SACCSIV – blog ortodox

Modelul britanic – IMUNITATEA DE GRUP: imbolnavire la liber, numarul urias de vindecati creand un zid de netrecut ce va duce la stoparea CORONAVIRUSULUI. Adica fara a inchide tara, orasele si locuitorii in case. Sa ne amintim si ce spunea doctorul Vasile Astarastoae

Posted in carantina, Marea Britanie, virus by saccsiv on martie 16, 2020

Iata ceva despre care nu prea auziti vorbindu-se la tv:

360 medical:

În Marea Britanie, guvernul condus de Boris Johnson are strategia încetinirii răspândirii epidemiei de coronavirus, nu stoparea acesteia, cu obiectivul atingerii imunităţii comunităţii, arată o analiză publicată de agenţia Bloomberg, numită “Strategia anti-virus a lui Boris Johnson prevede ca lumea să ia boala”.

“Guvernul Boris Johnson nu a spus direct acest lucru, dar planul de contracarare a coronavirusului este clar: încetinirea răspândirii epidemiei, nu stoparea acesteia. Cei mai mulţi oameni se vor îmbolnăvi, mulţi se vor simţi rău, dar aproape toţi îşi vor reveni”, menționează Bloomberg

Obiectivul este imunitatea comunităţii – punctul în care o proporţie mare a populaţiei a luat boala şi s-a imunizat, însă imunitatea nu li se va transmite celor care nu au avut boala. Scopul este să se întâmple aceste lucruri în lunile de vară, înainte de instalarea iernii următoare.

“Nu se poate opri în totalitate această epidemie, astfel că nu trebuie să încerci să o stopezi în totalitate. Ar fi oprită doar până când va apărea din nou, la sfârşitul anului, iar Serviciul britanic pentru Sănătate (NHS) este mai vulnerabil iarna şi apar alte probleme”, a afirmat Patrick Vallance, consilier al guvernului britanic pe tema ştiinţifice.

Oficialul a revenit vineri cu o declarație controversată: el a estimat că 40 de milioane de oameni din Marea Britanie, adică aproape două treimi din populația totală a regatului, ar trebui să se infecteze cu coronavirusul pentru a crea imunitate.

„Comunităţile vor deveni imune, iar aceasta va fi o parte importantă în controlul bolii pe termen lung”, a declarat Vallance, citat de Financial Times.

Afirmaţiile au fost făcute după ce premierul Boris Johnson a decis să nu urmeze măsurile adoptate de alte ţări europene şi să închidă şcolile sau să interzică evenimentele cu mulţi oameni.

În Marea Britanie au fost raportate până acum 798 de persoane infectate cu coronavirus și 11 decese.

Totuși, spre deosebire de alte state de pe continent, Marea Britanie nu aluat măsuri drastice precum închiderea frontierelor, interzicerea adunărilor publice sau închiderea școlilor.

Decizia – considerată un pariu riscant de către mulți analiști – are în vedere atât evitarea panicii, cât mai ales menținerea activității economice la un nivel corespunzător.

Ziarul Romanesc: Coronavirus în UK – ce este imunitatea de grup? Cum poate stopa răspândirea COVID-19?

Atitudinea aparent relaxată a autorităților britanice în fața epidemiei a atras numeroase critici. Multe voci susțin că măsurile luate de autorități pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus sunt firave în comparație cu cele luate de alte state.

Sir Patrick Vallance, consilier guvernamental pe probleme de sănătate, a luat apărarea guvernului, spunând că oficialii doresc să încerce atenuarea fenomenului și nu să suprime epidemia. Potrivit acestuia, cea mai bună strategie ar fi aceea a obținerii unei imunătăți de grup.

Pentru a se obține ”imunitatea de grup” 60% din populația Marii Britanii ar trebui să se infecteze cu COVID-1 9, afirmă Sir Patrick Vallance, consilier al Guvernului Britanic în domeniul sănătății.

Ce este imunitatea de grup?

Grupul de cercetare de la Oxford University ”Vaccine Knowledge Project” (grup academic independent care face cercetări cu privire la viruși și boli infecțioase) descrie ”imunitatea de grup” ca acea situație când o boală infecțioasă se răspândește mai greu datorită faptului că mare parte din populație este vaccinată. Astfel, fiind un număr scăzut de persoane care pot fi infectate, sunt protejate categoriile vulnerabile care nu pot fi vaccinate (cum ar fi nou născuții, bătrânii, etc).

Există un vaccin pentru Coronavirus?

Sir Patrick Vallance a mai declarat că un vaccin pentru acest virus nou nu va putea fi produs în timp scurt pentru epidemia actuală. În consecință, în absența unui program de vaccinare, pentru ca populația Marii Britanii să obțină ”imunitate de grup” un număr mare de persoane trebuie să se infecteze cu acest virus și să se însănătoșească.

Astfel, cei însănătoșiți sunt mai puțin susceptibili să contacteze virusul și, bineînțeles, să îl răspândească. Această modalitate de combatere a virusului se numește ”vaccinare naturală”. În prezent, fiecare persoană care se contaminează cu acest virus îl va transmite către alte 2 – 4 persoane.

Cum poate ajuta ”imunitatea de grup”?

Avantajul esențial al imunității de grup este acela că reduce răspândirea virusului. Astfel, categoriile vulnerabile și cei cu probleme sănătate sunt izolați pe perioada de vârf a epidemiei pentru a nu se infecta. Apoi, în momentul în care răspândirea virusului scade și se realizează ”imunitatea de grup”, măsurile de izolare impuse categoriilor vulnerabile, pot fi înlăturate.

Sir Patrick a mai atras atenția asupra unui aspect: coronavirus poate deveni un virus sezonier și este foarte probabil să revină în fiecare an. Imunitatea de grup ar trebui să împiedice, pe viitor, ca acest virus nou, coronavirus, să aibă un astfel de impact.

Pe de altă parte, nu se știe în cât timp se va ajunge la infectarea a 60% din populație, acest procentaj nefiind ajuns în nici un stat, până în prezent.

De ce nu au fost interzise evenimentele de amploare în UK?

Întrebat de ce Marea Britanie nu a interzis evenimentele de mare amploare, cum ar fi meciul de rugby din cadrul Ligii celor Șase Națiuni, programat pe 14 martie, Sir Vallance a răspuns: ”Este ușor să spui „sistați meciul acela sau celălalt”, dar, în realitate, asta nu ar stopa transmiterea infecției. Virusul se transmite, în special, între membrii familiei și între prieteni, în pub-uri și alte localuri unde lumea se adună”.

Larisa Aramă

Un oficial britanic aruncă bomba: În Marea Britanie sunt probabil 10.000 de persoane infectate cu coronavirus

Multi spun insa ca imunitatea de grup nu se realizeaza in mod real prin vaccinare, ci doar prin “vaccinarea naturala”.

Sa ne amintim si ce spunea Vasile Astarastoae:

Carantina: o perioadă de timp în care un vehicul, o persoană sau un material suspect de a transporta o boală contagioasă sunt reținute, sunt izolate forțat în scopul de a preveni intrarea acelei boli într-o anumită zonă; izolare forțată sau restricționarea liberei circulații cu scopul de a preveni răspândirea unei boli contagioase (Dictionary of the English Language, 4th Edition, 2000). Cuvântul carantină provine din limba franceză medievală – înseamnă 40 de zile. Prima consemnare (carantina de 40 de zile) se referea la izolarea vapoarelor și a persoanelor înainte de a intra în portul Dubrovnik (Ragusa) în 1377 pentru a impiedica răspândirea ciumei (moartea neagră). Carantina a fost practicată (fără succes) şi în scopul prevenirii răspândirii altor boli, cum ar fi: lepra, sifilisul (în Europa de Nord – în jurul anului 1490), a febrei galbene și a holerei asiatice în Spania (în 1831).

