SACCSIV – blog ortodox

Daca-i real, atunci e nebunie: Actorii romani vor juca fiecare intr-o zona de 4 metri patrati, vor purta viziere, vor veni cu recuzita de acasa si n-au voie sa aiba peste 65 de ani

Posted in Coronavirus, masca de protectie by saccsiv on septembrie 2, 2020

spot: De la 1 septembrie, se redeschid sălile de teatru. Ce au pregătit artiştii şi în ce condiţii se va juca

Din 1 septembrie este permisă reluarea spectacolelor în interiorul teatrelor, după 5 luni de pauză. Regulile rămân în continuare destul de stricte, astfel că sălile nu vor putea fi ocupate mai mult de 50% din capacitate.

Totodată, redeschiderea va fi posibilă doar în zonele unde procentul de infectări cu COVID-19 din ultimele 14 zile nu depăşeşte cifra de 1,5 la 1.000 de locuitori. Dacă procentul este ridicat și se depășește limita stabilită legal, evenimentele de interior nu vor putea avea loc nici măcar la capacitate redusă.

Cum acest indice nu a fost atins la sfârşitul săptămânii, în niciunul dintre judeţele ţării şi nici în Capitală, teatrele din ţară au pregătit redeschiderea.

La Iași, s-au făcut simulări și măsurători pentru a afla câți spectatori pot intra în sală, astfel încât să fie respectată distanţa fizică. Actorii vor juca piese ce le permite distanţarea şi vor purta viziere, în timp ce spectatorii vor purta obligatoriu mască, inclusiv cei mici, informează TVR.

 

OBSERVATOR: Angajații teatrelor contestă regulile impuse pentru redeschiderea acestora

Teatrele se redeschid și ele, dar drama e în culise, iar comedia la intrare în teatru. Actorii nu au voie să interacţioneze la mai puţin de un metru şi jumătate, iar scena va fi împărţită pentru a putea respecta distanţa fizică. Mai mult, actorii de peste 65 de ani n-au ce cauta la repetiţii şi la spectacol.

Marinela Ţepuş, director Teatrul Nottara: Unele sunt de-a dreptul hilare însă acum nu e vreme de râs şi nu va exista nicio posibilitate de a le pune în practică.

Din aer liber, la interior. Se redeschid sălile de teatru. Cu reguli, însă. Artiştii nu mai au voie să interacţioneze în timp ce joacă.

Scena va fi împărţită în zone de patru metri pătrați. În acele sectoare bine delimitate actorii își vor juca rolul fără prea multă interacțiune. Ar trebui evitate apropierile la mai puțin de 1,5 metri şi mai lungi de 15 minute.

Managerii spun că e imposibil de aplicat.

[…]

Marinela Ţepuş, director Teatrul Nottara: O înşiruire de reguli pe care dacă le pui cap la cap nu poţi să le pui în practică sub nicio formă.

Distanţa dintre scenă şi primul rând de spectatori trebuie să fie de cel puţin trei metri, dacă scena şi publicul sunt la acelaşi nivel. Altfel, cea mai mică distanţă acceptată începe de la patru metri.

Iar angajaţii trebuie să poarte mască de protecţie.

Marinela Ţepuş, director Teatrul Nottara: Nu se poate nici măcar cu mască pentru că teatrul este voce şi expresivitate.

În plus, actorii ar trebui să vină cu recuzita de acasă.

Victoria Cociaş, actriță Teatrul Nottara: O să trebuiască să ne aducem de acasă căni, pahare, dar nu putem aduce fotolii, mobilier sau nu ştiu ce o să se întâmple cu costumele.

O altă regulă le recomandă actorilor de peste 65 de ani să nu mai participe la repetiţii şi spectacole: „Cum să faci teatru fără bătrâni? Ei sunt vinul vechi din viticultură„.

Adriana Popescu, director de comunicare Teatrul Național București: Mie mi se pare că această discriminare nu îşi are locul în lumea teatrelor. Prin definiție, teatrul se face şi cu actori de vârstă.

Pentru a înţelege şi mai clar că regulile sunt greu de aplicat, un exemplu este piesa de teatru „Escu”, ce, în mod normal, este jucată în stagiunea de toamnă la Teatrul Mic din Capitală.
În distribuţia piesei sunt 11 actori dintre care trei au vârste peste 65 de ani. Astfel, piesa, care durează trei ore şi conţine zeci de scene în care actorii sunt nevoiţi să se apropie, s-ar juca în opt actori.

Doar 500 de spectatori au voie în sală, la distanţă de cel puţin doi metri unul faţă de celălalt, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii. Spectatorilor li se va lua temperatura şi vor purta mască pe toată durata spectacolului.

 

Comentariu saccsiv:

Cum se va proceda la balet?

Dar filmele cum se vor face?

Din punct de vedere crestin, majoritatea pieselor si filmelor pot sa dispara de tot, nu e nici o paguba, ba din contra.

Nu pot fi insa de acord cu cele descrise in articolele de mai sus, caci acele reguli nu isi bat joc de teatru pe motiv ca acolo s-ar juca rataciri, ci pentru ca acestea fac parte dintr-un set general de reguli care isi bat joc de om:

Mitropolitul cipriot Neofit de Morfou avertizeaza ca purtarea mastii de catre copii la scoala va crea o societate de demoni: VOR SUFLETUL NOSTRU!

Cititi va rog si:

DEMENTA: Cu masca la salina

Fotografiile zilei: SCOALA…

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. circ said, on septembrie 2, 2020 at 7:59 pm

    După mascarada virusului totul va fi o nebunie din ce în ce mai mare și mai greu de suportat. Se vor petrece lucruri greu de imaginat, care vor trece toate granițele normalului. Dracul e la putere. Controlează finanțele, politica, și mass media la nivel modial. Totul va fi din ce în ce mai pe dos, mai nefiresc și mai absurd. Iar personajul central al bătăii de joc va fi omul.Trebuie să înțelegem asta, nu ca să ne obișnim, dar ca să fim conștienți că lumea se îndreaptă iremediabil și de bunăvoie spre sclavie și haos.

    Apreciat de 1 persoană

    • Un om said, on septembrie 2, 2020 at 8:51 pm

      Mă gândesc că putem și noi să facem ceva! Să lăsăm păcatul, mai ales avortul și perversiunile sexuale!

      Apreciază

      • stef said, on septembrie 2, 2020 at 9:47 pm

        Si pornografia care este o PLAGA planetara si in intreaga Romanie – Este cel mai subversiv si viclean apanaj pentru controlul maselor – Deja avem o generatie tanara debilizata mintal, relativizata moral , zombieficata sufleteste cu vointa sedata si drogata virtual – Societatea NU va putea exista in termenii actuali in scurta vreme si va colapsa , sau va fi capturata in cel mai sinistru GULAG satanic …
        Vom fi fortati sa ne schimbam viata drastic , sa renuntam la mirajul psihotronic al societatii de consum si chiar sa luptam pana la moarte impotriva sistemului .

        Apreciază

    • astridcezara said, on septembrie 2, 2020 at 11:32 pm

      ABSOLUT CORECT,CIRC…SCLAVAGISM PUR SUB CEA MAI SATANICA DICTATURA!

      Apreciază

  2. vlad tepes said, on septembrie 3, 2020 at 1:11 am

    Aberatia asta se cheama „teatru grotesc”! De fapt, aici nici nu mai conteaza actul artistic, ci doar cheta care se face pt actori!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.