SACCSIV – blog ortodox

OMS s-a SUCIT! Modelul aplicat de Suedia, fără restricții, era cel MAI BUN în combaterea pandemiei

Posted in OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii, STIRI, Suedia, virus by Vali on aprilie 30, 2020

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/incredibil-oms-s-a-sucit-modelul-aplicat-de-suedia-fara-restrictii-era-cel-mai-bun-in-combaterea-pandemiei_1459151.html

Pare un scenariu dintr-un film de comedie, dar nu e.

Organizația Mondiala a Sănătății consideră, mai nou, că modelul aplicat de Suedia, care a refuzat să își pună pe butuci economia din cauza epidemiei de coronavirus este cel mai idicat. Din păcate, concluzia OMS vine după ce majoritatea țărilor din Europa și-au periclitat serios economia, închizând companii.

Cred că vom ajunge la o nouă noțiune de normalitate. Cred că în multe privințe Suedia reprezintă un model de viitor, dacă dorim să ne întoarcem la o societate care nu are restricții„, a declarat Dr. Mike Ryan, directorul executiv care se ocupă de programele de Urgență ale OMS în Geneva, conform Foxnews.com,

Autor: Loredana Codruț

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Suedia spune NU carantinei. Este acesta cel mai nesăbuit sau cel mai corect răspuns la Covid-19?

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on aprilie 30, 2020 at 4:50 pm

    Virgil Maxim este arestat in calitate de membru al tineretului legionar – Fratiile de Cruce (era elev de liceu), si ajunge in decembrie 1942 la inchisoarea Aiud. In cartea sa „Imn pentru crucea purtata” spune:

    „Ni s-au luat datele autobiografice, amprentele digitale şi ni s-au dat numere de încarcerare. Eram 3203. ”

    Acum sistemul stie aproape totul despre noi, avem cnp, santem amprentati. Inchisoarea e alta.

    (Incepand de azi, voi posta acest mesaj in fiecare zi. Si asta, pentru ca sistemul lucreaza zi de zi in sensul celor de mai jos, adica, in fiecare zi sistemul amprenteaza oameni.)

    Temeiul Biblic pentru faptul ca nu trebuie sa acceptam sa fim amprentati, sa ni se preleveze ADN, sa fim vaccinati obligatoriu si altele asemenea:

    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
    Cap. 6
    19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?
    20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

    Matei 22:
    15. Atunci s-au dus fariseii şi au ţinut sfat ca să-L prindă pe El în cuvânt.
    16. Şi au trimis la El pe ucenicii lor, împreună cu irodianii, zicând: Învăţătorule, ştim că eşti omul adevărului şi întru adevăr înveţi calea lui Dumnezeu şi nu-Ţi pasă de nimeni, pentru că nu cauţi la faţa oamenilor.
    17. Spune-ne deci nouă: Ce Ţi se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu?
    18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiţi, făţarnicilor?
    19. Arătaţi-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar.
    20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?
    21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Daţi deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.
    22. Auzind aceasta, s-au minunat şi, lăsându-L, s-au dus.

    Sfantul Ioan Gura de Aur spune in Omilii la Matei:

    „Cînd i-a întrebat: „Al cui este chipul de pe ea?” şi ei I-au răspuns: ”Al cezarului!“, Domnul le-a spus: „Daţi cezarului cele ce sînt ale cezarului“.
    Nu e vorba deci de un simplu dat, ci de o RESTITUIRE. Lucrul acesta îl arată şi chipul şi scrierea de pe ban. Apoi, ca să nu spună fariseii: „Ne porunceşte să ne supunem oamenilor”, Hristos a adăugat: „Şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu“. Se cade, dar, să dăm oamenilor cele ale oamenilor şi să dăm lui Dumnezeu cele ce datorăm lui Dumnezeu. De aceea şi Pavel zice: „Daţi tuturor cele datorate: celui cu darea, dare; celui cu vama, vamă; celui cu frica, frică”.
    Cînd auzi pe Hristos spunînd: „Dă cele ale cezarului cezarului”, află că îţi spune să dai cezarului numai acelea care nu vatămă cu nimic credinţa; altfel n-ar mai fi o dajdie şi o vamă dată cezarului, ci diavolului.”

    Sfantul Justin Popovici:

    „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu.” Iată ce fel de coexistenţă a Bisericii şi statului a fost stabilită şi prescrisă de Atotştiutorul Domnul nostru şi Mântuitorul Hristos (Matei 22, 21).
    De aceea ea rămâne în veci obligatorie şi nestrămutată pentru Biserică. Cezarului – moneda, banii, cu efigia cezarului.
    Lui Dumnezeu? – şi sufletul şi trupul: căci pe trup şi în suflet este întipărit chipul lui Dumnezeu. Chipul lui Dumnezeu se află şi pe trup şi în trup, pentru că trupul trăieşte prin sufletul asemănător lui Dumnezeu. Deci, şi unul şi altul aparţin lui Dumnezeu – veşniciei, vieţii veşnice, Adevărului veşnic, Dreptăţii veşnice, Raţiunii veşnice. Prin urmare, cele ce aparţin lui Dumnezeu nu pot fi jertfite de dragul cezarului, şi aici întâietatea îi revine totdeauna lui Dumnezeu.
    În Dumnezeu – Omul, în lucrarea şi trupul Lui – Biserica, Dumnezeu totdeauna se află pe primul loc, iar omul – pe-al doilea; Dumnezeu totdeauna hotărăşte totul, şi nu omul. Acestea sunt atotvaloarea şi măsura a toate în Biserica universală. Iată de ce ea se apleacă asupra oricărei probleme „cu frică de Dumnezeu, cu credinţă şi cu dragoste.”…
    „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”- acesta este principiul coexistenţei dintre Biserică şi stat. Nu colaborare, ci coexistenţă între Biserică şi stat. Nu colaborare, cu atât mai mult atunci când „cezarul” prigoneşte toate cele ce sunt ale lui Dumnezeu şi nu vrea să ştie nimic din cele ce sunt ale lui Dumnezeu, ci ţinteşte doar să nimicească tot ce este al lui Dumnezeu. Aici lipsesc condiţiile principale pentru colaborare.
    Sau coexistenţa egală în drepturi a aşezămintelor, şi a persoanelor umane, sau calvarul Bisericii cauzat de către prigonitorii, chinuitorii, cotropitorii, care tăgăduiesc şi prigonesc pe Dumnezeu şi cele ale lui Dumnezeu.Iar prin dictatură impun pe potrivnicul lui Dumnezeu şi cele potrivnice lui Dumnezeu. În acest caz Biserica şi statul se despart, se separă fiecare cu ale sale. Nimeni să nu îndrăznească să se amestece în treburile lăuntrice ale Bisericii, să nu se atingă de sfintele şi veşnicele ei îndatoriri şi drepturi evanghelice.
    Este limpede că Biserica sub orice regim, chiar şi cel ateist, trebuie să-şi găsească un mod de a convieţui (modus vivendi), dar întotdeauna în duhul şi limitele principiului evanghelic de convieţuire: „cezarului cele ce sunt ale cezarului şi lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu”, şi asta sub controlul suprem al Atot-Evangheliei: „să ascultăm pe Dumnezeu mai mult decât pe oameni”.
    Dacă însă acest lucru este cu neputinţă, nu-i rămâne Bisericii ca „modus vivendi”, decât principiul evanghelic: să pătimească pentru Domnul Hristos, să rabde, să sufere, luptând astfel pentru drepturile fundamentale ale credinţei, conştiinţei şi ale sufletului”.

    Esti proprietar pe ceea ce faci tu, si ai drepturi doar asupra a ceea ce faci tu. Nu statul ne-a facut, nu statul a luat atomi si a facut corpul nostru si ne-a dat viata, ci Dumnezeu ne-a facut, si doar El are drept asupra noastra. Nici macar noi nu avem drept asupra noastra, pentru ca nu noi ne-am facut.
    Amprente, ADN, retina, imagine faciala… sant ale lui Dumnezeu, nu sant ale noastre, cu atat mai putin nu sant ale cezarului/sistemului. Asa ca, nu avem ce restitui cezarului in cele ce tin de trupul si sufletul nostru.
    De aici rezulta ca nici imaginea faciala nu ar fi trebuit sa o dam sistemului, dar sa zicem ca am inghitit galusca asta asa cum am inghitit si galusca cnp-ului, si ca ne oprim aici.

    Refuzand amprentare, prelevare de ADN…, nu facem altceva decat sa respectam cuvantul lui Dumnezeu.

    Argumentatia de mai sus este valabila si in cazul vaccinarii obligatorii. Ai dreptul sa vaccinezi obligatoriu ceea ce ai facut tu, nu ceea ce a facut Dumnezeu.
    Asa ca, statul poate sa vaccineze obligatoriu diverse cladiri, strazi, canalizari, banii ce sant in circulatie, semafoare… Nu poate vaccina obligatoriu omul.

    In 1755 (Pennsylvania Assembly: Reply to the Governor, Tue, Nov 11, 1755), Benjamin Franklin wrote:
    „Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”
    „Aceia ce renunta la libertatea esentiala, pentru a procura o mica si temporara siguranta, nu merita nici libertate nici siguranta.”

    Apreciază

  2. Elena said, on aprilie 30, 2020 at 5:18 pm

    Bun…. Și acum? Îl aplicăm? Sau mergem tot așa înainte, că ne-am obișnuit cu dresajul…

    Apreciază

  3. stef said, on aprilie 30, 2020 at 5:21 pm

    Radu Moraru este IMPOTRIVA Vaccinarii Obligatorii si impotriva Big Pharma :

    Apreciat de 2 persoane

  4. dante said, on aprilie 30, 2020 at 6:47 pm

    @stef
    Nu stiu ce sa zic despre Radu Moraru. L-am ascultat in toata aceasta perioada a zeului „coronavirus”, pe alocuri spune lucrurilor pe nume insa mie i-mi miroase a artificial sau cu o oarecare „treaba” prin presa. L-am auzit vorbind de….patriocratie, care cica e salvarea Romaniei, un soi de noua orinduire, dar nu prea l-am auzit vorbind despre Dumnezeu, adica despre un patriotrism ateu si nu despre un nationalism crestin. L-am auzit defaimindu-i pe legionari pe care i-a bagat in aceeasi oala cu comunistii, la atita reducindu-se cunostiintele lui vis a vis de perioada bolsevica.
    Parerea mea e ca se agata de noua atitudine luata de Trump simtind cumva ca acuma este ceasul sa ia si el „trenul”.
    Si inca o chestie interesanta: niciodata nu vine la TV fara acei ochelari de soare negri. Pai daca e sincer si crede in adevar macar sa-si dea jos ochelarii ca sa-i putem vedea si noi fata completa, caci privirea unui om spune multe.
    Sa dea Domnul sa ma insel si acest Moraru sa fie un om integru.

    Apreciază

    • Andrei said, on aprilie 30, 2020 at 8:24 pm

      Q impreuna cu intreaga miscare declansata de el, QAnon, este de fapt FNOM – asta spune tot. Promoveaza Revolutia care e o etapa in agenda papusarilor. Q ar putea fi si salvatorul, adica Antihristul. Nimeni care indeamna la lupta de strada nu poate fi de la Dumnezeu.

      La capacitatea de manipulare pe care o are sistemul acum lupta de strada este echivalenta cu miscarile pe care le face un animal prins in lat: se prinde si mai tare. Va fi prilejul asteptat pentru restrangerea cu rapiditate a drepturilor cetatenesti si la instalarea urgenta a sistemelor orwelliene de urmarire. Sigur ca toate acestea se vor intampla oricum dar asa se va accelera procesul iar tulburarea va creste la cote de neimaginat. Nu uitati deviza papusarilor: prin haos la ordine.

      SINGURA revolutie posibila acum este INTOARCEREA LA HRISTOS.

      Apreciază

      • Mihail 1984 said, on mai 1, 2020 at 2:46 am

        Felicitari pt comment!

        Apreciază

    • Cosmin said, on aprilie 30, 2020 at 8:55 pm

      @ dante

      Radu Moraru chiar vorbeste de Dumnezeu si de patriotism.

      Are in studiou in spatele sau un obiect cu crucifix si o icoana a Maicii Domnului, gravata in piatra, sau asa pare. Nici la Esca si nici la Mandruta nu o sa vezi vreodata asa ceva.

      A condamnat cenzura si in emisiunea din 27 Aprilie pe la minutul 9-11, a pomenit de cenzurarea OrtodoxInfo.

      Condamana securistii din partide si in general din sistem, vorbeste anticip, antivaccinare obligatorie etc.
      Vorbeste frumos de Eminescu.

      E adevarat, nu i-am urmarit decat ultimele 4-5 emisiuni. Nu cunosc conceptiile lui mai vechi.

      Poate si-a dat seama omul de niste chestii, poate s-a pocait. Nu stiu.

      Referitor la patriocratie, promoveaza mareaunire.org, platforma administrata de domnul Mocanu, care a afirmat ca, daca ne strangem suficienti pe respectiva platforma, estimeaza el ca in 6 luni atingem masa critica si are aolutia de a matura intreaga clasa politica si securitatea. Fara violente.

      Eu ii sustin pozitia si ideile. Am aderat si la respectiva platforma. Stiu, veti spune ca sunt in cautare de solutii lumesti, dar nici nu ma vad haituit prin paduri cu doi prunci si femeie dupa mine. Cel putin nu acum.

      Trebuie sa incercam si nu cred ca e rau a fi patriot si sa-ti doresti bine pentru tara. Evident, punandu-ne toata nadejdea in bunul Dumnezeu.

      Iertare daca gresesc.

      Apreciază

    • Cosmin said, on aprilie 30, 2020 at 9:00 pm

      @ dante

      Completare:

      Da, e adevarat, poate fi din filmul NOM vs. fNOM.

      In permanenta ma gandesc si sunt atent la acel aspect.

      Apreciază

  5. Ostrov said, on aprilie 30, 2020 at 7:48 pm

    Apreciază

  6. Ostrov said, on aprilie 30, 2020 at 8:00 pm

    Spune clar că în democrație nu poți ține oamenii în casă. In China se poate. Există pericolul al apariției dictaturii, și dă exemplul lui Victor Orban. Mai spune că țările care au ales statul acasă nu vor ști să iasă din izolare, deoarece nu mai poți ieși. Dai drumul la școli, incep să se îmbolnăvească copiii. Ce faci: închizi iar școlile, și la fel în toate sectoarele. Te trezești într-un cerc vicios din care nu ai ieșire. In final țările cu izolare vor avea la fel de mulți morți ca Suedia, poate chiar mai mulți.

    Apreciază

  7. nenimenea said, on aprilie 30, 2020 at 8:29 pm

    !!

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on mai 1, 2020 at 11:34 am

      @ nenimenea

      CV-ul e tendentios

      Rashid Buttar e o somitate in materie de medicina.

      Are doua (DOUA!!!) clinici in SUA de tratare a cancerelor, tratand pacienti din 93(nouazeci si trei !!!) de tari. Omul nu e un medic de familie care se bucra de 300 de dolari primiti ca sa mai incarce statistica de infectati cu covid19.

      Clipul e superfierbine si foarte vanat.

      A fost prezentat in emisiunea din 28 Aprilie a lui Radu Moraru, la NasulTv Canada., emisiune care de asemenea e fierbinte cel putin la fel ca si cea din 27 Aprilie.

      Apreciază

  8. nenimenea said, on aprilie 30, 2020 at 8:31 pm

    link-ul de mai sus e f. important!

    Apreciat de 1 persoană

  9. mario said, on aprilie 30, 2020 at 8:32 pm

    s-o fii sucit OMS dar e doar o scamatorie
    de ce vorbesc toti politrucii oare de noul normal?

    Apreciat de 1 persoană

  10. Praslea said, on aprilie 30, 2020 at 9:12 pm

    a fost inchis si ORTODOX.INFO.RO

    Apreciază

  11. mircea.v said, on aprilie 30, 2020 at 9:29 pm

    ortodox.info.ro a fost blocat de cenzura oficiala.
    Sa vedem cum vor fi blocati, OMS, toti care au preluat ideea cu izolarea/carantina…

    Exact alba-neagra. Ca la nebuni. Da daca totul a fost aranjat sa fie asa, si in modul asta s-a creat si criza economica, si nemultumirea maselor care acum se va multiplica de 10 ori dupa anuntul asta…?

    Acuma, daca in 1938, cand oamenii erau mai normali, si doar cu ajutorul radioului s-a putut obtine o astfel de reactie, pai in conditiile de tehnologie de comunicare si cu omul de acum, toata povestea asta cu virusul este de antrenament usor pt adevaratul meci.

    https://www.dw.com/ro/fake-news-cu-80-de-ani-%C3%AEn-urm%C4%83-o-emisiune-radio-%C5%9Foca-america/a-46090331

    Apreciază

    • Cosmin said, on mai 1, 2020 at 11:37 am

      @ mircea.v

      Oare e blocat sau a fost o problema tehnica ?

      Am observat ca nu mai pot accesa nici cu VPN activat.

      Se lupta sistemul sa ne astupe gura ceva incredibil.

      Apreciază

  12. R said, on aprilie 30, 2020 at 11:18 pm

    Probabil că deocamdată și-au atins scopul cu experimentul. Lumea e deja zombificată. Umblă cu botnița lui drq pe față. E mai mare frica de un virus, decât libertatea primită de la Dumnezeu prin naștere.

    Apreciază

  13. Duhul Căpitanului said, on mai 1, 2020 at 12:58 pm

    După principiul ca, după ce am râs mult de tine, la urma, te bat pe spate și îți spun:”să nu-mi spui că te-ai supărat…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.