În Veneția, în 1348, au fost desemnați trei „gardieni” ai sănătății publice cu scopul de supraveghea carantina și a împiedica răspândirea ciumei

Printre primele acte legislative referitoare la carantină se numără Quarantine Act promulgat în Anglia în 1710. Arbitrarul, care domina în practicarea carantinei, a impus o serie de reglementări internaționale. Au avut loc o serie de conferințe (Paris – 1852, Constantinopol – 1866, Viena – 1874, Roma – 1885) la care au participat reprezentanți ai marilor puteri europene cu scopul de a uniformiza acțiunile destinate prevenirii răspândirii bolilor infecțioase. Concluzia acceptată a fost abandonarea doctrinei carantinei ultra riguroase, impunerea unor standarde internaționale minime, cu posibilitatea ca fiecare țară să impună propriile rigori funcție de particularitățile situației.

În a doua jumătate a secolului XX, s-a concluzionat că, într-o epidemie, carantina nu infulențeaza decât într-o proporție mică desfășurarea acesteia. Provoacă, însă un conflict între respectarea drepturilor pacientului și politica statului, care limitează în primul rând autonomia (prin limitarea liberei circulații a persoanei, absența consimțământului, tratament impus și excluderea confidențialității). Sunt atinse principiile etice – principiul beneficiului, non-vătămării și justiției. De aceea carantina trebuie introdusă doar atunci când pericolul este major și iminent, este dovedită eficentă și doar asupra vehicolului care transmite agentul patogen. Până în prezent, studiile multicentrice și metaanalizele nu au validat carantina ca metodă eficentă profilactică. Cu toate acestea ea este utilizată fără masură.

De ce? Specialiștii (chiar și cei care nu cred în ea) o recomandă („nu face rău și ne protejează – nimeni nu o să ne acuze că nu am luat toate măsurile”), populația se simte protejată, iar autoritățile publice se justifică spunând „așa recomandă știința”. Aceste masuri înseamnă de fapt tirania științei. Știința care încearcă o tiranie prin intermediul statului. Știința care necontrolată devine o armă seculară, un crez care este impus prin amenzi și închisoare, care este proclamat ca adevăr nu în predici, ci în legi și statute și care este răspândit nu de pelerini, ci de polițiști. Problema științei oficiale este aceea că ea pe masura ce devine treptat tot mai oficială, este tot mai puțin științifică. Dacă există oamenii cărora le pasă de adevăr și încearcă să obiecteze, ei sunt îngrădiți, marginalizați, boicotați și împiedicați prin toate mijloacele să-și susțină punctul de vedere.

Asadar, britanicii ii lasa liberi pe tineri, izolandu-i doar pe batrani, pentru a-i proteja.

Se pare insa ca la presiunea a tot soiul de forte, Marea Britanie va renunta si ea la aceast model al imunitatii de grup:

Coronavirus/Londra pregăteşte măsuri ca în timp de război, între care izolarea persoanelor în vârstă timp de patru luni

Cititi va rog si:

STAREA DE URGENTA va suprima LIBERTATEA DE EXPRIMARE. Ca atare, copiati masiv informatiile de pe bloguri ca acesta, cat inca mai este timp

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dante said, on martie 16, 2020 at 10:19 pm

    Odata cu intrarea Romaniei in „Stare de urgenta” o stare care baga toata tara intr-o carantina fortata asemenea unui spital urias, am hotarit sa-mi lipesc pe masina un autocolant cu mesajul urmator:
    ” Vrem spitale, nu catedrale! …Ai grija ce-ti doresti in viata ca s-ar putea sa ti se intimple ”
    Aceasta fiind o dedicatie pentru toata turma ovina, cea care nu a catadicsit sa mearga la Referendumul pentru familia traditionala, si care vedea prosperind aceasta tara prin numarul mare de spitale de care sa aiaba nevoie.
    Dumnezeu nu bate cu parul ci te lasa sa fii asa cum esti si cum vrei, cu scopul de a-ti vedea nimicnicia ta si de a te intoarce la origini.

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on martie 16, 2020 at 11:41 pm

      @ dante

      Subscriu. Esti din filmul meu.

      Bravo!

      Apreciază

    • nenimenea said, on martie 16, 2020 at 11:44 pm

      http://www.justitiarul.ro/nu-va-panicati/

      Apreciază

    • PG said, on martie 18, 2020 at 12:00 pm

      Doamne ajuta !

      Apreciază

    • GHEORGHE said, on martie 18, 2020 at 1:57 pm

      Si eu SUBSCRIU !
      BRAVO!
      Daca SOBOLANII romani ,majoritarii (nu, OVINE, care sint niste animale extrem de gentile, de GENIALE, de BLINDE SI EXTREM DE EFICIENTE si COMPLEXE in productivitatea lor-lapte, carne , lina- e gresit a compara cu OVINELE, gloatele imense de romani CREDINCIOSI CU NUMELE 80%,neprezenti la votul familiei biblice ADAM SI EVA, INCOMPETENTI, analfabeti FUNCTIONALI, NECALIFICATI SI PUTUROSI cu DIPLOME la copypast, hoti,, rai, invidiosi, vicleni, prosti, NEAMURIPROASTE, ZGIRCITI SI EGOISTI, ticalosi, mirlani si mitocani, IDENTICI CU CONDUCATORII, alesi de catre ei de prin rotatie de 30ani, clasa politico-securista postdecembrisa)
      ar fi fost la VOTUL CONFIRMARII FAMILIEI BIBLICE ADAM SI EVA, nu „votul DRAGNEA” cum prostavanii au fost MANIPULATI, azi DUMNEZEU NE-AR FI FERIT DE PANDEMIE!

      Apreciază

  2. Un om said, on martie 16, 2020 at 10:24 pm

    Nu uitați să copiați articolele de pe blog folosind Ctrl+S!
    Articole referitoare la coronavirus: https://bit.ly/3b3T8uB

    Apreciază

  3. Un om said, on martie 16, 2020 at 10:28 pm

    Plus faptul că ei nu mai sunt în UE! Pe când un Roexit?
    Poate după ce trece epidemia de spălare pe creier!

    Apreciază

  4. Obliga Toriu said, on martie 16, 2020 at 10:52 pm

    Off topic:
    „Unbaptized spouses: welcome to the Church! –Abp. Elpidophoros”
    http://orthodoxwitness.org/unbaptized-spouses-welcome-to-the-church-abp-elpidophoros/

    Apreciază

  5. același said, on martie 16, 2020 at 11:32 pm

    Momentan e singura țară cu strategia asta… vom vedea lunile următoare ce rezultate dă…

    Apreciază

  6. Vali said, on martie 16, 2020 at 11:35 pm

    Extrase din discursul lui E Macron din seara de 16.02
    De la Palatul Elysee, președintele Republicii a spus că epidemia Covid-19 a devenit „o realitate imediată” pentru francezi. Acest lucru a determinat executivul să închidă creșe, școli, colegii, licee, precum și baruri și magazine care nu sunt esențiale pentru viața națiunii.
    „Franța nu a fost nevoită niciodată să ia astfel de decizii pe timp de pace”, a spus Emmanuel Macron.
    Șeful statului a deplâns totuși plimbarile in parcuri și magazine aglomerate observate duminică.
    „Sfidând aceste instrucțiuni, nu vă protejați, si nu protejați nici pe ceilalți. Chiar dacă nu aveți simptome, riscați să puneți în pericol viața celor dragi”.
    Președintele a anunțat că de mâine la prânz și pt CEL PUTIN 15 zile, „călătoriile vor fi mult reduse”, a spus el.
    „Întâlnirile în aer liber nu vor mai fi permise, intalnirile cu prieteni nu va mai fi posibilă: este vorba despre limitarea contactelor pe cât posibil in afara casei”, a explicat el.
    „Pe tot teritoriul francez, vor fi permise doar călătoriile necesare, pentru cumpărături, respectând distanțele, iesirile pentru tratament medical, pentru a merge la serviciu”, a adăugat el. „Toate întreprinderile trebuie să se organizeze pentru a facilita lucrul la distanță. Și atunci când acest lucru nu este posibil, vor trebui să își adapteze organizarea ”, a adăugat șeful statului, arătând că„ orice infracțiune va fi sancționată ”.
    Pe un ton grav, președintele a repetat de mai multe ori: „Suntem în război”.
    „Într-un război sanitar, desigur, dar inamicul este acolo. Invizibil, insasizabil”, a spus el. Pentru a duce lupta, șeful statului a anunțat că guvernul trebuie să lupte „zi și noapte” împotriva acestei epidemii.
    Pentru aceasta, „toate reformele sunt suspendate, începând cu reforma pensiilor”. Un proiect de lege va fi, de asemenea, votat miercuri pentru a legifera, dacă este necesar, prin ordonanță în domeniile gestionării crizelor.
    „De mâine la prânz, granițele Uniunii Europeene și al spațiului Schengen vor fi închise”, a spus președintele.
    „Toate călătoriile dintre țările non-europene și Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile”, a spus el, chiar dacă „francezii din străinătate se pot intoarce in țara lor”.
    Din punct de vedere economic, președintele a indicat că „nici o companie nu va fi pusă în pericol de faliment, nici o frantuzoaică, nici un francez nu va rămâne fără resurse”.
    Șeful statului a spus: „Punem la dispoziție un dispozitiv excepțional pentru amânarea taxelor și impozitelor sociale, pentru a sprijini prelungirea termenelor bancare și cu garantia statului, de o valoare de 300 de miliarde de euro pentru toate împrumuturile bancare acordate de bănci, pentru cele mai mici întreprinderi.
    Cei care se confruntă cu dificultăți nu vor avea nimic de plătit, nici impozite și nici contribuții la asigurările sociale; facturile de gaz sau energie electrică, precum și chiriile vor fi sistate, pentru ca nimeni să nu rămână fără resurse, schema de lucru pe termen scurt va fi extinsă masiv pentru angajați. ” Guvernul, începând de mâine, va specifica toate aceste măsuri.
    Emmanuel Macron a solicitat „să nu cedam panicii, nici dezordinei”.
    „Vom câștiga, dar această perioadă ne-a învățat foarte multe. Multe certitudini, convingeri sunt inlaturate si vor fi puse în discuție. Să nu ne lasam impresionați. Să acționăm cu putere.
    ZIUA DE APOI NU VA FI O REVENIRE LA ZIUA PRECEDENTA
    Vom fi învățat, EU voi asuma toate consecințele. TOATE CONSECINTELE
    Să ne ridicăm la înălțimea momentului ”, a insistat el.

    Apreciază

    • Vali said, on martie 16, 2020 at 11:37 pm

      Pentru prima dată în afara perioadei de război, președintele a anunțat o carantina totala – fără macar a pronunta acest cuvânt – imitând astfel pe italieni și spanioli.
      „De mâine la prânz și timp de cel puțin 15 zile, călătoriile noastre vor fi mult reduse. Aceasta înseamnă că nu vor mai fi permise adunările din afara și întâlnirile prietenesti sau de familie, că mersul pe jos pentru a găsi prieteni pe stradă nu va mai fi posibil „, a insistat el, intenționând” să limiteze cât mai mult contactul. dincolo de casă ”.
      „Peste tot, trebuie să rămână doar călătoriile necesare: călătoriile pentru a merge la cumpărături, cu disciplină și distanță; călătoriile pentru tratament, desigur; călătoriile la serviciu, când munca la distanță nu este posibilă; excursii pentru a face o activitate fizică, dar fără a găsi prieteni apropiați ”, a spus el.
      „Evident, stabilesc noi reguli în această seară. Punem interdicții. Vor fi controale „, a concluzionat el, spunând că” orice încălcare a acestor reguli va fi penalizată „.

      Apreciază

  7. Apostolescu said, on martie 17, 2020 at 12:36 am

    Cum o fi scăpat Marea Britanie din mâna dracilor atâtea sute de ani?

    Apreciază

  8. bedo4756 said, on martie 17, 2020 at 2:14 am

    Asta înseamnă să crezi cu adevărat, că peste toți cabotinii erei pe care o trăim,și care ne îndeamnă să ne închinăm la nu știm ce studii, sau predicții,acolo, deasupra la toți și la toate, există Cineva/Ceva, care știe valoarea vieții și a morții mai bine ca toți ceilalți, iar spusele scrise în text : „de aveți credință în voi, măcar cât un bob de piper, veți porunci muntelui – du-te și te aruncă în mare, el o va face !”.

    Apreciază

  9. qyekzhbs said, on martie 17, 2020 at 2:41 am

    Preotul Irimie Marga impartaseste credinciosii cu Trupul Domnului inmuiat in Sange, cu mana!

    Video aici: https://we.tl/t-jiUpE3X1Q3

    Probabi ca sa nu atinga gurile credinciosilor cu lingurita. Insa toti cei care se impartasesc se sterg cu acelasi colt de panza.
    Credinciosii pastreaza totusi obiceiul si se sterg automat la gura ca si cand se impartasesc cu ambele – trupul si sangele Domnului – nu doar cu trupul muiat in sange.

    Pr. Prof. Conf. Dr. Marga Irimie
    Profesor la Disciplinele Drept Canonic Bisericesc!!! și Administrație Parohială
    http://teologie.ulbsibiu.ro/cadre-didactice/

    Din CV:
    – Nu doar Doctor în Teologie Ortodoxă (Sibiu, 1999), dar si Magistru în Teologie Catolică (Graz, Austria, 1992)

    – Membru în Comisia de redactare a noului Statut de organizare şi funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române (2008)
    – Membru în Comisia de redactare a noilor regulamente bisericeşti

    – Preşedinte al Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului (2008-2010)
    – Membru al Consistoriului Superior Bisericesc, ca reprezentant al Mitropoliei Ardealului (2012-2017)

    Se pare ca este o „directiva” ca lingurita sa nu atinga buzele credinciosilor. Alte informatii, in curand.

    Apreciază

  10. Adigo said, on martie 17, 2020 at 3:19 am

    Imunitatea de grup presupune ceva decese. Dar asa merge natura de la intemeierea Lumii. Virusul este o varianta de gripa spaniola probabil, care a avut aceleasi simptome, si a devenit mai virulent din august 1918 – scurta perioada. Si acela tot din China a provenit si a fost EXTRAS DE SAVANTI, acum cativa ani din cadavre. Scopul pandemiei NU ESTE IMUNIZAREA, ci introducerea starii de urgenta, in care sa se faca vaccinul compulsor. Veti vedea de ce… e vb de banii electronici: Alianta ID-2020. In ce priveste datele pot fi distribuite cu alte forme tip torrent. https://bit.ly/33m8VC6.

    Apreciază

  11. MihaiC said, on martie 17, 2020 at 9:20 am

    Si olandezii fac la fel: https://evz.ro/incepe-marea-infectare-guvernul-unei-tari-a-decis-ca-populatia-sa-ia-virusul.htmll

    E clar ca izolarea nu ajuta cu nimic. Amana doar momentul in care te vei imbolnavi ceea ce duce practic la prelungirea crizei.

    Ideea este de protejare a celor vulnerabili in timp ce ceilalti devin imuni prin contactarea bolii si n-o vor mai putea transmite mai departe.

    Apreciază

  12. […] Modelul britanic – IMUNITATEA DE GRUP: imbolnavire la liber, numarul urias de vindecati creand un … […]

    Apreciază

  13. […] Modelul britanic – IMUNITATEA DE GRUP: imbolnavire la liber, numarul urias de vindecati creand un … […]

    Apreciază

  14. ion said, on martie 18, 2020 at 6:54 am

    Bravo Olanda si Marea Britanie! Nu avem nevoie sa „gandeasca CINEVA pentru noi”! Suntem OAMENI si SUNTEM INDIVIDUALI NU STUPURI cum incearca elitele mondiale sa ne transforme! Dictatorii neo-marxisti, corporate-securistii Romaniei lucreaza la foc continuu impotriva libertatilor noastre. Urmeaza arestare la domiciliu pe durata nedeterminata, cashless, propertyless, si vaccinare fortata in numele DICTATURII BINELUI COMUN. Chinezii deja au inceput sa spuna ca „pandemia” va dura cel putin 2 ani si nici nu se stie…hehe….
    Benjamin Franklin: „Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.