SACCSIV – blog ortodox

O idée pe timp de iarna: apa calda ieftina pentru gatit

Posted in APA, iarna, SUPRAVIETUIRE by saccsiv on ianuarie 12, 2020

Iata comentariul fratelui mircea.v postat la VIDEO: 3 iulie 1988 – SUA DOBOARA UN AVION CIVIL IRANIAN in spatiul aerian iranian. Mor 290 de oameni, inclusiv 66 de copii:

Pt cei care au ascultat de sfatul Parintelui Justin (de prin 2009-2010) care spunea sa iesim incet incet din sistem, si care au parasit orasul pt o viata mai simpla la tara, cu mai putin confort…, si care au o soba cu plita in casa lor:
seara este caldura in exces pe plita, si atunci se aduc la fierbere 2-3 litri de apa, care se pun apoi in 2-3 termosuri, si asa dimineata ai 2-3 litri de apa la 70 grade. Adica, chiar poti sa-ti faci un ceai cu apa asta, sau daca o vrei sa fiarba nu mai incalzesti de la 10-20 grdC la 90-100, ci de la 70grdC. Asa folosesti butelia mult mai putin. Idem daca o folosesti pt facut mancare.

Termosurile de acum sant eficiente, si am vazut ca aproape toate modelele dau o scadere de T de la 90 C la 70 C in 12 ore. Trebuie sa fie inox si exterior si interior. Ca daca e cu sticla la int si l-ai scapat pe jos, se sparge.

Mie imi este de ajutor ideea asta.

Cititi va rog si:

Patura pe geam

In puscarie, pe timp de vara, detinutii pun bidoane de apa la ferestre in soare. Evident, ele nu ajung la 70 de grade, insa se incalzesc suficient pentru a te putea spala, caci apa de la robinet este totusi prea rece iar apa calda curge extrem de rar.

Ideea asta cred ca este buna vara si pentru cei de care amintea fratele mircea.v.

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. rr said, on ianuarie 12, 2020 at 6:07 pm

    Donald Trump:

    „Ei spun că am lăsat trupe în Siria … Ştii ce am făcut ? Am luat petrolul ”, a spus el în timpul unui interviu Fox News.

    „Singurele trupe care sunt acolo sunt ca să ia petrolul, ca să protejeze petrolul.”

    Laura Ingraham, moderatoarea Fox News, a încercat să-l corecteze pe preşedintele Trump insistând că soldații SUA nu sunt în Siria să ia petrolul, ci să păzească facilitățile, dar preşedintele a întrerupt-o spunând că sunt acolo să “ia petrolul”.

    Donald Trump: „Avem o relatie foarte buna cu Arabia Saudita – am spus, ascultati, sunteti o tara foarte bogata. Vreti mai multe trupe ? Vi le voi trimite, dar va trebui sa ne platiti. Ei ne platesc. Ei au depozitat deja 1 bilion de dolari in banca.

    Sursa: https://xn--presacurat-qgb.ro/2020/01/12/donald-trump-declaratii-soc-in-siria-le-am-luat-petrolul-noi-am-primit-de-la-arabia-saudita-1-miliard-de-dolari-pentru-trupele-sua/?fbclid=IwAR1RSUdkyJiVUEtwMBUW_SwZyfk-HgVrFnClrE-DE2X24tmFrm1xbK-z5Fo

    Apreciază

  2. mircea.v said, on ianuarie 12, 2020 at 9:37 pm

    Varianta cea mai buna pentru incalzit este o soba metalica cu plita (plita poate fi si partea de sus a sobei, nu e obligatoriu sa fie gen soba – plita de bucatarie), si cu o tubulatura de evacuare care sa aiba cam 2m lungime in camera, adica din soba si pana unde iese afara. Se inclina ca sa se obtina lungimea asta. Sau tubulatura de inox vopsita cu vopsea rezistanta la T mare (se vopseste de utilizator), sau tubulatura emailata.
    Atentie, nu orice soba metalica se incalzeste in partea de sus peste 100 gradeC, ca pune constructorul la interior caramida refractara si acolo. Dar, se mai poate da jos in principiu.

    Daca este cineva curios pt mai multe detalii, voi dezvolta.

    Apreciază

  3. mircea.v said, on ianuarie 12, 2020 at 10:22 pm

    Din viziunea a 2-a a Staretului Antonie:

    „Preţ vor avea doar lucrurile funcţionale, lucruri fără de care nu e posibilă supravieţuirea omului – topoare, fierăstraie, orice instrument, plite simple de fier. ”

    „Iar acum imaginaţi-vă că se deconectează electricitatea, gazele şi căldura. Pe ce va schimba omul covoarele şi cristalul? Pentru un topor şi o sobă? Dar cine mai are asemenea lucruri? Unul sau doi dintr-o sută, poate.”

    Apreciază

  4. Duhul Căpitanului said, on ianuarie 13, 2020 at 8:01 pm

    Fraților, sa nu-i descurajam pe cei care au făcut-o! Ai făcut împrumut?! Nici o problema :vinde contractul cuiva, cu banii pe care ți-i da acel cineva pe contract (ratele care le-ai plătit!), cumpără-ți o casa la tara și, asta e!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.