SACCSIV – blog ortodox

Perspectivă extrem de sumbră pentru minerit! Premierul Orban: va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune! CEO va trece pe gaz!

Posted in Romania, STIRI by Vali on iunie 3, 2020

Sursa: https://www.gorjonline.ro/perspectiva-extrem-de-sumbra-pentru-minerit-premierul-orban-va-trebui-clar-sa-renuntam-la-productia-energiei-electrice-pe-carbune-ceo-va-trece-pe-gaz/

Premierul Ludovic Orban, a precizat, luni seara, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Digi24, că România va renunța la energia produsă pe bază de cărbune. Orban și-a exprimat poziția extrem de ferm, în contextul Pactului verde european și a banilor alocați României de CE, în cadrul Fondului de tranziție echitabilă și a menționat că CE Oltenia va trece la producția de energie electrică pe gaze.

România ar putea deveni unul din principalii beneficiari ai Fondului de tranziție echitabilă, cu peste 750 de milioane de euro pentru o așa zisă tranziție către o economie neutră din punct de vedere climatic.

Practic, Ludovic Orban a menționat unde vor merge sumele care se vehiculează că urmează să fie alocate României, în exercițiul financiar 2021-2030, iar în acest context, premierul a ținut să menționeze că se va renunța la energia pe bază de cărbune.

„Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a spus Orban.

Premierul României a anunțat și investițiile care vor avea loc în sectorul energetic, printre care și trecerea pe gaze a grupurilor energetice ale CE Oltenia.

„Reactorul 3 și 4 (ale Nuclearelectrica – n.r.) este fundamental, trecerea pe gaz a Complexului Energetic Oltenia, trebuie să trecem la noile tipuri de energie”, a adăugat Ludovic Orban, la Digi 24.

La finele săptămânii trecute, la un alt post central de televiziune, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, anunța că ministerul pe care-l conduce va reporni investițiile în energie. (?!)

de Claudiu Matei

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cosmic said, on iunie 3, 2020 at 8:52 pm

    Iceagenow.info, spaceweather.com
    Clima se raceste.
    In loc sa pornim termocentralele le oprim??
    Sinucidere .
    Ba nu, este act criminal

    Apreciază

    • MihaiC said, on iunie 4, 2020 at 12:11 pm

      Baaaa …. tu nu gandesti VERDE. Ai grija!

      Oare n-ai aflat ca asta este o noua dogma a corectitudinii politice? Apuca-te de pe acum sa faci foamea ca sa-ti iei masina electrica si toate alea. Aaaaa …, sa nu uit. Incearca sa respiri mai putin. Poluezi prea mult si inca nu s-au pus senzori de poluare la purtator ca sa plateasca fiecare in acord cu aerul consumat.

      Apreciază

  2. Angelica B. said, on iunie 3, 2020 at 11:08 pm

    Mă gândesc la următorul scenariu: folosind schema revoltelor americane, anume polarizarea negrilor împotriva albilor, poate se doreşte şi la noi ceva similar, respectiv provocarea şi aducerea minerilor la Bucureşti. Asta pentru că avem un precedent istoric, cel al mineriadelor. Românii sunt cam docili şi greu de scos în stradă, dar minerii, dacă li se ia şi singurul lor venit (şi sunt zone miniere unde nu există nici o altă posibilitate a unui loc de muncă decât mineritul), pot provoca o revoltă adevărată. Împotriva lor se pot polariza, de pildă, hashtag-ii. Nu ştiu dacă ăsta este scopul, dar e o posibilitate.

    Apreciază

    • mario said, on iunie 3, 2020 at 11:57 pm

      Foarte posibil deoarece face parte din „marele reset” inchipuit de FMI. dupa pandemie utlizarea de combustibile fosile trebuie sa dispara de tot, vorbesc si de un reset al economiei, ce inseamna asta doar ei stiu.
      https://www.weforum.org/agenda/2020/06/end-fossil-fuel-subsidies-economy-imf-georgieva-great-reset-climate/

      Apreciază

    • Alexandru said, on iunie 4, 2020 at 12:15 pm

      Americanii au facut Maidan in Ucraina. Acum au cateva zeci de maidane la ei acasa. O sa fie in toata lumea, fara indoiala. Daca ne vom ruga la Dumnezeu poate vom scapa. Daca nu, nu.

      Lumea veche trebuie sa dispara pentru a se ridica cea noua. Haosul revolutiei sub semnul curcubeului este doar o alta etapa. Greul greu va fi in perioada de foamete si razboi.

      Apreciază

  3. Cosmin said, on iunie 4, 2020 at 9:04 am

    Ca sa intelegeti ce se intampla cu adevarat, trebuie sa ascultati ce are de spus Pletea Robert Adrian in acest filmulet:

    Apreciază

    • Angelica B. said, on iunie 4, 2020 at 10:21 pm

      Da, are mare dreptate. Similar, îmi amintesc că după anii 90 au venit în ţară danezii să ne înveţe cum să desfiinţăm marile exploataţii agricole, în timp cei ei se chinuiau să construiască exploataţii agricole de dimensiuni mari. Aşa şi cu nemţii, ei deschid noi centre de producere a energiei pe bază de cărbune, în timp ce pe noi ne obligă să le închidem. De ce? Pentru ca să nu mai fim independeţi energetic, alimentar etc.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.