SACCSIV – blog ortodox

Certificatele de imunizare ar trebui să impulsioneze biometria să reducă îngrijorările legate de intimitate, spune directorul executiv de la ID2020

Posted in BIOMETRIE, virus by saccsiv on mai 1, 2020

BIOMETRIC UPDATE: Immunity certificates should leverage biometrics to alleviate privacy concerns, says ID2020’s executive director

Certificatele de imunizare ar trebui să impulsioneze biometria să reducă îngrijorările legate de intimitate, spune directorul executiv de la ID2020

27 aprilie 2020 | Chris Burt

Certificatele de imunitate, dacă vor fi implementate, vor trebui să protejeze intimitatea, ideal cu date biometrice, potrivit unui document scris de directoarea executivă de la ID2020 Alliance – Dakota Gruener cu concursul consiliului director, a comitetului de consiliere tehnică şi al personalului, document publicat de Harvard University Edmond J. Safra -Centrul pentru Etică.

Certificatele de imunizare: dacă trebuie să le avem, trebuie să le facem bine” scoate în evidenţă cum se vor dezvolta certificatele de imunizare în conformitate cu Principiile pentru Identitatea Digitală din  ID2020 Manifesto. În plus faţă de protecţia datelor private, certificatele digitale de sănătate vor trebui să aibă portabilitate şi largă recunoaştere, la fel ca şi încredere, potrivit paginii 28 din document.

Standardul “Istoric Verificat” dezvoltat de World Wide Web Consortium (W3C) şi de HL7 Fast Healthcare Interoperability Resources (FHIR) (Resurse Interoperabile de Îngrijire Medicală Rapidă) sunt notate ca elemente potenţiale într-un sistem de certificate de imunizare.

“Cu toţii avem această obligaţie de a proteja sănătatea publică. Dar făcând aşa, n-ar trebui să însemne că renunţăm la dreptul nostru la intimitate,” a notat Directoarea Executivă a ID2020, Dakota Gruener. “Tehnologiile dovedite, grevate pe respectul pentru echitate şi drepturile omului, pot fi relansate pentru a ajuta la protejarea societăţii faţă de o recrudescenţă a bolii şi pot plasa controlul asupra informaţiilor personale despre sănătate în mâinile individului. Dar această abordare trebuie trebuie urmată cu prudenţă, în deplină cunoştinţă asupra riscurilor şi un plan detaliat pentru reducerea acestora.”

Propunerea de a utiliza certificate de imunizare de către indivizi pentru demonstrarea statutului d.p.d.v.  COVID-19 este complexă şi ridică îngrijorări asupra vieţii private, a excluziunii şi a inegalităţii, potrivit anunţului.

“Unde este posibil, utilizarea datelor biometrice poate conferi un plus de securitate, legând strâns individul de istoricul său; noi recomandăm utilizarea datelor biometrice care sunt stocate local pe un aparat al individului şi care permite autentificarea locală,” mai scrie în document într-o secţiune despre frauda cu date personale din capitolul despre “Riscul adus de exprimarea imunizării.”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că, dată fiind incertitudinea relaţiei dintre prezenţa anticorpilor COVID-19 şi imunitate, sau cât durează imunitatea pe care aceştia o conferă, folosirea de “paşapoarte de imunizare” nu este recomandată. Guvernul din Chile face paşi mari în direcţia planificării de a oferi astfel de certificate totuşi, raportează CTV News, deşi guvernul Canadei spune că planurile sale de reducere a carantinei de la acest moment nu conţin consideraţii privind imunitatea, în aşteptarea noilor date.

Această postare a fost revizuită la ora 2:30pm Eastern Time pe 28 aprilie 2020.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

ID2020 și partenerii săi lansează un program pentru emiterea unui ID digital despre vaccinări

Vigilant Citizen despre ID 2020 (identitate digitala folosind vaccinarea, urias proiect sustinut de ONU, Rockefeller Foundation si Microsoft), coronavirus, Bill Gates si Event 201

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. moonty_man said, on mai 1, 2020 at 11:53 am

    Sute de protestatari, unii dintre ei inarmati cu pusti, s-au adunat joi in capitoliul statului Michigan, in timp ce parlamentarii de stat dezbateau cererea guvernatorului democratic de a-si extinde puterile pentru a combate criza actuala.
    Acesti protestatari au incercat sa intre in Camera Legislativa in timpul sedintei, insa au fost opriti de politisti, informează:
    https://www.theguardian.com/us-news/2020/apr/30/michigan-protests-coronavirus-lockdown-armed-capitol

    Apreciază

  2. Duhul Căpitanului said, on mai 1, 2020 at 1:09 pm

    Diavolul este numit de Mântuitorul, „tatăl minciunii”, iar, ucenicii lui nu sunt prea departe…

    Apreciază

  3. George M. said, on mai 1, 2020 at 1:18 pm

    de astazi nu mai merge nici ortodoxinfo.ro nici macar de pe proxy/tor.

    Apreciază

    • Un om said, on mai 1, 2020 at 3:16 pm

      Site-ul ortodox.info.ro (cu punct) a fost închis, iar ortodoxinfo.ro (fără punct) redirecționează către ortodox.info.ro (cu punct), de aceea nu merge nici măcar cu proxy sau Tor.

      Apreciază

  4. mircea.v said, on mai 1, 2020 at 10:33 pm

    Este o mare iluzie sa crezi ca poti fenta internetul, cu toate ale lui – inclusiv email,. E al lor, stiu tot, nu ai cum sa-l pacalesti. Cu tor si mama torului tot degeaba. Doar daca iti faci internetul tau, independent, doar atunci ai control. Imposibil.

    E ca si cum ei au Posta, si tu zici ca poti trimite plicuri care ei nu pot sa le vada :), nu pot sa le deschida si sa citeasca ce e inauntru.. Plicurile fiind gata deschise.

    Apreciază

    • tataia said, on mai 3, 2020 at 4:19 am

      Asta a zis-o mai demult un alt comentator pe acest blog da’ n-avea dreptate. Pai in primul rind de unde stie posta cine a trimis plicul? Doar nu imi cere nimeni buletinul sa las o scrisoare intr-o cutie postala de colectat scrisorile. Apoi daca este scris encodat de unde stiu ei ce scrie acolo? Evident, codat nu inseamna o succesiune de litere si hieroglife fara sens…aia atrage prea tare atentia….poate sa fie scris un mesaj in clar….dar care suna banal. „Ce mai faceti,eu sint bine sanatos, ceea ceva doresc si voua” dar insasi in acest mesaj poate fi ascuns mesajul secret.

      Daca nu ar fi posibil sa te ascunzi pe internet atunci cum s-ar explca existenta atitor hackeri? Daca stii ce faci este foarte posibil si le poate fi extrem de greu sa te gaseasca….nu stim noi si de aceea credem ca nu se poate…dar te asigur. si pe tine dar mai ales pe comentatorul caruia i-ai raspuns CA SE POATE. Atita doar ca daca nu are cunostinte temeinice de programare,de retelistica,etc,etc.sa nu se bizuie doar pe TOR si pe un VPN. E ca si cum nu ai sti sa conduci, dar tu incerci oricum si esti convins ca daca iti pui centura nu se poate intimpla nimic rau. Mai degraba asta este comparatia corecta….Se poate merge cu masina in conditii de siguranta de la Bucuresti la Baia Mare? Desigur ca se poate au facut-o atitia. Dar daca nu ai condus niciodata te incumeti? Crezi ca te ajuta la ceva centura de siguranta in conditiile astea?

      Apreciază

  5. Ioan Romanul said, on mai 2, 2020 at 5:00 am

    Hristos a înviat! Merge site-,ul Ortodox.info.ro. La mine a mers de pe smartphone, desi initial aparea etoare 404. Apoi am I stalat APK Pure si am deschis fluxul sub Aptoide si se poate si cu Google, dsr sub browsere gen Opera sau Firefox. Deci merge si site-ul ortodox.info.ro care are provider din alta tarā, nu vād ce ce abuzuv s-a închis de autoritatile române. Nu au dreptul, conform Constitutiei. Felicitari saccsiv ca mai rezisti. DOAMNE AJUTĀ! Români ! Sā nu va vaccinati! Iesiti fara masca la aer curat! Jos cu teroarea gripei banale Covid. HRISTOS ne vegheazā ! Sfânta Împārtāsanie e leacul sufletului si a trupului. Daca nu avem preoti si arhierei curajosi care sa negocieze cu autoritatile deschiderea bisericilor ortodoxe, stam acasa for ever!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.