SACCSIV – blog ortodox

Copiii vor fi vaccinati in scoli?

Posted in SCOALA, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, vaccinari, vaccinuri by saccsiv on septembrie 16, 2020

Sursa: https://www.national.ro/social/strategia-lui-tataru-copiii-vaccinati-pe-sest-in-scoli-696105.html?fbclid=IwAR1303fFVMji-CukRLyirMnxdZzkbDWu81PlsjxqKPYrLmk0BrI6ZogEaJE

Vaccinarea anti-Covid se va face chiar în unitățile de învățământ, prin cabinetele de medicină școlară. Cel puțin așa reiese dintr-un ordin al ministrului Sănătății semnat în comun cu ministrul Educației, care prevede imunizarea elevilor în școli în ”situații epidemiologice speciale”.

Grădinițele, școlile, liceele și universitățile vor fi obligate să înființeze, fiecare, un cabinet de medicină școlară, potrivit unui ordin al ministrului Sănătății și al ministrului Educației. Principalele atribuții ale medicului unității de învățământ vor fi verificarea antecedentelor vaccinale ale copiilor la înscrierea în colectivitate și pe întreg parcursul procesului de învățământ, precum și informarea și îndrumarea părinților către medicul de familie pentru efectuarea vaccinărilor în cazul în care acestea nu au fost efectuate corespunzător vârstei.

Mai mult de atât, medicul cabinetului școlar va participa la realizarea de imunizări în situații epidemiologice speciale, stabilite prin ordin al ministrului sănătății, și va organiza activitatea de vaccinare în situații epidemiologice speciale, respectând condițiile de igienă și de siguranță. Totodată, acesta va colabora cu direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București în vederea aprovizionării cu vaccinurile necesare în situații epidemiologice speciale și va întocmi corect evidențele necesare și raportarea activităților de imunizare realizate în situații epidemiologice speciale, conform normelor stabilite prin ordin al ministrului sănătății. Ulterior vaccinărilor efectuate în situații epidemiologice speciale, medicul va elibera adeverințe de imunizare în vederea transmiterii către medicul de familie.

Reacțiile adverse, supravegheate de asistenții școlari

Potrivit ordinului de ministru, în campaniile de vaccinare școlare în situații epidemiologice speciale, medicii școlari vor examina elevii care vor fi supuși imunizărilor profilactice, pentru stabilirea eventualelor contraindicații și vor supraveghea efectuarea vaccinărilor și apariția reacțiilor adverse postimunizare. În atribuțiile asistenților din cabinetele de medicină școlară din unitățile de învățământ intră și vaccinarea copiilor în situații epidemiologice speciale, precum și supravegherea apariției reacțiilor adverse postimunizare la vaccinarile efectuate in situații epidemiologice speciale. ”Asistenții cabinetelor de medicină școlară vor încuraja cadrele didactice și părinții să faciliteze, respectiv, să accepte desfășurarea imunizărilor, în interesul superior al copilului și vor răspunde de păstrarea vaccinurilor în cabinetul medical, pe durata programului de lucru, conform reglementărilor în vigoare”, se arată în Ordinul ministrului Sănătății.

Directorii școlilor, implicați în imunizare

Directorii școlilor, liceelor și grădinițelor vor fi și ei obligați să se implice în campania de imunizare în condiții epidemiologice speciale. Astfel, conform ordinului ministrului Sănătății, directorii vor dispune măsuri care să faciliteze efectuarea imunizărilor în condiții epidemiologice speciale, precum și măsurile propuse de medic pentru asigurarea lanțului de frig în unitatea de învățământ. Totodată, cei aflați la conducerea unităților de învățământ vor aduce la cunoștința autorităților publice locale resursele necesare pentru efectuarea imunizărilor în condiții epidemiologice speciale și, mai ales, vor facilita                           informarea cadrelor didactice și a părinților, realizată de către cadrele medicale, în legătură cu procesul de imunizare în condiții epidemiologice speciale.

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. vlad tepes said, on septembrie 16, 2020 at 12:07 pm

  Masurile de tip nazist se implementeaza pas cu pas, in aceasta Colonie horror in care se fac toate experimentele demonice pe cetatenii deveniti peste noapte, cobai!

  Apreciază

 2. Cosmin said, on septembrie 16, 2020 at 5:34 pm

  Nici un. Act medical nu se poate presta fara consimtamant. Daca se va proceda fara, e nazism si e puscariabil.

  Apreciază

 3. Vlad said, on septembrie 18, 2020 at 10:58 pm

  Are cineva Link la o comunicare pt directorul școlii ?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: