SACCSIV – blog ortodox

30 de ani de cand Mugur Isarescu e Guvernatorul BNR. Biografie

Posted in Banca Nationala, BNR, CLUBUL DE LA ROMA, COMISIA TRILATERALA, MUGUR ISARESCU by saccsiv on septembrie 4, 2020

DC NEWS: Mugur Isărescu, 30 de ani la vârful BNR. Cum a ajuns guvernator

Astăzi, 4 septmbrie 2020, se împlinesc 30 de ani de când Mugur Isărescu a fost numit guvernator al Băncii Naționale a României, scrie zf.ro. Premierul de la vremea respectivă, Petre Roman, a semnat hotărârea de guvern de punere în funcție.

Propunerea a venit din partea lui Eugen Dijmărescu, ministrul economiei şi finanţelor, iar Adrian Severin, ministrul reformei în acelaşi guvern în anii ‘90, a spus că el l-a instalat pe Mugur Isărescu la BNR.

După anii ‘90  Isărescu a fost trimis la Ambasada României la Washington pentru a relua legăturile cu FMI şi Banca Mondială.

Constantin Mugurel Isarescu s-a nascut pe 1 august 1949, la Dragasani (Valcea), este casatorit si are doi copii.

Multa vreme a fost singurul roman membru in COMISIA TRILATERALA, ce a fost creata in 1973 la initiativa lui David Rockefeller, alti membri fondatori fiind Alan Greenspan si Paul Volcker, ambii fosti capi ai Federal Reserve, si Zbigniew Brzezinski, care a fost si director.

După evenimentele din 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost Guvernatorul Băncii Naţionale a României.

Între anii 1990-1991, Mugur Isărescu a condus Comisia guvernamentală pentru identificarea şi recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului de către N.Ceauşescu şi colaboratorii săi, comisie înfiinţată prin HG nr. 951 din 1990.

În anul 1993 devine membru al Clubului de la Roma, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Române a Clubului de la Roma, iar în 1999 a fost reales în această funcţie.

Dupa declansarea crizei din 2008, a iesit in luminile rampei cu declaratii extrem de interesante:

“(…) Se vorbea si atunci in 1947 despre necesitatea unei noi ordini economice, financiare internationale. Organismele financiare postbelice erau considerate demodate si imperios necesar a fi remodelate, cel putin, daca nu reformulate. (…)

Am acest dezavantaj al faptului ca… am capatat ceva experienta si, din aceasta cauza, am senzatia de deja-vu. Nu pot sa scap de ideea de ciclicitate. Si instinctiv, cand aud formulari despre o noua ordine mondialasau unele chiar mai putin radicale, de tipul:lumea nu va mai fi cum a fost sau declaratii relativ belicoase, de tipul celei formulate de Ministrul de Finante german – care vorbea despre “criza sistemului anglo-saxon” si ca… “America va plati pentru aceasta criza” – ei, va spuneam, datorita experientei si senzatiei de deja-vu, tind sa dau fluiditate intregului proces. Lumea nu va mai fi cum a fost, pentru ca se schimba, asa cum s-a schimbat si atunci; nu prea stim ce se va intampla. S-ar putea, intr-adevar, sa fim la sfarsitul unei epoci mai indelungate si [la] inceputul alteia. (…) Exista intr-adevar ceva ce va schimba definitiv lumea. Si acest ceva s-a întâmplat în America. (…) ”.

Mai spunea Mugur Isarescu despre ciclurile lungi de aproximativ 100 de ani , amintind de cel inceput cu batalia de la Waterloo (1815) ce a durat pana la primul razboi mondial (1914), cand a inceput altul, ce se va incheia curand. Recunostea ca anumite cercuri chiar se pregatesc de celebrarea inceputului acestei prime conflagratii. Si ca pana la 1900 SUA s-a dezvoltat cu capital englez si olandez.

Intrebat fiind daca socul este suficient pentru o noua reasezare, a raspuns ca … razboaiele au dus la progres.

