SACCSIV – blog ortodox

UNEORI TREBUIE SA MAI SI LUPTAM. Cand? Sfantul Mare Mucenic Dimitrie catre Sfantul Nestor: “Si pe Lie vei birui si pentru Hristos vei marturisi”. SI L-A UCIS PE LIE si astfel a marturisit pe Hristos

Posted in Sfântul Marele Mucenic Nestor by saccsiv on octombrie 27, 2019

[…]

Împăratul a vrut să vadă aceste lupte si s-a aşezat la un loc înalt ca să-i vadă pe luptători, între care era şi vestitul Lie, din neamul vandalilor. Împăratul se bucura, văzînd cum acel Lie se luptă cu oamenii cei viteji şi îi ucidea pe ei, aruncîndu-i de sus în suliţe. Mai era acolo şi tânărul creştin Nestor, cunoscut Sfântului Dimitrie. Acela, văzînd pe Lie că ucide pe mulţi şi mai ales că îi pierde pe creştini fără cruţare, s-a aprins de râvnă şi, vrînd să se lupte cu Lie, a alergat la Sfântul Dimitrie care era în temniţa şi i-a cerut binecuvintare şi rugăciuni, că să-l poată birui pe Lie. Sfântul Dimitrie, insemnindu-l pe el cu semnul Sfintei Cruci, i-a zis: ,,,Du-te şi îl vei birui pe Lie, mărturisind pe Hristos”.

Apoi Nestor a alergat în acel loc şi cu mare glas a strigat: O, Lie! Vino să ne luptăm amîndoi!”. Împăratul, şezând la loc înalt şi privind pe oameni luptindu-se, dacă a văzut pe Nestor tânăr şi frumos la faţă, fiind cam de douăzeci de ani, l-a chemat la dânsul si i-a zis: ,,Tinere, pentru ce nu-ţi cruţi viaţa ta? Oare nu vezi pe câţi i-a biruit Lie şi cât sânge a vărsat? Nu îţi este milă de frumuseţea ta şi de tinereţea ta?” A răspuns Nestor: ,,Imparate, eu sărac nu sunt, nici nu vreau să-mi pierd viaţa, ci vreau să mă lupt cu Lie şi să-l biruiesc pe el”.

Acestea zicindu-le, strigă: ,,Dumnezeul lui Dimitrie, ajută-mi!” Apoi a început să se lupte cu potrivnicul, pe care, trintindu-l jos în suliţele cele ascuţite, l-a omorît. Împăratul s-a mîhnit foarte tare de pierderea lui Lie şi chemând pe Nestor i-a zis: ,,Tânărule, cu ce farmece l-ai biruit pe Lie?” Sfântul Nestor a răspuns: ,,Împărate, eu nu am biruit pe Lie cu farmece, ci cu puterea lui Hristos, adevăratul Dumnezeu, am făcut aceasta”.

[…]

Cititi va rog mai multe la:

Sf. Dimitrie

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Căpitanului said, on octombrie 27, 2019 at 9:32 pm

    Avem mai mult ca oricând nevoie de atitudinea Sfântului Dimitrie în ziua de astăzi! Ce-ar mai fi fost ca sfântului Dimitrie să-i fie frica de Maximian care conducea jumătate de Europa?! Dar, nu! Și noi astăzi suntem paralizați de frica și tot ii dăm cu „ascultarea”. Ce prostie! Dar cel fata de care faci „ascultare”, asculta de Hristos?! Dacă da, săruta-i picioarele! Iar dacă nu, atunci să ai atitudinea sfântului Dimitrie! Ai auzit tu mireanule, preote și, mai ales, episcope? !

    Apreciat de 2 persoane

  2. […] UNEORI TREBUIE SA MAI SI LUPTAM. Cand? Sfantul Mare Mucenic Dimitrie catre Sfantul Nestor: “Si pe … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: