SACCSIV – blog ortodox

Biserica Catolica: O femeie a fost numita Vicarul Episcopului pentru orașul elvețian Fribourg, deschizand calea femeilor preoți

Posted in catolici, ELVETIA, FEMEIA, feminismul by saccsiv on iunie 3, 2020

Church Revolution in Pictures: Woman named Bishop’s vicar in Switzerland

Femeie numită episcop vicar în Elveția

Pe data de 19 mai 2020, doamna Marianne Pohl Henzen, în fotografia de mai sus dreapta, a fost numită vicarul episcopului pentru orașul elvețian Fribourg, de către episcopul Charles Morerod, a treia fotografie de mai jos. Ea îl va înlocui pe Pr. Pascal Marquard, fotografia de mai sus, stânga, pe data de 1 august.

Episcopul Morerod administrează trei eparhii – Lausanne, Geneva și Fribourg – și are în subordine cinci vicari episcopali care acționează ca adjuncți ai săi. Pohl Henzen va fi responsabilă de partea vorbitorilor de limba germană din Fribourg. (The Tablet, 24 mai 2020)

Este un pas uriaș în direcția admiterii femeilor în poziții decisive în biserică, și deschide calea femeilor preoți, deoarece rolul de vicar episcopal a fost întotdeauna exercitat de preoți.

Cu toate acestea, nu este prima persoană care a spart gheața în această direcție. Într-adevăr, în ianuarie, Papa Francisc a numit-o pe dr. Francesca di Giovanni într-un post al Secretariatului de stat al Vaticanului, a patra și a cincea fotografie de mai jos. Ea este responsabilă de relațiile Vaticanului cu statele, care este a doua poziție după Secretarul de Stat, cardinalul Pietro Parolin.

Ambele nominalizări promovează feminismul în biserică, urmând agenda progresistă practicată de Papii conciliari, în special de Francisc în a sa Querida Amazonia.
În primele două fotografii de mai jos, aveți capturi de ecran ale unor relatări noi în franceză și italiană despre Pohl Henzen, fiind aleasă ca vicar episcopal al Fribourg-ului.

Pope Francis named Francesca Di Giovanni, a longtime Vatican official, as an undersecretary in the Vatican’s foreign ministry office, making her the first woman to hold a managerial position at the Vatican Secretariat of State. She is pictured in an undated photo with Pope Francis. (CNS photo/Vatican Media) See POPE-STATE-DIGIOVANNI Jan. 15, 2020.

 

Comentariu saccsiv:

Site-ul este catolic, insa oleaca mai traditionalist, criticand inovatiile ultimilor papi.

Despre Bishop’s Vicar in Biserica Catolica:

https://referenceworks.brillonline.com/entries/religion-past-and-present/bishops-vicar-SIM_02099

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Elena said, on iunie 3, 2020 at 4:06 pm

  “UE vrea să combată știrile false care leagă COVID-19 de tehnologia 5G. În zece țări europene stâlpii de telefonie au fost incendiați”

  Este clar ca microbii nu se transmit prin telefonie, dar s-a demonstrat ca anumite culturi de bacterii folosite in medicina sau in alte sectoare pot fi stimulate cu anumite tehnologii electro-magnetice.
  Corpurile umane au anumite câmpuri magnetice, anumite fregvenţe şi sisteme imunitare care le permit să lupte cu microbii. Anumite tehnologii interferează cu câmpurile umane şi le bruiază, slăbind rezistenţa organismului şi respectiv puterea de apărare.
  Anumite nanoparticule ce pot fi pulverizate in aer, sau pot sa patrunda in corp prin alimente, haine sau injecţii pot fi magnetizate cu diverse tehnologii şi să acţioneze asemenea electrozilor folositi in medicină pentru comandarea unor funcţii.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Releu said, on iunie 3, 2020 at 5:56 pm


  Merita vazut!

  Apreciază

  • Spaceman said, on iunie 4, 2020 at 12:16 pm

   @Releu

   Mi-ar fi plăcut să văd asta la CNN (deținut de AT&T)! Nu la un canal TV care aparține de Sinclair Broadcast Group.

   Sinclair’s Soldiers in Trump’s War on Media (Soldații Sinclair în războiul lui Trump cu media)

   Sinclair: Acum toți jurnaliștii repetați după mine: ‘This is extremely dangerous to our democracy!’ (Acest lucru este extrem de periculos pentru democrația noastră)

   Din păcate, vorbim despre un partizanat al unor mari companii de media din SUA: AT&T – democrat și Sinclair Broadcast Group – republican.

   Apreciază

 3. Ionel said, on iunie 3, 2020 at 6:59 pm

  foarte ciudat

  Apreciază

 4. mario said, on iunie 3, 2020 at 7:21 pm

  off
  a aparut pasaportul digital pt covid sustinut de UN si UE
  https://www.covipass.com

  Moscova anunta schimbarea doctrinei nucleare de la atac secundar in cadrul „distrugerii reciproce asigurate” la prim atac chiar si in cazul unui atac tip conventional, asta dupa ce SUA a facut aceeasi schimbare in martie a.c.
  https://www.lbcnews.co.uk/world-news/58c0ad875c1040e59d2c5f03c1097146/

  Apreciază

 5. Mario said, on iunie 3, 2020 at 8:12 pm

  Noua religie a liberalismului
  https://mobile.twitter.com/realjameswoods/status/1268075907207454720

  Apreciază

 6. acelas said, on iunie 3, 2020 at 11:54 pm

  ce este cretinismul asta? Cica in loc de educatie „sexuala”, sa-i zica „sanitara”. O smecherie. Conditionarea cu acordul parintilor poate fi aproape degeaba. Daca tu i-ai schimbat smechereste denumirea.. . Pt ca asta va fi, educatie sexuala! Pai niste parinti mai ignoranti asa, mai amarati, mai lipsiti de informare nici nu vor baga de seama, se vor intreba, „educatie sanitara”? sa avem nevoie? Cum sa nu! Vrem si noi! Nestiind ca acolo se vorbeste despre sexualitate. Si tocmai acest gen de parinti vor cadea in plasa, mai neinformati, si ai caror copii tocmai aveau nevoie de o crestere decenta, mai cu frica de Dumnezeu, nu de o „educatie” influentata de habarnism si ignoranta dupa modelul parintilor

  https://stirileprotv.ro/educatie/educatie-sexuala-doar-cu-invoire-de-la-parinti-se-va-numi-educatie-sanitara.html

  .

  Apreciază

  • acelas said, on iunie 4, 2020 at 10:56 am

   https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pnl-si-psd-au-eliminat-prin-lege-educatia-sexuala-din-scoli.html

   „decizia nu poate fi a unor indivizi care vor să smintească națiunea asta”..

   tocmai ati smitit oamenii cretinilor de psd! Prin schimbarea titulaturii se „educatie sanitara” in locul educatiei sexuale. Cine, soros v-o fi pus? Ca sa nu va striveasca de tot?

   estimez ca 98-99% dintre parinti vor opta pt „binele” de a face „educatie sanitara”…, mai ales daca va fi „intercalata” in orar printre alte ore normale, nu la sfarsitul programului. Banuiesc ca ispectoratul sau directoratele vor da si o dispozitie speciala in acest sens… Educatie „sanitara” intre romana si mate! (daca va fi asa de des), sa fie la pachet, sandwich. Pana se va prinde apoi parintele, ca copilul lui vine smintit de-a binelea de la educatia asta „sanitara” (daca se ce prinde), va trece timp destul ..

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: