SACCSIV – blog ortodox

A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat inceperea pregatirilor pentru transferarea ambasadei americane

Posted in antihrist, APOCALIPSA, Ierusalim, ISRAEL, PROFETII by saccsiv on decembrie 6, 2017

Va amintiti?

GEMATRIA EVREIASCĂ (mult înaintea alegerilor): “DONALD TRUMP îl va anunța pe MESIA”

Pentru cei ce inca nu stiu, mesia asteptat de evrei este de fapt … antihristul:

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA ASTEPTAT DE RABINI ESTE ANTIHRIST

Iar “Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului”, dupa cum ne avertizeaza profetiile:

20 ianuarie: Sfântul Lavrentie de Cernigov. PROFEȚIA sa despre ANTIHRIST

Sigur, va fi si razboi si alea alea, cititi profetiile, ca de aia le tot postam pe acest portal:

http://ortodoxinfo.ro/category/credinta-ortodoxa/profetii/

E evident deci ca si Ierusalimul va avea un rol important. Si deja il are, caci iata ce putem citi la Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului de pe Ziare com:

Presedintele american, Donald Trump, a anuntat, miercuri seara, ca recunoaste orasul Ierusalim drept capitala a Israelului.
El a afirmat ca decizia constituie „o noua abordare” in efortul de solutionare a conflictului israelo-palestinian.
Donald Trump a argumentat ca in ultimele decenii presedintii Statelor Unite au evitat, din diverse ratiuni, sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului.
„Fiecare presedinte american a refuzat sa mute Ambasada SUA la Ierusalim si sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a Israelului, considerand ca amanarile vor contribui la avansarea procesului de pace. Insa, dupa 20 de ani, constat ca nu ne apropiem de obtinerea pacii intre Israel si palestinieni.
Am decis ca a venit momentul sa recunosc Ierusalimul ca fiind capitala Israelului. Alti presedinti americani au facut aceasta promisiune in campanie, dar nu au onorat-o. Astazi, eu onorez promisiune”, a afirmat Donald Trump.
Liderul de la Casa Alba a anuntat ca activat un document executiv din anul 1995 prin care Statele Unite asumau angajamentul de a muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. De asemenea, Donald Trump a ordonat Departamentului de Stat sa initieze pregatirile pentru mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim.

„Consider ca aceste decizii sunt in sensul celor mai bune interese ale Statelor Unite ale Americii si in sensul continuarii eforturilor de pace intre Israel si palestinieni. (…) Orasul Ierusalim este una dintre cele mai sensibile probleme.
Reafirm angajamentul Administratiei mele pentru procesul de pace. Vom obtine pacea, pacea nu este niciodata imposibil de obtinut”, a subliniat Donald Trump, indemnand liderii din Orientul Mijlociu sa initieze eforturi active pentru pace.
Marti, presedintele SUA a discutat telefonic cu premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, cu regele Abdullah al Iordaniei si cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas si i-a anuntat ca intentioneaza sa recunoasca Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.
Autoritatea Palestiniana, tari musulmane si Rusia avertizasera Statele Unite sa nu transfere Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Si Uniunea Europeana l-a indemnat pe Donald Trump sa evite decizia de a transfera Ambasada americana de la Tel Aviv la Ierusalim, argumentand ca o astfel de manevra va genera „efecte grave”.

70 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Iones said, on decembrie 6, 2017 at 9:39 pm

  Proiect MAI privitor la „refugiați”: Planul de integrare și ajutorul nerambursabil, prelungite de la 6 la 12 luni
  https://www.agerpres.ro/social/2017/12/04/proiect-mai-privitor-la-refugiati-planul-de-integrare-si-ajutorul-nerambursabil-prelungite-de-la-6-la-12-luni-21-02-41

  Apreciază

 2. Ioan C. said, on decembrie 6, 2017 at 10:32 pm

  Protestanții americani pun mare preț pe prietenia cu Israelul.
  E adevărat că Ierusalimul e capitala istorică a Israelului (că doar a fost reședința regilor David și Solomon), dar trebuie găsită o soluție de echilibru și pentru palestinieni (majoritar musulmani), dar și pentru creștini, cărora nimeni nu prea le cere părerea, din păcate.

  „Cât despre noi, cetatea noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm Mântuitor, pe Domnul Iisus Hristos” (Filipeni 3, 20).

  Apreciază

 3. Roman said, on decembrie 6, 2017 at 10:35 pm

  Parca Trump e singur impotiva tuturor !Adevarul ca toata lumea se distanteaza de Sua ,pe motivul donald trump si se simte o apropiere si o mai mare crestere de incredere ( chiar de nu este inca si oficial )catre blocul ruso-chinez.E un siretlic la mijloc,statul paralel din SUA e f. puternic si face tot ,,zgomotul” din lume antitrump,indiferent de ce decizie ia acesta.Mult va iesi in evidenta in 2020 probabil copilul minune al omenirii facebook zuckerberg.Nu ajunge nimeni sa conduca cel mai puternic imperiu de azi=sua,fara sa aibe ,,binecuvantarea” evreilor sionisti,iar cu timpul se vor arata pe fata ceea ce se doreste de catre evrei cu acest miliardar in banii jidanilor,donald trump.

  Apreciază

  • Mihai said, on decembrie 7, 2017 at 7:33 am

   Acel copil minune despre care vorbești, va fi din seminția lui Dan, și va fi înscăunat la Ierusalim, restul sunt doar speculații, în schimb vedem ceea ce se petrece sub ochii noștri, evenimentele premergătoare care nu mai au nevoie de nici un comentariu

   Apreciat de 2 persoane

   • Roman said, on decembrie 7, 2017 at 5:59 pm

    Eu nu m-am referit in nici un caz la antihrist cel spurcat ,ci m-am referit punctual la ,,copilul minune” al sistemului… zuckerberg care incearca sa-si faca si o cariera politica.Eu asa cred ca acest mos desfranat Donald duck (trump) ,este folosit doar acest mandat ,iar in 2020 sau ’21 cand au ei alegerile ,probabil iluminatul si golden bo(y)ul zuckerberg va fi favoritul multimilor naive si va fi sustinut de cei care au sustinut-o pe hillary (killery) clinton sau barack obama si poate chiar inscaunat ca si pres al americii.

    Apreciază

 4. mihay2016 said, on decembrie 7, 2017 at 12:31 am

  Din ce in ce se incinge razboiu in orientu mijlociu!

  Apreciază

  • gheorghe said, on decembrie 9, 2017 at 11:53 am

   Nu au de ce sa ibceappa construirea Templului luk Solomon:
   „Min 35.12 Credeti-ma ca ei se pregatesc, … vin de acolo … dupa 17 ani, am vazut de 15 ani .. de 10 ani (2009 – 10) s-a construit pe dedesubt templul; deci Templu din Ierusalim este deja gata construit pe sub moschee.
   Cine a fost la Ierusalim… sau cine a vazut imaginile… din… aaa … Ierusalim vazute de sus de pe muntele Maslinilor, se vede cetatea toata, cu moscheea lui Omar cu cupola aurita; acolo sub moschee se afla Sfanta Sfintelor – cea care a … Maica Domnului si piatra … locul unde Avraam a vrut cu dragoste sa-l sacrifice pe fiul sau .. si iata, acum acea moschee va trebui sa fie distrusa…
   Mereu au gasit cate o chichita – dati-va arabilor…. ca e al nostru …
   Au gasit o portita care se prabusea… voiau sa darame moscheea…
   … Au dat cu picamerele, … arabiii iar i-au prins, …
   Intr-o zi Ariel Sharon – care este o mumie… brusc s-a plimbat si a zis ca are asa, o indispozitie si a venit sa se roage unde Avraam… Arabul – acum locul este al meu, … ca Avraam era si tatal nostru…
   Pe dedesupt au facut o lucrare extraordinara, o lucrare minutios, milimetric executata…. o miniatura se afla in oras, o macheta se afla si desene… ei pregatesc descoperirea partii de deasupra, a moscheii… si reinstalarea Templului la pozitia la care a fost…”

   Maica Ecaterina Fermo – Omul contemporan intre stiinta si constiinta II/II
   Published on Sep 28, 2012
   Conferinta tinuta de Maica Ecaterina Fermo pe data de 30 ianuarie 2009 cu tema: „Omul contemporan intre stiinta si constiinta”. (Partea a doua)

   Apreciază

 5. sherlock_holmes said, on decembrie 7, 2017 at 3:25 am

  Sfirsitul a inceput mai demult,omenirea este ca un bolnav de cancer in faza avansata. Astazi a mai cazut un organ,hai sa zicem plaminii,de miine omenirea va fi conectata la aparatele de respirat artificial,muribundul mai trebuie inca conservat.

  Ipocritii din UE et Co vor face ceva valuri la inceput,de fatada,dupa care isi vor urma maestrul de ceremonii,cu coada intre picioare.( Ca sa-si mentina presedentia Trump trebuia sa inceapa un razboi sau sa declare Ierusalimul capitala Israelului.Pe una a ales-o,s-ar putea sa urmeze si a doua…cine sa mai ciriie impotriva lui in America acum,ar face-o si impotriva ” Ierusalimului ” si aceasta este deja penal,anti-semitism… deja o motiune in Congres de a-l da jos a cazut cu rasunet, 364 – 58 )

  Odata Ierusalimul insfacat,or sa inceapa sa reconstruiasca templul pentru incoronat spurcaciunea suprema,homul hoamenilor,si atunci alt organ va cadea,sa zicem inima,de a doua zi,omenirii i se va face un transplant cu inima de porc,probabil….si tot asa. Cu gender fluidity si drepturile homului,plus ceva ecumenism,s-a reusit si primul transplant de cap in istorie….cel al omenirii. In locul lui s-a pus un … ( nu zic ce anume,banuiti voi.)

  PS. Pe un alt site,un oarecare ieromonah zice ca daca Ucraina are guvern,trebuie sa aibe si patriarh autocefal,sarmanul….nici nu a citit profetiile Sfintului Lavrentie ( adevarat Lavrentie ) de Cernigov. Probabil alt rusofob,oamenii astia prefera sa fie si cu dracul numai sa nu mai auda de rusi,nici nu stiu ce ar mai putea face Dumnezeu sa-i mai trezeasca pe oamenii acestia din somnul mortii.

  Trebuie sa plec acum….nu mai continui.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Alexandru said, on decembrie 7, 2017 at 6:31 am

  Sfarsitul nu a inceput. Este pe sfarsite. Antihrist apare imediat, in a doua sa perioada cea cand se arata bun.

