SACCSIV – blog ortodox

KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR dar nu-i pasa ca satanistii stapani ai UCRAINEI trimit in continuare ROMANI sa fie MACELARITI in razboiul contra PRO RUSILOR …

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 21, 2016

In conferinta de presa de miercuri, Klaus Johannis afirma cu privire la modificarea Constituţiei:

„Încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni rândul meu să mă exprim. În acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred: eu provin dintr-o minoritate etnică și dintr-o minoritate religioasă. Cred că trebuie să revenim la toleranță și acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune și rele, nu suntem toți la fel. Nu toate grupurile etnice și religioase sunt la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii față de celălalt”

Dar romanii nu sunt minoritate in imperiul ucrainean? De ei de ce nu-i pasa?

   Iata ce putem citi la Ucraina trimite militari de etnie română în linia întâi de conflict. Românii se întorc răniți și traumatizați. Li se interzice să vorbească limba română de pe Napoca News:

Guvernul de la Kiev trimite cetățeni ucraineni de etnie română să lupte în cele mai periculoase zone de conflict din estul țării, locuite de pro-ruși, au declarat surse medicale. Soldații de naționalitate română trimiși în estul Ucrainei se confruntă cu ostilitatea populației locale rusofone și cu luptătorii separatiști, susținuți de Moscova.

Tinerii de etnie română, în calitate de cetățeni ai Ucrainei, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar în armata Ucrainei, iar mulți dintre militarii armatei ucrainene care se întorc, sunt răniți și traumatizați psihic, informează România Liberă.

Unii militari ucraineni reveniți din zonele de conflict sunt internați în spitalul din Irpen, care oferă tratament și recuperare medicale. Unii dintre răniți au fost preluați de autoritățile de la București pentru a-și continua recuperarea în România.

Un român abia întors de la spitalul din Irpen a precizat că a întâlnit un specialist în aeronautică, abia revenit din estul Ucrainei. Acesta i-a spus că poate vorbi românește, dar că i se interzice.

Despre această epurare etnică împtoriva românilor din nordul Bucovinei și sudul Basarabiei a mai relatat presa anii trecuți, când tineri din satele românești morți în Donbas au fost înmormântați în sicrie de pubm sigilate petnru că mai rămăsăseră din ei doar degetele sau picioarele.

Kievul rezolvă problema minorității române prin eliminarea fizică a tinerilor pe frontul din răsărit.Ungaria și Polonia au cerut Kievului să nu trimită minoritari maghiari și polonezi pe front.

Iohannis și Ciolos subordonați și intereselor Bruxellului și Berlinului nu au luat nicio măsură pentru oprirea uciderii de tineri români pe frontul ucrainean împotriva pro-rușilor.

NapocaNews

   Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim si ce zicea PS Longhin despre mobilizarea la război a românilor din Ucraina:
Atâta vă rog: să fiţi uniţi şi să nu daţi copiii la moarte. Credinţa noastră ortodoxă nu ne dă voie să ne omorâm unii pe alţii.  Pentru interesele politice, pentru cei care-şi apără bussines-ul lor, care-şi apără scaunele lor de conducere, vor să omoare lumea noastră, care trăieşte în pace şi-n Dumnezeu.
Dragii mei, nu aveţi voie să împuşcaţi, să omorâţi. Dumnezeu dă viaţă, Dumnezeu o ia. Conducătorii Ucrainei au spus: “credinţa ortodoxă este cel mai mare vrăjmaş al Ucrainei”. Aşa le-au dictat străinii, care nu pot suporta adevărul, pentru că sunt orbi.

Cititi va rog mai multe la:

VIDEO: PS Longhin (Mihail Jar) despre RAZBOIUL DIN UCRAINA: In ce ţară s-au băgat americanii, numai vrajbă şi sânge au adus. Vor să vadă cum se omoară ortodocşii pentru a le apăra bussines-ul lor

Cititi va rog si:

SA MOARA ROMANII: Stapanii Ucrainei mobilizeaza tinerii romani ca sa lupte impotriva pro rusilor. Mamele romance blocheaza circulatia in incercarea disperata de a nu-si vedea fii morti “intr-un razboi pentru ei strain”

ROMANII din UCRAINA fug de inrolare in ROMANIA. De ce ar lupta pentru SATANISTII de la KIEV?

 

63 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adrian said, on octombrie 21, 2016 at 2:11 pm

    Marele MUT a vorbit şi zice … „Nu toate grupurile etnice și religioase sunt la fel.”___ sunt curios, acest INDIVID, în ce grupare etnică sau religioasă încadrează el pe aceşti nefericiţi de LGBT-işti ?, sau ştie acest INDIVID ceva ce noi „nu ştim” ?, şi anume că se doreşte ca aceştia să nu mai fie în (consideraţi) minoritate ?!

    Marele ALB are vreun cuvânt de folos, în această chestiune, pentru marele MUT, sau sunt pe aceeaşi lungime de undă ?!

    Apreciază

  2. Gabriel said, on octombrie 21, 2016 at 2:14 pm

    Apreciază

  3. Cristian Vodă said, on octombrie 21, 2016 at 2:16 pm

    monahul Teodot ne invata cum e cu lucrarea harului in Biserica:

    https://monahulteodot.wordpress.com/2016/10/11/pentru-cei-care-afirma-ca-in-bor-nu-mai-este-har-dupa-adunarea-de-la-creta/comment-page-2/#comment-4600

    I-am raspuns:

    Cel mai bun prieten al tau pe care il iubesti ca pe un frate, ca pe un parinte (arhiereii), iti violeaza si ucide in public cea mai scumpa fiinta pe care o ai tu – mama, sora, verisoara, nepoata (ortodoxia). Il consideri violator si criminal (eretic), dar pana la o condamnare oficiala care e posibil sa nu mai fie daca tipul are relatii, tu continui sa ai aceeasi comuniune de prietenie, sa primesti bani si bunuri (har) de la el. Chiar daca uneori il bati la cap sa regrete si sa se pocaiasca. El, in momentul de fata punand niste tipi sa te ameninte si sa te umileasca (excludere, condamnare ca ortodox ultrareligios). Tu crezi ca merge asa tras de guler pacatosul (ereticul) sa vina la pocainta (adevar) ? Acest fel de atitudine se numeste fanatism si prostie. Trebuie sa se intoarca de bunavoie ! In felul asta nu faci decat sa-l intaresti mai mult la cerbice si sa se rada de tine, cel putin in ascuns, fiindca el are relatii si putere pamanteasca. Pe langa aceasta penibilitate, nu realizezi un aspect: Erezia e incomparabil mai grava ca pacatul obisnuit.
    Parintele Sava, la ultima conferinta de la Roman ti-a zis in sala din perspectiva lui calma, demna si marturisitoare – sa mergi la acei preoti care cunosc adevarul, dar sunt fricosi. Sa-i convingi cu cuvantul, desi nu e indicat sa bati la cap pe cineva. Daca te-ar fi cunoscut bine, sigur ti-ar fi recomandat pustia, pentru linistire personala.

    +

    Marii nostri duhovnici nu au gresit pentru ca nu au condamnat ierarhii ecumenisti. Atunci se astepta trezirea lor ! Si toti se rugau pentru ei… Acum, dupa ce au semnat sau sunt de acord cu talharia de la Creta au devenit eretici si nu mai merita sa-i pomenim la slujbe si sa fim in partasie cu ei. Decat daca se pocaiesc si-si recunosc greseala public.

    Apreciat de 2 persoane

  4. leonardconstantin61 said, on octombrie 21, 2016 at 2:29 pm

    Doamne ajuta! Foarte bine ai punctat. Am inteles ca nici romanii minoritari din Serbia n-o duc prea bine. Eu cred ca se va adopta legea parteneriatului civil intre homosexuali peste cateva zile si nu stiu daca mai putem amana mania lui Dumnezeu. Tarile nordice nu erau majoritar ortodoxe si de asta cred ca Dumnezeu a fost mai ingaduitor cu ele. Dar in privinta noastra Dumnezeu cred ca are pretentii foarte mari

    Apreciază

  5. Cristian Vodă said, on octombrie 21, 2016 at 2:39 pm

    De oculta ales si de tineri tembeli, nu de romani adevarati.

    Apreciat de 1 persoană

  6. sorin said, on octombrie 21, 2016 at 2:41 pm

    fra, schitul unde era parintele Ieronim Cosma cel care a intrerupt pomenirea lui Teofan a ars acu doua nopti. Am vorbit cu un parinte si mi a zis ca focul a fost pus probabil sa nu mai poata veni inapoi parintele Ieronim Cosma. Parintele Ieronim Cosma a fost gonit de acolo acum o luna si ceva., dansul fiind staretul manastirii. IN locul dansului au fost adusi calugari de la Sihastria.

    https://www.bittv.info/incendiu-la-manastirea-de-la-codrii-pascanilor/

    Apreciază

    • pcmouse said, on octombrie 21, 2016 at 3:03 pm

      te mai mira ceva?

      Apreciază

    • mihai said, on octombrie 21, 2016 at 6:05 pm

      tot ce este posibil frate sorin, caci este prea mare coincidenta, acum in vara in chicago a ars o biserica ortodoxa sarba, altele in grecia, hai sa zicem ca in grecia au facuto refugiati musulmani [daca nu cumva so fi folosit de acestia sistemul], dar este prea mare coincidenta, iar in alta ordine de idei cum se face ca ,,bisericile” sectarilor nu iau foc ci iau foc tocmai cele ortodoxe ?!

      Apreciază

      • NIMENI said, on octombrie 21, 2016 at 8:29 pm

        Si nici un pastor de la ei nu este prins/ filmat baut sau ca se cearta cu enoriasii sau ca a luat spaga …sau ce masina conduce, ce mai, avem de-a face cu „ingerasi”!

        Apreciază

    • Mirela said, on octombrie 22, 2016 at 2:44 am

      Se pare că ofensiva împotriva antiecumeniştilor, a nepomenitorilor şi a criticilor apostaziei din Creta nu e deloc excepţie, ci e regulă. Am aflat recent câteva lucruri urâte care dau de gândit:

      1. La Putna erau nişte preoţi şi călugări care se opuneau pomenirii ierarhului. Au fost alungaţi din mănăstire şi sunt prin păduri. În plus, stareţul, căruia starcu auriu îi făcea reclamă ca fiind dintre cei mai antiecumenişti şi mai sfinţi oameni de la noi, i-a lăsat pe ucenici să ia acte cu cip, iar când aceştia au întrebat, a replicat că el nu a acceptat cardul de sănătate nu din motive religioase, ci pentru că nu prezintă siguranţă.
      2. Cineva a mers la Sihastria să întrebe despre „sinod”. Unii călugări erau pro, alţii erau contra. A venit stareţul şi a dat-o afară pe respectiva persoană, zicându-i că tulbură liniştea monahilor. Adică, să nu se vorbească despre apostazia de acolo.
      3. La Mănăstirea Dragomirna li s-a zis maicilor să-şi ţină gura în privinţa „sinodului” dacă vor să rămână în mănăstire.
      4. Un preot a fost întrebat de ce nu întrerupe pomenirea şi a declarat că a vrut să o întrerupă, dar a fost ameninţat.
      Iată, deci, dragostea de ortodocşi a ecumeniştilor!

