SACCSIV – blog ortodox

Avocat Gheorghe Piperea: Procedura de termoscanare este ilegala

Posted in virus by saccsiv on mai 14, 2020

Avocatul Gheorghe Piperea, azi, intr-o postare pe facebook:

Procedura de termoscanare este ilegala din foarte multe puncte de vedere, intrucat incalca principiul informarii pacientului, principiul non-discriminarii, protectia datelor cu caracter personal si protectia consumatorilor.
Actul normativ care va impune aceasta procedura trebuie atacat in contencios administrativ.
Magazinele care practica aceasta procedura fascista, mai ales in lipsa unui act normativ, trebuie boicotate, facute praf ca imagine pe net si pe paginile de socializare si reclamate in masa la anpc si la instante.
Daca nu veti face nimic din toate astea, nu mai aveti motive sa va plangeti pe facebook.

Termoscanarea este o procedura medicala care ar trebui efectuata de cadre medicale, dar vad ca este data sau propuss a fi data in “sarcina” agentilor de politie, a jandarmilor (da, acei jandarmi detestati de hashtagrezisti si de anti-korupzionisti, acei jandarmi care au dat cu gaze in manifestanti in august 2018, gaze care, dupa spusele unui idiot simpatizant al revolutionarilor-punct-doi, modifica adn-ul), soldati si paznici ai magazinelor. Parca de chestiile medicale trebuia sa se ocupe cadrele medicale, nu? Nu exista, practic, niciun discurs al meu referitor la pandemie fara sa apara inteligenti care sa imi sugereze sa nu ma mai exprim in acest domeniu “rezervat” cadrelor medicale. Aceeasi inteligenti lauda si sustin fara rezerve termoscanarea, o procedura medicala, de catre politisti, jandarmi si paznici ai magazinelor. Pai, cum vine asta?
De altfel, termoscanarea este si ridicol de inutila, intrucat nu poate sa probeze nimic in intervalul 36,5-37,6 grade. Daca vii de la 27 de grade afara in cele 20 de grade (sau chiar putin in zonele cu frig) din magazin, este imposibil sa nu inrosesti aparatul. Exista nenumarate alte motive de crestere brusca a temperaturii, inclusiv tensiunea cauzata, de exemplu, de prostia autoritatilor pandemice si de supusenia inexplicabila a turmei fata de orice țăcăneală a decidentilor care, cica, iau masuri pentru siguranta si sanatatea noastra. Cu astfel de supusenie, plus inventiile proprii fascistoide sau care sfideaza logica, sefii de magazine au toate “sansele” sa isi falimenteze magazinele pe motiv de imputinare sau lipsa a clientilor, iar noi avem toate sansele sa facem foamea, cu banii in buzunar.

PS Chestia cu purtarea obligatorie a mastii are aceleasi vicii, intrucat exista foarte multi oameni, ca mine, care nu pot respira bine nici fara masca, darămite cu masca pe gura si pe nas; copiii sub 7 ani nu pot suporta masca pe figura mai mult de 15 min fara sa se agite si sa faca scandalul tipic copiilor.

PPS Sa va vad cum va abtineti de la strănutat după primul telefon dat la 112 pentru a-l reclama pe unul care a strănutat neregulamentar in metrou.

Cititi va rog si:

CORONAVIRUS: Scanarea 37 de grade si temperatura corpului milioanelor de femei aflate la menstruatie

 

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Căpitanului said, on mai 14, 2020 at 12:36 pm

    Cineva a fost scanat o singură dată și, m-a întrebat speriat:dacă deja a fost marcat izotopic, dacă deja și-a pierdut mântuirea? Ajutați-mă cu un răspuns!

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 14, 2020 at 2:49 pm

      Duhul Căpitanului

      NU

      Apreciat de 1 persoană

      • Mihai T said, on mai 14, 2020 at 6:58 pm

        saccsiv, scuză-mă că te întreb: am să zic același lucru pe care l-a zis un părinte din Sarea Pământului – Ai avut vestire de la Dumnezeu că este așa cum spui ? Eu zic că nu acceptăm scanarea. Părintele Făgețeanu: Nu acceptați nimic din ce se dă de acuma. Sunt vicleni, vicleni, vicleni” Asta a zis-o în 2009.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 14, 2020 at 8:12 pm

        Mihai T

        A nu accepta scanarea e una, a spune ca te marcheaza izotopic cu termometrele este cu totul altceva.

