SACCSIV – blog ortodox

CNA a transmis posturilor de radio și televiziune instrucțiuni să nu mai prezinte alte puncte de vedere decât cele ale guvernului

Posted in cenzura, CNA, virus by saccsiv on iunie 27, 2020

Cristoiublog: Presa audiovizuală ar fi trebuit să facă o gură cât o șură. Dreptul la liberă exprimare a fost reprimat total

Guvernul continuă politica de „bau-bau” și, în locul unor acțiuni care aducă siguranță populației, a decis, prin Grupul de Comunicare Strategică, să limiteze dreptul la liberă exprimare.

La cererea GCS, despre componența căruia nu știm nici astăzi, CNA a transmis posturilor de radio și televiziune instrucțiuni să nu mai prezinte alte puncte de vedere decât cele ale guvernului.

„Sunt vehiculate teze care fie neagă existența virusului sau pericolul infectării, fie îl minimalizează, enunțându-se idei precum aceea că noul coronavirus nu ar fi altceva decât o simplă gripă, că măsurile de protecție și prevenție sunt exagerate la nivel național/mondial sau că informațiile oficiale referitoare la numărul persoanelor infectate nu ar fi reale sau ar fi voit distorsionate.

În locul fake-news-urilor evidente, promovate în perioada stării de urgență și care au putut fi ușor identificate, inclusiv de către persoane care nu sunt de specialitate, ca fiind informații incorecte sau false, observăm faptul că în ultima perioadă se recurge la o abordare mult mai subtilă, prin construcții narative elaborate și cu un grad ridicat de complexitate, care au toate șansele să determine atitudini și comportamente sociale nejustificate în rândul populației.

Aceste atitudini și comportamente sociale nejustificate pot avea o contribuție majoră la creșterea numărului de infectări, prin nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, conducând în cele din urmă la punerea în pericol a sănătății populației în ansamblul său.

Astfel, în cadrul unor emisiuni și dezbateri televizate sunt transmise mesaje care nu sunt prezentate ca fiind opinii personale, ci ca fiind adevăruri de necontestat. De asemenea, sunt transmise public de diferite entități alte cifre decât cele oficiale, cu scopul de a contesta raportările oficiale, fără a fi citate sursele din care au fost obținute respectivele cifre. Deși este clar că «cifrele paralele» nu au nicio legătură cu realitatea, motiv pentru care nici nu sunt prezentate sursele din care sunt extrase, totuși sunt difuzate în același registru de informare a opiniei publice. Această abordare are rolul de a discredita în rândul cetățenilor măsurile de siguranță sanitară și necesitatea respectării acestora”, a scris Grupul de Comunicare Strategică în cererea către CNA.

Joi seara, premierul Ludovic Orban a declarat la Digi24 că nu ar trebui acceptate opiniile celor care au îndoieli legate de existența virusului sau au îndoieli că ar fi periculos. La această oră, pe întreaga planetă există astfel de dezbateri, dar nimeni nu a îndrăznit să-i reducă la tăcere pe cei care au puncte de vedere diferite.

Instrucțiunile CNA către posturile de radio și televiziuni le găsiți aici. 

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu Humor said, on iunie 27, 2020 at 10:50 pm

  Probă de ….,, nu de microfon. Să vedem dacă suntem sinceri cu tratarea unui asemenea delicat subiect :
  „Afirmarea identiţăţii naţionale ”

  Apreciat de 2 persoane

 2. vlad tepes said, on iunie 27, 2020 at 11:37 pm

  Ce face acum CNA, poarta numele de „politica pumnului in gura”!

  Apreciază

 3. paul said, on iunie 28, 2020 at 12:14 am

  Am văzut și eu știrea asta la pro-TV. În plus, pro-tv, exemplificand și cu blogul ortodox.info, indicandu-va ca unii din principalii propagandisti de fake-news. Au mai spus ca totuși Grupul strategic, au avut intr-un fel bunăvoința sa redeschidă ortodox.info. Fiți pregătiți cu duplicate, ca s-ar putea sa vi-l închidă CNA-ul de tot. Dumnezeu sa va ajute și sa ne ajute!

  Apreciază

 4. Moro said, on iunie 28, 2020 at 11:56 am

  Traiasca si infloreasca scumpul nostru Minister al Adeverului, ceneaul ! ! !

  Apreciază

 5. gigimutu said, on iunie 29, 2020 at 4:40 pm

  ipocritilor,

  iohanel declara prin februarie, daca nu ma insel, ca e o simpla raceala (sau gripa), nu mai stiu exact cum a spus, pe el de ce nu il inchideti? la spitalul de nebuni sa-l bagati, in camasa de forta!!!!!! G.U.N.O.A.I.E.L.O.R.
  ar trebui sa va schimbati numele, in cnai – consiliul national al audiovizualului iohanist

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: