SACCSIV – blog ortodox

În Anglia se va refuza acordarea de îngrijire pacienţilor “rasişti” sau “homofobi”

Posted in homofobie, Marea Britanie, rasism, SPITALUL by saccsiv on februarie 20, 2020

SUMMIT NEWS: UK: Hospitals to Deny Care to “Racist” or “Homophobic” Patients

În Anglia se va refuza acordarea de îngrijire pacienţilor “rasişti” sau “homofobi”

Ce ar putea merge rău?

De Paul Joseph Watson

Pacienţilor remarcaţi ca “rasişti” ori “homofobi” li se vor refuza drepturile la servicii medicale în sistemul spitalelor de stat britanice NHS Trust sub noua lege ce va intra în vigoare din luna aprilie.

“Acum, personalul poate refuza să trateze pacienţii non-critici (non-urgenţi) care manifestă agresivitate verbală sau fizică asupra lor,” scrie Sky News. “Dar aceste protecţii se vor extinde la orice fel de hărţuire, ameninţare sau discriminare, incluzând actele de homofobie, sexism sau remarcile rasiste.”

Poliţia va primi de asemeni noi împuterniciri pentru a acuza ”crimele de ură” comise împotriva personalului NHS.

Ce înseamnă să fii “rasist” ori “homofob” poate ghici oricine, de vreme ce mulţi pacienţi mai în vârstă vor fi cu totul nefamiliari cu codul limbajului modern “politic corect” şi ar putea fi etichetaţi ca a se fi comportat într-o mainera rasistă sau homofobă chiar daca n-au avut această intenţie.

Pacienţii homofobi, sexişti şi rasişti ar putea fi scoşi de pe lista de îngrijire non-urgentă în sistemul NHS, odată cu noile reguli din aprilie https://t.co/lTYHqBmME2

— Sky News (@SkyNews) February 18, 2020

Aşa cum subliniază Jack Montgomery, “La sfârşitul lui 2017 un pacient NHS care ceruse o infirmieră pentru a-i efectua o badijonare cervicală, s-a plâns deoarece spitalul a trimis o persoană cu “aspect evident de bărbat… păr tuns scurt, faţă şi voce de bărbat, multe tatuaje şi barbă nerasă” -care a insistat “eu nu sunt bărbat. Sunt transsexual.”

Limita dintre îngrijirea critică şi non-critică este alt subiect de dezbatere. Va duce refuzul de a trata un pacient pentru că acesta a spus ceva cuiva care a părut ofensator- la morţi accidentale?

Asta-i mai rău decât scorul creditului social din China, care n-a ajuns încă să pedepsească oamenii refuzându-le tratamentele medicale dacă se angajează în gândirea greşită.

La început s-au scos oamenii de pe platformele de social media, apoi, au fost scoşi de pe conturile bancare şi ipoteci. Acum se scot oamenii de la tratamentul spitalicesc. Literalmente se elimină dreptul la ingrjirea medicală de bază pe seama opiniilor sociale sau politice.

Este de asemeni important să subliniem că aceste schimbări vin sub un aşa zis guvern “conservator”.

Respondenţii s-au arătat bucuroşi de noile reguli.

“Va fi distractiv atunci când unui boomer i se va refuza un dublu bypass deoarece a numit pe cineva “colorat” pe Facebook,” a remarcat cineva.

“Nu te îmbolnăvi în Anglia daca ai postat vreodată “Grooming gang” statistics,” a comentat altcineva.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on februarie 20, 2020 at 1:30 pm

    Cetateni care-si platesc asigurarile de sanatate, dar care nu beneficiaza de ingrijirile medicale legitime! Asta se numeste Genocid! Valul asta de discriminari, arestari si crime justificate de „corectitudinea politica” se raspandeste ca ciuma bubonica in mai toata Europa!

    Apreciază

  2. ROrtodox said, on februarie 20, 2020 at 1:45 pm

    Dar de contribuit la sistemul de sanatate banuiesc ca o vor face in continuare, indiferent daca sunt retrograzi sau nu?

    Apreciază

  3. paul said, on februarie 20, 2020 at 5:17 pm

    Fiecare om are DREPTUL la propria părere. Și pana la urma, cum vor afla ce păreri au asigurații? Bineinteles, încălcând DREPTUL la intimitate. Ar trebui batuti cu propriile arme, dandu-i în judecata pentru încălcarea drepturilor omului. Se întrevăd zorii dictaturii, lagărelor.

    Apreciază

  4. Bianca said, on februarie 20, 2020 at 6:35 pm

    Gandirea corecta politic este un atribut esential al noului comunism ce se construieste de zor. Asa se formeaza spirala tacerii, se schimba comportamente si atitudini si apar generatiile de oameni noi pentru lumea noua.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.