        Apreciază

      • Arhanghelul said, on mai 15, 2020 at 8:58 am

        https://www.electronica-azi.ro/2004/11/25/pirometru-de-radiatie-transmiter-de-temperatura-cu-infrarosu/
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Pirometru

        Citat:
        „Sisteme de fixare a tintei: Elementele tehnice care permit vizualizarea obiectului si fixarea corecta a obiectivului pirometrului pot fi integrate (grad mai mare de acuratete, permit ajustarea distantei) si atasabile. Din prima categorie fac parte modelele care permit focusarea senzorului asupra tintei direct prin lentilele integrate si cele cu lumina de ghidaj care poate fi generata de lampa halogen, LED sau lumina laser. Acestea indica atat localizarea, cat si dimensiunea tintei si se folosesc pentru masuratori de precizie pentru obiecte cu temperatura de maxim 100oC, nivel peste care raza este greu de observat datorita luminozitatii materialului.

        In cazul dispozitivelor de fixare care se adauga doar temporar, posibilitatile de integrare cu sistemul pirometrului pentru a varia distanta si diametrul focalizarii sunt valabile doar pentru anumite modele mai performante.”

        Sursa:
        https://clovis.ro/electrocasnice/climatizare/cele-mai-bune-pirometre/

        P.S. Este o mare diferenta intre izotopi (modificare in nucleu/masa atomica) si ioni (modificare la nivel electronic/electron) …

        https://ro.wikipedia.org/wiki/Efect_fotoelectric
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion
        https://ro.wikipedia.org/wiki/Izotop

        Apreciază

    • A273C said, on mai 14, 2020 at 6:43 pm

      Este imposibil sa fi marcat in acest mod, prin scanare termica.
      Cata vreme persoana respectiva poate spune Tatal nostru, rugaciunea inimii si sa-si faca cruce, poate sa stea linistita – nu si-a pierdut mantuirea.

      Atunci cand se va intampla marcarea cu semnul fiarei, cei marcati nici sa se caiasca nu vor mai fi capabili. Asa spun unii Sfinti Parinti.

      Nici macar acceptarea unui act biometric nu este marcare.

      Intr-adevar toate aceste lucruri – acte cu cip, termoscanare, citirea retinei sau amprentelor electronic etc.. au rol psihologic, pregatitor pt ceea ce va urma sa vina… speram cat mai tarziu.

      Apreciază

      • saccsiv said, on mai 14, 2020 at 8:10 pm

        A273C

        Buletinele cu cip sunt cu mult mai mult decat termometrele.

        Apreciază

      • A273C said, on mai 14, 2020 at 9:42 pm

        @ saccsiv

        Pai la un act cu cip (buletin, pasaport, etc…) se dau amprentele si nu stiu sigur daca si retina scanata.
        Dar nu au nimic invaziv, nu?
        Adica este o scanare a unui identificator unic, iar apoi acelea sunt stocate intr-o baza de date.
        Dar in corpul omenesc nu intra fascicule care sa modifice (permanent) celulele, nu?

        Daca da, te rog sa-mi spui pentru ca am auzit multe pareri cum ca nu sunt bune, dar nu vad cum acelea pot fi marcare sau precursoare ale marcarii cu semnul fiarei,

        Multumesc.

        PS. Nu ma refer la partea morala, legala, psihologica, ci strict biologic si/sau teologic.

        Apreciază

      • saccsiv said, on mai 14, 2020 at 9:53 pm

        A273C

        N-am timp sa-ti explic care-i treaba cu buletinele cu cip. Am scris enorm in 12 ani pe aceasta tema pe acest blog.

        Apreciază

      • bluemartinel said, on mai 15, 2020 at 7:58 pm

        astazi la un market termoscanerul afisa 35 maxim 35,5 la toate persoanele.

