SACCSIV – blog ortodox

Ieromonahul Savatie Baștovoi îi numește dezaxați și nebuni pe cei care dezbat problema vaccinării obligatorii pe grupul „antiparenting” pe care-l administrează pe facebook

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 16, 2017

Iata ce putem citi la Ieromonahul Savatie Baștovoi îi numește dezaxați și nebuni pe cei care dezbat problema vaccinării obligatorii pe grupul „antiparenting” pe care-l administrează pe facebook de pe OrtodoxInfo:

Ieromonahul Savatie Baștovoi administrează un grup pe facebook, numit antiparenting, după numele cărții pe care a lansat-o anul trecut. El și-a propus să combată orice formă de impunere din partea sistemului cu privire la modul cum ne creștem și educăm copiii, considerând că mama este cea mai în măsură să facă acest lucru. Membrii grupului au depășit numărul de 40 000, încât ieromonahul se bucură de o atenție satisfăcătoare (și mult dorită) pentru acțiunile și produsele ce le face, grupul fiind o veritabilă piață de desfacere pentru produse precum vinuri, genți, curele etc. Rar dacă se mai dezbate ceva legat de tema principală a grupului. Astfel, deși membrii au dezbătut și căutat răspunsuri pe tema vaccinării, ieromonahul Savatie nu a considerat că ar trebui combătută o lege abuzivă precum cea a vaccinării obligatorii, ce se încadrează mai mult decât orice în tema grupului antiparenting, deoarece afectează nu doar buna creștere și educația copiilor, ci însăși sănătatea și viața lor. Mai mult decât atât, ieromonahul Savatie i-a catalogat pe cei care dezbat astfel de teme ca fiind dezaxați și nebuni (a se vedea în captura de mai sus), amenințând că va face curățenie.

Și a trecut la treabă. Mai mulți membrii ai grupului au fost în masă eliminați, fără a le oferi o explicație, motivul principal fiind tot tema vaccinării. O persoană a creat un sondaj prin care întreba: Sunteți de acord cu legea vaccinării obligatorii? (fără argumente pro/contra vaccin)? După câteva ore, când sondajul arăta clar o majoritate de 80% contra vaccinării obligatorii, sondajul a fost șters, iar persoana care l-a creat a fost exclusă și blocată din grup. Mai mulți utilizatori au criticat această măsura aplicată de ieromonahul Savatie, administratorul grupului antiparenting de pe facebook. Istoria s-a repetat și cu alte persoane ce au creat din nou sondajul.

Din păcate, călugărașul cel viteaz a luat drumul unui personaj din cartea sa Diavolul este politic corect, preferând liniștea compromisului, pentru a nu-i deranja pe membrii grupului ce-i cântă-n sticle, deși sunt spălați pe creier de propaganda vaccinării. Important este să aibă parteneri de picnicuri și admiratori pentru orice cărămidă mai zidește…

NOTĂ OrtodoxInfo:

Corectitudinea politică nu e nouă pentru ieromonahul Savatie Baștovoi…..

CLUBUL “COLECTIV” a fost TEMPLU SATANIC. Nu metaforic. Parintele Savatie Bastovoi propune sa se faca din el PARACLIS

Căderea acestui ieromonah s-a produs în pași rapizi, încât azi nu-i mai auzim vocea în nicio problemă stringentă cu care se confruntă Biserica, ca de exemplu pseudo-sinodul din Creta.

Cititi va rog si:

Savatie Bastovoi, calugarul afacerist?

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ionutignat111 said, on august 16, 2017 at 10:13 pm

    Doamne ajuta,

    am incarcat pe youtube cateva filmulete de la mitingul antivaccin pe acest canal de yt

    https://www.youtube.com/channel/UCjkQ0vN5Hz7fjklphl9qDyg

    sa imi spuneti daca le vedeti.

    multumesc.

    Apreciază

    • emysyster said, on august 17, 2017 at 7:23 pm

      Doamne ajuta!!!!DA …se vad…@ionutignat111@!!!! Multumim pt filmulete!!!!!

      Apreciază

    • VioletaB said, on august 17, 2017 at 9:22 pm

      Da, se vad clipurile. Multumim!

      Apreciază

  2. stefan said, on august 16, 2017 at 10:19 pm

    O nouă strategie de a compromite Mișcarea Legionară:

    http://ioncoja.ro/au-aparut-legionari-printre-tinerii-americani-era-si-timpul/

    Apreciază

    • Alex said, on august 17, 2017 at 3:36 am

      „Naţionalistul” Ion Coja:

      “Despre Clubul de la Roma, în loc să interpretăm corect faptul că dl Calin Georgescu are acolo o poziție de frunte și să ne bucurăm pentru asta și să conchidem că acesta este un semn, un certificat de valoare, de competență, ne grăbim să punem o etichetă generalizatoare comodă și fără niciun temei! Nu aduce nimic nou, iar ce s-a spus până acum împotriva Clubului de la Roma sunt numai supoziții isterice.”

      „Dacă este vorba de Clubul de la Roma, sincer vorbind, nu mi se pare o entitate secretă sau discretă! Văd că se știu atâtea despre acest ”Club”! I se reproșează o mulțime de teze și inițiative! Nu rimează cu secretul! Nu cred că obediența este un criteriu specific, căci obediență se cere la tot pasul! Profesionalismul autentic cred că este una dintre reguli! Nu sunt doctori pe plagiat și absolvenți de facultăți inființate vara trecută!
      Trebuie judecat mereu prin comparație! Așa funcționează inteligența noastră și înțelegerea lumii!” (17.10.2014)

      “Călin Georgescu vine cu un proiect, nu cu o susținere ocultă! Și caută adepți. Asta e strategia sa de a ajunge în poziție de decizie. Acest site s-a pus la dispoziția sa, în sensul că îl ajutăm să i se cunoască intențiile și să-și facă „gașcă”! O gașcă de naționaliși, de oameni onești și buni profesioniști.” (10.10.2014)

      Apreciază

  3. ionutignat111 said, on august 16, 2017 at 10:19 pm

    a luat-o pe aratura Savatie. pacat de el. am citit acum cativa ani DIAVOLUL ESTE POLITIC CORECT si credeam ca ieromonahul le zice bine. am stat si eu inscris pe grupul lui antiparenting mai demult dar m-am lecuit. se strang rândurile de-a binelea!!

    Apreciază

    • Valentin said, on august 20, 2017 at 12:29 pm

      e o pramatie, un zevzec și e mai handicapat mintal ca atunci când era tânăr și poate era prigonit, acum s-a dat cu puterea și e sluga lor.

      Apreciază

    • Valentin said, on august 20, 2017 at 12:30 pm

      nu avem preoți sunt toți niște iude. să le dea Dumnezeu ceva dupa Judecata și Mila Lui

      Apreciază

  4. Andrei said, on august 16, 2017 at 10:36 pm

    Duhovnicului meu de manastire(exarh fiind) intrebandu-l acum multi ani daca sa fac vreun vaccin copilului(citisem pe internet in US cate efecte grave secundare au,inclusiv autismul si ma revoltasem) m-a sfatuit sa vorbesc cu o ucenica de-a lui care era medic.Aceasta mi-a spus ca nici ea nu si-a vaccinat copii(avea doi atunci) spunandu-mi ca surpriza vorbise si ea cu cineva din sistem din oras care se ocupa de vaccinuri si nici respectiva nu si-a vaccinat copilul,constienta de efectele secundare…
    Acum al doilea copil fara nici un vaccin si „curios” nu s-a molipsit de nici o boala din ciclul „vaccinarilor obligatorii”…
    PS: citind declaratia Patriarhiei nu scrie recomandarea pentru vaccinuri ci doar sa ne documentam inainte…

    Apreciază

    • Valentin said, on august 20, 2017 at 12:32 pm

      nu vă încredeți în patriarhie că e eretică, sunt numai nebuni pe-acolo

      Apreciază

  5. Vasile said, on august 16, 2017 at 10:42 pm

    Savatie e securist nu zice ca Tatasu era ateu ce credeți ca el este altfel mai nou el face genți din piele și postează pe Facebook trăiește călugărește face bani din orice păcat de oameni care asculta de el

    Apreciază

  6. Mirela said, on august 16, 2017 at 11:44 pm

    Ce prostie la cei care aveau preocupări legate de vaccinuri! În loc să se „axeze” pe genţile şi pe vinurile SB, se preocupă de efectele vaccinurilor! „Nebuni” şi „dezaxaţi”, într-adevăr! Doar ne-a zis Patriarhia că e de bine cu vaccinarea, de ce mai irosesc unii timpul cu aşa fleacuri?
    Normalitatea este ca un monah să producă şi să vândă genţi de sute de euro, paftale călugăreşti din argint şi vinuri precum „Pielea cucoanei” sau „Fata popii”, dar şi să propună realizarea de paraclise în lăcaşuri sataniste.
    Cine nu pricepe şi nu se încadrează, e nebun şi dezaxat!

    Apreciat de 1 persoană

    • marinela said, on august 17, 2017 at 6:54 pm

      Ca bine le mai spui sora Mirela,de-acord cu tine!!!Nici mie nu imi inspira multa cucernicie si smerenie asa cum ii schede bine unui monah,acest Savatie,dar deh…ce sa-i faci omului ,s-a ajuns si el ,gata cu smerenia,asta-i pt monahii „prosti”,el e din aia smecheri si cu fite de disegner,deh…!

      Apreciază

    • VioletaB said, on august 17, 2017 at 9:25 pm

      De mult m-am scarbit de comportamentul total neadecvat al acestui pseudo calugar. Mare pacat isi fac cei care il urmaresc si ii canta in struna, ba ii mai si cumpara posetele extrem de scumpe si alte produse nepotrivite care indeamna la pacate de tot felul…

      Apreciază

    • Mirela said, on august 17, 2017 at 10:41 pm

      Faptul că un pseudo-monah precum SB are succes şi adepţi arată cât de departe este ortodoxia actuală de cea adevărată, a Sfinţilor Părinţi. Oricine a citit cât de puţin Patericul egiptean sau scrieri ascetice nu poate să nu sesizeze contradicţia flagrantă între monahismul adevărat şi cel actual, care culminează cu acest Savatie. Ce nefiresc este ca un călugăr, pretins următor al lui Hristos, să aibă brand personal!!! Rugăciunea inimii la creaţii artistice vândute cu sute de euro şi la „Pielea cucoanei”!? Sărăcie cu paftale călugăreşti din argint, tăierea voii proprii…???
      Ce pervertire uimitoare!
      Şi mai îndrăzneşte să spună despre alţii că sunt nebuni şi dezaxaţi!

      Apreciază

      • Angela said, on august 18, 2017 at 12:56 pm

        Omul este de plans pentru ca a suferit o cadere mare de care nici macar nu-si da seama.

        El a facut si mult bine. A scris cateva carti bune. Acum nu mai poate. Nu mai are duh. Este atractiv dar se simte ca nu mai are cuvant cu putere (cel mai bun exemplu este ultima aparitie – Antiparenting).

        Clar ca pentru ce a facut a fost luat in colimator de o ceata de intunecati care l-au facut bucatele. In continuare il tin caldut ca sa insele pe cat mai multi.

        Iar din pacate nu este singurul in situatia asta. Prefer sa nu dau nume acum insa daca nu-si vor reveni va trebui s-o fac pentru a-i preveni pe cei putini care chiar cauta cu sinceritate calea cea dreapta.

        Apreciază

    • Valentin said, on august 20, 2017 at 12:34 pm

      sunt mizerabile deformările astea ale unui popă spurcat și alienat mintal.

      Apreciază

  7. Daniel said, on august 17, 2017 at 1:09 am

    Cica O RUŞINE de preot ateu a renunțat la preoție, deoarece nu poate dovedi ca exista Dumnezeu,…MARE PĂCĂTOS. netrebnicul asta cu studii in teologie.
    Din aceste cauze Sfanta noastra credinta Ortodoxa si biserica se afla la o mare răscruce cu oameni
    -1. Atei si fațarnici
    -2.slabi în credința( îndoielnici)
    -3.sau tari în credința dar lipsiți de cunoasterea deplina a Sfintei Scripturi dar și a ştiitei avansate ,pentru a putea argumenta în mod de necontestat orice rătăcire sau neadevăr.

    Apreciază

  8. Mihai said, on august 17, 2017 at 12:19 pm

    În 23.07.2017 Pr Artemie Skripchin anunță încetarea pomeniri Patriarhului Kiril, acum știu ca ai mai făcut și tu Vasile un articol tot cu un Preot din Rusia care a încetat pomenirea lui kiril, o fi acesta, o fi altul căci mă mai lasă și pe mine memoria, numele lui este Artemie Skripchin http://opaidagogos.blogspot.ro/2017/08/blog-post_24.html?m=1

    Apreciază

  9. Radu Dacia said, on august 17, 2017 at 12:24 pm

    http://www.crestinortodox.ro/interviuri/interviu-parintele-savatie-bastovoi-126999.html „(1996), premiul Fundatiei Soros pentru debut”
    sa ma mir de ce nu spune nimic despre lucrurile importante nu… din contra, le ridiculizeaza ca e platit ca sa taca, sa dezinformeze si sa denatureze.

    Apreciază

    • Angela said, on august 17, 2017 at 11:00 pm

      Cred ca doar f f putini fac rau cu intentie. Majoritatea, iar aici il includ si pe pr SB, sunt foarte sinceri in ceea ce fac si spun. Toti acestia au insa o mica problema: sunt putin inselati. Si credeti-ma ca asta este mult mai grav decat in situatia in care vor sa faca rau cu intentie.