  Apreciat de 1 persoană

  • Calator printre "Astrii virtuali" said, on decembrie 8, 2017 at 9:00 am

   Antihristul vine ca om al păcii,Alexandru!
   Apoi,treptat, este luat în stăpânire de Satan.
   Toate astea însă se vor întâmpla după marele război în timpul „Necazului cel Mare”.Acuma,ce vedem că se întâmplă sub ochii noștrii,sunt premisele războiului lui Gog și Magog,iar lovitura finală este pe Ierusalim.Reconstrucţia celui de-al Treilea Templu,va confirma fiecare literă a Profeţiilor finale.”Cârligul în fălci”descris în Ezekiel,s-a realizat,(vezi ultimele evoluţii dpdv energetic dintre Israel și Egipt,Grecia,Italia..Leviatanul v-a alimenta Europa cu gaze),iar Rusia nu cred că va digera prea ușor povestea asta..Anul viitor pe 14 mai se vor împlinii 70 de ani de la înfiinţarea statului Israel,iar rabinii evrei își asteaptă „Mântuitorul”..Trăim vremuri interesante!

   Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 8, 2017 at 10:00 am

    Calator printre „Astrii virtuali”

    Va fi cu dracul de mic, doar ca in prima parte se va preface.

    Apreciat de 1 persoană

 7. Alexandru said, on decembrie 7, 2017 at 7:45 am

  https://www.rt.com/news/412159-christians-jerusalem-trump-capital/

  Patriarhii eretici isi dau arama pe fata de frica mortii. Se autonumesc lideri Crestini fata de declaratia lui Trump.

  Apreciat de 1 persoană

 8. ioanide said, on decembrie 7, 2017 at 8:44 am

  Pai daca moscheia AL AKSA intra in perimetrul Capitalei , Ierusalim , atunci vor spune ca pot darama moschea ca sa i-si construiasca Templul , poate si de aceea au numit Capitala la Ierusalim.

  Apreciază

  • Calator printre "Astrii virtuali" said, on decembrie 8, 2017 at 9:56 am

   Ioanide,normal că intră.Evreii nu concep Ierusalimul fără Muntele Templului.Pe locul Templului sunt 2 moschei,nu una,Al-Aqsa și Cupola Stâncii(Moscheea Albastră).Aceasta din urmă este construită deasupra camerei celui de-al 2-lea Templu,cunoscută din Biblie ca fiind Sfânta Sfintelor. Aici era așezat Chivotul Legii,pe piatra de unde spun musulmanii ca Mahomed a călătorit spre Rai,iar în iudaism este locul unde Avraam a fost pregătit să-și jertfească fiul,pe Isaac.Piatra mai era folosită,de Marele Preot,de Yom Kipur(Ziua Ispășirii)pentru ritualurile specifice.Deocamdată, #rezistă,vom vedea cât timp..

   Apreciază

 9. Habacuc said, on decembrie 7, 2017 at 11:46 am

  ,,Vom obtine pacea, pacea nu este niciodata imposibil de obtinut”, a subliniat Donald Trump, indemnand liderii din Orientul Mijlociu sa initieze eforturi active pentru pace.” Am crezut ca bastardul asta isi vede de treaba lui in America. Pe dracu el face exact ceea ce ar fi facut si bagaboanta de Hillary! Vom obtine pacea chiar daca va trebui sa luptam pentru ea(asta nu a mai scris ratanul, adica porcul:-))) ca nu am litera necesara) ceea ce americanii fac de cand au furat pamanturile indienilor! Fac razboaie pentru pace? pentru democratie? pentru libertatea unui popor asuprit? pentru religie? Bastarzii astia din ,,elita” mondiala nu se lasa nici de-al dracului vor cu tot din adinsul sa distruga civilizatia umana sa-i transforme pe oameni in sclavi. Ma-ntreb cine dracu ai ajuta pentru ca fiecare zi care trece le aduce cate un nou succes in realizarea planului lor diabolic. Sa fie Uciga-l Toaca , sa fie extraterestrii cine-l ajuta fratilor pe langa prostia si lasitatea maselor?

  Apreciază

 10. geo said, on decembrie 7, 2017 at 1:22 pm

  http://investmentwatchblog.com/trump-exposes-elizabeth-warren-stole-5-bil-from-taxpayers-what-she-did-with-it-will-make-you-sick/

  https://www.citizenfreepress.com/breaking/photo-monster-17-foot-python-caught-in-florida-everglades/

  http://govtslaves.info/2017/12/melinda-gates-foundation-heavily-promoting-controversial-hpv-vaccine-india/

  http://www.popnewsmagazine.com/fbi-agreed-to-destroy-clinton-laptops-to-save-her-from-jail-lawmakers-say/

  http://thefringenewsinfo.blogspot.ro/2017/12/blog-post_441.html

  http://www.alt-market.com/articles/3329-why-the-globalists-need-a-war-and-soon

  http://www.gilad.co.uk/writings/2017/12/6/war-is-peace

  https://www.naturalblaze.com/2017/12/vaccines-aluminum-autism.html

  http://rinf.com/alt-news/newswire/london-mayor-calls-on-uk-to-apologize-for-colonial-massacre-that-killed-hundreds-of-sikhs-rt-uk-news/

  https://www.activistpost.com/2017/12/arizona-citizens-tracked-in-facial-recognition-database-in-first-step-for-real-id-implementation.html

  https://news.vice.com/story/yemen-civil-war-children

  http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/poverty-britain-joseph-rowntree-foundation-report-theresa-may-social-mobility-commission-million-a8089491.html

  http://investmentwatchblog.com/central-banks-are-worried-that-people-will-realize-they-are-obsolete/

  https://www.infowars.com/sweden-migrant-who-participated-in-20-man-gang-rape-of-woman-tells-police-it-was-fun/

  https://www.theguardian.com/news/2017/dec/05/portugals-radical-drugs-policy-is-working-why-hasnt-the-world-copied-it

  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13960913000785

  http://www.orrazz.com/2017/12/woman-with-terminal-illness-jumps-from.html

  https://www.express.co.uk/finance/city/888371/Greek-debt-crisis-recovery-IMF-EU-end

  http://www.fort-russ.com/2017/12/americans-practice-evacuation-of.html

  http://investmentwatchblog.com/majority-of-europeans-favor-total-ban-on-islamic-immigration/

  http://mondoweiss.net/2017/12/ominous-warning-netanyahu/

  http://www.aljazeera.com/news/2017/12/yemen-level-civil-war-171204162917355.html

  http://investmentwatchblog.com/everything-old-is-new-again-german-government-wants-backdoor-access-to-every-digital-device-report/

  https://www.rt.com/uk/411989-british-military-defence-france/

  https://www.rt.com/usa/411996-notre-dame-murals-columbus/

  http://investmentwatchblog.com/these-swedish-data-leaks-are-shocking/

  http://www.whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/mapstellstory.html

  http://www.informationclearinghouse.info/48342.htm#.Wia9uwNoSVk.mailto

  http://investmentwatchblog.com/flu-season-set-to-be-one-of-the-worst-in-years/

  http://www.breitbart.com/london/2017/11/29/eu-still-committed-visa-free-travel-turkey/

  https://voiceofeurope.com/2017/11/germany-reading-out-news-about-migrants-is-now-seen-as-a-crime-by-the-left/

  https://jonrappoport.wordpress.com/2017/12/04/does-the-push-for-mass-vaccination-point-toward-a-staged-bioterror-event/

  http://www.theamericanconservative.com/articles/face-it-the-mighty-u-s-aircraft-carrier-is-dead/

  http://www.zerohedge.com/news/2017-12-02/mcadams-warns-us-empire-too-fragile-free-press

  http://theantimedia.org/israel-robot-army/

  https://www.haaretz.com/us-news/1.826483

  http://russia-insider.com/en/paper-tiger-german-army-has-just-95-operational-tanks/ri21785

  http://www.zerohedge.com/news/2017-12-01/icelands-new-government-has-cunning-plan-tapping-banks-boost-growth-improve-infrastr

  https://www.intellihub.com/bpearthwatch-something-massive-just-entered-earths-atmosphere-last-night-and-its-not-a-meteor/

  Apreciază

 11. Spaceman said, on decembrie 7, 2017 at 1:28 pm

  Recunoașterea de către Donal Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, este doar o altă etapă importantă în împlinirea profețiilor biblice — la timp — la secundă chiar, de zici că e ceas atomic!

  Bineînțeles că împlinirea profețiilor biblice ar putea fi amânate, dar pentru cine!?

  În Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova, ca și pe podeaua acesteia, apare hexagrama, ‘steaua lui David’

  Pe aceeași podea a Catedralei „Hristos Mântuitorul” din Moscova, alături de ‘steaua lui David’, se mai poate vedea și ‘steaua islamului’ (Rub el Hizb)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Rub_el_Hizb

  Videoclipul este 360 grade, interactiv!

  având în interior ‘steaua în opt colțuri’ — ‘steaua astartei’ (astarte fiind cunoscută și ca ishtar sau isis)

  https://en.wikipedia.org/wiki/Star_of_Ishtar

  Așadar Catedrala „Hristos Mântuitorul” din Moscova este o catedrala ecumenistă, iar ecumeniștii ca și evreii, musulmanii, masonii, budiștii, hindușii și toți cei care vor fi parte a ‘religiilor unite’ — ‘biserica’ satanei — se închină aceluiași dumnezeu — satana Astarte! — și se pregătesc să-l întâmpine și să-l primească pe antihrist — ca fiind ‘hristos mântuitorul’ lumii.

  http://adevarul.ro/news/eveniment/patriarhul-daniel–patriarhul-kirill-circumstantele-iubiri-imposibile-1_5a28262e5ab6550cb8ebf466/index.html

  http://www.romania-actualitati.ro/reactii-dupa-declaratiile-presedintelui-american-donald-trump-110096

  http://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/de-ce-e-controversata-mutarea-ambasadei-sua-din-tel-aviv-la-ierusalim-841125

  Sfârșitul lumii va începe atunci când va fi proclamat Guvernul Mondial, apoi Ilie și Enoh își vor începe mărturisirea și nu va fi nicio bucurie pentru nimeni fiindcă atunci… ‘Aceştia au stăpânire să închidă cerul, ca să nu plouă ploaie în zilele proorociei lor, şi stă­pânire au peste ape să le schimbe în sânge şi să bată pământul cu orice fel de urgie, ori de câte ori vor voi’ … iar javrele vor da vina pe… încălzirea globală! :))

  https://saccsiv.wordpress.com/?s=ilie+enoh

  Apreciază

 12. geo said, on decembrie 7, 2017 at 2:28 pm

  https://www.google.ro/search?q=7+decembrie+1941&oq=7+decembrie+1941&aqs=chrome..69i57j69i60l3j0j69i64.6263j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  Apreciat de 1 persoană

 13. Filotheu said, on decembrie 7, 2017 at 3:14 pm

  https://blacknews.ro/atena-ingrijorata-afirmatiile-erdogan-ajunul-vizitei-acestuia-grecia/ Profetiile Sfantului Paisie Aghioritul pe cale sa se implineasca……..

  Apreciază

 14. Radu said, on decembrie 7, 2017 at 3:17 pm

  A inceput de mult sfarsitul doar Dumnezeu se mai indura sa mearga mai incet evenimentele ca lumea nu e pregatita de „examen”

  Vom trai si vom vedea ce o sa fie

  Apreciază

 15. mircea.v said, on decembrie 7, 2017 at 4:49 pm

  Pe linia asta, miscarea asta ar fi pe un loc 2. Spunea Ioan Ianolide ca Apocalipsa/sfarsitul a inceput odata cu infiintarea statului Israel in 1948. Si argumenta ca doar asa se poate construi Templul. Primul pas este existenta unui stat evreiesc.

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 7, 2017 at 5:07 pm

   mircea.v

   Un comentariu pertinent. Felicitari, frate drag.

   Apreciat de 1 persoană

   • mircea.v said, on decembrie 8, 2017 at 6:37 pm

    Multumesc. Sper ca nu e la misto/ironic… :). Ca dupa ce am citit la Ioan Ianolide chiar mi s-a parut foarte normal totul, si evident.
    Asa ca, primul pas infiintarea statului Israel – 1948; pasul 2, cucerirea Ierusalimului de Est (aici se afla muntele templului si moscheea ce trebuie daramata pt a se reconstrui templul) de catre evrei in timpul „razboiului de 6 zile” – 1967; pasul 3, mutarea capitalei la ierusalim.
    Ce urmeaza apoi, se stie.

    Apreciază

   • saccsiv said, on decembrie 8, 2017 at 8:30 pm

    mircea.v

    Nu e ironic.

    Apreciază

  • Nuconteaza... said, on decembrie 7, 2017 at 8:38 pm

   Iertare! Sa intelegem ca ultimul pas care a mai ramas, adica pasul 1, este inscaunarea antihristului, nu?

   Apreciază

   • Matiu Cosmin said, on decembrie 7, 2017 at 9:09 pm

    Mai este introducerea cipului in masa care nu stiu daca se va putea face fara un razboi.

    Apreciază

 16. Ioan C. said, on decembrie 7, 2017 at 9:05 pm

  Antihristul se va arăta în templul (reconstruit) de la Ierusalim:
  „3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
  4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.” (2 Tesaloniceni 2:3-4).

  Deci, până nu se reconstruiește templul, antihristul nu va fi înscăunat.

  Apreciază

 17. ioanaz2sagwa said, on decembrie 7, 2017 at 10:15 pm

  Sfîntul Kiril, Mitropolit de Kazan (+ 26/1)

  Scrisoarea nr. 1: 6/19, 1929 (Către Ieromucenicul Damaskin, Episcop de Klouhov (+ 4/12/1935)

  Fragment

  „…Ca urmare, pînă cînd Mitropolitul Serghios să anuleze Sinodul pe care l-a creat, nu recunosc obligativitatea de a mă conforma nici cu cea mai neînsemnată dintre deciziile sale bisericeşti-administrative, care au fost date cu participarea aşa-zisului Sinod Patriarhal Temporar. Acest fel de relaţie cu Mitropolitul Serghios şi cu Sinodul său nu o înţeleg ca pe o despărţire de acea parte a Bisericii Ortodoxe care este sub administraţia Mitropolitului Serghios, din moment ce păcatul personal al Mitropolitului Serghios care vizează probleme administrative bisericeşti, nu afectează Învăţătura Dogmatică Ortodoxă care, deasemenea, observăm că se practică în această parte a Bisericii.
  Nu mă despart de nimic ce este sfînt, de nimic ce aparţine în mod autentic Bisericii. Mă tem numai de-a mă apropia şi ataşa de ceea ce discern, de la bun început, a fi păcătos şi, prin urmare, din moment ce nu am alte mijloace de a certa un frate [căzut] în păcat, rămîn departe de comuniunea frăţească cu Mitropolitul Serghios şi cu Arhipimenii care sînt pe aceeaşi linie [de plutire] cu acesta. ….. nu suspectez absenţa Harului la tainele înfăptuite de Seghianişti, ci numai subliniez că nu intenţionez să mă fac părtaş la păcatele altora.”

  Pag. 254
  Scrisoarea nr. 5: Februarie 1934
  Către un ierarh anonim
  Fragment

  „…Criticîndu-l [pe Sergios] în aceea că nu reuşeşte să se opună, şi, mai apoi, că e în erezie, riscăm să-i privăm de psihologia care ar face probabilă o reunire cu noi, şi să-i pierdem pentru totdeauna din Ortodoxie. De altfel, este mult mai greu [pentru oricine] să-şi dea seama că se află în erezie, decît să-şi recunoască greşeala în înţelegerea pe care o are despre rînduiala externă a vieţii bisericeşti…

  … Am impresia că nici tu şi nici cel împreună cu care ai fost învinovăţit, nu faceţi distincţia dintre slujbele Mitropolitului Serghios şi ale susţinătorilor săi, pe care le înfăptuiesc întru rînduiala canonică, cu puterea la care-i îndreptăţeşte harul primit prin taina hirotoniei, şi celelalte slujbe înfăptuite prin excedarea acestor drepturi sacre ale lor, în concordanţă [deci] cu viclenia umană, ca modalitate de apărare şi susţinere a ceea ce s-a autodefinit ca fiind drepturile acestora în Biserică. Astfel de slujbe înfăptuiesc Episcopul Zaharia şi preotul Patapof despre care îmi vorbeşti. Acestea sînt slujbe ale Sfintelor Taine numai de formă, pe cînd în esenţă reprezintă o uzurpare a lucrării tainelor, şi, ca urmare ele sînt blasfemice, fără har şi potrivnice bisericii.

  Însă, tainele care sînt oficiate de serghianiştii care sînt hirotonisiţi corect şi nu le este interzis să slujească drept preoţi, sînt, fără îndoială Taine Mîntuitoare pentru cei pe care le primesc cu credinţă, simplitate, fără analize şi neîncredere relativ la eficienţa acestora, şi care nici măcar nu suspectează că ceva ar fi neînordine cu rînduiala bisericească a serghianiştilor. În acelaşi timp, însă, [aceleaşi taine] sînt considerate spre păcatul şi osînda celor care le oficiază şi ale celor care le primesc deşi înţeleg preabine care este adevărul în cadrul Serghianismului, ci prin lipsa lor de reacţie faţă de acesta arată o indiferenţă criminală la batjocorirea Bisericii.”

  -traducere s.d.

  Apreciază

  • Alexandru said, on decembrie 8, 2017 at 11:07 am

   Pe timpul lui Serghie cu toate ca Biserica era supusa statului nu era afectată dogma. Reușiți sa înțelegeți. In creta Hristos este hulit. Nu luați acest exemplu caci nu s-a făcut ceea ce s-a făcut pe timpul lui Serghie ci cu mult mai rău acum. S-a Hulit Sfânta Treime si învățătura despre Biserica care pt eretici este ecumenista si nu ecumenică sau Soborniceasca. Deci cei care au rămas in comuniune cu ereticii sunt in comuniune cu satana si capistile sale si cu păgânii si toti in același duh. Oamenii sunt demonizați si au ajuns medium ca vrăjitorii iar voi mai vorbiți de erezia lui Serghie. Este satanism acum nu mai este ecumenism. Acela a fost pana acum.

   Apreciază

  • ioanaz2sagwa said, on decembrie 8, 2017 at 3:02 pm

   Am pus acest fragment care pana acum nu a fost foarte cunoscut, si pentru cineva care nu are email. Parerea mea este ca trebuie sa cunoastem si aceste texte, indiferent ca se ca se aseamana sau nu cu situatia din Creta.

   … Am impresia că nici tu şi nici cel împreună cu care ai fost învinovăţit, nu faceţi distincţia dintre slujbele Mitropolitului Serghios şi ale susţinătorilor săi, pe care le înfăptuiesc întru rînduiala canonică, cu puterea la care-i îndreptăţeşte harul primit prin taina hirotoniei, şi celelalte slujbe înfăptuite prin excedarea acestor drepturi sacre ale lor, în concordanţă [deci] cu viclenia umană, ca modalitate de apărare şi susţinere a ceea ce s-a autodefinit ca fiind drepturile acestora în Biserică. ____Astfel de slujbe înfăptuiesc Episcopul Zaharia şi preotul Patapof despre care îmi vorbeşti. Acestea sînt slujbe ale Sfintelor Taine numai de formă, pe cînd în esenţă reprezintă o uzurpare a lucrării tainelor, şi, ____ca urmare ele sînt blasfemice, ______fără har şi potrivnice bisericii.

   Apreciază

 18. Radu Humor said, on decembrie 8, 2017 at 12:22 am

  Credeați că numai LIDL elimină crucile? „Corectitudinea politică” a lovit și CRUCEA ROȘIE
  ARTICOLE RELAȚIONATE

  Avântul secularismului: 2.800 de biserici vor fi demolate în Franța Avântul secularismului: 2.800 de biserici vor fi demolate în Franța
  Franța: Marseilleza și Crucifixul împotriva rugăciunilor în stradă a musulmanilor Franța: Marseilleza și Crucifixul împotriva rugăciunilor în stradă a musulmanilor
  Mesajul superb al românilor pentru Uniunea Europeană: Sângele de martir creștin ne-a sfințit glia secole apărând cu râvnă ortodoxia. Bravii noștri eroi zilnic sunt dați uitării, cât mai avem mândrie: Nu islamizării! Mesajul superb al românilor pentru Uniunea Europeană: Sângele de martir creștin ne-a sfințit glia secole apărând cu râvnă ortodoxia. Bravii noștri eroi zilnic sunt dați uitării, cât mai avem mândrie: Nu islamizării!
  Isteria secularizării nu cruță nici una dintre cele mai cunoscute organizații caritabile: Crucea Roșie. Mai mulți voluntari belgieni au criticat organizația după ce s-au trezit îndemnați, printr-un comunicat oficial, să elimine toate crucifixele din sediile sale. Decizia a fost justificată așa: organizația dorește să își afirme laicitatea.

  Filialele belgiene ale organizației internaționale caritabile au primit un e-mail de la Comitetul Crucii Roșii din Liège în care se cerea eliminarea tuturor crucifixelor, scrie 7sur7.be.

  André Rouffart, președintele Crucii Roșii din Verviers, a declarat: „Am fost rugați să respectăm principiile Crucii Roșii și să nu facem distincția între rasă rasiale și religie”. Medicul s-a plâns că încercarea de a respecta directiva și a da jos crucifixul s-a izbit de protestul voluntarilor și al altor oameni din organizație, care l-au împiedicat să facă asta. „Cred că este o furtună într-un pahar cu apă”, a spus André Rouffart.

  Câțiva voluntari, extrem de indignați, au declarat la postul de televiziune belgian RTL: „Lăsați lucrurile să rămână așa cum sunt. Obișnuiam să spunem Sărbătorile de Crăciun, acum spunem „sărbătorile de iarnă”. Piața de Crăciun de la Bruxelles a devenit „Plăceri de iarnă”. Pentru o anumită parte a populației – din cauza musulmanilor – crucile au fost îndepărtate din sediile Crucii Roșii, în special la Verviers”.

  Deocamdată, ordinul privind eliminarea crucifixelor de la Crucea Roșie vizează doar filiale din Belgia. Nu este exlus ca laicitatea dusă la paroxism să atingă și Franța, mai ales după hotărârea recentă a justiției franceze de scoatere a unei cruci, situată deasupra unei statui a Papei Ioan Paul al II-lea, în Ploerrmel, Bretania. Decizia a stârnit revolta multora și a determinat reacția promptă a guvernului de la Varșovia, care s-a oferit să salveze monumentul ridicat în memoria papei polonez de la cenzură și de „dictatele corectitudinii politice”.

  Apreciază

 19. sherlock_holmes said, on decembrie 8, 2017 at 2:27 am

  Motto: Acolo s-au temut de frică, unde nu era frică, că Dumnezeu este cu neamul drepţilor.

  @ Spaceman

  Steaua lui David este o hexagramă alcătuită din două triunghiuri echilaterale…in catedrala eu vad doar niste stele normale( fara triunghiuri ),ca cele din virful bradului.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Steaua_lui_David

  Steaua astartei are cercuri in mijloc( or fi insemnind ceva ),steaua din catedrala pe care o calca credinciosii in picioare are un patrat si un hexagon .Si da, cred ca sint desene geometrice,cele de pe pardoseala,de aceea sint si calcate in picioare.

  Oricum nu ma pricep la simbolistica,si sincer sa fiu, nici nu prea ma intereseaza.

  Multumim oricum pentru frumoasa slujba din catedrala Hristos Mintuitorul, parca l-am vazut si pe presedintele Putin acolo,excelent.

  @ saccsiv

  Cred ca IoanC ii raspundea lui ” Nuconteaza ” …oricum nu conteaza.

  Apreciază

 20. Calator printre "Astrii virtuali" said, on decembrie 8, 2017 at 11:46 am

  Al Treilea Templu,la orizont:
  https://calatorastral.wordpress.com/?p=2058

  Apreciază

 21. isa said, on decembrie 8, 2017 at 2:33 pm

  Unii nu se lasa – iata o stire care in presa din Romania nu a aparut.

  Este vorba de mesajul transmis de președintele Congresului Mondial Evreiesc, Ronald Lauder:
  „Sute de mii de evrei au murit în România de mâna regimului pro-german Antonescu, mai mult decât de forțele oricărei țări, alta decât al Treilea Reich, și fără intervenția fermă a Regelui Mihai și renunțarea la legăturile cu puterile Axei, și-ar mai fi pierdut viața alții, nenumărați”

  Sursa: https://ro.sputnik.md/analytics/20171208/16018940/acuzatie-contra-romaniei-moareta-regelui.html
  http://www.worldjewishcongress.org/en/news/world-jewish-congress-mourns-death-of-king-michael-of-romania-king-michael-was-a-great-friend-of-the-jewish-people-12-3-2017

  Apreciază

 22. gheorghe said, on decembrie 10, 2017 at 11:28 am

  Nu am cercetat daca Trump se refera la tot Ierusalimul sau la o parte doar…
  Aflam insa (http://www.americanthinker.com/articles/2017/12/why_trump_is_right_on_jerusalem.html?) ca:
  „December 7, 2017
  Why Trump is Right on Jerusalem
  By Kenneth Lasson

  „In April of this year, when Russia declared its recognition of West Jerusalem as Israel’s capital, the announcement was met with deafening silence by the Arab world. …”
  … „Moscow’s surprising recognition of Jerusalem was largely ignored by the foreign-policy establishment because it disproves their predictions of chaos.”
  Putem spune ca „a inceput” in aprilie prin anuntul lui Putin???