      Mă întreb câte cazuri de monahi alungaţi din mănăstiri, de care habar nu avem, or fi fiind? Am auzit de unii mai de notorietate, ca Părintele Antim sau Elefterie, au mai scris diverşi comentatori despre cei din Codrii Paşcanilor sau de la Frăsinei retraşi prin munţi, dar oare nu-s mulţi alţii de care nu ştim nimic? Căci e clar că se lucrează satanic, pe tăcute, cu pumnul în gură.
      Pe de altă parte, mă întreb în ce măsură sunt informaţi călugării noştri despre Creta şi ecumenism? Ştim că unii sunt supuşi la munci fizice înrobitoare, că nu au timp nici de slujbe, deci de unde informare? De la strareţii care se cred un soi de papi şi pretind ascultare oarbă de ei? Dacă nici măcar conferenţiarii athoniţi nu ştiau unele lucruri, ai noştri ce-or fi ştiind?
      Iar dacă mulţi călugări habar nu au ce se petrece şi au încredere în stareţi trădători şi apostaţi ce împotrivire să mai aşteptăm de la ei?
      Oare toate aceste reacţii brutale împotriva antiecumeniştilor prevestesc intenţia organizării unui sinod antiecumenist, aşa cum ni se aruncă nouă praful speranţei deşarte în ochi??? Sau ne arată CLAR că se doreşte LICHIDAREA oricărei reacţii antiecumeniste, în timp ce ni se plimbă în faţa ochilor morcovul harului bor, pe care să îl urmăm, ca măgarul, în drumul spre bisericilor preoţilor eretici/ pomenitori de eretici?
      De ce nu mai ştim nimic de părinţii şi călugării din munţi?

      Apreciază

      • carla said, on octombrie 23, 2016 at 9:58 pm

        Am citit pe acest blog, acum 2-3 ani ca urmeaza sa fie alungati calugarii din manastiri. Atunci ma gandeam ca nu vor avea tupeul si justificarea sa faca aceasta enormitate. Dar iata ca a venit si acel moment.
        Oare unde sunt aceia, acum, in cap de iarna?

        Apreciază

      • carla said, on octombrie 23, 2016 at 10:03 pm

        In acest timp se petrece o adevarata ofensiva de ezoterism, astrologie si alte religii, in media, vorbindu-se in batjocura de credinta majoritatii romanilor. Si noi permitem!!

        Apreciază

  7. octoviv said, on octombrie 21, 2016 at 3:08 pm

    Părintele Arsenie Papacioc despre alegerea noului patriarh:

    […]
    Uploaded on Sep 13, 2007
    Pr. Arsenie Papacioc despre alegerea noului patriarh – din serialul „Mari duhovnici despre alegerea noului patriarh”

    [Reporter:] Puteți să ne spuneți pentru credincioși cum să aștepte momentul alegerilor patriarhale?

    [Părintele Arsenie Papacioc:] Cu stare de prezență spuneam, asta vorbeam, o stare de prezență obligatorie, pentru că nu o facem pentru ca să facă stagiul militar și să scap, mă liberez, nu. Nu te liberezi decât singur, tu, de toată chinga asta a diavolului prin păcatele pe care le faci, care e foarte activ (diavolul – nota mea), dar, e un tolerat.

    [Reporter:] Viitorul patriarh cu ce se va confrunta?

    [Părintele Arsenie Papacioc:] De fapt tot ce a fost sau o să fie, în prezent le avem pe toate, cum zice Eminescu. Mereu vor fi probleme. Să fie după rânduiala bisericii, să îndemne oamenii. Să bată clopotele, care înseamnă „Vivos voco, mortuos plango, fulgura frango” (vezi https://dexonline.ro/definitie/vivosvoco/568324) – Cheamă vii, plânge morții, împrăștie viforul. Va să zică să fie prezentă Biserica. Așa.

    O nebunie sfântă, o prezență continuă, nu: „hai să te las, lasă-mă și tu…”

    Pentru că este o mare răspundere. Se luptă să ajungă toți pe tronuri, dar ierarhia în Biserica creștină nu e împăratul, nici patriarhul, e smerenia! Cine-i mai smerit ăla-i mai fericit. Și aici chiar, nu mai ne jucăm! Și vă rog să mă credeți că eu peste 6 ani împlinesc 100, și am văzut că aici, aici trebuie să bat în a mă smeri cu orice chip.

    [Viitorule patriarh] Să fii liber, să nu fii forțat, dependent de un interes al cuiva, care prin tine, prostule, își îndeplinește scopurile. Da. Pentru că și alegerea de patriarh nu e orice alegere. Nu-i alegere de prim-ministru care se scaldă în explicații și motivații. E vorba de viața mântuitoare a unui popor! E vorba de Ortodoxie! E vorba de a împlini ceea ce Dumnezeu a dorit cu această sfântă și mare creație a Lui: omul!, Care ne iubește nespus de mult, dar ne-a făcut liberi. Vroiam să vă spun că: o creație de anvergura acesteia, nu era perfectă dacă nu era liberă. Era o roată dințată mânată de o altă roată dințată (care arăta cam așa https://en.wikipedia.org/wiki/Rotary_International#/media/File:Rotary_int_logo.png ??? – nota mea) și nu era o creație creatoare, ci era la dispoziția stăpânului unui ax care învârte roțile, prezent în orice manifestare anti-bisericească, anti-creștină. Dacă Sodoma și Gomora… Pentru niciun păcat n-a ars Dumnezeu o cetate întreagă ca pentru păcatul ăsta al homosexualismului. Dar Biserica [Ortodoxă Română] nu a avut o poziție oficială în problema asta.

    Patriarhule de mâine, asta te așteaptă și e destul!
    […]
    _________________________________________________________________________________________

    Sfânta Scriptură, ediție aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 1988:
    Sfânta Evanghelie de la Sfântul Apostol și Evanghelist Matei, capitolul 5:
    […]
    43. Ați auzit că s-a zis: „Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău”.
    44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc,
    45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
    46. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru?
    47. Şi dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru?
    48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este.
    […]

    Doamne binecuvântează pe vrăjmașii mei! Și eu îi binecuvântez și nu-i blestem!
    http://apologeticum.ro/2013/04/sa-ne-reamintim-rugaciunea-pentru-vrajmasi-a-sfantului-nicolae-velimirovici-ca-sprijin-pentru-incercarile-din-postul-mare/
    _________________________________________________________________________________________

    Iertați-mă.

    Sfârșit și lui Dumnezeu, în Preasfânta Treime închinat: Tatălui Atotțiitorul și Fiului, Domnului Iisus Hristos Mântuitorul și Sfântului Duh Mângâietorul, slavă pentru tot și pentru toate!

    „Bine ești cuvântat Doamne, învață-ne îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Stăpâne, înțelepțește-ne cu îndreptările Tale.
    Bine ești cuvântat Sfinte, luminează-ne cu îndreptările Tale.”

    Doamne Dumnezeule și Mântuitorul nostru Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și Pururea Fecioarei Maria, ale Sfântului Apostol Pavel, ale Sfântului Părinte Ierarh Nicolae Velimirovici Arhiepiscopul Ohridei și Jicei, ale tuturor Cuvioșilor Tăi și ale tuturor Sfinților Tăi din Biserica Ta Biruitoare, cu Sfântă Crucea Ta, învață-ne, înțelepțește-ne, luminează-ne, întărește-ne ca să nu Te părăsim pe Tine și Sfânta Ta Biserică, iartă-ne pentru tot cât Te-am supărat și cât Te supărăm, apără-ne, păzește-ne, acoperă-ne cu acoperământul aripilor Tale, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

    Apreciat de 2 persoane

  8. Iones said, on octombrie 21, 2016 at 3:34 pm

    In plus chiar astazi, Iohannis a semnat acordul CETA prin care se confera puteri marite corporatiilor straine ca Chevron, Scheighofer si altele, totul in schimbul scoaterii vizelor din Canada pentru cetateniii romani

    http://www.mediafax.ro/social/vizele-pentru-canada-eliminate-de-anul-viitor-klaus-iohannis-anunta-ca-s-a-ajuns-la-un-acord-ne-retragem-rezerva-pe-care-am-declarat-o-fata-de-ceta-15839319

    http://epochtimes-romania.com/news/iohannis-isi-exprima-sustinerea-pentru-controversatul-acord-comercial-ue-sua-ttip–253264

    Atac la adresa urmasului Pr. Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda
    http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/urmasul-preotului-iustin-parvu-manastirea-petru-voda-copiii-obiceiuri-imprumutate-satanisti-1_5808aff95ab6550cb8bcb0bb/index.html

    Apreciază

    • Mary said, on octombrie 21, 2016 at 7:56 pm

      Acordul CETA a picat. Vizele raman si pentru noi si pentru bulgari. Un land belgian a votat contra si acordul a picat. Klaus a vorbit dinainte dar se pare ca oracol nu este. S-a facut de …. probabil nu e un pion asa valoros.

      Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 21, 2016 at 9:07 pm

      „However, there are already two lessons that can be learned from the Roșia Montană case:

      „It highlights the importance to terminate old BITs and to avoid new contracts that inlude ISDS! The treaty between the EU and Canada – CETA which is expected to pass in 2016 – includes a highly dangerous ISDS-chapter. An analysis showed an immensely increased danger for European countries to be sued by Canadian investors in the mining, oil and gas sector. Insiders are already celebrating CETA as a “ground breaking” deal with “far reaching impacts for mining companies.”

      And: Pressure from civil society is working! Romania’s citizens showed us that their brave protest against all odds were able to prevent the destruction of Roșia Montană. A strong and determined European movement can also stop CETA and TTIP!” (https://stop-ttip.org/blog/when-protecting-the-environment-gets-expensive/)”

      S-ar putea sa ne salveze altii, ca noi habar n-avem:

      „Toate cele 28 de guverne din UE sprijina acordul de liber schimb intre Uniunea Europeana si Canada (CETA), insa Belgia nu poate da un aviz clar fara sprijinul tuturor celor administratii sub-federale, iar regiunea vorbitoare de limba franceza Valonia s-a opus cu fermitate.”

      Paul Magnette reproseaza Comisiei ca nu a tinut suficient seama de „dificultatile majore” ale populatiei valone pana la inceputul lunii octombrie.

      „Vorbim aici de tratate care privesc viata a 500 de milioane de europeni, a 35 de milioane de canadieni, timp de ani si ani. Deci, nu e o urgenta”, a argumentat el.

      Dar in cel pur stil democratic european „Comisia Europeana a dat marti un ultimatum Belgiei pentru a aviza pana vineri, in cadrul summitului european, tratatul, a carui semnare e prevazuta pe 27 octombrie la Bruxelles, in prezenta premierului canadian Justin Trudeau.”

      (http://www.hotnews.ro/stiri-international-21366800-ultima-ora-negocierile-canada-pentru-acordul-liber-schimb-ceta-esuat.htm?nomobile=)

      Democratie, democratie, dar cu ultimatumuri, ka kompaniile canadiene nu pot sa astepte.

      Apreciază

  9. cosminmatiu said, on octombrie 21, 2016 at 3:39 pm

    Tot o dau unii pe internet cu rugaciunea pentru ierarhi.
    Nu stiu daca este pomenit cineva mai mult la o Liturghie decat un ierarh, toate bisericile aflate sub conducerea lui il pomenesc, asadar la o singura liturghie se roaga mii de biserici pentru el (….drept invatand cuvantul adevarului … ) si iata rezultatul – au cazut toti in ecumenism.
    Chiar daca te rogi pentru cineva Dumnezeu nu ii incalca libertatea personala.

    Apreciază

  10. adrian t. said, on octombrie 21, 2016 at 3:44 pm

    din cartea Ortodoxia si ecumenismul de Arhim. Serafim Alexiev, Arhim. Serghie Jazadjiev

    Principiul 13
    Ecumenismul este inspirat de catre francmasoneria anticrestina si pregateste calea lui antihrist

    Ecumenismul întretine cele mai strânse contacte cu
    organizatii internationale nebisericesti, politice, unele din ele
    secrete, îndreptate împotriva Bisericii lui Hristos, în primul
    rând cu masoneria. Acest fapt nici nu mai este tagaduit, ci este
    declarat cu calm si impertinenta drept o calitate aproape
    pozitiva a miscarii ecumenice.

    Apreciază

  11. maxim said, on octombrie 21, 2016 at 3:46 pm

    ” Iata cum Milostivul Dumnezeu este hulit si batjocorit pentru preamarea Sa iubire de oameni, fiind inlocuit cu stapanul veacului intunericului, cel ce neizbutind odinioara sa fie ‘dumnezeu’ se strecoara astazi bland, duios, si compatimitor in sufletele ateilor ‘religiosi’, apostatilor ‘crestini’ si nihilistilor ‘ortodocsi’ care cred in mincinoasele fagaduinte numite: pace, dragoste, libertate, toleranta, reconciliere, liniste, bucurie, fericire, dezvoltare, confort, progres, cultura sau arta. Acest ‘dumnezeu’ al falsei dumnezeiri, antidumnezeiesc, anti-evanghelic, anti-ortodox, sfideaza Predania si invataturile Sfantilor Parinti, inlatura din vietuirea crestinilor dogmele si canoanele Bisericii lui Hristos.

    Unui astfel de anti-dumnezeu i se inchina astazi omenirea, in numele lui se organizeaza intrunirile ecumeniste, de la el cersesc mantuirea crestinii si doresc pacea paganii.

    Acestia sunt arhitectii ecumenisti ai ‘valorilor comune’ in care zeii si dumnezeii isi dau mana spre faurirea ‘noii constiinte religioase’ ce se ingrijeste ca in viitor omul sa se izbaveasca de ‘pacatul nefericirii’, pricinuit de ‘fatalismul’ vietuirii in dreapta Credinta Ortodoxa. Marea adunare a falsului ‘dumnezeu’ cere jertfe, iar acestea nu sunt doar ‘fiii pierzarii’, eretici, pagani, evrei, ci in primul rand ortodocsii crestini partasi gandirii liberale, integriste, invitati sa piara dandu-si sufletul pentru balaurul antihristic camuflat in ‘binele public’ si ‘fericirea comuna’.

    Dezbinati de Biserica sunt toti cei ce cugeta osebit de Sfintii Bisericii, cei ce inlocuiesc dreptatea si adevarul cu ‘comuniunea si unitatea’, cei ce sacrifica ‘reconcilierii’ dogmele si canoanele, punand ‘binele comun’ mai presus de jertfirea pentru Dreapta Credinta. De aceste pacate au fugit in trecut adevaratii crestini, impotriva lor au grait si au marturisit Mucenicii, impotriva lor au vietuit Cuviosii, cu acestia au avut de luptat Sfintii, impotriva lor se cuvine sa vietuiasca si sa graiasca adevaratii crestini de astazi.” (Ieromonah Martirie Paduraru)

    Apreciat de 1 persoană

  12. adrian t. said, on octombrie 21, 2016 at 4:08 pm

    Arhim. Serafim Alexiev, Arhim. Serghie Jazadjiev – ORTODOXIA SI ECUMENISMUL

    Va prezint un pasaj din revista masonica franceza „Temple” (Nr. 3, 1946), în care însisi franc-masonii recunosc
    ca micarea ecumenic se afla în sfera influentei lor: „Uneori
    suntem întrebati, de ce ne implicam în dispute de ordin
    religios; în ce masura problemele unirii Bisericilor, congresele
    ecumenice etc. pot sa prezinte interes pentru franc-masonerie?
    Chestiunea abordata în proiectul unirii Bisericilor ce
    marturisesc pe Hristos intereseaza îndeaproape francmasoneria,
    deoarece cuprinde ca atare ideea universalismului. Sa ne fie
    îngaduit sa adaugam ca, în cazul în care aceasta unire este pe
    calea cea dreapt, sa se stie ca e si datorita Ordinului nostru.
    Nu se poate nega doar, ca la organizarea primelor congrese
    ecumenice amestecul fratilor nostri anglo-saxoni si scandinavi
    a fost determinant, si activitatea lor a fost canalizata continuu
    în sensul organizarii unitatii crestine”.

    Apreciază

  13. Scutaru Mihai said, on octombrie 21, 2016 at 4:09 pm

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Vin 21 oct. 2016 la 1:49 p.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”In conferinta de presa de miercuri, Klaus Johannis afirma cu privire la modificarea Constituţiei:”Încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni rândul meu să mă exprim. În acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred:” | |

    Apreciază

  14. energein7 said, on octombrie 21, 2016 at 4:57 pm

    Reblogged this on energein7's Blog and commented:
    Conducătorii Ucrainei au spus: “credinţa ortodoxă este cel mai mare vrăjmaş al Ucrainei” si in Romania vor la fel!