      Sinceritatea lor este simtita de interlocutori/cititori si astfel ideile expuse au o putere foarte mare de convingere si doar cativa percep duhul inselarii. Iar dintre cei care inteleg sunt iarasi f f rari cei care au cunostintee si puterea de a demonta un mesaj fals. Pe masura ce creste numarul celor inselati si vocali va scadea si capacitatea de reactie a oamenilor (efectiv vor fi coplesiti numeric si cantitativ) iar duhul inselarii va cuprinde din ce in ce mai multi.

      Astfel se va ajunge la o redefinire a normalitatii si, implicit, a definitiei firescului care pe nesimtite va deveni nefiresc. Vai de cei care vor cadea in astfel de capcane iar cei care cred ca stau bine sa ia seama sa nu cada. Chiar Domnul se intreba daca va mai gasi credinta la a Doua Sa Venire. Iar raspunsul este clar: NU, nu va mai gasi credinta. Mantuirea va fi posibila numai si numai cu mila Domnului care la Judecata se va uita poate si la cel mai mic gand curat de a fi cu El si-l va considera poate la nivelul unei mari fapte bune.

      Doamne miluieste lucrul mainilor Tale!

      Apreciază

      • Ortodox said, on august 18, 2017 at 9:37 am

        @Angela
        Bine zis! „Daca te-a invatat cineva, bine te-a invatat, daca este din capul tau, bun cap ai avut!”

        Apreciază

      • VioletaB said, on august 18, 2017 at 9:59 pm

        @Angela cred ca si tu esti putin inselata asa, ca sa citez, daca poti pune gaj pt cineva ca SB si da zic ca el e de fapt sincer dar „putin” inselat. Omul e total pe langa ortodoxie de multa vreme. Pt cine are ochii larg deschisi, e mai mult decat evident ca e nu e in mica, ci in mare si grava inselare… idolatria e pacat. Acum deja nu mai e vremea nuantelor de gri, ori e alba ori e neagra….

        Apreciază

  10. Mihai said, on august 17, 2017 at 1:49 pm

    Cum au ,,sărbătorit” alți Adormirea Maicii Domnului, sau mai bine zis au sărbătorit cu totul și cu totul altceva http://www.mitropolia-ardealului.ro/prima-editie-a-sarbatorii-satului-sura-mica-sibiu/

    Apreciază

  11. Andrei said, on august 17, 2017 at 1:51 pm

    Au inceput dusmanii Ortodoxiei lupta vicleana pe facebook pentru a denigra credinta stramoseasca.Folosind conturi false de facebook incearca sa ademenesca vre-un slujitor al Bisericii poate va cadea, astfel sa publice in presa manipulator „adevarata fata a slujitorilor bisericii”
    Exemple de texte de la spurcati,confirmate si de alte persoane:
    „Pupici
    Garantez discreţie maxima”
    Bineinteles la likuri-le viclenilor spurcati figura paginile vremeanoua,rezistenta,BOR fara corupti.
    Acum se cerne adevaratul ortodox,cine asculta de Hristos sau de slujitorii lumei acesteia fara Dumnezeu

    Apreciază

  12. Riko said, on august 17, 2017 at 11:55 pm

    Cum adica antiparenting? Adica anti parinti?

    Apreciază

    • Angela said, on august 18, 2017 at 1:32 pm

      In principiu SB are dreptate cu conceptul de antiparenting. Lumea a ajuns atat de departe de firesc incat nu se mai preocupa de educarea copiilor ci mai degraba a parintilor pentru a putea fi parinti.

      Are niste povestioare interesante din copilaria lui, sunt cateva abordari duhovnicesti din educatia copiilor samd. Cartea este bunicica pentru cei din afara Bisericii si ar putea chiar sa-i atraga pentru a sti mai multe despre credinta. Este totusi cu un duh usor lumesc.

      Apreciază

      • Valentin said, on august 20, 2017 at 12:36 pm

        savatie e sluga sistemului, nu e bun de nici o culoare

        Apreciază

  13. Ion Bosioc said, on ianuarie 23, 2018 at 12:04 am

    Cum este mai bine să ne creștem copiii?
    În prezent părinții care vor să crească copii care se dezvoltă armonios au la îndemînă două metode: Educația Tradițională și Parentingul Necondiționat. Pe care dintre ele să le alegem ne este uneori dificil. Fiecare metodă are plusurile și minusurile ei, iar prin intermediul acestui chestionar ne putem ajuta reciproc să înțelegem mai bine ce presupun aceste metode și cum le putem aplica pentru a dezvolta relații mai bune cu copiii noștri și pentru a-i pregăti pentru viitor.
    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScM78-k6E0tlGzNuxFPbeBiJ3cqg-UJaOswfTJyqMPo5PK2gA/viewform

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.