SACCSIV – blog ortodox

Stelian Tanase are doua variante: 1) Transilvania cea buna sa se desprinda de Regatul cel rau / 2) Regatul sa devina bun

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 26, 2018

Iata ce putem citi la Stelian Tănase pune degetul pe rană, după ultimul sondaj CURS: Avem un scenariu apocaliptic. de pe Stiripesurse:

 

Analistul politic Stelian Tănase face o analiză a ultimului sondaj CURS, cel care evidențiază discrepanța de preferințe electorale între Sud și Transilvania. El arată că avem două scenarii posibile: unul ar fi cel al desprinderii Transilvaniei de țară și al doilea este cel în care autoritățile încep să investească serios pentru a aduce toate regiunile la același nivel economic.

CONSULTAȚI AICI ÎNTREG SONDAJUL CURS

”In ultimul sondaj CURS, observ o depreciere pronunțată a PSD și ridicarea PNL. E si normal după doi ani de guvernare ineficientă, populată de scandaluri, guverne proprii cazute, fără o agenda social-economică, dar cu mari presiuni pe justiție. Dar cifrele care mi-au atras mai mult atenția sunt următoarele:

În Moldova PSD are – 45% PNL – 19%. În Muntenia : PSD – 46%, PNL – 22%. Transilvania e singura provincie istorică în care raportul de forțe dintre PSD și PNL se inversează : PSD – 22%, PNL – 30%. De fapt aceasta este paradigma după care se votează din 1990 încoace. Transilvania hăis, Regatul cea! Sunt două Românii pe care 100 de ani de stat unitar (din care aproape jumate de regim comunist) nu le-a apropiat. Sunt două Românii, două opțiuni f. diferite. Una pro-occidentală, care dorește să se integreze în Europa si să aiba o dezvoltare rapidă. Trasilvania civilizată și harnică, avind o disciplina mai mare, cu un grad de respect pentru om, vorbe, contract mai ridicate. Nu întîmplător aici valorile liberale au o priză mult mai mare. Proprietatea și munca s-au impus mai mult decît în cealaltă Românie.

In Regat – lucrurile stau diferit. PSD domină din 1990 peisajul politico-electoral. Cauzele – urbanizarea mai scăzută în Moldova și Muntenia. Se întîmplă identic și cu gradul de educație. Sărăcia este aici mai pronunțată. Cauzele se cunosc. Cultural vorbind Transilvania e mai aproape de tradiția central- europeană, de Viena/Praga/ Budapesta. În Sud și în Est se resimt inca influențele Istanbulului sub care am a stat 400 de ani. La fel de bine în Moldova se resimte și apăsarea rusească, prin vecina Basarabie (incorporata in Imperiul țarist din 1812), dar și direct prin Moscova, Odesa și Kiev. Transilvania înseamna mai multe etnii și limbi vorbite. Mai multe culte religioase. In Regat limba română si Biserica ortodoxă fac legea.

Constatările de acest tip ar putea continua, dar chestiunea e alta. Luăm aceasta situație ca o fatalitate si ne resemnăm ? Sau încercăm s-o schimbăm. Abia din acest punct începe discuția reală. Cum s-ar face? Avem o gama de scenarii. De la cel apocaliptic, 1/ separarea Transilvanei de Regat (cum a făcut Cehoslovacia în 1993 ) pină la 2/ scenariul meliorist care ar incepe cu construcția de autostrăzi peste munți care să lege provinciile, investiții masive in zonele sărace, mai ales în educație. Pînă cind transilvănenii vor mai accepta să fie ținuți in loc, chiar întorși din drum de votul regățenilor? E o intrebare foarte bună.

Deocamdată clasa politică -atît de obsedată de ea însăși – refuză să ia în discuție un subiect atît de sensibil, unul care nu aduce voturi. Să nu fie prea tîrziu cînd va încerca să o facă. Iată o tema de meditație pentru anul Centenarului”, arată Stelian Tănase, într-un editorial publicat pe blogul personal.

 

Credeam ca-i mai istet, caci:

VIERMUIALA si CLOACA. Stelian Tanase despre MASONERIE si TVR

Dar iata ca nu e. De la ce a plecat editorialul sau? De la un 30 % intentie de vot pentru PNL in Transilvania. Adica mai putin de o treime. Se poate face o generalizare plecand de la 30 %? Evident ca nu. E totusi o diferenta intre Transilvania si restul tarii? Este. Vom vedea care e si de cand e.

Iar intreaga chestiune n-are nici o treaba cu PSD-ul si PNL-ul. N-are treaba, dar ni se baga pe gat fortat, caci prinde bine pentru viitorul razboi romano-roman care ni se pregateste:

CYBERINT (Unitate militara SRI) si iminenta baie de sange romano-roman

Asadar, Stelian Tanase considera Transilvania ca fiind buna deoarece e:

 

“pro-occidentală, care dorește să se integreze în Europa si să aiba o dezvoltare rapidă. Trasilvania civilizată și harnică, avind o disciplina mai mare, cu un grad de respect pentru om, vorbe, contract mai ridicate. Nu întîmplător aici valorile liberale au o priză mult mai mare. Proprietatea și munca s-au impus mai mult decît în cealaltă Românie.” […] “Cultural vorbind Transilvania e mai aproape de tradiția central-europeană, de Viena/Praga/ Budapesta.” […] “Transilvania înseamna mai multe etnii și limbi vorbite. Mai multe culte religioase.”

 

Iar Regatul e rau, deoarece e invers si e invers deoarece:

“In Regat limba română si Biserica ortodoxă fac legea.”

 

In primul rand este taman pe dos. Adica e de bine cu limba romana si Biserica Ortodoxa si e de rau invers.

In al doilea rand, nu toata Transilvania e asa si nici tot Regatul. Adica nu intreaga Transilvanie a cazut (cadere care in viziunea lui Stelian Tanase reprezinta o ridicare) si nici intregul Regat n-a ramas cu Biserica Ortodoxa si limba romana. Si Regatul a cazut in mare parte, iar asta din cauza reformelor reusite de masonerie incepand cu secolul XIX:

Florin Stuparu: REVOLUȚIA MASONICĂ de la 1848 în Principatele Române

Florin Stuparu: SPIRU HARET – masonul fanatic ce a pus bazele invatamantului anti crestin in Romania

Florin Stuparu: ALEXANDRU IOAN CUZA – unealta a masoneriei, luptator impotriva Ortodoxiei, stricator de neam, cel ce s-a straduit sa puna bazele unui stat antihristic / A vrut sa introduca in tara calendarul gregorian

Florin Stuparu: C. A. ROSETTI laudand REVOLUTIA FRANCEZA si … EVREII

Din LUCRAREA ANTI CRESTINA a masonului MIHAIL KOGALNICEANU

Dar o diferenta totusi exista actualmente intre Transilvania si Regat. Adica proportia romanilor din Transilvania care s-au ratacit imbratisand “valorile” apreciate de Stelian Tanase este mai mare decat a celor de la sud si est de Carpati.

Insa n-a fost mereu asa. In secolul XIX si mai in urma, romanii transilvaneni n-au fost mai apropiati de Budapesta si Viena decat cei din celelalte Principate. Ar fi fost chiar culmea o asa iubire, in conditiile in care erau cei mai fara drepturi dintre toti locuitorii Ardealului. Dar tineau cu dintii de “Biserica Ortodoxa si limba romana” (atat de blamate de Stelian Tanase) si mureau pentru acestea. Ca de exemplu:

Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigorie din Zagra și Vasile din Telciu

Nici la inceputul secolului XX nu erau atat de iubitori de Budapesta si Viena, caci daca erau, Marea Unirea n-ar mai fi avut loc.

Si nici macar dupa Al Doilea Raboi Mondial nu i-a lovit o astfel de iubire, caci nu aveau cum uita atat de lesne:

DICTATUL DE LA VIENA si urmarile sale …

Asadar, romanii transilvaneni (nu toti) au inceput sa-si tradeze credinta si neamul mult mai incoace. Deci nu e sub nici o forma cum ne-o prezinta ST.

Si totusi, de ce au inceput sa tradeze? Consider ca unul dintre motive este acelasi cu cel din Regat: indoctrinarea si spalarea creierelor prin invatamant, mass-media, carti, filme, retele de socializare.

Un alt motiv este insa aplicarea unei indoctrinari specifice pentru romanii ardeleni. Iar cei care si-au adus aportul sunt fix indivizi precum acest Stelian Tanase …

Al treilea motiv (sau poate, de fapt, primul) este tradarea Ierarhilor Ortodocsi din Transilvania cu iubirismele si fratiile lor publice. Ca de exemplu:

Daca tot s-a impartasit la catolici, IPS NICOLAE CORNEANU continua misiunea sa, binecuvantand o lucrare despre aparitiile SATANISTE de la MEDJUGORJE …

In PASTORALA sa, Episcopul SOFRONIE DRINCEC ne indeamna sa fim intr-un gand cu … ALBERT SCHWEITZER (cavaler al Ordinului Sfantului Lazar)

IPS LAURENTIU STREZA si MASONERIA: Mitropolitul Ardealului il felicita il si incurajeaza pe autorul volumului „Scriitori diplomati romani-francmasoni din secolul al XIX-lea” in „TEMPLUL ASTRA”

Slujba de inmormantare oficiata in comun de IPS LAURENTIU STREZA si Reinhard Guib, Episcop Vicar al Bisericii Evanghelice …

Si nu in ultimul rand, sa nu uitam de oamenii lui George Soros:

GEORGE SOROS , GUVERNUL MONDIAL , NOUA ORDINE MONDIALA , lista lui Soros

 

Tagged with: ,

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on iulie 26, 2018 at 3:34 pm

    Apreciază

  2. Diogene said, on iulie 26, 2018 at 6:23 pm

    Eu am si a treia variantă:Stelian Tănase să se abțină de la astfel de comentarii care nu fac altceva decât să ne dezbine și să ne rupă țara asta atât de încercată…Știm cu toții că strănii vor să ne împartă iar,dar nu vor reuși.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Nelutu said, on iulie 26, 2018 at 7:24 pm

    Stelian Tanase,papagalule,minti cu nerusinare!Transilvanenii sunt in majoritate covirsitoare pro PSD!Si inca ceva,aceeasi transilvaneni vor ca tara sa iasa cit mai repede din UE pentru a putea iesi din stadiul de colonie si progreseze la nivelul pe care l-a avut inainte de 1989!Da,sunt unii doritori sa divizeze tara,cei ca tine,cei din udmr si sprijinitorii lor din tara si dinafara ei.Alt dusman al Romaniei mari este si Charles,englezul mare iubitor de localitati si zone populate doar de unguri!Tanase,ti se adreseaza un roman harghitean,de virsta a treia,care a trecut prin prin scoala vietii !

    Apreciază

    • tataia said, on august 1, 2018 at 7:48 pm

      Nelutule gresesti, ardelenii nu sint in majoritate pro PSD. Am cunoscut si eu ardeleni pro PSD dar nu reprezentau majoritatea. Oricum destul de viclean acest articol deoarece asociaza preferintele politice (Anti PSD/pro PNL) cu preferinte de alt gen (religioase, culturale, etc). E cam ca si cum ai merge la miting impotriva vaccinarii si cineva te-ar intreba….a..tu esti din ala care crede in pamintul plat, nu-i asa? Meteode securistice de discreditare…asocierea intre notiuni care nu au legatura unele cu altele. Asocierea nu inseamna cauzalitate sau sa vorbim putin de sindromul Rolex. Oamenii foarte bogati poarta de obicei ceasuri Rolex. Oamenii foarte bogati au de obicei si probleme cu inima. De unde rezulta ca ceasurile Rolex cauzeaza bolil de inima. Acu’ intelegeti? Faptul ca transilvanenii prefera PNL e de bine (ma rog cit poate fi de bine….PSD-ul este ciuma rosie asta nu inseamna ca PNL ar fi vreo alternativa reala) dar faptul ca acolo se afla un conglomerat de „culte” religioase (in realitate secte) adventisti, baptisti, penticostali, catolici, etc, etc nu e de bine. Si nu am inteles niciodata dar circula o teorie printre ardeleni cum ca toti romanii din Translivania erau CATOLICI inainte sa vina comunistii la putere si comunistii sint cei care i-au fortat pe ardeleni sa se converteasca la religia ortodoxa. Va vine sa credeti sau nu este plin in Transilvania de oameni care cred teoria aceasta cu toate ca nu are nici ce mai mica sustinere istorica. NU stiu de unde a provenit aceasta teorie dar in mod evident este extrem de nociva, De aici si ura multor transilvaneni fata de Biserica Ortodoxa. Dar sa recunoastem adevarul Ardealul este superior regatului daca vorbim strict in termeni materialicesti. In Ardeal toata lumea are masina si permis de conducere (ca in SUA). Nu mai foloseste aproape nimeni mijloace de transport public…decit poate o minoritate infima, persoanele trecute de 70 de ani. Doar cine nu a vrut casa a ramas la bloc in rest mai toata lumea si-a construit case moderne. In ardeal toti au case prevazute cu instaltii sanitare moderne si cu centrala proprie de incalzire pe gaz sau peleti de lemn inclusiv in ultiml sat.. De fapt eu cind va spun chestiile astea ma pun intr-o sitiatie imposibila caci regatenii nu ma vor crede in timp ce transilvanenii vor considera ca nu are nici un rost sa afirmi asa ceva….e ca si cum ai spune ca soarele incalzeste. Transilvanenii nici nu isi imagineaza cum ar putea trai unii cu WC in fundul curtii, fara baie, fare centrala de incalzire sau fara masina in anul 2018. Deci dupa cum spuneam ardealul este superior dar asta daca vorbim in termeni strict materialicesti, pentru ca din punct de vedere spiritual ar putea fi chiar mult inferior. SI in general ma deranjeaza aceea idee timpita cum ca ardelenii trebuie sa fie catolici caci asa erau inainte de comunism iar daca urasti comunismul trebuie sa urasti si Biserica Ortodoxa. Teoria asta nu o inteleg, Biserica Ortodoxa nu are nimic de-a face cu comunismul dar este o teorie nociva inradacinata adinc in mintea ardeleanului de rind. Asociere complet gresita intre Biserica Ortodoxa si comunism…

      Apreciază

  4. Radu Humor said, on iulie 26, 2018 at 7:34 pm

    În speța protocoalelor semnate între SRI și compartimentele vitale ale Justiției, faptele nu pot fi tăgăduite. Există mărturii, acte, semnături, procese-verbale, ordine, evidențe de registru care atestă, fără cel mai mic dubiu, că SRI a colaborat ILEGAL și ANTICONSTITUȚIONAL cu procurorii și judecătorii pentru înfăptuirea strîmbă a actului de justiție. Sînt documente scrise, înregistrate, a căror existență e demonstrată fizic. Aceste dovezi fotografiază conspirația unor instituții împotriva libertăților și drepturilor cetățeanului garantate de legea supremă. La fel, nu pot fi tăgăduite nici hîrtiile din CSAȚ care autorizează interceptări fără bază legală. Sînt fapte, sînt dovezi peremptorii.

    Sînt cunoscute, în același timp, și numele celor care au condus instituțiile, numele celor care au semnat, care au aprobat și care au aplicat măsurile ilegale prevăzute în documente. Instituția care veghează constituționalitatea în statul român, Curtea Constituțională, s-a pronunțat cu limpezime asupra ilegalității: și în ceea ce privește amestecul SRI în Justiție, și în ceea ce privește felul în care SRI interceptează convorbirile și celelalte forme de comunicare privată. Documentele care au permis toate aceste ilegalități poartă acceptul și iscălitura unor oameni știuți: șefii parchetelor, ai serviciilor secrete și ai Înaltei Curți, președinții României, o parte din miniștri. Ei au participat la săvîrșirea faptelor ori direct, săvîrșindu-le pe teren, ori prin semnătură, în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Sînt, cum se zice, autori.

    Acești oameni au creat ori au contribuit la funcționarea unui mecanism ilegal dedicat abuzului judiciar. Putem vorbi, privind cu strictețe faptele, de constituirea unui grup infracțional organizat la adăpostul legii, disimulînd, invocînd o legislație inferioară, profitînd de neatenția, obediența și frica subordonaților, cu scopul de a pune în pericol ordinea de drept a statului și, prin extensie, de a dobîndi și menține puterea în mod nedemocratic.

