SACCSIV – blog ortodox

THE WALL STREET JOURNAL: “Diversifică-te sau mori”

Posted in SUA by saccsiv on decembrie 19, 2019

INFORMATION LIBERATION: WSJ: „Diversify or Die”

Liga Națională de Hochei este prea albă și trebuie „să se diversifice sau va muri”.

Un șir de evenimente a pus atitudinea hocheiului vizavi de rasă într-o lumină foarte neplăcută. Acum, un fenomen pe care Liga l-a căutat în mod proactiv pentru a se educa este ridicarea mizelor, pe măsură ce sportul, într-un context mai larg se confruntă cu diferențele culturale.

De la WSJ, “Diversifică-te sau mori: Liga Națională de Hochei are o problemă Demografică”:

În urmă cu un an, Liga Națională de Hochei a adus un expert extern pentru a discuta despre o problemă existențială. Expertul este un demograf.
William Frey, care lucrează pentru think tank Brookings Institution din Washington, D.C., a efectuat o serie de dezbateri și o conferință telefonică pentru Ligă. El le-a spus că, prin 2020, recensământul din SUA este de așteptat să demonstreze că două cincimi din populația națiunii se identifică cu un alt grup rasial decât cel alb; și că undeva după 2040, nu va exista nici o majoritate rasială în țară.

NHL, care a avut doar 50 de jucători non-albi în sezonul 2018-19, părea că înțelege acest punct de vedere. Liga a continuat cu „hochei-ul este pentru toată lumea” program care rulează în 26 comunități ale minorităților cu venituri mici, și cursuri de învățare a acestui sport în întreaga țară. A fost trimisă o circulară ai cărei autori sunt Frey și Kimberly Davis, Vice Președinții Executivi ai Ligii pentru impactul social, de creștere și de afaceri legislative, care au recunoscut că în anumite cercuri există percepția că hochei-ul “nu este pentru toți” ci “doar pentru unii”.

“Acum, mai mult ca niciodată, comunitățile de hochei și liderii lor trebuie să se concentreze pe drasticele schimbări demografice și culturale care vin. Este obligatoriu pentru cei care sunt acum activi în joc – pentru binele viitor al jocului – să se asigure că acest sport este perceput ca fiind pentru toți”.
Cu alte cuvinte, o entitate ai cărei membri sunt în general albi trebuie să se diversifice sau vor dispărea.

Întâmplător sau nu, în NBA, 74.3% dintre jucători sunt negri dar WSJ nu cere ca „entitatea” lor să se „diversifice sau să dispară”
Hochei-ul nu este pentru toți pentru că este nevoie de patine, o bâtă de hochei, tampoane de hochei, o cască și un patinoar. Toate astea sunt costisitoare comparativ cu baschetul unde ai nevoie de o minge si de un cos sau fotbalul unde ai nevoie de o minge, un teren și poate niște apărători pentru tibie.

Cu toate astea, rating-ullor de fapt a crescut de-a lungul timpului, în ciuda “păcatelor” lor împotriva acestei “Treziri”

Comentariu saccsiv:

Brookings Institute este un think tank ROCKEFELLER.

 

Tagged with: ,

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.