SACCSIV – blog ortodox

DEMENTA: Cu masca la salina

Posted in Coronavirus, masca de protectie by saccsiv on august 5, 2020

Conform https://www.cristoiublog.ro/exclusiv-cristoiublog-video-si-foto-tratament-de-soc-in-romania-cu-masca-in-salina-si-cu-anxiar-in-spital/

Cei care vor să facă, preventiv, o cură pentru aparatul respirator, ar alege o formă naturală.
Salinoterapia sau terapia prin inhalare de aerosoli salini este o modalitate nemedicamentoasă de a ameliora simptomele pacienților cu boli respiratorii. Aerosolii sunt suspensii de particule foarte fine solide sau lichide aflate în aerul inspirat. Aerosolii salini conțin particule de sare, care au efect bactericid, în esența dezinfectant.

Doar că în salinele din România, masca este obligatorie în salină.
„Cea mai mare problemă ar fi purtarea măștii de protecție în subteran, acolo unde vizitatorii ar trebui să se bucure de microclimatul salin, ori în cazul purtării măștii acest lucru nu s-ar putea realiza în condiții optime”, spunea în luna mai cineva din conducerea Salinei Turda.

Marți, corespondenta cristoiublog, Adriana Vitan Balint, a fost la Salina Ocnele Mari din județul Vâlcea. Prețul biletului s-a majorat cu 5 lei, adică prețul măștii. Pentru a nu fi nevoiți să se târguiască și certe cu cei care veneau cu masca proprie, au inclus prețul ei în costul biletului.
O cititoare ne semnalase că a fost acolo în urmă cu două săptămâni: „Nu numai că masca e obligatorie, dar la cumpărarea biletelor au inclus în preț câte o mască în valoare de 5 lei, în condițiile în care oamanii aveau propriile măști. Nu iei mască, nu intri”, ne-a scris cititoarea.

Situația, deși absurdă, nu scandalizează pe nimeni. Nici faptul că măștile nu mai sunt la 5 lei, deci în salină sunt la preț de speculă, nu deranjează. La fel se întâmplă la toate salinele din țară.
Locurile de joacă pentru copii sunt îngrădite. Toboganele au saci la capătul scării și sunt blindate cu tot felul de cutii, în caz că vreun copil scapă din mâna părintelui și este tentat să se dea o dată.

Public, nu există date că s-ar fi făcut vreun studiu din care să rezulte că virusul supraviețuiește în salină, dimpotrivă studiile arată că niciun agent patogen nu rezistă în asemenea mediu.
Chiar și angajații din saline sunt revoltați și spun că așa ceva nu au mai întâlnit, că medicii recomandă cura de salină în cele mai grave afecțiuni respiratorii. Se fac controale în salină ca și în spațiile închise.

Mai multe foto si video la:

https://www.cristoiublog.ro/exclusiv-cristoiublog-video-si-foto-tratament-de-soc-in-romania-cu-masca-in-salina-si-cu-anxiar-in-spital/

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cristian Daniel said, on august 5, 2020 at 11:26 am

  …In aceasta tara nu ar trebui sa ne mai mire nimic…De vina sunt oamenii care stau si inghit toate aceste porcarii, care accepta toate mizeriile, care inca mai merg in astfel de locuri in atare conditii total absurde si mai dau si bani pe deasupra. Lucrul acesta spune multe despre decaderea crunta a acestui neam, despre halul in care a ajuns. Oamenii, lasandu-se dresati si manipulati fara niciun fel de impotrivire (pana si animalele au reactii contrare cand se incepe dresarea lor, roamanii insa nu), vor considera in curand anormalul drept normal si viceversa. Am ajuns un popor ca o turma de vite, bun de manat dintr-o parte in alta, tremurand de frica, fara nici cea mai mica urma de constiinta civica sau morala. Pana la urma, daca Dumnezeu va vrea sa stearga acest neam de pe fata pamantului (si multe profetii vorbesc despre distrugerea Romaniei) stie foarte bine de ce o va face, ne meritam soarta cu varf si indesat…Nu are de ce lasa Via Sa unor lucratori care nu mai aduc roada si mai mult, batjocoresc Mostenirea primita…

  Apreciat de 2 persoane

  • GABI said, on august 5, 2020 at 4:46 pm

   Oameni buni, ma.. mir de … mirarea voastra !!! Apogeul ..”dementei” a fost atins prin masura luata de a incerca sa”igienizeze”…Harul Duhului Sfant din Biserica, obiectele care vin in contact cu Insusi Trupul si Sangele Mantuitorului, icoanele, sf moaste etc. Daca pe Domnul Hristos vor ei sa ..dezinfecteze,…, dar restul creatiei ?? … Sa fim seriosi,… , luand-o in ordinea prioritatilor, purtarea mastii in salina devine doar o consecinta.. „migniona”…a aberantei, diabolicei masuri luata impotriva Lui Dumnezeu Insusi, nu credeti ???
   Dumnezeu sa ne lumineze pe toti. Dar mai ales pe cei care au luat astfel de masuri,, pentru a intelege cu adevarat gravitatea faptei si a se putea indrepta. Iertati..

   Apreciază

 2. acelas said, on august 5, 2020 at 5:13 pm

  despre cei care ne conduc ..

  https://www.libertatea.ro/stiri/alexandru-rafila-criza-de-ras-nelu-tataru-covid-19-3085909

  Apreciază

 3. acelas said, on august 5, 2020 at 5:16 pm

  dar si despre rafila si altii ..

  Apreciază

 4. acelas said, on august 5, 2020 at 8:49 pm

  mizeria cu cip ..

  https://m.mediafax.ro/social/iti-vei-putea-inlocui-buletinul-actual-cu-o-carte-electronica-de-identitate-ce-date-vor-mai-fi-trecute-pe-cip-19466455

  numai cifre si semne, coduri qr, etc. Asta va fi omul

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: