conventurile și mănăstirile. Anti-biserica i-a uzurpat autoritatea, iar clerul ei îi poartă îmbrăcămintea sacră, se folosește de prestigiul și puterea ei pentru a-și însuși comorile, bunurile și veniturile ei. Așa cum se întâmplă și în natură, această eclipsă nu are loc dintr-o dată, trece de la lumină la întuneric, atunci când un corp ceresc se interpune între soare și noi. Acesta este un proces lent dar inexorabil în care luna Anti-bisericii își urmează orbita până când se suprapune peste soare, generând un con de umbră care acoperă pământul. Noi acum ne aflăm în acest con de umbră doctrinară, morală, liturgică și disciplinară. Încă nu ne aflăm într-o eclipsă totală pe care o vom vedea la sfârșitul lumii sub împărăția Antihristului. Dar este o eclipsă parțială care ne permite să observăm coroana luminoasă a soarelui încercuind discul negru al lunii.”

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 8, 2020 at 6:11 pm

        astridcezara

        E cum am spus, adica fiul „luminii”. Am explicat acolo, am dat link-uri. E o tema despre care tot scriu de 12 ani.

        Apreciază

  1. dante said, on noiembrie 8, 2020 at 2:53 pm

    Pai si papa Francisc nu participa la schema, sau el este dirijorul? Oricum nu este valabil acest joc de sotron pe care-l fac pentru ca nu poarta masti anticovid.

    Apreciază

  2. M. Uriel said, on noiembrie 8, 2020 at 3:26 pm

    World War Three ‘a risk’, says UK defence chief

    Apreciază

  3. rr said, on noiembrie 8, 2020 at 4:29 pm

    Donald Trump ar fi spus pe Twiter:

    “Știm cu toții de ce Joe Biden se grăbește să pozeze în mod fals ca câștigător și de ce aliații săi din mass-media încearcă atât de mult să-l ajute: nu vor ca adevărul să fie expus. Simplul fapt este că aceste alegeri sunt departe de a fi terminate.”

    “Prezenta observatorilor nu au fost permisa in camerele de numaratoare a voturilor. Am castigat alegerea, am obtinut 71.000.000 de voturi juridice. S-au întâmplat lucruri rele ce observatorilor noștri nu le-a fost permis să le vadă. Niciodata nu s-a mai intamplat asta. Milioane de buletine de vot au trimise postal unor oameni ce nu le-au cerut niciodata!”

    “O luptă legală facuta de Trump care declanșează recontarea buletinelor de vot în mai multe state americane ar putea susține numeroase activități vitale legate de tranziție, așa cum s-a întâmplat în 2000, când George W. Bush nu a fost declarat învingător decât la cinci săptămâni după alegeri.”

    Susa: https://www.jpost.com/breaking-news/jared-kushner-approaches-donald-trump-about-conceding-election-648384

    Apreciază

  4. carla said, on noiembrie 8, 2020 at 5:57 pm

    „Oameni cuminți”…

    Apreciază

  5. despre vodoo și catolicism said, on noiembrie 9, 2020 at 6:00 pm

    Voodoo, esenta neagra a magiei
    https://ziare.com/cultura/voodoo-esenta-neagra-a-magiei-260885

    «Ritmuri tribale, papusi magice, ritualuri in care sunt invocate forte necunoscute… cam asa arata practicile Voodoo pentru cei neimplicati. Foarte putina lume stie de fapt ce se petrece acolo. „Religia” Voodoo a fost mereu invaluita in mister si a inspirat teama in randul celor care nu o cunosc, dar aud despre fenomenele paranormale starnite de cei care o practica.

    Voodoo, precum crestinismul, islamismul sau iudaismul, este o religie monoteista, in care zeul suprem controleaza totul prin puterea si vointa sa. Insa pe langa acesta exista un numar foarte mare de „spirite” numite „Loa”, fiecare cu propriul rol, carora oamenii incerca sa le intre in gratii prin rugaciuni.

    Acestia controleaza pamantul, sanatatea, universul, fertilitatea si celelalte aspecte ale vietii, avand puterea de a influenta in bine sau in rau fiecare aspect.

    Voodoo se bazeaza pe doua convingeri principale. Mai intai ca intre viata si moarte exista un ciclu natural si normal, iar omul nu are rol individual, ci face parte dintr-un tot unitar. De asemenea, Voodoo sustine principiul care a facut obiectul multor cercetari si le-a dat bataie de cap oamenilor de stiinta, conform caruia orice cauza produce un efect si fiecare actiune va fi urmata de reactii, de multe ori imprevizibile.

    Toata lumea cunoaste azi efectul „butterfly”, teorie conform careia bataia din aripi a unui fluture poate crea uragane in diverse parti ale lumii.

    O religie dezvoltata intr-o zona in care bolile ciudate nu conteneau sa apara, iar conditiile de viata faceau ca varsta medie de viata a unui om sa fie de 35 de ani, trebuia sa se bazeze pe metode curative.