    Apreciază

  15. Mihaela said, on octombrie 21, 2016 at 6:12 pm

    Si nu v-ati fi asteptat la asa ceva din partea presedintelui?Fiind de alt neam fata de noi, iar despre cultul din care face parte…no comment. Nu a fost ales doar de tineri tembeli si rebeli, eu cunosc oameni „in toata firea” si super-ortodocsi de asemenea care l-au votat CU ENTUZIASM si s-au bucurat de MAREA VICTORIE a lui Johannis. NU mai zic pe cati am auzit la votare ca vor„Sa iasa Joannis”, si ca ”Johannis e cel mai bun!”- oameni de la 40 ani si mai mult. Eu mai incercat sa spun la unul altul ca nu e bine cu Johannis in primul rand ca nu e bine pt o tara ortodoxa sa aiba un presedinte protestant, e bine sa avem la conducere un ortodox. Le-am zis si familiei si la niste rude , imediat inainte sau dupa ce a fost ales presedinte, ca Johannis asta ar putea sa faciliteze a ceea ce este impotriva noastra ca natie si ca asta o sa faca mai rau decat au facut cei dinaintea lui. (treaba cu promovarea si sustinerea homosexualitatii e rea de tot)Dar m-a luat cineva in seama?????Lasa ca stiu ei mai bine ca Johannis e mai bun ca e neamt , ca a facut in Sibiu una si alta,etc. Asa ca meritam ceea ce avem si o sa mai fie

    Apreciază

  16. Cristian Vodă said, on octombrie 21, 2016 at 6:43 pm

    Pr. Evghenie
    19 OCTOMBRIE 2016 LA 21:09

    Mai intai trebuie sa va spun ca la noi in Ardeal e tacere multa, in afara de pr. Ciprian Staicu, nu sufla nimeni nimic despre ecumenism si Sinodul de la Creta. Eu am incercat sa-l abordez pe IPS Laurentiu Streza, fiind preot in Arhiepiscopia Sibiului. M-am dus la el cu 2 carti: Serafim Alexiev „Ortodoxia si ecumenismul” si Vasilopoulos, „Ecumenismul fara masca”. Dar s-a enervat cumplit, dandu-si seama imediat ca e vorba de un preot antiecumenist, m-a intrebat direct daca sunt impotriva Sinodului de la Creta si i-am spus ca da. A vrut sa-mi inapoieze cartile, dar a oprit-o pana la urma pe cea a lui S. Alexiev. Discutia toata n-am timp s-o relatez aici, doar voi mentiona ca a intrat in discutie si pr. prof. Vasile Mihoc, care l-a numit pe PS Longhin un smintit, iar pe Sf. Iustin Popovici la fel, spunand ca nu are o canonizare recunoscuta. Am vrut sa-i daruiesc si lui o carte, dar a spus ca are acasa o gramada de carti cu prostii ca acestea si nu-i mai trebuie altele. I-a recomandat IPS-ui sa ma trimita la manastire pentru indreptare. IPS totusi nu si-a pierdut cumpatul, si mi-a dat canon sa iau pastile. Dar a doua zi i-a spus protopopului la telefon ca inca ma pretuieste, lucru pentru care totusi m-am bucurat.
    Azi, la sedinta de la protopopiat, am deschis subiectul, pentru ca si preotii stiau ca l-am suparat pe Inaltul, acest lucru petrecandu-se pe 12 oct., imediat dupa incheierea conferintei de toamna, deci unii preoti au fost de fata. Am spus ca la Sinodul din Creta s-a vorbit despre „unitatea pierduta a Bisericii”, si despre faptul ca se specifica o cautare a unirii la nivel intercrestin, in timp ce sectele neoprotestante nu vor recunoaste niciodata Biserica noastra ca fiind cea adevarata. Spre bucuria mea, si protopopul si unii preoti au fost de acord ca acestea sunt nereguli, si nimeni nu a spus ca sinodul de la Creta a fost bun. Cel putin s-au pus pe ganduri, mai ales pentru ca nu prea aveau cunostinta de acest subiect.
    Am mai constatat ca in general preotii de la noi nu sunt interesati de aceste lucruri – sinod, ecumenism. Nu le prea pasa, nu duc nici activitati ecumeniste, desi majoritatea sunt de acord cu desfasurarea dialogurilor ecumenice intercrestine, pentru ca asa au invatat la facultate. Doar pe la Sibiu activitatea ecumenista este evidenta. Protopopul nostru, Gaban Ovidiu, a cerut cativa ani in urma Inaltului sa-i dea binecuvantarea sa nu se roage cu sectantii in saptamana de rugaciune in comun, si catedrala din Medias e ferita acum de aceasta blasfemie, ca Inaltul i-a dat binecuvantarea. Nici credinciosii nu prea sunt interesati de acest subiect. Desigur ca eu le-am vorbit de mai multe ori la ai mei de pericolele ecumenismului, si le-am spus totul asa cum este. Insa trebuie sa tinem cont si de faptul ca, saracii, ca si copiii, se iau dupa parinte. Eu daca intrerup pomenirea episcopului, va veni alt preot, de care vor avea grija sa fie bine instruit, si turma va fi pastorita de un lup ecumenist, nu ca as fi eu cine stie ce preot, dar cu ecumenismul nu sunt de acord. Deci, si intreruperea pomenirii episcopului, nu stiu daca in toate cazurile e cea mai buna. Mai am si 3 copii si unde ma duc? Dar cine poate si il lumineaza Dumnezeu mai bine decat pe mine, ca sunt pacatos, sa intrerupa, ca e bine.

    Apreciat de 1 persoană

  17. Metatron said, on octombrie 21, 2016 at 7:51 pm

    Nucred ca pe Iohanis il prinde mandatul intreg, la cate proteste sunt , si din ce in ce mai des, imi e teama ca o sa fie tot mai numeroase si agresive.

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 22, 2016 at 11:14 pm

      pai este un nesimtit, a jignit 3 milioane de cetateni ai Romaniei care au semnat pt familie , i-a numit fundamentalisti religios, i-a bagat in aceeasi oala cu toti teroristii , ar trebui sa isi dea demisia dupa gafa asta stupida

      Apreciază

  18. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 21, 2016 at 8:13 pm

    Nădejdea este la Dumnezeu. Președintele Johannis, din punct de vedere creștinesc, stârnește mila! Cine ar vrea sa fie în locul lui la Judecata? Nimeni. Are acum puterea în mână și ar putea s-o folosească spre slava lui Dumnezeu. Dacă o folosește în slujba diavolului, va primi dincolo răsplată corecta, nemțească. Pe noi ne poate păcăli, dar pe Dumnezeu, nu.

    Cine vrea sa se spurce are acum ocazia. Iar cine vrea sa se sfințească, de asemenea.

    Apreciază

  19. Pąʍvo said, on octombrie 21, 2016 at 8:30 pm

    Sfintilor Marturisitori Visarion, Sofronie si Oprea, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi !

    Apreciază

    • octoviv said, on octombrie 21, 2016 at 9:34 pm

      Amin.

      Apreciază

    • Adrian said, on octombrie 22, 2016 at 9:49 am

      Amin !

      Aceştia sunt adevăraţii Sfinţi ai lui Dumnezeu (proveniţi din Ardeal) şi nu pr. AB !

      Oare câţi din cei care se bulucesc la Prislop au auzit de aceşti mărturisitori ai DREPTEI CREDINŢE ?!

      Apreciază

      • Pąʍvo said, on octombrie 22, 2016 at 12:41 pm

        Sunt sigur ca nici de Sf. Ioan de la Prislop nu stiu prea multe.

        Apreciază

      • Anda said, on octombrie 22, 2016 at 5:10 pm

        Adrian, mi-ai luat vorba din gura…
        E destul sa asculti, cel putin prima parte din acest interviu (pana la min.15) ca sa intelegi raportul dintre Pr Iustin si pr Arsenie Boca…

        Apreciază

  20. dante said, on octombrie 21, 2016 at 9:01 pm

    Foarte interesant cum acest țuțălău de neamț pe numele său de scenă, Iohanis a ajuns oficial la putere tocmai prin voturile acestor ” fundamentalisti religiosi” ortodocși (asta oficial). Însă atunci fundamentalismul ortodox nu deranja, din contră era benefic pentru instaurarea dihoniei păgâne la Cotroceni. Eu n-am feisbuc, dar îi invit pe cei care au si care l-au votat pe acest impostor, mut cind trebuie și limbar când nu trebuie, să se grupeze așa cum am observat pe la TV cu alte ocazii gen Colectiv și altele și să facem acum in prag de mare dezmăț electoral niște ecusoane cu mesajul „Fundamentalist religios susțin familia clasica”.
    Să-l purtam toti pe stradă in numar cit mai mare caci poponarii fac mitinguri sa-si etaleze sodomia.

    Apreciază

  21. bogdan said, on octombrie 21, 2016 at 9:41 pm

    Noul film al regizorului Nikolai Dostal, „Călugărul și demonul” (Monahul și demonul).

    Când omul hotărăşte să-si dedice întreaga viaţă lui Dumnezeu, trebuie să aiba în vedere că ispitele vor veni peste el ca o avalanşă pentru a-i verifica starea lăuntrică. Abia atunci poate să vadă omul cât este de pregătit să slujească în credinţă şi adevăr lui Dumnezeu. Această cale, după cum spun Sfinţii Părinţi ai Bisericii, este strâmtă şi nu o poate parcurge oricine. Unii se poticnesc încă de la început, alţii abia dacă ajung la mijlocul drumului, nereuşind să rămână pe cale până la capăt.

    „Călugărul și demonul” a fost introdus în clasamentul primelor 5 cele mai bune filme ortodoxe, luând premiul cel mare în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Internațional de film ortodox – “Pokrov”, care s-a desfășurat, la data de 12 octombrie 2016, la Kiev, în Ucraina.

    Apreciază

  22. Ionut said, on octombrie 21, 2016 at 10:26 pm

    Da, da, „fanatism religios”. E mai bun fanatismul imobiliar, adica sa iei case cu acte false si sa te mai si judeci ca sa nu le pierzi.
    Sa-i acceptam cu bune si cu rele, cum sa nu. Ii acceptam si pe proxeneti si pe traficantii de droguri etc.
    Pana la urma, a fost ales prin vot de catre o majoritate. Daca nu-i convine, e liber sa plece. In cazul unui referendum, vorbim tot despre un vot. Daca nu ne mai suporta, el, ala tolerantul, poate sa-si dea demisia.

    In privinta a ceea ce se intampla in Ucraina, invit partidele care se revendica nationaliste si antisistem (PRU, AN, USR etc.) sa ia atitudine, inclusiv in Parlament (cele care au posibilitatea).
    Te aduc la disperare IMBECILII si TRADATORII astia cu lipsa de reactie. Asta a ajuns tara asta, o colonie.

    Apreciază

  23. blue said, on octombrie 21, 2016 at 11:17 pm

    Pare incredibil, dar răul capătă proprietăţi mimetice atunci când binele este mimat la rându-i. Dacă creştinul, care acum se consideră prigonit, ar fi păstrat cu sfinţenie valorile insuflate de strămoşi şi de Hristos şi nu ar fi practicat ipocrizia, indiferenţa faţă de semeni şi, mai presus de orice, nu ar fi pus banul pe primul plan, mai presus de valorile creştine, mai presus de Hristos, răul nu ar fi avut nicio putere asupra lui. Suntem ceea ce ne-am dorit să fim, fiecare alegere a noastră devine faptă şi ne imprimă viitorul, ba chiar şi pe cel al copiilor noştri. Şi cât timp continuăm să ne închinăm la bani, să ne abandonăm ţara care ne-a făcut ceea ce suntem, copiii care sunt responsabilitatea noastră, bătrânii pentru a îngriji părinţii altora, nu vom avea dreptul la viaţă veşnică iar răul se va răspândi ca o molimă peste fiinţa colectivă a acestui popor. Să nu uităm niciodată că rostul răului este să fie rău…. dar că noi avem puterea de a alege.

    Apreciat de 4 persoane

  24. religarhia said, on octombrie 22, 2016 at 1:21 am

    E trist ceea ce se întâmplă la noi. Întâi a căzut patriarhul Daniel și sinodalii b.o.r în Creta, acum e rândul președintelui țării. Cică va fi arestat Iliescu pentru mineriade, apoi și Băsescu, deci vom avea circ că pâinea e adusă congelată din import și încălzită la noi. O să urmeze și condamnarea lui Î.P.S Teodosie spre bucuria lui Baniel, dar își merită soarta pentru păcatele lui. Cine e următorul pe lista binomului SRI-D.N.A? Toți conduși de oculta mondială pentru distrugerea credinței ortodoxe și a neamului românesc. Hristos în mijlocul nostru!

    Apreciază

  25. gabriel said, on octombrie 22, 2016 at 3:19 am

    Va rog sa verificati cine este aceasta persoana:
    Dr. Elizabeth Prodromou-ELIZABETH PRODROMOU
    Eu locuiesc in canada si in ziarul SOLIA al OCA, CE AZI L-AM PRIMIT,apare informatia oficiala ca ea va intalni principalii ierarhi ortodocsi din america pentru a le comunica informatii despre sinodul din creta si pentru a tine conferinta despre acesta.
    IN ZIAR SE SPUNE CA ESTE UNA DIN CELE 3 FEMEI CARTE AU PARTICIPAT LA TOATE SESIUNILE SINODULUI si este o sursa primara de informatie.
    se mai precizeaza ca ea este Visiting professor program in negotiation and conflict resolution at the FLETCHER SCHOOL OF LAW AND DIPLOMACY, TUFT UNIVERSITY,Medford,, MA
    CUM DE AU PARTICIPAT 3 FEMEI LA LUCRARILE SINODULUI?
    CINE SUNT CELELALTE DOUA?

    Apreciază

  26. gabriel said, on octombrie 22, 2016 at 6:49 am

    http://www.la-croix.com/Religion/Monde/L-oecumenisme-ne-fait-pas-l-unanimite-chez-les-orthodoxes-2016-06-23-1200770985
    Catolicii spun clar : s-au votat texte ecumeniste, joi 24 iunie, si anume Relatia Bisericii cu.lumea..

    Apreciază

    • Liliana said, on octombrie 23, 2016 at 12:41 am

      gabriel,
      Intr-adevar,papistasii stiau care era miza ,,conciliului” ortodox din Creta,si o urmareau cu interes,poate,poate…de data asta!!Ei numesc clar si cert aceasta miza:ecumenismul (noua religie mondiala).Cit de relevanta este fraza aceasta din articolul citat de tine,publicat in ,,La Croix”-,,Maine ,va fi batalia finala”marturiseste acest mitropolit grec in pauza de la pranz, 23 iunie,atunci cand sinodul ortodox,reunit de luni la Kolymbari(Creta),se pregateste SA RATIFICE/SA VALIDEZE textul asupra ECUMENISMULUI”…Apoi,sint prezentate atitudinile duplicitare ale unor inalti ierarhi ortodocsi,prezenti la asa-zisul sinod,care vor sa para netradatori de Ortodoxie,desi sint favorabili ecumenismului-precum Ieronim al Greciei.Asadar,reprezentantii BOR stiu ce au semnat.Ei nu mai vor sa aiba stapin pe Hristos,Mintuitorul Nostru,ci slujesc papei si aceluia caruia ii slujeste papa.Reiese limpede:scopul ,,marelui si sfintului”sinod-Instaurarea ecumenismului.Nimic altceva.
      Oare se vor mai cai vreodata?
      Intoarce-ne,Doamne,pe toti, la bunatate,la rugaciune si dreapta si curata marturisire a Adevarului !

      Apreciază

  27. […] Iata comentariul sorei Mirela postat la KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR dar nu-i pasa ca satanistii stapani ai UCRAINEI trimit in …: […]

    Apreciază

  28. […] Iata comentariul cititorului gabriel postat la KLAUS JOHANNIS ia apararea HOMOSEXUALILOR dar nu-i pasa ca satanistii stapani ai UCRAINEI trimit in …: […]

    Apreciază

  29. Mihaela said, on octombrie 22, 2016 at 5:28 pm

    Cristian Voda am vrut sa scriu super-ortodocsi cu ghilimele, mi-au scapat

    Apreciază

  30. Mihaela said, on octombrie 22, 2016 at 5:36 pm

    Si Firea face lucruri neortodoxe, si Ponta si altii care ne-au condus. Ideea era alta – cum noi o tara majoritar ortodoxa sa alegem conducator protestant?? Din principiu nu e bine, parera mea……

    Apreciază

  31. valentin said, on octombrie 22, 2016 at 6:35 pm

    sa dea Dumnezeu un conducator ortodox

    Apreciază

    • el said, on octombrie 23, 2016 at 2:56 pm

      valentin

      … NU MAI ASTEPTA pe altul decat pe Hristos Dreptul Judecator pentru neamul acesta !

      Apreciază

  32. Apa trece, pietrele rămân. said, on octombrie 22, 2016 at 10:48 pm

    O. cât mi-as dori sa fiu o fanatica religioasa! Din păcate, nu am decât un pic de credință, atât cât a îngăduit Dumnezeu sa am. Cu toate acestea , declarația președintelui Johannis mă umple de revolta. Cum își permite sa batjocorească credința unei tari care l-a votat? Ce exemplu de toleranta da dumnealui fata de credință ortodoxa? De ce vorbește în numele ortodocșilor, dacă habar nu are ce e ortodoxia? Numai alții sa fie toleranți? Și cu ce anume? Cu păcatul? Cu ce drept sminteste poporul roman? Vai de cel prin care vine sminteala!

    Pana la urma e vorba de bunele maniere! Cum s-ar simți dumnealui dacă cineva ar batjocori valorile în care crede?

    Ne întoarcem în Sodoma și Gomora? Vom avea aceeași răsplată. Praful și pulberea se va alege și de noi și de președinte!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.