SACCSIV – blog ortodox

Nu e vremea de facut CASE MARI. Si sub nici o forma cu BANII BANCILOR

Posted in APOCALIPSA, BANCI, CAMATARI by saccsiv on ianuarie 12, 2020

Reiau un articol ce l-am scris cu 5 ani in urma, deoarece, din pacate, inca este actual:

Iubitii mei frati, nu faceti imprumuturi la banci. Si cu atat mai putin pentru case. Iar si mai putin in aceste vremuri.

Bancile inseamna camatari. Iar despre camata iata ce zice la CANONUL 44 apostolic (OSÂNDIREA DOBÂNDEI ŞI A CAMETEI):

Episcopul sau presbiterul sau diaconul, care va cere dobândă (camătă), de la cei pe care îi împrumută, ori să înceteze, ori să se caterisească.

Cititi va rog si:

CANOANELE APOSTOLICE

Iata si ce putem citi la Camata, imprumutul cu dobanda de pe Crestin Ortodox:

In comentariul la Psalmul 14, Sfantul Vasile cel Mare vorbeste foarte clar despre imprumuturi si dobanzi (camata), indicand, totodata, si dreapta raportare a crestinilor la acestea.

„Esti bogat? Nu te imprumuta! Esti sarac? Nu te imprumuta! Daca esti bogat, n-ai nevoie sa te imprumuti, iar daca n-ai nimic, nu vei avea cu ce sa-ti platesti imprumutul. (…) Mai bine este sa-ti usurezi nevoile incetul cu incetul, cu ganduri chibzuite, decat sa scapi de ele dintr-o data cu bani straini, iar mai pe urma sa-ti pierzi toata averea. (…) Daca cel ce te imprumuta iti este prieten, cauta sa nu-i pierzi prietenia! Daca ti-e dusman, cauta sa nu cazi in mainile dusmanului! Te impodobesti pentru putina vreme cu lucruri straine, dar mai tarziu vei pierde si averea pe care o ai de la parinti. Esti sarac acum, dar esti liber! Dupa ce te-ai imprumutat, nu numai ca nu vei fi bogat, dar iti vei pierde si libertatea. Cel ce s-a imprumutat este rob celui ce l-a imprumutat.”

„Ca imprumutul nu-i scapare deplina de saracie, ci o mica amanare a greutatilor pe care le ai. Sa suferim astazi greutatile lipsei! Sa nu le amanam pe maine, imprumutandu-ne! Daca nu te-ai imprumutat, esti la fel de sarac si astazi, si-n zilele urmatoare; dar daca te-ai imprumutat, vei suferi si mai cumplit, pentru ca dobanzile iti maresc saracia. Acum nimeni nu te invinuieste ca esti sarac, ca raul acesta este fara voia ta; dar daca ajungi sa platesti dobanzi, toti te vor mustra pentru nesocotinta ta.”

„Este culmea neomeniei ca de la cel lipsit de cele necesare vietii, care-ti cere imprumut ca sa se ajute in viata, tu sa nu te multumesti cu capitalul, ci sa nascocesti venituri si sa aduni bogatii de pe urma nenorocirilor saracului.”

„Ceri bani si castig la acesti bani de la cel sarac? Daca ti-ar fi putut spune ca e mai bogat, ce-ar mai fi cautat la usa ta? A venit sa-l ajuti, si a dat de un dusman! A cautat leacuri, si a gasit otrava! Ar fi trebuit sa usurezi saracia omului, dar tu i-ai marit lipsa. Cauti ca pustia sa rodeasca! Intocmai ca un doctor care se duce la bolnavi, dar in loc sa-i vindece le mai ia si bruma de sanatate ce le-a mai ramas, tot asa si tu faci din suferintele nenorocitilor prilej de imbogatire. Si, dupa cum plugarii se roaga sa ploua, ca sa li se inmulteasca semintele, tot asa si tu ceri ca oamenii sa fie saraci si lipsiti, ca banii sa-ti produca bani.”

„Cand vrei sa dai saracului pentru Domnul, datul este si dar, si imprumut; este dar, din pricina ca nu mai nadajduiesti sa ti se dea inapoi; este imprumut, din pricina marii darnicii a Stapanului, care iti va plati datoria in locul saracului.”

 

Comentariu saccsiv:

Asadar:

Cel ce s-a imprumutat este rob celui ce l-a imprumutat

Banii pe care ii dati cu foarte mare greutate din sudoarea muncii voastre vor ajunge la papusarii despre care tot vorbim noi pe aici. Deci voi robii lor deveniti. Asa ca la ce mai vorbim de inregimentare, Big Brother si sclavie cand voi singuri va bagati capul in jug? Adica atata ne facem planuri sa le ocolim pe unele pana ne bagam aiurea in altele.

Asta ca principiu general valabil, ca nu e bine cu bancile. Dar cu atat mai putin nu e bine in aceste vremuri.

Cititi va rog si:

Apartamentul la oras = piatra de moara de pe gatul romanilor

 

Tagged with: , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. vlad tepes said, on ianuarie 12, 2020 at 7:16 pm

    Sa fim seriosi! Desi acest sfat este util pt oricine, s-a dovedit ca el nu are niciun efect pt conationalii nostri! Pt ca romanii se imprumuta masiv, nu doar de la banci, ci si de la IFN-uri si clanuri mafiote(mai ales, generatia tanara si medie), devenind sclavi cu acte(sau fara) ai acestora! De fapt, romanul daca nu are un ban pt ceva ce isi doreste in acel moment, ii va imprumuta de îndata!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Constantin said, on ianuarie 12, 2020 at 9:00 pm

    Un sfat mare pentru toti nu va mai imprumutati niciodata de la banci si camatari!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Adi said, on ianuarie 13, 2020 at 11:18 am

    Si statul a devenit tot un fel de camatar , acum Anaf te executa mai rau ca o banca !

    Apreciat de 1 persoană

  4. adrenallin said, on ianuarie 13, 2020 at 11:24 am

    Un sfat foarte bun. E foarte bine sa nu ne imprumutam la banci. In caz contrar devenim sclavi.
    Va dati seama ca unii iau credite pe 20-30 ani… Greu, foarte greu.

    Apreciat de 1 persoană

  5. abc said, on ianuarie 14, 2020 at 10:15 am

    Episcopul sau presbiterul sau diaconul, care va cere dobândă (camătă), de la cei pe care îi împrumută, ori să înceteze, ori să se caterisească.

    Saccsiv, ti se pare ca cei din poza din articol sunt episcopi, prezbiter sau diaconi ?
    Frate, sunt rare, rare, rare cazurile cand niste tineri de pornesc in viata isi pot lua un acoperis desupra capului. Unii socotesc asa: decat sa plateasca chirie mai bine platesc „chiria” asta la banca iar dupa zeci de ani casa aceea devine a lor.
    Si spune, oare parintii nostri, uni, ca nu toti au putut sa ia apartamente pe timpuri, cum au achizitionat acele case ?
    Nu incurajez nimic, dar altfel, intrun oras, nu se poate. Poate la tara, unde daca cauti vei gasi case gratis, numai sa vrei sa te muti, dar in orase situatia e cea prezentata mai sus.

    Apreciază

  6. Duhul Căpitanului said, on ianuarie 14, 2020 at 10:08 pm

    Frate @abc,de unde ai tu convorbirea dintre Sfântul Andrei și Sfântul Epifanie, ca eu nu am găsit-o în „Viețile Sfinților”?

    Apreciază

  7. același said, on ianuarie 15, 2020 at 6:56 am

    Banii împrumutați de la bancă nu sunt ai băncii (majoritatea), ci ai deponenților (în proporție de peste 90%).

    X împrumută 40,00 euro de la bancă și cumpără o casă de la Y. Apoi Y depune cei 40,000 de euro la bancă, iar banca împrumută 36,000 din ei lui Z, și așa mai departe.

    Așa s-a ajuns la caracatița financiară modernă, și astfel băncile au devenit un cancer întins peste tot, și aproape imposibil de eliminat în siguranță.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.