        Apreciază

    • mario said, on mai 14, 2020 at 7:46 pm

      Sarutmana Parinte, nu prea sunt eu in masura sa raspund dar ma gandesc ca nu asta e lepadarea din Apocalipsa Sf Ioan si din proorocii ci doar o incercare de a ne obisnui cu scanari si de a ne umili cat se poate de mult de asemenea si polariza intre noi. Asa cum lucreaza si diavolul asa lucreaza si ei, vor sa ne aduca din cadere in cadere pana la caderea totala care este acceptarea cipului pentru a putea vinde si cumpara. Eu nu am purtat masca si nici nu voi purta, de asemeni nu accept sa fiu scanat de nimeni si am sa va dau un sfat din experienta pe care am acumulat-o in ultimele 2 luni. La intrare doar daca ma opreste paznicul (altfel trec pe langa si imi vad de treaba) si ma intreaba de ce nu am masca ii raspund ca am si i-o arat (tin una in buzunar pt ca ii linisteste) doar ca nu pot purta din mai multe motive. Daca ma intreaba care sunt motivele in functie de stare ii raspund religioase sau medicale (aici pot fi mai multe, eu aleg sa zic astm pt ca am avut in trecut si deci este pe jumate minciuna). Pana acuma nu am intalnit ca vreun paznic sa nu-mi dea voie sa intru dar asta desigur pt ca m-a ajutat si aparat bunul Dumnezeu. Inauntrul magazinului nu am intalnit sa imi zica cineva ceva, cu toate ca aproape toti, de cele mai multe ori chiar toti poarta masca. La casa, se poate sa exista casierite care sa nu accept sa va scaneze/vanda produsele, aici desigur trebuie sa si intrati cu ideea ca e posibil sa plecati fara el, eu asa intru si deci nu vreau sa fac scandal sau sa ma revoltez pentru ca nu este cazul. Deci daca nu vrea sa-mi vanda ii multumesc si merg la alta casa insa majoritatea casieritelor nu vor face niciun comentariu.
      Atentie: este posibil ca la casa vanzatoarea sa va itnrebe pe un ton nervos de ce nu sunteti ca toate oile, atunci, desigur in functie de aglomerarea din magazin si din starea celor din jurul tau (mai important al casieritei) este mai bine sa nu te bagi in niciun fel de discutie, mai ales in contradictoriu deoarece nu o sa o scoti niciodata la capat in sensul ca ceilalti vor auzi particele din conversatie si doar pt ca nu ai masca sa se lege de tine. Trebuie inteles ca in grup se aplica legea junglei si nu ai sansa de castig, mai bine sa nu raspunzi (oamenii sunt bine spalati pe creier deja si vor aduce ca argument toate stupidele de poezii invatate pe de rost de la TV).
      Ma gandesc ca ar fii bun un articol despre asta pt ca sunt destui cititori in situatia mea si nu este una usor de gestionat dar prin mila Domnului toate sunt posibile.

      Apreciază

    • Ela said, on mai 17, 2020 at 12:36 am

      Mantuirea se capata prin credinta , cei care vor accepta semnul pe mana sai frunte aceea idi vor pierde mantuirea cititi biblia , scolo gasiti raspuns pt vremutiile din urma

      Apreciază

  2. Anonim said, on mai 14, 2020 at 2:46 pm

    Am azi dimineață la televizor că la piata Valea Ialomiței aveau instalat un termo skener care arata temperatura și dacă purtai corect masca .Cred că acest meneger de piata o sa o falimenteze și o să închidă.Cred este un exces de zel și nu este exemplu bun aceste verificări șanț cam fascistoide nu prea este în regulă sa nu mai poți merge la piata sa nu fii cumva răcit,lucruri firești în viața .

    Apreciază

    • Ines said, on mai 14, 2020 at 5:38 pm

      În Piață Ialomiței? Dar de unde au bani, draga, sa pună asa ceva? Un termoscanner costa 12.000 de euro, ca primarul Firea atât a zis ca va da pe unul.Va dați seama că toate astea sunt din banii romanilor, ce afaceri de milioane de euro, ce tunuri etc
      Dacă era un simplu termometru, mai ziceam.
      Știe cineva dacă s-a renunțat la cardările de sănătate? Ca eu am fost la medic sa-mi iau niște medicamente, i-am zis farmacistei ca-i arat adeverință de asigurat și mi-a zis ca nu mai e nevoie.

      Apreciază

  3. Dan Vernescu said, on mai 14, 2020 at 3:48 pm

    Dar daca in loc de termoscanare se masoara temperatura (eventual rectal) e OK?
    Cred ca este suficient sa fie semnalizat procedeul (la fel cu sistemele de supravegher video).
    Legea permite selectarea clientelei.
    Personal ma simt mai bine intr-un spatiu care face o astfel de triere.
    PS: O mama (nu este personal medica) care termoscaneaza copilul este in culpa?

    Apreciază

  4. Duhul Căpitanului said, on mai 14, 2020 at 5:35 pm

    @Saccsiv, mulțumesc foarte mult!