    Aproximativ 60% din practici nu sunt decat ritualuri misterioase prin care fortele divine sunt invocate pentru a readuce sanatatea bolnavilor. Se folosesc ierburi si alte leacuri facute de preoti, insa astazi sunt acceptate de acestia si medicamentele.

    Mitul mortii face si el parte din religie. Se spune ca spiritele mortilor care nu sunt onorati de familiile lor devin periculoase si pot pune in pericol viata rudelor vii, in timp ce spiritele acelora care sunt onorati si nu sunt uitati, pot avea influente pozitive.

    Femeile prefera voodoo

    Voodoo este un amestec dintre catolicism si religie africana antica. Credinta aceasta spune ca exista un singur Dumnezeu, creatorul Universului. Subordonate acestui Dumnezeu, sunt Loas – zeitati mai mici sau sfinti -, care sunt mesageri intre cei ce practica Voodoo si Dumnezeu. In cele din urma, exista preoti – Houngans – si preotese – Mambos.

    Desi initial aproape toti practicantii de Voodoo erau negri, se crede ca, in momentul de fata, intre o treime si o jumatate dintre ei sunt albi.

    Cam trei sferturi sunt femei. Daca nu ati putut evita nonsensul aratat de filmele de la Hollywood, stiti ca magia este o parte importanta a credintei Voodoo (desi nu cea mai importanta).

    Exista voodooisti care arunca blesteme, cele mai puternice si mai negative dintre ele purtand denumirea de wangas. Dar exista alti voodooisti care folosesc vraji inverse, numite pouins, pentru a rupe wangas-urile. Alti practicanti ai voodoo fac remedii din ierburi si potiuni magice. Unii sunt clarvazatori, si sunt cunoscuti ca avand Quatre Yeux („patru ochi”, in limba franceza).

    Poate ca cea mai importanta parte a voodoo este chiar ceremonia religioasa voodoo. Dupa ce incep usurel, ei trec la o frenezie religioasa si spirituala, folosind dansul, muzica sau bauturile alcoolice, pentru a fi mai inspirati. In unele ceremonii, mai ales in cele „jucate” pentru turistii foarte bogati, sunt folosite si droguri si practici sexuale.

    Putina istorie

    In 1697, spaniolii au cedat vestul insulei Hispaniola (descoperita de Columb la 5 decembrie 1492) Coroanei franceze, iar noua colonie, botezata Saint Dominique, a devenit in scurta vreme cea mai bogata din lume. Intre 1697 si 1791, se estimeaza ca aici au fost adusi cu forta intre 500.000 si 1.000.000 de sclavi negri.

    Tratamentul inuman (dincolo de privarea de libertate, de infometare si de tortura) la care au fost supusi acestia a avut drept scop impiedicarea formarii unei comunitati africane puternice, care ar fi amenintat stabilitatea, organizarea si profiturile coloniei. In mod ironic, insa, in mizeria sclaviei, diferitele grupuri etnice africane s-au unit prin singura forma de libertate care le mai ramasese: cea interioara, spirituala. Astfel s-a nascut cel mai puternic si mai exotic sincretism din lume – voodoo.

    Procesul prin care zeci de ritualuri si credinte africane diferite, alaturi de elemente crestine, au fost amalgamate si apoi sintetizate intr-o noua si unica religie este singular in istorie si ramane un mister. Nimeni nu a tinut o evidenta a devenirii spirituale prin care au trecut sclavii africani.

    Cert este doar ca, la inceputul secolului al XVII-lea, toti negrii din Saint Dominique erau practicanti voodoo. Multi istorici considera ca voodoo a fost si nucleul in jurul caruia s-a cristalizat miscarea de eliberare a sclavilor, care a culminat, dupa numeroase acte de revolta inabusite in sange de catre francezi, cu proclamarea independentei (1804) si cu formarea Republicii Haiti, in sudul insulei.

    Practicantii voodoo cred ca Universul este un intreg, o matrice cauzala in care nici un eveniment, nici o manifestare nu sunt intamplatoare, pentru ca pana si cel mai mic lucru, pana si cea mai neinsemnata fiinta le afecteaza pe toate celelalte si fiecare individ este o oglinda a celorlalti.

    De aceea, voodoo, asemenea budismului, manifesta un respect deosebit pentru toate formele de viata. Zeitatea suprema voodoo este numita astazi, de catre credinciosi, Bon Dieu, dar in unele ritualuri inca i se mai spune pe numele stravechi – Olorun sau Mawu (care se talmaceste prin Sarpele).

    Etern, imuabil si incognoscibil, Olorun i-a incredintat Facerea Lumii fratelui sau mai mic, zeul Obatala, iar acesta din urma a hotarat sa stapaneasca singur Creatia. Din cauza trufiei sale, lumea a iesit stramba si nedreapta.

