SACCSIV – blog ortodox

Preotul Theodoros ZISIS a întrerupt pomenirea arhiepiscopului Tesalonicului, kir Antim

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 5, 2017

Părintele Theodoros ZISIS a întrerupt pomenirea arhiepiscopului Tesalonicului, kir Antim, ne informeaza OrtodoxInfo, citand Κατάνυξη:

Astăzi, în Duminica Ortodoxiei, Părintele Theodoros Zisis, Profesor Emerit al Universităţii Aristotelice, cunoscut în toată lumea ştiinţifică teologică, a întrerupt pomenirea Arhiepiscopului Antim al Tesalonicului. Această măsură s-a impus pentru că arhiepiscopul i-a interzis Părintelui Theodoros Zisis prin scrisoare oficială să se exprime împotriva pseudo Sinodului din Creta, ceea ce denotă că Arhiepiscopul Antim al Tesalonicului acceptă pseudo Sinodul din Creta. Prin urmare acceptă şi erezia eclesiologică cuprinsă în textele din acel aşa-zis Sinod, punându-le în aplicare prin trecerea la represalii.

Vom reveni cu amănunte!

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on martie 5, 2017 at 10:10 pm

    cu riscul de a fi redundant :

    VREDNIC ESTE !
    Par Theodors Zisis a asteptat INDELUNG si le-a dat de stire inca din start ca daca NU se dezic de semnaturile din Creta si de ecumenism NU ii mai pomeneste, si ACUM iata A IMPLINIT.
    Alti preoti din Ro care STIU dar se prefac ca nu e asa grav POMENESC ERETICI gasindu-le „SCUZE” cum ca NU ar fi eretici, ca sa-si dea constiinta buna de „marturisitori”. ( de pilda scriitorul astradromist mitra si nu cred ca e cazul sa dau si alte exemple… ) .
    Situatia lor e FUNDAMENTAL DIFERITA de cea a Par. Zisis, care desi a asteptat ( macar ca ceva mai mult) pana la urma A INCETAT POMENIREA ERETICULUI NEPOCAIT!!

    MA BUCUR ca facand asa in afara ca a dat SLAVA Lui Dumnezeu URAMND exemplul Sf Parinti si INTARIND Ortodoxia cu Marturisirea lui, a INCHIS si boturile cartitorilor care-l aratau cu degetul ca exemplu/ „justificare” la pomenirea lor de eretici !

    Apreciat de 1 persoană

    • ioana L. said, on martie 6, 2017 at 4:35 pm

      draga „el” explica-mi exact ce inseamna redundant. „inutil” sau ceva care depaseseste un anumit mediu?
      Tu folosesti des acest termen si eu, proasta de mine, nu inteleg…asa de proasta sunt ca merg tot timpul la scrierile sf.parinti pt.lamurire, dar nu am inteles…..

      Apreciază

      • el said, on martie 6, 2017 at 10:32 pm

        ioana L.

        inseamna ceva care se repeta (inutil).

        nu sunteti deloc proasta DIMPOTRIVA, va rog sa scoateti acest termen din propria apreciere, e vorba doar despre un termen lumesc a carui cunostinta sau necunostinta NU influenteaza mantuirea nimanui. nu avem voie sa ne subapreciem ci TREBUIE sa vedem/ ne vedem cu Ochii Lui Dumnezeu, ceea ce EXCLUDE propria injosire pe temeiuri de niscaiva lipsuri lumesti( INUTILITATI).

        nu e termen de la Sf Parinti, ci de la stiinta lumeasca al careia rob sunt si eu (INCA!!) .

        Apreciat de 1 persoană

  2. ban said, on martie 5, 2017 at 11:00 pm

    Da Doamne si in Romania! Antiecumenistii pomenitori poate se vor simti si ei.

    Apreciază

  3. Ioan said, on martie 6, 2017 at 1:35 am

    Axios! Axios! Axios!

    Apreciază

  4. mirean said, on martie 6, 2017 at 9:42 am

    Eu cred ca Pr.Zisis a amânat nepomenirea așteptând acest eveniment semnificativ din Duminica Ortodoxiei,ca sa ii dea o valoare si mai mare.Vrednic este!

    Apreciat de 1 persoană

  5. mihaela said, on martie 6, 2017 at 11:21 am

    Sa ne rugam pentru cei care urmeaza sa marturiseasca; vor fi din ce in ce mai multi. Si sa dam slava lui Dumnezeu pentru fiecare preot marturisitor pe care ni-l descopera!

    Cu cat se va inteti prigoana cu atat se vor inmulti si marturisitorii! Sa nu uitam de vrednicul de pomenire parinte Calciu-Dumitreasa. Hristos i-a randuit intoarcerea intr-un moment crucial. Pentru fiecare exista un astfel de moment. Inchei amintindu-l pe talharul de pe cruce; si al 12-lea ceas este un ceas bun! Iertati!

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 6, 2017 at 4:48 pm

      mihaela,

      este o f mare diferenta intre cei ce au trecut prin Pitesti si cei de acum. Astia de acum sant liberi, liberi; nu le-a incalcat nimeni liberul arbitru (cu tortura fizica si psihica luni si ani de zile). Nu putem amesteca cele 2 situatii.
      La Pitesti 99,9% au cedat. Majoritatea au cedat in urma torturilor. Pt acestia a randuit Dumnezeu intoarcerea la credinta.
      Au fost si unii (putini) care au cedat din prima, au ales sa fie tortionari la prima strigare. La astia nu li s-a mai incalcat liberul arbitru, si astia nu s-au mai intors la Dumnezeu. A fost alegerea lor.
      Cei de acum cam seamana cu astia din a 2-a categorie de la Pitesti.

      In rest, nu te imbata cu apa rece.
      „E vremea lui scapa cine poate”

      Apreciază

  6. Observatie said, on martie 6, 2017 at 11:37 am

    In acelasi timp, in pastorala de la Duminica Ortodoxiei / 2017 (http://basilica.ro/pastorala-sfantului-sinod-la-duminica-ortodoxiei-din-anul-domnului-2017/), Sfantul Sinod al B.O.R. n-a pomenit nimic despre hotararile dogmatice, cele repetate intreit de cler si popor „Vesnica pomenire!” sau „Anatema!”. „Biruinta asupra tuturor ratacirilor doctrinare” este afirmata, dar lasata in aer. Ce „rataciri doctrinare” (nu cumva sa fie scris „erezii”) am biruit si cum le-am biruit, nu scrie.
    Din Pastorala mai aflam ca „…Synodicon-ul … [Sinodului al VII-lea ecumenic]… proclamă pomenirea veșnică a celor care cred, dovedindu-și spusele prin scrieri și acțiunile prin reprezentări, pentru răspândirea și afirmarea adevărului prin cuvinte și prin icoane”.
    Despre combaterea ereziei – absolut nimic! N-o fi de actualitate?!
    Poate aflam mai multe in Pastorala de la anu’.

    Apreciază

  7. marchis91 said, on martie 6, 2017 at 12:46 pm

    Ieri am asistat la o conferinta a Pr. Dr. Constantin Necula in parohia mea. Am adresat o intrebare referitor la Sinodul din creta. Nu mi-a oferit un raspuns ferm insa a precizat ca el asculta de patriarh si mitropolit. Nu stiu ce sa intepeg prin aceasta. Alt lucru ce m-a intristat este , sa vad icoane cu Pr. Arsenie Boca. Cum nu a fost canonizat, nici declarat sfant, nu stiu daca aceasta practica este canonica daca BOR nu s-a declarat in niciun fel.

    Apreciază

    • David said, on martie 7, 2017 at 10:27 am

      Necula, măscăriciul, ce spune el? Că ascultă de patriarh și de mitropolit, care nu mai au Cap pe Hristos, și nici nu mai recunosc Sfintele Soboare Ecumenice, dar in schimb recunosc tainele la eretici!?! Asta spune? Nici o problemă, că în ascultarea asta, se vor duce toți in iad, fix la cel de care fac acum marea ascultare. Că doar și subalternii fac ascultare de superiorii lor în companii, dar asta nu-i mântuiește.

      Apoi, de ce îl promovează pe Boca in bisericile lor ecumeniste? Tocmai pentru că lepădatul susținea papistășismul și le recunoștea sfinții, în fapt eretici dați anatemei de către Sfinții Părinți. Cu alte cuvinte, Sfinții Părinți s-ar fi înșelat amarnic când l-au anatemizat pe Francisc de Assisi și pe Ulfila. Câtă nerușinare, Dumnezeule, Dumnezeule sfinte!
      Cum să ii deranjeaze pe ei că Boca Îl picta pe Hristos fără barbă și pe a Sa Biserică cu o umbră hidoasă în spate, și că Îl hulea când spunea de Do.nul că e androgin (Cuvinte Vii, pg.61), și că încălca erminia bisericii, care e dogmă, că doar și ei Îl batjocoresc pe Hristos când slujesc cu ereticii și le recunosc tainele și ereziile…Nu? De ce să îi deranjeze?

      Dar nu vă temeți! Toți apostații ăștia, care acum cred că cu limbarnița lor Îl fentează chiar și pe Dumnezeu, își vor avea plata lor! Că doar Dumnezeu nu se lasă batjocorit!

      Apreciază

      • marchis91 said, on martie 7, 2017 at 1:42 pm

        Ma aflu intre ciocan si nicovala. Logodnica mea se va boteza in parohia noastra din diaspora. Nu am de ales decat sa se boteze aici astfel nu ma pot casatori. Am avut totusi o rugaminte la parohul meu si aceea de a face botezul prin scufundare si totusi a spus ca asa procedeaza ceea ce ma face sa gandesc ca el tine de canoanele bisericii dar poate totusi , mitropolitii ii obliga sa accepte felurite erezii si eretici.

        Apreciază

      • Popsy said, on martie 7, 2017 at 5:50 pm

        @marchis91
        Frate, daca problema este faptul ca se boteaza intr-o biserica romaneasca cu preot pomenitor, ti-as sugera sa incerci sa gasesti o biserica bulgareasca sau georgiana (sunt f. putine) si sa faci acolo Botezul si Cununia.

        Doamne-ajuta!

        Apreciază

  8. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on martie 6, 2017 at 2:12 pm

    Apreciază

  9. Nicu said, on martie 6, 2017 at 3:08 pm

    Mesaj de la parintele Pąmvo: maine dimineata la Radeni vine pr Hariton cu foarte multi preoti ca sa ia schitul. Cine poate sa se duca sa fie prezenti foarte dimineata. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • mircea.v said, on martie 6, 2017 at 5:31 pm

      Diavolii astia sant ca raia, nu renunta deloc.Si cred ca pana la urma vor pune mana pe schit. Vor gasi ei niste chichite de legislatie bisericeasca, vor veni cu jandarmi si politie, vor spune ca legea e de partea lor, si aia e. Dar, paguba in ciuperci, pun mana pe niste caramizi.

      Acum solutia e „biserica din catacombe”. In „biserica din catacombe” monahul, preotul are linistea necesara celor duhovnicesti. Intre caramizile sistemului (pt ca acum bor oficiala face parte din sistem) nu au cum sa aiba liniste (bor oficiala e antihristica). vezi si cazul cu cei carora li s-au vandalizat chiliile. Ce liniste pot avea ca sa-si indeplineasca randuielile legate de traiul monahal si de Postul Mare?

      Morala e simpla.
      1. Nu se mai poate sa fii si in sistem (cu tot ce presupune, cu regulile lui care trebuiesc respectate…) si antisistem. Preotii si monahii fiind in prima linie, ei sant nevoiti sa intre primii in lupta. Vine si vremea mirenilor. Ma gandesc, ca pe rationamentul asta, „nu vei putea cumpara sau vinde” este de fapt o mana de ajutor celui ce vrea sa-si salveze sufletului, ca poate omul nu ar fi avut taria se iasa cu totul din sistem, sa se separe total de sistem. Da asa, vrea nu vrea, trebuie sa se separe total de sistemul antihristic. Apa si uleiul.
      2. Acum nu mai e vreme de zidit biserici, schituri de caramida. Energie, timp, resurse irosite. Nu mai e vremea bisericilor-cladiri, e vremea bisericilor-suflet.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on martie 6, 2017 at 10:36 pm

        mircea.v

        subscriu si eu la ce ai scris !

        NU AVEM nevoie de caramizi si FORME ca sa fim ai Lui Hristos si in Duh si in Adevar sa slujim Tatalui, si daca NU avem pe Hristos si Adevarul DEGEABA sunte stapani pe caramizi, sau alte FORME (GOALE de Duhul Sfant !!!).

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.