  Apreciază

 23. Daniel Mocanu said, on decembrie 10, 2017 at 12:41 pm

  Doamne ajuta!

  Tocmai ce a avut loc sapt. trecuta o vizita a lui Erdigan in Grecia, prima vizita a unui presedinte turc din 1952.
  Vizita a fost foarte tensionata, Erdogan fiind foarte agresiv.

  Presedintele turc a adus in discutie Tratatul de la Lausanne, unde se mentioneaza si limitele maritime.
  Sfantul Paisie spunea ca atunci cand se va aduce vorba de mutarea granitelor maritime, va incepe razboiul.
  Poate ca acesta este inceputul.

  Se pare ca rusii l-au facut pe Erdogan sa-i considere prieteni, iar el s-a distantat de UE. Cu toate ca Turcia este in NATO, ma indoiesc de faptul ca Alianta ar interveni in cazul unui conflict cu rusii ( Putin a fost siret si a reusit sa-l traga din UE si sa-l marginalizaze in NATO pe Erdogan), evident, rusii intervening la randul lor intr-un conflict greco-turc de partea grecilor.

  Surse:

  https://www.theguardian.com/world/2017/dec/07/turkish-president-erdogan-to-make-landmark-visit-to-greece

  Doamne ajuta!

  Daniel

  Apreciază

 24. ioanide said, on decembrie 10, 2017 at 6:16 pm

  De acum se poate [re]construi Templul , prin declararea Capitalei la Ierusalim , sa dat unda verde pt aceasta „lucrare”.
  Indiferent cate probleme va avea de infruntat Izraelul, [razboi cu Palestinienii] , Templul se va construi cu orice pret.
  Aceasta „zidire” , ar trebui mai aprofundata , prin prisma acestor vremuri .

  Apreciază

  • Lakos said, on decembrie 11, 2017 at 7:36 pm

   Întâi trebuie dărâmată moscheea. Mai durează putin, trebuie sa aiba loc un război civil acolo și.dupa se rezolva și cu templul

   Apreciază

 25. mariusj said, on decembrie 18, 2017 at 5:29 pm

  Este o profetie care spune
  ca anticristul se va comporta ca un crestin practicant(isi va face cruce)
  si va fi incoronat ca imparat la Ierusalim. Patriaharhul va vedea ca are un semn pe mana si il declara ca anticrist.
  https://saccsiv.wordpress.com/2010/06/14/profetia-sfantului-lavrentie-de-cernigov-despre-antihrist/

  Dupa aceasta profetie anticristul va fi un evreu crestin
  Ar putea fi Trump sau cineva care ii va continua ideile(E cam in varsta)
  Dar ce se intampla acum cu mutarea ambasadei Americane este un pas….

  Cuvantul „Trump” insemna in anumite contexte: a pacali, inventa, nascoci

  Dupa fata se vede ca este evreu. Zic eu.

  De ce presenditele Romaniei, a fost chemat de presendintele Americii, inainte de a se intalni cu Trump a primit distictia „Light Unto the Nations” de la niste evrei pentru rolul sau decisiv in consolidarea democratiei si statului de drept, pentru eforturile sale sustinute in combaterea antisemitismului.
  Se stie de ce. Presedintele nostru a semnat legea „antilegionara” care este o lege anti romana; o continuare a comunismului sovietic in romania.
  Credeti ca Trump nu-a discutat despre schimbare ambasadei Americii la Ierusalim cu Iohannis sau poate ca nu, dar Trump la momentul respectiv stia ce va face.
  Nu a fost o decizie luata dintr-o data.

  Dupa cum se vede Trump nu este un om al pacii.
  A atacat Siria. In loc sa atace statul islamic care masacreza si violeaza oameni de toate confesiunile. Acolo se stie ca sunt si crestini ortodoxi.
  Acum cazul cu ambasada, Trump a stiut ca e chestiune sensibila intre palestinieni si evrei. Credeti ca Statul Islamic va sta cu mana in san.
  De ceva vreme, tot el vrea sa atace Corea comunista. Si eu imi doresc ca acolo sa se schimbe regimul; cu forta nu e o idee buna. Se vor razbuna
  Ar trebuie sa vina din interiorul tari dorinta de libertate. Pt Romania cum s-a putut daramarea comunismului. Putina manipulare si multi oameni curajosi. Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit atunci in decembrie ’89
  Numai facator de pace nu este Trump

  Mai este si marturia unei calugarite care Sfantul Paisie Aghioritul i-a spus ca ea il va vedea pe antichrist. Calugarita a murit de ceva timp.
  Anticristul este printre noi. Daca este adevarat aceasta marturie in maxim 100 ani va veni Judecata de Apoi.

  Sa nu uitam ca in curand se vor implini 1000 de ani (2054) de la Marea Schisma
  O zi pt Dumnezeu este ca 1000 de ani pt noi.

  Dumnezeu sa ne dea pace tuturor.
  Doamne Ajuta!

  Apreciază

 26. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază

 27. contracurent said, on septembrie 27, 2019 at 12:53 am

  mai e valabil inceputul titlului ? ca au trecut 2 ani …

  Apreciază

 28. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază

 29. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază

 30. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază

 31. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază

 32. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază

 33. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază

 34. […] A INCEPUT SFARSITUL: Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a ordonat in… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: