SACCSIV – blog ortodox

In art. 2 din STAREA DE URGENTA decretata de Klaus Iohannis se restrang drepturile: dreptul la viață intimă, familială și privată / inviolabilitatea domiciliului / dreptul de proprietate privată / libertatea economică

Posted in stare de urgenta by saccsiv on martie 16, 2020

Iata ce putem citi la https://www.presidency.ro/ro/media/decret-semnat-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis-privind-instituirea-starii-de-urgenta-pe-teritoriul-romaniei:

Art. 2. – Pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice, pe durata stării de urgență este restrâns exercițiul următoarelor drepturi, proporțional cu gradul de realizare al criteriilor prevăzute de art. 4 alin. (4):

  1. libera circulație;
  2. dreptul la viață intimă, familială și privată;
  3. inviolabilitatea domiciliului;
  4. dreptul la învățătură;
  5. libertatea întrunirilor;
  6. dreptul de proprietate privată;
  7. dreptul la grevă;
  8. libertatea economică.

Cititi va rog si:

Art. 54 din STAREA DE URGENTA decretata de Klaus Iohannis: ELIMINAREA site-urilor, articolelor si postarilor cu “STIRI FALSE” despre CORONAVIRUS. Dar cine stabileste care sunt “stirile false”?

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pcmouse said, on martie 16, 2020 at 5:39 pm

    Asta este dictatura!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Alex said, on martie 16, 2020 at 6:46 pm

    GREA, GREA E ISTERIAAAA!
    MARE, MARE E PROSTIAAA!

    Apreciază

  3. Ban said, on martie 16, 2020 at 6:51 pm

    Iar la art. 27 se autorizeaza folosirea de medicamente „off-label”, adica netestate. Deci pot fi folositi drept cobai bolnavii, decretul da dreptul

    Apreciat de 1 persoană

  4. isa said, on martie 16, 2020 at 8:18 pm

    Se mai atinge un obiectiv: digitalizarea accelerata in multiple domenii de activitate. Începând cu administrația, fiscul … Veți vedea cam peste un an cum numărul celor care lucrează acolo se va înjumătăți.

    Apreciază

  5. mircea.v said, on martie 16, 2020 at 8:39 pm

    „Biserica Ortodoxă Română se adaptează treptat și responsabil, în funcție de evoluția situației provocate de epidemie, așa cum o fac toate instituțiile importante din țară, respectând și promovând în spațiul public recomandările autorităților de stat.

    Biserica nu este doar o instituție de utilitate publică, ci și o comunitate de credință vie, iubire milostivă și speranță sfântă, virtuți care trebuie manifestate mai ales în perioade de mari încercări. În acest context, Biserica face un apel părintesc către toți credincioșii ei pentru a avea încredere în autorități și a respecta măsurile instituite de acestea.”

    Asa incepe mesajul lui Daniel, cel cu 2 doctorate in protestantism, in RFG.

    https://www.activenews.ro/stiri/Patriarhul-Daniel-face-un-apel-catre-credinciosi-sa-aiba-incredere-in-autoritati-si-sa-respecte-masurile-instituite-de-acestea.-Totodata-sa-cultive-pacea-sufletului-prin-rugaciune-si-comuniunea-cu-semenii-prin-fapte-bune-evitand-panica-160553

    Apreciază

  6. mircea.v said, on martie 16, 2020 at 8:54 pm

    Pentru toti usr-istii, politicienii, oamenii fara Dumnezeu

    „III Ce este un spital?

    Să lămurim şi noţiunea de spital. Un spital este un aşezământ, – fundat de o persoană sau de o asociaţie de persoane, – în care bolnavii săraci găsesc, gratis, îngrijirile medicale de care au trebuinţă, precum şi tot ce le este necesar pentru întreţinerea vieţii, în timpul bolii lor. Este evident că orice spital trebuie să aibă o clădire care să îndeplinească anumite condiţii de dispoziţie generală şi interioară, de aerisire, de încălzit etc., – să posede un mobilier convenabil, să dispună de venituri suficiente pentru a putea face faţă, în mod larg, la toate necesităţile bolnavilor, să aibă un personal medical şi infirmier instruit şi devotat.
    Dar de când există spitalele?
    Instituţia spitalelor este de dată relativ recentă. Numeroase cercetări istorice şi arheologice arată că în vechime n-au existat spitale. Într-adevăr, iată ce zice în această privinţă, într-o lucrare bine documentată, un autor a cărei compe¬tenţă este incontestabilă . „Nici un stabiliment public, destinat în mod special şi unic bolnavilor, nu pare să fi existat în anticul Egipt”.
    „De asemenea, nu se găseşte nici o urmă de instituţii ospitaliere la evrei… Bolnavii şi infirmii se adunau sau erau transportaţi în pieţele publice, lângă piscine, la răspântii sau sub portice, pentru a primi sfaturi de la trecători – care au suferit ei înşişi sau au văzut pe alţii suferind de o asemenea boală”.
    Aceleaşi lucruri se petreceau şi la alte popoare vechi, bunăoară la Mezi, la Perşi…” „În India, spitalele erau cu totul necunoscute…” „În China, nu numai că în secolele trecute n-au existat spitale, dar nu se găsesc încă nici astăzi”.
    „Oraşele Greciei posedau mai toate, sub numele de Geroniae, de Gerusiae, edificii publice unde bătrânii, care aduseseră servicii eminente patriei, erau întreţinuţi pe socoteala Statului. Cynosargul era locul unde erau adunaţi copii abandonaţi; iar Xenodochul, deschis tuturor străinilor, nu primea decât oameni sănătoşi. Dar nicăieri nu este făcută vreo menţiune despre edificii destinate în mod special bolnavilor”.
    „Până în primele secole ale Erei creştine, romanii, ca şi grecii, n-au avut spitale „. Mai târziu, „atunci când religia lui Hristos veni să spună omului că o fiinţă omenească ce suferă este un frate ce trebuie alinat, – numai atunci, fu posibil să se cre¬eze adevărate spitale”.
    „Spitalele sunt o inspiraţie a carităţii creştine” .
    Încă de pe la jumătatea secolului al III-lea şi mai ales în secolul al IV-lea, începură, atât în Orient cât şi în Occident, să se ridice azile unde erau adăpostiţi şi nutriţi infirmii săraci.
    Dar, primul spital pentru bolnavi a fost fondat la Roma, în anul 380 sau 381, de o pioasă femeie creştină, Fabiola, ale cărei fapte bune ne-au fost transmise prin scrierile Sfântului Ieronim .
    Pe la aceeaşi epocă (anul 372), Sfântul Vasile, Episcopul Cesareei Cappadociei, zidi la porţile acestei cetăţi un azil celebru unde se primeau şi se îngrijeau bolnavii, „îndată ce ieşi din cetate, – zice Sfântul Grigore din Nazianz, – vezi un oraş nou, care este sanctuarul pietăţii. Acolo boala, îndurată fără mur¬mur, pare a fi o încercare binecuvântată; acolo caritatea străluceşte în operele sale”.
    Mai târziu, sub împăratul Justinian şi sub urmaşii săi, asemenea azile se înmulţiră în Orient, – şi tocmai pe la sfârşitul secolului al Vl-lea apărură spitale şi în Occident. Mai întâi ca anexe ale bisericilor şi mănăstirilor, apoi ca stabilimente de sine stătătoare.
    Din aceste fapte istorice rezultă că: Spitalele n-au existat în antichitate; ele au apărut în primele secole ale erei creştine şi sunt efectele carităţii.

    Dar ce este Caritatea?

    Caritatea este un act voluntar , a cărui formulă a fost enunţată astfel de către Iisus Hristos: „Iar când va veni Fiul Omului întru Slava Sa… El va zice celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Părintelui Meu, de moşteniţi Împărăţia cea gătită vouă de la întemeierea lumii. Căci…. bolnav am fost şi M-aţi îngrijit. Atunci vor răspunde Lui drepţii, zicând: Doamne… când Te-am văzut bolnav şi am venit la Tine? Şi răspunzând Împăratul va zice lor: Adevăr zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti fraţi ai Mei prea mici, Mie Mi-aţi făcut” .
    Cu alte cuvinte, Dumnezeu vrea ca iubirea, ce-I datorează oamenii să se reverse asupra bolnavilor săraci . Şi, într-adevăr, acesta este singurul mijloc efectiv, de care dispun oamenii, ca să-şi manifeste iubirea către Creato¬rul lumii, către Autorul vieţii lor, – şi să înalţe astfel această iubire până la Acela pe care nu-L pot atinge şi care n-are trebuinţă, pentru El Însuşi, de binefacerile lor… căci El este Binele infinit. Din această sentinţă au răsărit spitalele.
    Fabiola, Sfântul Vasile, precum şi împăraţii, prinţii şi oameni bogaţi, care au fondat spitale, n-au făcut decât să pună în practică preceptul carităţii creştine.
    **
    Originea ideii de spital fiindu-ne acum cunoscută, să ne întoarcem la întrebarea noastră: Care este spiritul ce trebuie să existe într-un spital? Sunt unii medici de spital, cupizi şi avari, care, – sacrificând totul pentru clientela lor particulară, – neglijează bolnavii care nu le pot plăti şi fac, la spital, vizita în câteva minute, galopând pe dinaintea paturilor.
    Sunt alţi medici de spital, orgolioşi, cărora li se pare că spitalele sunt făcute pentru ei, şii consideră pe bolnavi ca pe nişte obiecte de studiu. Ei sunt mulţumiţi când primesc un caz interesant, asupra căruia vor putea să facă o comunicare la o societate savantă sau să-şi publice observaţia într-o gazetă medicală, – dar resping sau nu se ocupă de sărmanul bolnav, care nu prezintă decât un caz banal, ce nu poate fi exploatat în profitul gloriei lor.
    Din fericire, asemenea monştri sunt rari.
    Mai sunt şi medici de spital cărora, în lipsa unei educaţii creştine, li s-a atrofiat fibra idealului şi au căzut în indiferenţă, devenind pur şi simplu nişte funcţionari adică un fel de trântori care, pentru o leafă cât mai grasă, fac cât pot mai puţin. Acest soi de medici paraziţi roiesc pretutindeni şi constituie o adevărată plagă socială.
    D-voastră, însă, să nu urmaţi aceste păcătoase exemple. Când veţi intra în vreun spital, dezbrăcaţi-vă de patimile de cupiditate şi de orgoliu, lepădaţi şi trândăvia şi daţi-vă cu totul bolnavilor, – cărora să le fiţi recunoscători dacă, îngrijindu-i, vă vor permite să vă instruiţi.
    Şi dacă voiţi să fiţi perfecţi, culegeţi fructele ce se vor dezvolta din să¬mânţa ce am semănat astăzi în sufletele D-voastră, tinere şi generoase, – şi, urmând preceptele carităţii, îngrijiţi pe bolnavul mizerabil, – nu ca pe un om, nu ca pe un frate ce suferă – ci ca pe însuşi Dumnezeu.
    Acesta este spiritul ce trebuie să domnească într-un spital.”

    Din cartea „SPITALUL, CORANUL, TALMUDUL, KAHALUL ŞI FRANCMASONERIA” – doctor Nicolae Paulescu

    Adica, la baza sistemului sanitar, sta invatatura Mantuitorului.

    Prima data este Iisus Hristos, apoi Biserica, apoi spitalul.
    Si astia vor sa il bage in carantina pe Iisus si Biserica Lui (Doamne iarta-ma).

    Apreciază

  7. Adrian said, on martie 16, 2020 at 9:03 pm

    Oameni buni nu știu se întâmplă , dar în zona aeriană a jud Bacău la altitudine foarte mare ( nu se auzea sunet de avion) au trecut pe direcția vest- est peste 100 de avioane, drone ( nu știu ce erau, nu se vedeau decat luminile) . Asta atât cât am putut număra noi, 3 persoane am văzut. Deci nu, nu sunt nebun :)) in caz că pornește vreun război sa nu ziceți că n.ati știut din timp. Au trecut in jurul orei 20:30.
    Saccsiv publica mesajul te rog !

    Apreciază

    • Magda said, on martie 18, 2020 at 11:53 am

      Da, măi! EXACT ca în Italia…prin DRONE invizibile, datorită aliajului care le face invizibile ÎMPROȘCĂ virusul ăsta tehnologic, nano-particulat!

      Apreciază

  8. mircea.v said, on martie 16, 2020 at 9:17 pm

    Statul, prin reprezentatii sai, face tot felul de cereri catre bor.
    Cum ar fi ca bor, sa ceara statului, sa bage acolo la toate alea de la „starea de urgenta”:

    „- Se va spune „Tatal Nostru” in toate institutiile publice la inceputul programului, sfarsitul programului, si din ora in ora. Rugaciunea „Tatal Nostru” va fi difuzata de toate televiziunile si radiourile din ora in ora”

    Iar pt mireni :

    „Bor, recomanda mirenilor sa spuna „Tatal Nostru” in tramvai, metrou, masina, acasa, oriunde sa afla si activitatea permite, dimineata si seara… Cu voce tare sau in gand.”

    Si toate astea sa se intample. Stiu ca e utopic, da’ mai visez si eu, ca tot omul.
    Si cred ca daca ar fi asa, acest virus s-ar transforma precum leul ce ajunsese sa slujeasca sfantului, dintr-un virus rau, intr-unul bun.

    Apreciază

  9. IFTIME DAN CATALIN said, on martie 16, 2020 at 10:20 pm

    https://www.incorectpolitic.com/presa-libera-in-pericol-articolul-54-din-decretul-prezidential-pentru-instituirea-starii-de-urgenta/

    „Scenariul din 1989 le-a reușit pentru că lumea nu avea acces liber la informații. Au fost manipulați.

    Astăzi avem internetul. Putem informa pe alții. Avem o presă liberă, online, dizidentă, care trebuie să-și facă datoria în special în perioade de criză.

    Dragi colegi, nu vă lăsati intimidați întru tăcere. Formatorii de opinii incorecte din punct de vedere politic sunt astăzi mai necesari ca oricând.

    Dragi cititori, este nevoie și de voi.

    Descărcați informațiile de pe site-urile dizidente. Până nu dispar.

    Nu-i lăsați să șteargă și să rescrie istoria după bunul lor plac.

    Române, ești chemat! Implică-te în munca de arhivare, pe care o poți face de acasă!

    Cu acest program se pot descărca site-uri întregi, fără să trebuiască să salvezi manual articole.

    Fă-ți datoria, apără adevărul, salvează istoria.”

    Frate Saccsiv, programul sugerat de administratorul site ului de mai sus descarca postarile in format .tmp, temporary file. Nu gasesc nicicum un program care sa le converteasca in PDF. Stii tu vreo modalitate mai usoara pentru cei care nu se pricep prea bine?

    Multumesc anticipat, Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 16, 2020 at 10:25 pm

      IFTIME DAN CATALIN

      Doamne ajuta!
      Nu…

      Apreciază

    • Un om said, on martie 16, 2020 at 10:57 pm

      Le descarcă în format HTML, însă până la finalizarea operațiunii, fișierele au extensia .tmp.

      Apreciază

    • Dan C said, on martie 17, 2020 at 12:12 am

      Programul Pdf24

      Apreciază

    • Catalin Kirk said, on martie 17, 2020 at 2:52 am

      Vă salut!

      (Frate Vasile, îmi pare rău că nu am mai comentat şi la alte subiecte, sper să revin.)

      Încerc să ajut, având oarecare experienţă cu programe asemănătoare şi fiind pasionat de subiect.

      Tocmai ce am instalat programul şi am făcut un test rapid: am descărcat chiar câteva pagini de pe site-ul care îl publică, cu setările implicite (aşa cum „vine”).
      Am accesat apoi în calculator locul, folderul în care am indicat să se facă descărcarea (programul sugerează implicit crearea unui folder în C:, puteţi schimba).
      Rezultatul este o colecţie de fişiere .html, iar în subfoldere nişte fişiere imagine – paginile au fundal grafic. Se văd în browser fix ca şi paginile din online. Deci am obţinut o „oglindă”, fie ea şi parţială, a ceea ce conţine website-ul. Nimic deosebit faţă de alte programe pe care le-am întâlnit.

      Acum – problema Dv.:
      Cum apare titlul fişierelor? Ceva gen .tmp?
      Eu suspicionez că ar putea fi vorba de nişte descărcări în curs sau rămase neterminate. Aţi avut vreo întrerupere, a programului sau sistemului? Dacă da, încercaţi să reluaţi şi poate vor fi duse la capăt.

      De câţiva ani folosesc Free Download Manager, este mai puţin cunoscut decât HTTrack dar nu mi-a creat probleme legate de extensie sau codare. Modulul pt. descărcare în masă este HTML Spider, e accesibil prin click pe tabul respectiv. Are o opţiune simplă, bifaţi „Save with htm extension” ca să nu vă treziţi cu colecţii de pagini în .php pe care să fie nevoie să le trageţi manual din explorer în browser. Puteţi specifica exclusivitatea site-ului ca folder de unde se descarcă pt. a nu capta şi alte pagini la care sunt trimise linkuri (nr. maxim de niveluri este 99, nu cred că sunt adrese cu o structură mai adâncă de atât).

      https://www.freedownloadmanager.org/download.htm

      Cred că diferenţa majoră între aceste două programe ar fi: HTTrack, după cum am văzut, are puţine dintre opţiuni accesibile cu mausul, în schimb e încurajat lucrul în linie de comandă, în timp ce FDM e foarte „pe faţă”, opţiunile sunt foarte clare.

      Curiozităţi: printre site-urile ce le-am descărcat de-a lungul timpului, deţin anume: duhovnic.webs.com şi preotduhovnic.wordpress.com, ambele create de posibil aceeaşi persoană, după conţinut; sunt pagini în care respectivul preot face puţină educaţie (nu îndrăznesc să spun cateheză) cu privire la cele mai răspândite elemente oculte în media, în cultură în general. Autorul e puţin controversat, fr. Vasile ştie…
      Acum regret că nu am descărcat Axa, i-am subestimat, să mă ierte Dumnezeu.