    Pentru a indrepta raul produs de Obatala, Bon Dieu i-a trimis in lume pe Loa (Lwa sau Misterele), ingeri sau spirite calauzitoare. De altfel, termenul voodoo provine dintr-un stravechi cuvant african, vodun, si inseamna Spirit, intreaga aceasta religie bazandu-se pe spirite – singurele forme de manifestare ale Dumnezeului Bun in lumea nedreapta, cruda si rea.

    In timpul ceremoniilor, asemenea zeilor, Loa pot poseda trupurile participantilor, invatandu-i calea spre nemurire, spre Dumnezeu. Insa Loa se exprima si prin fenomene naturale, lucruri si fiinte, motiv pentru care numeroase amulete si obiecte ritualice, alaturi de sacrificiile de animale, detin un rol central in slujbele voodoo.

    60 de milioane de practicanti
    Astazi, numarul practicantilor voodoo se ridica la peste 60 de milioane. Credinta in spirite este una practica, jucand un rol important in familie si in comunitate. Dupa o vreme, stramosii devin parte a lumii spiritelor si se intorc sub forma de Loa, pentru a-i invata pe tineri istoria si traditiile voodoo.

    Practicantii apeleaza la preoti aproape zilnic, pentru a primi sfat si consultanta spirituala. Iar hungan Papa sau mambo Maman afla raspunsul la problemele credinciosilor in timpul ceremoniilor, cand sunt posedati de Loa. Astazi, in Haiti, este o practica obisnuita ca in spitale, in timpul operatiilor, medicii sa fie dublati de vraci sau de preoti.

    De asemenea, in orice satuc si orasel din fosta colonie exista institutii de indepartat blesteme, de cerut noroc, fericire si viata lunga, in cadrul carora oficiaza hungani si mambo. Dupa secole de persecutii din partea colonistilor si a dictatorilor de tot felul, voodoo si-a gasit, in cele din urma, linistea.

    Voodoo este recunoscuta ca religie in America Centrala si de Sud (Haiti, Porto Rico, Republica Dominicana, Brazilia) si in Africa (Togo, Benin, Ghana, Africa de Sud). Se estimeaza ca numai in vestul Africii ar exista peste 30.000.000 de practicanti nedeclarati, regimurile totalitare africane interzicand cu desavarsire voodoo.»

    Voodoo, religia Satanei! Magie neagra, spiritism si paranormal
    https://stirileprotv.ro/stiri/international/voodoo-religia-satanei-magie-neagra-spiritism-si-paranormal.html

    «[…] Cea mai importanta parte este ceremonia religioasa in sine. Sub indrumarea unuia sau mai multor samani si in ritm de tobe, oamenii imbina dansul cu bauturile alcoolice, ajungand intr-un fel de frenezie spirituala, la granita dintre hipnoza si realitate. […]»

    Investigating the syncretism of Catholicism and voodoo in New Orleans
    https://semanticscholar.org/paper/Investigating-the-syncretism-of-Catholicism-and-in-Maranise/f5ce372ebd00a56a72dc82c4de8b9715f50e5bd8

    «This paper discusses the syncretism of both Catholicism and Voodoo in New Orleans and explains how the adaptable Catholicism of New Orleans provides ample support for the growth rather than repression of Voodoo.

    […]

    An examination of the elements that permit syncretism lead to a conclusion that the presence of Voodoo in New Orleans is as a direct result from syncretism with Catholicism and that Catholicism in New Orleans actually serves as an assistance to the continuation of Voodoo rather than an impediment. Introduction and Methodology [1]»

    JPII Praises Voodoo Worship
    https://traditioninaction.org/ProgressivistDoc/A_077_JPII_Voodoo.htm

    «Meeting with a voodoo high-priest on February 4, 1993 during his visit to Benin, John Paul II gives the rationale to justify voodoo worship according to the principles of Vatican II.

    It is the first time in History that a Pope praised a worship that explicitly worships the Devil. […]»

    De ce papa Francisc a tăcut mâlc referitor la incendierea bisericilor catolice din Chile?
    https://saccsiv.wordpress.com/2020/10/29/de-ce-papa-francisc-a-tacut-malc-referitor-la-incendierea-bisericilor-catolice-din-chile/

    Papa scoate o monedă reprezentând un Idol Păgân
    https://saccsiv.wordpress.com/2020/10/18/papa-scoate-o-moneda-reprezentand-un-idol-pagan/

    Fotografia zilei: PAPA – TRIBALUL
    https://saccsiv.wordpress.com/2019/11/13/fotografia-zilei-papa-tribalul/

    PAPA FRANCISC vrea comisie: FEMEI DIACONI in “biserica” catolica
    https://saccsiv.wordpress.com/2016/05/13/papa-francisc-vrea-comisie-femei-diaconi-in-biserica-catolica/

    Video (ianuarie 2016): PAPA FRANCISC cheama la RELIGIA LUI ANTIHRIST
    https://saccsiv.wordpress.com/2016/01/10/video-ianuarie-2016-papa-francisc-cheama-la-religia-lui-antihrist/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.