Cititi va rog si:

Sefii BNR au imunitate penala totala si neconditionata. Nu dau raportul nimanui si nu primesc ordine de la nimeni din tara

Am pierdut AURUL ROMANIEI? Desi existau dovezi ca scoate aurul din tara, ani de zile BNR a negat vehement. In 2016 insa, Mugur Isarescu recunoaste ca aurul Romaniei impreuna cu zeci de miliarde de euro se afla in ANGLIA. De ce Klaus Iohannis, PNL, USR si presa #rezist SE OPUN cu indarjire aducerii AURULUI inapoi in tara?

Vineri, conferinta la BNR: Vicontele Etienne Davignon (reprezentand grupul Bilderberg) si Richard Haass (in calitate de presedinte Council on Foreign Relations)

EUGENIU CARADA – a aparut de nicaieri cu o suma colosala de bani si a infiintat BANCA NATIONALA A ROMANIEI. A cui e deci BNR?

 

Tagged with: , ,

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Staicu Mitea Ion Adrian said, on septembrie 4, 2020 at 5:26 pm

    30 de ani în care a vegheat la distrugerea capitalului romanesc (vezi cazul banca carpatica sau altele), un mason orientat spre Italia. Știe el…..

    Apreciază

  2. Vaccinare obligatorie în SUA din 1 noiembrie? said, on septembrie 4, 2020 at 9:06 pm

    La întrebarea cine va administra vaccinul, Trump a răspuns că armata!!!

    https://www.bitchute.com/video/pXT4u54yTd8v/

    Apreciază

    • kosk said, on septembrie 5, 2020 at 4:06 pm

      potrivit constituției lor, armata nu are voie să intervină pe teritoriul american. oricum Trump daca va câștiga va fi război civil „in a large scale” ..asta e planul. păpușării vor dezarmarea populației, distrugerea US (prin idioții utili gen BLM sau „antifa” și trecerea la „next level”

      Apreciază

  3. Vaccinare obligatorie în SUA din 1 noiembrie? said, on septembrie 5, 2020 at 10:10 pm

    Trump a predat deja conducerea țării către FEMA. Legea marțială permite ca armata să facă orice, inculsiv să administreze vaccinul „in a powerful way”. În condițiile astea, care constituție? Sunt înarmați dar ce folos, majoritatea e spălată pe creier, ca și aici.

    Apreciază

  4. Arhanghelul said, on septembrie 6, 2020 at 10:01 am

    Societate Anonima = Societate cu Raspundere Limitata …

    http://mdzr.blogspot.com/2010/04/bnr-banca-privata.html

    „În ordinea cronologică a înfiinţării, Banca Naţională a României a fost cea de-a cinsprezecea bancă centrală a lumii, fiind fondată în anul 1880, înaintea Banca d’Italia (1893) sau Schweizerische Nationalbank (1907).”

    https://www.bcr.ro/ro/presa/despre-banking/BNR-este-una-dintre-cele-mai-vechi-banci-centrale

    https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/isarescu-bnr-este-a-13-a-banca-centrala-infiintata-in-lume-eu-prefer-sa-spun-ca-este-a-16-a-pentru-ca-13-poarta-ghinion-9723431

    „Eugeniu Carrada si Ioan I. Campineanu erau preocupati de cu totul altceva: cum sa obtina independenta bancii fata de guvern, indiferent care va fi fost acesta, si cum sa o controleze. Au optat pentru detinerea unui procent de 51 la suta din actiuni, restul revenind statului. Astfel, pana in 1848, institutia numita Banca Nationala a Romaniei a fost o institutie privata, controlata cu mana de fier de catre actionarii care, nu o data, au sfidat guvernul propriului partid, PNL.”

    https://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/bnr-vazuta-din-profil-3088636

    Va urma …

    Apreciază

  5. […] 30 de ani de cand Mugur Isarescu e Guvernatorul BNR. Biografie […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.