SACCSIV – blog ortodox

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din Romania: NUMARUL DECESELOR zilnice cauzate de CANCER s-a triplat. „Opriți acest genocid și deschideți spitalele până nu este prea târziu!”

Posted in cancer, morti, virus by saccsiv on iunie 14, 2020

Cezar Irimia

Bolnavii de cancer nu au acces la diagnostic și tratament în această perioadă, fiind „victime colaterale” în lupta cu COVID-19, atrag atenția reprezentanții Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, cea mai mare asociație care reprezintă bolnavii de cancer din România, într-o scrisoare deschisă. Din cauza lipsei de acces la tratament, „afecțiuni oncologice care ar fi putut fi vindecate s-au transformat rapid în cancere incurabile, au avansat din stadii incipiente în stadii terminale”, afirmă reprezentanții FABC.
Cancerul este a doua cauză de mortalitate în România, după bolile cardiovasculare, și are o medie de 142 de decese pe zi în țara noastră, conform datelor oficiale Globocan.
Reprezentanții Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer susțin că această cifra „s-a dublat sau triplat” în ultimele luni. Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a ajuns la această concluzie după ce a făcut o paralelă cu un studiu realizat în Marea Britanie, ce arată că numărul deceselor la pacienții oncologici a explodat în perioada pandemiei, în condiții similare cu țara noastră – acces restrâns sau întârziat la tratament pentru acești pacienți – a explicat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, pentru HotNews.ro.
„Un pacient care stă o lună-două fără tratament sau i se întârzie chimioterapia sau radioterapia sau operația, peste o lună poate să aibă metastaze”, a mai declarat Cezar Irimia, pentru HotNews.ro.
„Cine raspunde pentru aceste decese evitabile?”, se întreabă reprezentanții bolnavilor de cancer, care lansează un apel către autorități: „Opriți acest genocid și deschideți spitalele până nu este prea târziu!”

Cititi va rog mai multe la:

Numărul deceselor zilnice cauzate de cancer s-ar fi dublat sau chiar triplat în timpul pandemiei, ajungând la 300-400 pe zi în România – asociațiile de pacienți

Vizionati va rog si:

Video. Interviu incendiar cu Monica Pop la Cristoiu tv despre dezastrul din sanatate in urma “Ordinului Comandantului Actiunii Raed Arafat”: cresterea numarului de morti non Covid, chinurile inimaginabile ale cronicilor netratati, spitale goale

 

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mariusmioc said, on iunie 14, 2020 at 11:36 pm

    Minciuna covid demascată din interior – dr. Răzvan Constantinescu – Spitalul Sf. Spiridon Iași
    https://mariusmioc.wordpress.com/2020/06/13/minciuna-covid-demascata-din-interior-dr-razvan-constantinescu-spitalul-sf-spiridon-iasi/

    Apreciază

  2. […] Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din Romania: NUMARUL DECESELOR zilnice cauzate de CANC… […]

    Apreciază

  3. […] Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din Romania: NUMARUL DECESELOR zilnice cauzate de CANC… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.