Fabricată de organizația Proud Trust, trusa conține un „zar” pe ale cărui fețe apar cuvinte precum „anus”, „vulvă”, „penis”, „mâini și degete” și „gură” și care le comandă copiilor să discute ce activități sexuale se pot realiza cu două dintre părțile anatomice indicate de zar.

În setul de instrucțiuni din trusă, profesorii sunt avertizați că „nu toate combinațiile vor fi ușor de discutat, iar unele ar putea părea imposibile”, dar că „scopul este de a face persoanele să discute și să limiteze ipotezele despre cum fac sex oamenii”, potrivit documentelor consultate de The Times.

„Fiecare combinație merită o discuție”, arată instrucțiunile „jocului educativ”.

Organizație de caritate a comunității LGBT, Proud Trust pretinde că este o „organizație care salvează și îmbunătățește vieți”.

Trusa pentru educație sexuală numită „Sexuality v2” care beneficiază de finanțare guvernamentală, este concepută pentru a fi folosită la orele de educație sexuală de către elevii cu vârste de 13 ani și peste, „pentru școlile secundare, colegii și alte instituții pentru tineri”.

Pe site-ul său, Proud Trust se laudă că „trusa” este destinată unui „pachet complet de patru lecții/ședințe” care ajută școlile să îndeplinească „cerințele statutare de predare a RSE (relații și educație sexuală) incluzive LGBT+”.

„Trusa” a fost produsă după ce Proud Trust a primit de la guvern suma de 100.000 delire sterline din așa-zisul Tampon Tax Fund, fond care se constituie din banii colectați prin taxarea produselor sanitare feminine pentru proiecte menite să ajute femeile și fetele dezavantajate.

The Times scrie că „trusa” a ridicat semne de întrebare și a provocat îngrijorări.

O purtătoare de cuvânt a Safe School Alliance, Tanya Carter, a declarat pentru ziarul respectiv: „Acest fond încalcă în mod evident normele de siguranță în școli… Taxa pe tampoane ar fi trebuit să fie folosită pentru a educa fetele în privința drepturilor lor – nu să le sexualizeze prematur.”