SACCSIV – blog ortodox

Slujba de inmormantare oficiata in comun de IPS LAURENTIU STREZA si Reinhard Guib, Episcop Vicar al Bisericii Evanghelice …

Posted in ECUMENISM, ECUMENISMUL, Laurentiu Streza by saccsiv on octombrie 5, 2009

   Conform articolului Daniel Thellmann – condus pe ultimul drum de mii de medieseni:

   „Slujba de inmormantare a fost oficiata de inalt Prea Sfintia Sa Mitropolitul Ardealului, Laurentiu Streza si Preot Protopop, Reinhard Guib, Episcop Vicar al Bisericii Evanghelice, alaturi de care s-a aflat un impresionant sobor de preoti.”

   Nu-i de mirare … Nici acest ierarh nu se desminte a fi unul din cei ce rataceste turma, impingand-o spre ecumenismul total. Cititi va rog si:

IPS Laurentiu Streza: ORTODOCSII si CATOLICII trebuie sa fi IMPREUNA. APEL catre cititori

   Si uite asa, usurel-usurel se pregateste terenul antihristului. Cititi va rog si:

VIDEO – Dumitru Staniloae: „Ecumenismul este produsul masoneriei„, mari duhovnici romani despre ecumenism – video, analiza fenomenului

IMPORTANT DOCUMENT IMPOTRIVA ECUMENISMULUI

Articolul zilei (27.05.2009) si completari utile despre NEW AGE si MASONERIE: „Obiectivul Patriarhului, acelasi cu al masoneriei: “Unitatea spirituala a lumii””

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 5, 2009 at 4:07 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. proscrisul said, on octombrie 5, 2009 at 8:55 am

    Sfânta Evanghelie după Ioan
    12/42. Totuşi şi dintre căpetenii mulţi au crezut în El, dar nu mărturiseau din pricina fariseilor, ca să nu fie izgoniţi din sinagogă;
    43. Căci au iubit slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu.
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=12

    Apreciază

  3. Vizitator said, on octombrie 5, 2009 at 9:16 am

    Daca ne uitam putin peste biografia IPS Laurentiu Streza, vom vedea ca a studiat la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elvetia, 1982-1983) si ca a urmat o specializare la Facultatea de Teologie Catolica a Universitatii din Fribourg (1983).

    Chiar zilele acestea citeam din Cuviosul Paisie cate ceva despre „studiile” prin Occident:

    „A venit la mine unul sa ia binecuvantare ca sa mearga in Italia sa studieze Liturgica si sa faca doctoratul. «Esti in toate mintile?, i-am spus. Vrei sa mergi la iezuiti sa-ti faci doctoratul si ai venit sa-ti dau si binecuvantare? Aceia nu stiu ce-i cu ei! Acolo predau uniti, iezuiti sau mai stiu eu ce». Este nevoie de luare aminte in toate partile. Pentru ca asa fac. Merg si studiaza in Anglia, Franta etc., se molipsesc de microbii europeni si fac dupa aceea doctorat. Studiaza, de pilda, pe Sfintii Parinti din traducerile ce le-au facut strainii in limba lor. Aceia, fie ca n-au putut reda noimele corect, fie – din viclenie – au adaugat si greselile lor. Ortodocsii nostri care au invatat limbi straine iau de acolo microbii straini si-i aduc aici si mai si invata pe altii. Fireste, daca esti atent, usor poti deosebi aurul de chihlimbar.”

    Apreciază

  4. MunteanUK said, on octombrie 5, 2009 at 10:42 am

    @ Vizitator

    din pacate, de multe ori cam asa se intampla, cum spui, insa a nu se crede ca toti cei care se duc la studii in strainatate devin ecumenisti sau ca nu se molipsesc atatia de aceasta boala fara sa fi calcat vreodata peste hotare.

    exista si minunate contraexemple, ale unor doi mari sfinti ‘antiecumenisti’ ai sec XX (Sf Nicolae Velimirovici si Sf Iustin Ppopvici), care au studiat in Anglia (parca si Elvetia in cazul celui dintai), insa nu doar ca nu s-au contaminat de cele traite acolo, ba mai mult s-au incredintat ca adevarul este numai in Ortodoxie si ce goliciune sufleteasca este intre eterodocsi.

    Apreciază

  5. proscrisul said, on octombrie 5, 2009 at 11:25 am

    Iezuitii conduc cu adevarat lumea ?
    E interesant faptul ca, in toate dezvaluirile privind aceste societati secrete se pune accentul pe faptul ca ele ar reprezenta elita evreiasca, care ar dori astfel sa acapereze intreaga lume. Dar ce se intampla daca lumea ar fi, de fapt, condusa din umbra de catolici, prin intermediul societatii iezuite?
    Iezuitii detin controlul lumii din 1540?
    6) Reporter: Spuneti-mi tot ce stiti despre Iezuitul General.
    Phelps:……Iezuitul General are toata puterea asupra Ordinului. Atunci cand se decide, inceperea unui razboi sau a unui revolte, Iezuitul General aduna toate informatiile de la provincialul regiunii respective, cum e mai bine sa se realizeze acest lucru. Iezuitul General conduce lumea prin intermediul provincialilor. Si provincialii, la randul lor, ii conduc pe “iezuitii de rand”, acestia din urma neavand nicio idee despre ceea ce se intampla la nivelul de sus al ordinului. Este exact ca si francmasoneria; fracmasonii obisnuiti, ca si iezuitii de rand, cred ca ceea ce fac organizatiile lor este un lucru bun.
    http://ordinulnegru.blogspot.com/2009/10/iezuitii-conduc-cu-adevarat-lumea.html

    Apreciază

  6. saccsiv said, on octombrie 5, 2009 at 4:24 pm

    Cititi va rog si:

    http://www.razbointrucuvant.ro/2009/10/05/mitropolitul-ardealului-laurentiu-streza-a-slujit-la-inmormantarea-unui-primar-crestin-dupa-evanghelie-impreuna-cu-un-cleric-neprotestant-urmeaza-depunerea-din-treapta/

    Sunt interesante si aceste imagini, dinaintea Adunarii ecumenice de la Sibiu, din 2007, unde IPS Laurentiu, care era si gazda, a “sfintit” o imensa Cruce din otel, ce se voia ecumenista si despre care un parinte comenta ca “a luat foc la scurt timp după “sfinţire”!:

    Apreciază

  7. saccsiv said, on octombrie 6, 2009 at 5:33 am

    A doua ediţie a rugăciunii ecumenice a fost organizată duminică 29.06.2008 de bisericile istorice din Mediaş şi Primăria Municipiului Mediaş.Gazda acestui eveniment a fost Hanul Greweln, începând cu ora 16.00, deschiderea având loc în sunet de toacă de către Ansamblul Ascetica-Toaca din Victoria. Bisericile participante au fost: Biserica Ordodoxă, Evanghelică, Greco-Catolică şi Reformată. Preoţii prezenţi au ţinut o predică în limba maternă.Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de soliştii Gheroghe Muntean şi Ioana Şolea acompaniaţi de Ansamblul Purtata.

    La acestă sărbătoare au fost prezenţi edilii Mediaşului, consilieri locali şi credincioşi Mediaşului. “Ne-am dori ca acest eveniment să devină o tradiţie la Mediaş.pentru că trebuie să fim uniţi, indiferent de religia pe care o avem.Este o sărbătoare pe care trebuie să o onorăm aşa cum se cuvine.” a declarat primarul municipiului Mediaş, Daniel Thellmann.

    http://www.primariamedias.ro/index.php/a-doua-editie-a-rugaciunii-ecumenice/

    Apreciază

  8. Ronino said, on aprilie 30, 2010 at 8:53 am

    Papa Benedict: „La Iglesia católica es la única que puede interpretar la Biblia”
    Uno de los temas que más ha dividido entre sí a los cristianos a lo largo de la historia
    Redacción Periodista Digital, 26 de octubre de 2009 a las 17:37
    http://www.sotodelamarina.com/Noticias200910/Q3/20091026Biblia.htm

    Apreciază

  9. […] Slujba de inmormantare oficiata in comun de IPS LAURENTIU STREZA si Reinhard Guib, Episcop Vicar al … […]

    Apreciază

  10. […] Slujba de inmormantare oficiata in comun de IPS LAURENTIU STREZA si Reinhard Guib, Episcop Vicar al … […]

    Apreciază

  11. […] Slujba de inmormantare oficiata in comun de IPS LAURENTIU STREZA si Reinhard Guib, Episcop Vicar al … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.