    Apreciază

  5. tataia said, on mai 14, 2020 at 8:28 pm

    Fratilor…hai sa lamurim putin problerma aici ca vad ca multi vin cu fel de fel de interpretari….In primul rind eu unul nu ma tem de luatul temperaturii ca stiu ca va iesi in limitele normale (sub 37 de grade) caci altfel m-as simti rau. NU cred ca mi s-a intimplat vreodata sa am febra iar eu sa nu imi dau seama…sa fiu activ, zburdalnic,vesel, etc. La mine daca am 37,2 deja ma simt rau…nu am vlaga, ma simt ametit nu am chef de nimic. 38 de grade si nu mai ies din casa. 39 sau 40 si imi ia o ora sa ajung din pat la WC desi sint doar 3 metri distanta pina acolo. Dupa mine este de bun simt sa nu iesi din casa daca te stii racit. Eu nu as putea nici sa vreau. II aud pe unii ca merg la serviciu raciti si nu imi dau seama cum reusesc. Eu cind sint racit sint de fapt racit cobza. Deci nu pot sa ies din casa. Abia ma pot ridica din pat. Eu nu umblu cu jumatati de masura.Dar desigur mi se intimpla insa des sa stranut fara a fi racit in nici un fel. Febra poate fi un simptom de viroza respiratorie. Bine poate fi si de un milion de alte boli…dar in cazul cel mai banal este vorba de o viroza respiratorie. Stranutul insa nu este neaparat un simptom de viroza. In cazul meu este de cele mai multe ori vorba de o reactie alergica. Dar in ziua de azi a devenit periculos sa stranuti pe strada….te vor lua astia ca ai coronavirus…

    Deci atita timp cit ma simt bine sint convins ca am temperatura normala. Asta desigur daca termometrul acela nu este masluit. Ca ne punem si astfel de probleme in ultima vreme. Cit costa un termometru cu laser? Nu stiu….dar suma de 12.000 euro pe care o vehicula un comentator mai sus imi pare imposibila, NU are cum sa fie atit. Sub nici o forma. Dar mai ales se pune problema ce pregatire are cel care ia temperatura oamenilor. Ca dupa mine daca este vorba de bodyguardul de la intrare acesta nu cred ca ar trebui sa aiba autoritatea legala de a lua temperatura oamenilor. Autoritatea legala de a lua temperatura oamenilor,o are,in opinia mea doar medicul sau un asistent medical.Tot la fel cum politia de pe strada nu iti poate aplica nici o sanctiune daca conduci o masina cu tobele (amortizoarele de zgomot) sparte.deoarece nu are autoritatea legala de a constata defectiuni tehnice, aceasta autoritate avind-o doar un reprezentant RAR

    Apreciază

    • Olivia Klein said, on mai 16, 2020 at 8:55 pm

      Domnule ,tataia ,aici NU este vorba de tine personal ,vorbim de un popor intreg de catva milioane de oameni ,iar daca tu personal ai un sistem imunitar in totalitate distrus si ametesti la temperatura de 38 grade ,pentru milioane de oameni 38 de grade este temperatura normala al organismului .Ex:-Femeile cand au ciclu menstual au temperatura de 38 grade dar asta nu e boala ,femeile insarcinate au zile in care temperatura este de 38 de grade datorita sarcinii ,dar nici asta nu este boala ,omul cand munceste mult de transpira are temperatura normala intre 37,5 pana la 38 datorita efortului depus ,cxand omul depune efort sangele circula mai repede si organismul se incalzeste ,dar asta nu este boala ,camd omul are o infectie la masea poate avea temperatura de 38 de grade ,copii care alearga prin soare sau tineretul care se plimba prin soare poate atinge temperatura normala al organismulkui de 38 de grade si asta nu e boala,oamenii care au probleme cu tensiunea sau care au diabet atinge temperatura normala de 38 dar au alta boala nicidecum Covid 19 ,–Deci domnule tataie stai cuminte in banca ta si invata ce inseamna normalitate ,stiai ca atunci cand cineva are amigdalitele inflanmate sau are rosu in gat sau otita(dureri de urechi ) are temperatura normala de 39 grade poate si mai mult dar nu are Covid 19 ,are alta boala . si toti acesti oameni trebuie sa ajunga la spital ,acolo vor fi ucisi cu doza dubla de morfina in perfuzie si asta doar pentru ca tu ai un sistem imunitar distrus si ametesti cand ai 37 sau 38 grade .-ai cumva o fica ? hai sa incepem cu fica dumnitale sa o testam la temperatura cand are ciclu menstrual si sa o ducem direct la spital pentru ca va avea 38 grade datorita ovulatiei .Tataie,omul tuseste din diferite motive,poate tusi datorita prafului din atmosfera ,al gazelor din atmosfera ,al chimicalelor ,al diferitelor mirosuri care nu le supoarta ,de exemplu eu sunt alergica la praf si tusesc cand sunt acolo unde este praf ,covoarele din magazine sunt imbibate in praf ,cu aspiratoriul se face doar dupa ora inchiderii,cand intru in magazinele de incaltaminte mirosul de piele si prenandez ,cat si al spray.urilor impregnante ma deranjeaza ,simt ca ma intoxica si uneori tusesc ..Tataie nu ai tusit niciodata in viata ta fara sa fi bolnav ? Omul poate stranuta si de la praf ,de la mirosuri intensive de macaruri piperate ,de la polen sunt destui oameni care au alergie la polen ,deci despre ce vorbim Tataie ? ,despre tine ,pentru ca ai cazut de undeva din copac in viata reala ? Cati ani ai Tataie ? ,in comunism mergeam raciti la munca dar nu s-au imbolnavit colegii ,mergeam raciti la scoala dar nu s-au imbolnavit colegii acum daca suntem raciti trebuie sa stam in carantina,nu mai avem voie sa tusim sau sa stranutam ,in ce lume traim Tataie in lumea primatelor sau al civilizatiei ?.Gazele masinilor eliminate in atmosfera si chimicalele fabricilor eliminat ein atmosfera ne face sa tusim nu covid 19 ,ia desfinzeaza tu Tataie toate fabricile de pe planeta ,toate masinile si interzice folosirea chimicalelor chiar si in agricultura ,cimenteaza strazile si spala-le de 3 ori pe zi ca sa nu mai tusim .

      Apreciat de 1 persoană

  6. mircea.v said, on mai 14, 2020 at 10:27 pm

    Un termometru IR este ceva, masoara intr-o zona mica sa zicem „punctual” fata de o camera IR care da temperatura la tot ce „vede”, la toata imaginea de pe ecran.

    O camera IR modesta e pe la 3000-5000 euro. Un termometru IR bun e pe la 100 euro.
    In functie de precizia masurarii, rezolutie, domeniul de T, cred ca pot ajunge si la 12000 euro. Dar pt un interval asa mic, 30-40 grade nu cred ca trebuie o super-scula. Alea de 12000 cred ca au un interval de masurare de sute de gradeC.

    Apreciază

  7. mircea.v said, on mai 14, 2020 at 10:36 pm

    Eu zic ca termoscanarea se incadreaza in cele de mai jos. Ei vor zice: „da, da daca ai temperatura, ii pui in pericol pe ceilalti”. Pai si cand conduci masina ii pui in pericol pe ceilalati. Nimic nu e sigur la modul absolut. Idem vaccinurile, si orice medicament. Si atunci, se interzic medicamentele?

    Oricum, e dialogul cu diavolul. Fara criterii ortodoxe nu ai cum sa te intelegi. Aici s-a pierdut lupta, cand au fost eliminate criteriile ortodoxe din ecuatia lumii. Si asta a inceput de la Cuza.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Aspazia Otel Petrescu:
    „Eu zic că generaţia care va fi chemată să se jertfească pentru învierea neamului va avea de dat un examen mult mai greu decât cel pe care l-am dat noi. Noi am fost distruşi cu biciul, dar generaţia asta de acum este distrusă cu zăhărelul! Copiii noştri vor fi obligaţi să facă lucruri pe care nu le-ar face din îndemnul inimii, dar vor fi obligaţi să le facă prin consecinţa lucrurilor…”

    Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

    „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

    Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

    Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, sa fim vaccinati obligatoriu si altele asemenea:

    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
    Cap. 6
    19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
    20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

    Matei 22:
    15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
    16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
    17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
    18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
    19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
    20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
    21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
    22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

    Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

    „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
    Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
    Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

    Sfantul Justin Popovici:

    „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
    De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
    Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
    În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
    „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
    Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
    Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
    Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

    Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
    Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
    De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

    Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

    Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
    Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

    In 1755 (Pennsylvania Assembly: Reply to the Governor, Tue, Nov 11, 1755), Benjamin Franklin wrote:
    „Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”
    „Aceia ce renunta la libertatea esentiala, pentru a procura o mica si temporara siguranta, nu merita nici libertate nici siguranta.”

    Apreciază

  8. Violeta said, on mai 15, 2020 at 7:25 am

    Felicitări dle avocat! In sfârșit un om sănătos la cap! Ieri , am avut treabă în oraș. In magazine nu am putut intra că nu port mască(deloc) iar pe strada toți făceau ocol pe langa mine … bine că sunt șofer și am avut puține drumuri pe jos, altfel m-ar fi luat la bătaie 🙈🙈🙈 … Și mă mai gândesc, când o veni căldura cum vor suporta masca la 40 de grade, sau iar nu ieșim???? Deja multi au făcut rani la fara, urechi …
    Este inuman, ilegal și dobitocesc tot ceea ce se întâmplă! Oricum fara nici o legătură cu siguranța medicala și socială …

    Apreciat de 1 persoană

  9. George said, on mai 15, 2020 at 9:04 pm

    Sacciv, este corect sau nu ca un angajat al pazei magazinului Dedeman să ia temperatura? Astăzi am refuzat această gest spunându-i că nu este doctor. Am scos apoi termometrul personal digital, dar a precizat că nu este bun. La sfârșit am cerut caietul de reclamație. Aștept răspuns la ceea ca am scris.

    Apreciază

    • iulia20m said, on mai 16, 2020 at 12:21 pm

      Parerea mea este ca nici un cumparator nu a semnat ceva cu vreun magazin referitor la protectia datelor personale, caci am citit foarte putin despre aceste termoscanere si ele retin un anumit numar de poze, cat pot si ele si cred ca aceste termoscanere sunt toutusi invazive.

      Apreciază

    • ciprian p. said, on mai 16, 2020 at 2:06 pm

      astia îs in stare sa pina la intrare si personal autorizat medical ( asistente sau studente la medicina) ..dar omu sa zică asa : pe trupul meu nu aveti drept sa scanati nimic fără acordul meu. Refuz acest demers! Am rețineri cu.privire la aparatele acestea ! Lssati-mă in pace !
      Si daca chiar nu te lasa in magazin…da-i in colo…renunti la magazin….te obisnuiesti de pe acuma cu renuntarea la materialism pentru Hristos ! Nu-i păcat daca renunti la magazin…chiar daca te face habotnic si disperat 🙂

      Apreciat de 1 persoană

  10. MI said, on mai 17, 2020 at 12:34 am

    A republicat asta pe Ioana.

    Apreciază

  11. Joe Smith said, on mai 17, 2020 at 12:39 am

    Conform prevederilor ordonanței Ordonanţei Guvernului nr.137/2000, prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe baza de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenența la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice”.

    Încălcarea acestor prevederi constuie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.

    Nici un magazin nu poate refuza intrarea in magazin pe baza HOTĂRÂRII Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 24 din 14.05.2020 – neconstitutionale dealtfel – deoarece limiteaza drepturile individuale – acest lucru fiind permis temporar doar pe baza de lege
    in plus DUPA APARITIA LEGII ADOPTATE DE PARLAMENT va putea refuza intrarea cuiva in magazin daca aceasta din convingere nu doreste sa se supuna termoscanarii si purtarii mastii DAR NU POATE SA REFUZE SERVIREA CLIENTULUI LA USA MAGAZINULUI CONF Ordonanţei Guvernului nr.137/2000 INDIFERENT CA ACEASTA AR FI INFECTAT CU HIV SAU COVID-19 SAU DOAR PRIN FAPTUL CA NU SE SUPUNE TERMOSCANARII E POTENTIAL SUSPECT DE COVID -19

    Apreciază

  12. […] tuturor societăților comerciale care propun așa ceva, începând cu lanțurile de supermarket! (https://saccsiv.wordpress.com/2020/05/14/avocat-gheorghe-piperea-procedura-de-termoscanare-este-ileg…). Marcarea Izotopică, după cum puteți vedea în acest material […]

    Apreciază

  13. Lucia said, on mai 18, 2020 at 12:18 pm

    Ce magazine practica termoscanarea?

    Apreciază

  14. […] Avocat Gheorghe Piperea: Procedura de termoscanare este ilegala […]

    Apreciază

  15. […] Avocat Gheorghe Piperea: Procedura de termoscanare este ilegala […]

    Apreciază

  16. […] Avocat Gheorghe Piperea: Procedura de termoscanare este ilegala […]

    Apreciază

  17. […] Avocat Gheorghe Piperea: Procedura de termoscanare este ilegala […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.