SACCSIV – blog ortodox

RABIN: Donald Trump a fost binecuvantat precum un rege. Asta inseamna că el este ultimul președinte dinaintea revenirii dinastiei davidice

Posted in antihrist, APOCALIPSA, RABINI by saccsiv on noiembrie 15, 2019

Design pentru Coroana Regelui David (credit: Hazorfim)

BREAKING ISRAEL NEWS: Rabbi: Blessing Trump as King Shows He is the Final President Before the Return of Davidic Dynasty

Rabin: Binecuvântarea lui TRUMP ca rege arată că el este ultimul președinte de dinaintea revenirii dinastiei davidice

de Adam Eliyahu BERKOWITZ

13 Noiembrie 2019 | 17:16

“Iar în ţara aceasta, pe munţii lui Israel, îi voi face un singur neam şi un singur rege va fi peste toţi; nu vor mai fi două neamuri şi în viitor nu se vor mai împărţi în două regate;” Iezechiel 37:22 (Biblia israelită)

Președintele TRUMP a participat la un eveniment evreic ortodox de strângere de fonduri, defășurat la hotelul Intercontinental din Manhattan în seara de Marți. Patru sute de evrei ortodocși au fost prezenți la eveniment, contribuind estimativ fiecare cu 100 000 $ pentru onoarea de a-i aduce un tribut personal Comandantului Suprem.

Rabinul Yosef Yitzchak JACOBSON a recitat binecuvântarea care se dă la vederea unui conducător non-evreu.

“ברוך אתה ה’ אלוקינו מלך העולם שחלק מכבודו לבשר ודם 

Binecuvântat ești Tu, Doamne Dumnezeul nostru, stăpânul universului, pentru că ai împărtășit din dragostea, slava și compasiunea ta cu o ființă umană care păstrează onoarea fiecărui om nevinovat și a fiecărui evreu pentru totdeauna.

Deși este îndoielnic faptul că președintele a înțeles întreaga semnificație (sens n.t.) a binecuvântării, TRUMP a părut să fie impresionat pe seama ritualului axat pe prețuirea sa.

Mulțimea a răspuns cu un entuziastic “Amin” și cântări de “Încă patru ani”.

Talmudul stipulează că este o “mitzvah” (poruncă Tora) pentru un evreu să se dea peste cap pentru a vedea conducători și regi, fie că sunt iudei sau non-iudei, însă există o dispută între autoritățile halahice (legea Tora) dacă această binecuvântare trebuie citită cu numele complet al lui Dumnezeu în vremurile acestea, la vederea unui lider care nu este rege.

Este semnificativ faptul că atunci când rabinul a recitat binecuvântarea asupra lui Donald TRUMP, el a pronunțat în mod explicit și complet numele Domnului în ebraică.

Rabinul Nachman KAHANA, un lider spiritual proeminent din Ierusalim, nu a fost de acord cu decizia rabinului JACOBSON de a folosi numele lui Dumnezeu cu această ocazie.

“Fiecare rabin își poate face propriile reguli iar Habadul are propriile metode și reglementări. Însă ce este cert este că Halaha nu este influențată de considerații de ordin politic”, a explicat rabinul KAHANA pentru Breaking Israel News. “Este precum știința și ar trebui să constituie rezultatul unei atente considerații a datelor și a situației curente.”

“Binecuvântarea este concepută spre a fi rostită la vederea unui rege, și există diferențe semnificative între un președinte și un rege. Așa cum observăm chiar acum, un președinte poate fi pus la îndoială ca urmare a capriciilor politice. Un rege nu poate fi suspectat.”

“Acest lucru este învățat de la adevăratul rege, Hashem (Dumnezeu, literalmente “numele”), care reprezintă sursa autorității regelui. Autoritatea lui Hashem nu este derivată de la alți oameni. El nu poate fi pus sub acuzare iar noi nu votăm pentru Dumnezeu.”

Cu toate acestea, rabinul KAHANA a evidențiat faptul că TRUMP merită un respect consistent pentru prestația sa în calitate de președinte.

“Oamenii ar trebui să fie judecați după acțiunile lor. Iar el cu certitudine a făcut multiple lucruri importante. Acest fapt este în antiteză cu OBAMA care a fost lăudat, deși a adus deservicii biroului (prezidențial n.t.).”

Rabinul Yeshayahu HOLLANDER a sugerat că binecuvântarea ar fi trebuit citită cu numele Domnului.

“Deși este adevărat că TRUMP nu este tehnic un rege, el este însă cel mai puternic conducător din lume” a afirmat rabinul HOLLANDER pentru Breaking Israel News. “Din această perspectivă, TRUMP este mai rege decât alți regi.”

Rabinul Yosef BERGER, preotul mormântului regelui David de pe muntele Sionului și descendent al regelui David, a fost de acord – notând că TRUMP în mod explicit nu este rege și de aceea este nepotrivit a fi centrul binecuvântării. El a povestit o istorioară în care un bărbat a venit în Israel pretinzând a fi un rege din Africa. Acesta a fost intervievat de către rabini care l-au întrebat dacă el ar putea condamna pe cineva la moarte fără a fi judecat. Acesta a răspuns afirmativ, astfel că rabinii au recitat binecuvântarea care se dă la vederea unui rege. Mai pe urmă s-a clarificat că nebunul fusese o fraudă.

“TRUMP nu este un rege în această privință, însă cu siguranță este preșdintele unei națiuni puternice și din acest punct de vedere merită respect”, a declarat rabinul BERGER intervievat de Breaking Israel News.

Rabinul BERGER a observat că binecuvântarea lui TRUMP ca rege a fost într-adevăr oportună. El l-a citat pe rabinul Shlomo YITZCHAKI, comentatorul medieval cunoscut sub acronimul de RASHI, explicând că această mitzvah (poruncă n.t.) atârnă deasupra evreilor care vor vedea venirea lui Mesia. Rabinul Chaim PALAG’I, o autoritate halahică a secolului al XX-lea, l-a explicat pe RASHI observând că prin recitarea binecuvântării asupra unui rege în carne și oase, acesta va aprecia cu cât mai multă cinste se va oferi regelui în zilele lui Mesia.

Mesia va sosi să repare neorânduiala (mizeria) provocată de guverne în întreaga lume, în aproape fiecare nație. America și Israelul au amândouă crize de conducere, a spus rabinul BERGER. Observăm că democrația pur și simplu nu funcționează. Biblia nu ne vorbește despre democrație. Dacă SUA ar fi avut un rege, n-ar fi existat procese contrafăcute de punere sub acuzare sau investigații lipsite de sens. Democrația permite indivizilor care urăsc patria, Îl urăsc pe Dumnezeu, și care urăsc chiar jumătate dintre oameni, să conducă țara. Acest colaps al guvernului este făcut anume pentru a întoarce oamenii către adevăratul rege.

“Dacă Israelul ar avea un rege, nu ar exista reluarea alegerilor”, a afirmat rabinul BERGER. “Pe când David era rege, acesta a ieșit și s-a ocupat de filisteni într-o manieră autentică și decisivă. Întrucât Israel nu are rege, au trecut 70 de ani iar noi suntem atacați în continuare de aceiași filisteni.”

“Noi avem nevoie de realul rege, iar tot acest conflict legat de modul de gestionare a țării va sfârși prin apariția adevăratului rege”, a mai spus rabinul BERGER.

Tradus & adaptat de Cristian

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Rabinul de la Mormântul Regelui David ne anunta ca se pregateste COROANA DE AUR ce va fi inmanata lui MESIA de catre toate neamurile Pamantului / Reamintim: MESIA asteptat de rabini este ANTIHRISTUL

Din nou despre rolul lui Donald Trump în construirea celui de-al treilea templu: va avea funcția de șef al Edomului? / Sandhedinul lucrează în prezent pentru crearea unei Organizații a 70 de națiuni cu sediul la Ierusalim pentru a înlocui Națiunile Unite

DONALD TRUMP l-a intreabat pe rabinul Chaim Kanievsky CAND VINE ANTIHRISTUL.

A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat inceperea pregatirilor pentru transferarea ambasadei americane

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oana said, on noiembrie 15, 2019 at 4:28 pm

    https://incredibilia.ro/china-uniforme-cu-gps/

    Apreciază

  2. tbtbtbt said, on noiembrie 16, 2019 at 5:48 pm

    Nu, asta inseamna ca niste satanisti din semninta diavolului s-au binecuvantat intre ei, sperand ca apocalipsa ii va scapa de iad, pentru care au fosy destinati de la nastere cu pretul aruncarii tuturor celorlalti.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 16, 2019 at 7:16 pm

      tbtbtbt

      Eu nu inteleg ce zici.

      Apreciază

      • hthtny said, on noiembrie 16, 2019 at 8:41 pm

        zice @tbtbtbt
        ca cei carora Mintuitorul İ-a numit „sinagoga satanei” se cred mantuiti si (eventual) se cred si stapani de sclavi (acum si in viitor).

        Apreciază

  3. Duhul Căpitanului said, on noiembrie 16, 2019 at 7:29 pm

    Înseamă că sfârșitul este mai aproape decât credeam…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.