      În ceea ce priveşte convertirea paginilor la pdf, nu ştiu dacă găsiţi o soluţie automată, roboţii aceştia nu cunosc aşa ceva… sau poate că da: Tocmai am găsit un robot de făcut pdf-uri, se pare că e gratuit, fără limită de timp sau fişiere:

      https://www.pdfforge.org/pdfcreator

      Încercaţi, eu foloseam Save as PDF din Chrome, dar vă spun că e lucru complicat obţinerea în regim auto a unor pagini web printabile, „curate”, care să şi arate bine (presupun că vreţi să imprimaţi).

      Am să revin în cursul zilei pt. cazul în care mai doriţi lămuriri.

      Să vă fie de mult folos!

      Apreciază

      • Nume said, on martie 17, 2020 at 8:19 pm

        Multumesc pentru sugestie. Ce versiune folosesti, cea implicita pe care am scos-o nu are meniul cu html spider (sau nu stiu eu sa ajung la functia respectiva).

        Apreciază

      • Catalin Kirk said, on martie 18, 2020 at 2:34 am

        @Nume: Am rămas la versiunea 3.0 build 848. Update-urile, printre altele, menţin integrarea cu browserele, care se înnoiesc şi ele, eu nu folosesc această integrare.

        Nu cred că trebuie să schimbaţi versiunea. Am văzut de ce nu apare Spider de la început: e ascuns în ultimul tab pe care scrie „»„, clic pe el şi Spider va fi disponibil.

        Acest modul ţine evidenţa adreselor descărcate. Dacă vreţi să descărcaţi din nou un anume site, nu veţi putea da jos paginile/fişierele care au fost descărcate complet (şi marcate „„). Trebuie întâi ştearsă adresa din listă, dar nu acceptaţi, în dialogul care urmează, ştergerea şi a descărcărilor căci va dura mult şi inutil (vă întreabă şi de ştergerea altora, dacă aveţi mai multe siteuri). Mai bine ştergeţi manual din Windows ceea ce doriţi să înlocuiţi.
        Apoi reintroduceţi adresa cu „+” (Add website). În dialogul care urmează ar trebui printre altele să fie activată descărcarea automată (după ce aţi închis dialogul).
        Cred că e un bug care apare uneori, când introduc adresa dar descărcarea nu începe (în fereastră rămâne clepsidra mov în dreptul adresei index); atunci dau Start download (săgeata plină din dreapta „+„, ca play-ul de la CD) şi procesul decurge normal. (Dar opţiunea de start automat e activă tot timpul, deci atenţie! să nu vă luaţi cu treabă şi apoi să vedeţi că FDM n-a făcut nimic.)
        La dialogul de Add website preferabil să nu debifaţi Keep the servers folder structure, de asemenea debifaţi Do not store server pages dacă e un blog pe care vreţi apoi să căutaţi după tag, sau poate după intervalul de timp; apoi intraţi şi în Advanced şi debifaţi Download pages from other sites, e o măsură simplă ca să nu vă încarce şi cu alte adrese, mai ales dacă daţi „adâncimea” maximă (99). Eu am mai făcut şi chestia cu exclusivitatea folderului, dar aia cere un copy-paste al adresei, de fiecare dată.

        Ce-mi place la FDM e că nu se complică cu .tmp-uri, „boala” lui Chrome 🙂 – până la descărcarea completă a unui fişier acesta e scris ca „hidden”, ascuns, dacă aveţi setat să vă apară, ca şi mie, o să vedeţi are icon şi nume transparente, că progresează în mărime (kB/MB), când e complet îl face vizibil, iar numele rămâne acelaşi.

        (Notă: ca şi HTTrack, şi FDM are o versiune pt. Android; cine e numai cu telefonul cată să vadă cum se umblă cu acestea.)

        Iarăşi zic, să ne fie de folos!

        Apreciază

      • Nume said, on martie 18, 2020 at 11:09 am

        Am instalat versiunea 3.9.7 si am gasit sectiunea pentru descarcat siteuri.
        Versiunea recomandata de ei e 5.1.xx, iar acolo nu pare a fi deloc functia asta(asa zic unii si pe forum).
        Multumesc inca o data pentru recomandari.

        Apreciază

  10. Un om said, on martie 16, 2020 at 10:45 pm

    https://ortodoxinfo.ro/2020/03/16/la-un-pas-de-scopul-coronavirus-s-a-descoperit-un-anticorp-impotriva-covid-9-urmeaza-vaccinul/
    Acesta fiind scopul isteriei coronavirus și a stării de urgență!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.