    Dacă privim faptele pînă la capăt, doar faptele, observăm că întreaga operă de subminare a Constituției și cetățeanului a avut girul și protecția unor instituții internaționale: ambasadori, șefi ai Comisiei Europene, adjuncți de șefi, premieri ai unor state europene, cancelari, miniștri de Externe, adjuncți de secretar de stat, șefi de delegații reprezentînd CE. Oameni pe care istoria i-a adus în funcții de reprezentare a puterii europene sau a partenerului nostru strategic.

    După împrejurările în care s-au comis faptele, acești oameni au calitatea de complici. Încurajînd comiterea în formă continuată, susținînd fățiș acțiunile ilegale și neconstituționale, chiar dacă sub forma ocolitoare a luptei anticorupție, ambasadorii, cancelarii, secretarii, președinții, premierii și toți ceilalți au dat ajutor la subminarea ordinii interne a statului român. Mai mult, aceste încurajări oferite SRI, DNA și aliaților politici s-au făcut pe fondul existenței unor pîrghii reale și puternice asupra statului român, cum ar fi tăierea fondurilor europene, suprimarea dreptului de vot în forurile UE, creșterea dobînzii la împrumuturile externe, presiuni politice internaționale pe adversarii politici interni. Prin urmare, aceste înalte persoane și aceste înalte instituții pot fi încadrate și la infracțiunea de șantaj.

    La rigoare, României i-au fost diminuate suveranitatea și constituționalitatea, iar cetățenilor ei, vinovați sau nu, li s-a scurtat drumul spre pușcărie, într-o realitate acută și măsurabilă. Reprezentanții Occidentului au pus umărul la anchetarea, arestarea, judecarea în regim de urgență și condamnarea în condițiile cîmpului tactic a cîtorva sute de cetățeni români, susținînd acțiunea judiciară abuzivă prin declarații publice și încurajînd fenomenul protocoalelor, despre care documentele ne informează că a fost ilegal.
    Mai multe, şi nu mărunte, la :

    https://www.catavencii.ro/editorial/grup-international-organizat/#comment-124424

    Apreciază

  5. ovidiu said, on iulie 26, 2018 at 8:03 pm

    Acest mucea de patrihot din solda lui soromica sa taca pe veci!!!

    Apreciază

  6. tataia said, on iulie 27, 2018 at 1:14 am

    Cica una prevesteste ca vom avea o iarna cumplita, iar unii comentatorii zic ca ar fi indracita si ca dracii i-ar da astfel de viziuni.

    https://www.kanald.ro/maria-ghiorghiu-previziune-socanta-despre-iarna-care-urmeaza-in-romania-va-fi-prapad-iata-ce-ne-asteapta-18289626?utm_source=libertatea&utm_medium=cross&utm_campaign=Cross

    Cum citim noi printre rinduri? Povestile cu clarvazatori care prevad fel de fel de cataclisme sint povesti de adormit copiii mici. In realitate „elitele” utilizeaza arme de control climatic (care au o gramada de alte roluri secundare). Ei stiu ce anume pregatesc….dar ne informeaza si pe noi prin intermediul unor astfel de articole cum ca „un clarvazator..bla, bla, bla”…Doar nu ne vor spune: „hei…noi controlam deja vremea in proportie de 80% si avem de gind sa va dam o iarna cumplita ca sintem ofticati pe voi”. Cireada oricum nu ar crede…Asadar vin cu povestea cu clarvazatorul (cireada crede povesti de genul) iar ei scapa in acest fel de orice banuiala, dar intaresc convingerea oamenilor in „clarvazatori” in acest fel putindu-ne convinge pe viitor si de multe alte lucruri….In plus de asta ei au o moralitate foarte ciudata…crezind ca nu se fac vinovati de ceea ce va urma daca intr-un fel sau altul ne-au prevenit asupra acestui lucru, chiar daca au facut-o intr-o forma mascata (printr-un film sau un altfel de opera de fictiune).

    Apreciat de 1 persoană

  7. octavpelin said, on iulie 27, 2018 at 10:08 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  8. vlad tepes said, on august 2, 2018 at 7:40 pm

    Deja, Iudele astea progresiste si sorosiste ne pregatesc in an centenar, pt dezmembrarea tarii. Probabil ca, stiu ele ce stiu!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.