SACCSIV – blog ortodox

ROMANII din UCRAINA fug de inrolare in ROMANIA. De ce ar lupta pentru SATANISTII de la KIEV?

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 1, 2015

Iata ce putem citi la Îngroziţi de război, românii din Ucraina fug de înrolare. Oficiali ucraineni acuză România că găzduieşte recruţii dispăruţi:
Românii din Ucraina se văd din nou obligaţi să lupte într-un război străin pentru ei. O nouă etapă de mobilizare la război a adus nou tensiuni în regiunea Cernăuţi. „17% din recruţi au fugit din ţară. Hotelurile şi motelurile din România sunt pline de ucraineni care fug de înrolare”, susţine un consilier al preşedintelui Petro Poroşenko.

Săptămâna trecută, în Ucraina a început ce de-al patrulea val de mobilizare militară. Dacă până acum, în celelalte etape, numărul persoanelor chemate sub arme era destul de mic, de această dată aproape toţi cetăţenii ucraineni care au efectuat stagiul militar şi rezerviştii vor fi chemaţi pentru a trece examenul medical şi pentru a se afla starea lor familială.
După vizita la comisariatul militar unii bărbaţi norocoşi vor afla că nu trebuie să meargă pe front fie din cauza stării de sănătate, fie pentru că au un număr mare de persoane în îngrijire.

Ordinele de mobilizare au început deja să fie distribuite în localităţile care fac parte din regiunea Cernăuţi, locuită în mare parte de etnici români. Potrivit autorităţilor regionale, din Cernăuţi vor fi chemaţi sub arme aproximativ 2.500 de bărbaţi.

Cei care evită mobilizarea, ameninţaţi cu închisoarea

În multe cazuri, oamenii nu au fost găsiţi de autorităţi atunci când au fost căutaţi acasă pentru a le fi înmânate ordinele de mobilizare. De la familie autorităţile au aflat că bărbaţii sunt plecaţi din ţară.

Numele celor care nu au fost găsiţi acasă pentru a le fi înmânate ordinele de mobilizare au fost incluse pe liste speciale şi aceştia urmează să fie daţi în urmărire pentru a le fi clarificată situaţia.

Comisarul militar regional al regiunii Cernăuţi, Vitalii Ciurai, a anunţat, citat de presa locală, că în cazul a 22 de persoane au fost deja deschise dosare penale pentru eschivarea de la mobilizare. Pedeapsa poate ajunge de la trei la cinci ani de închisoare.

Unii primari refuză să înmâneze ordinele de mobilizare

După ce în iulie 2014 în regiunea Cernăuţi au izbucnit ample proteste împotriva înrolării bărbaţilor într-un război pentru ei străin, unii primarii din zonă evită acum să ajute autorităţile de stat în acţiunea de mobilizare. Doi primari din raioanele Noua Suliţa şi Hliboca şi directorul unei întreprinderi din Cernăuţi au refuzat să se ocupe de înmânarea către cetăţeni a ordinelor de prezentare la comisariatele militare. Cei trei au fost sancţionaţi contravenţional.

„Mobilizarea în ţinut decurge dificil. Cea mai complicată situaţie e în raioanele Hliboca, Storojineţ şi Vijniţa. Conform legislaţiei în vigoare, la înfăptuirea procesului de recrutare sunt implicate organele autoadministrării locale, primăriile, conducătorii întreprinderilor etc. Evident, de persoanele responsabile de mobilizare, care au refuzat să-şi îndeplinească îndatoririle de serviciu, se vor ocupa de acum organele de drept”, a precizat Vitalii Ciurai, citat de Libertatea Cuvântului.

România, acuzată că-i adăposteşte pe fugari

Iurii Biriukov, unul dintre consilierii personali ai preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, a scris pe contul de Facebook un text în care susţine că România îi găzduieşte pe cei care fug de război. Postarea care a stârnit discuţii a fost ştearsă ulterior de Iurii Biriukov.

„Am primit primul raport cu privire la implementarea celui de-al patrulea val de mobilizare. ŞI NU ÎNŢELEG! Nu înţeleg faptele. … Primarii din 14 localităţi din regiunea Ivano-Frankivsk au refuzat să primească ordinele de mobilizare … 57% dintre recruţii din regiunea Ivano-Frankivsk nu au ajuns la comisiile medicale … 37% dintre recruţii din regiunea Ivano-Frankivsk au părăsit teritoriul Ucrainei … Primari din regiunea Ternopil sabotează înmânarea ordinelor de mobilzare, când în zonă ajung reprezentanţi ai comisariatelor militare îi avertizează pe locuitorii din satele lor şi din împrejurimi … primarul comunei Konyukhi, raionul Kozovsky, a raportat că localnicii au închiriat două autobuze şi au plecat în Federaţia Rusă. … în oraşul Colchino, raionul Mukachevo, regiunea Transcarpatia, au fost îmânate doar trei din 105 ordine de mobilizare. Nouă persoane nu locuiau la adresa de domiciliu, iar 93 de persoane erau plecate, în ianuarie, la „munci agricole de sezon”.

… 19% dintre recruţii din regiunea Volyn cărora le-au fost înmânate ordine de mobilizare au refuzat înrolarea din motive religioase, asta deşi în anii anteriori procentul refuzurilor din acelaşi motive nu a depăşit niciodată 0,7%”, a scris Iurii Biriukov pe Facebook.

Un nou val de proteste?

„Un nou val al mobilizării în armată ar putea trezi un nou val al protestelor în unele regiuni din vestul ţării, aşa cum s-a întâmplat în vara acestui an. Rada Supremă a Ucrainei pregăteşte şi alte surprize pentru populaţie: potrivit presei de la Kiev majoritatea parlamentară pro-prezidenţială se pregăteşte să recunoască oficial operaţiunea antiteroristă din estul Ucrainei – război. De aici rezultă împuterniciri şi mai mari ale comisarilor militari, care sub pretextul războiului recunoscut oficial vor avea dreptul să numească în afara legii protestele în masă şi un refuz la mobilizare. Nu este o descoperire că declararea stării de război (la nivel naţional sau local) prevede o limitare a drepturilor omului, inclusiv şi a dreptului la proteste.

Reprezentanţii Ministerului Apărării de la Kiev susţin că în cazul unei mobilizări în armată vor fi înrolate persoanele cu experienţă militară. Deci, Ucraina nu va repeta greşelile din trecut când trimitea pe linia frontului tineri, care nici nu ştiau cum să ţină arma în mână (printre aceştia se numără şi etnici români din regiunea Cernăuţi).

În acest context, putem adăuga că în localităţile locuite compact de românii din Ucraina, se găsesc cu greu persoane care doresc să-şi apere ţara în mod voluntar. Mulţi tineri români se află pe linia frontului din Donbas, unii chiar şi-au dat viaţa pentru integritatea Ucrainei, alţii, însă, s-au refugiat temporar în diferite ţări (România, Republica Moldova, Polonia), aşteptând o detensionare a situaţiei în estul ţării.

Un paradox local este faptul că unii etnici ucraineni şi români din regiunea Cernăuţi s-au refugiat în Rusia, găsindu-şi un job sezonier în Moscova şi în suburbiile capitalei ruse. „Dacă duşmanul îţi intră în casă, trebuie să te muţi cu traiul în casa lui”, acesta ar fi principiul acţiunilor unor tineri din vestul Ucrainei”, scrie Ion Ungureanu în Libertatea Cuvântului.

PS Longhin, episcop vicar de Bănceni: „Noi nu dăm copiii la moarte!”

Fragment dintr-o predică susţinută de PS Longhin, episcop vicar de Bănceni: „Atâta vă rog: să fiţi uniţi şi să nu daţi copiii la moarte. Credinţa noastră ortodoxă nu ne dă voie să ne omorâm unii pe alţii. Pentru interesele politice, pentru cei care-şi apără businessul lor, care-şi apără scaunele lor de conducere, vor să omoare lumea noastră, care trăieşte în pace şi-n Dumnezeu. Dragii mei, nu aveţi voie să împuşcaţi, să omorâţi. Dumnezeu dă viaţă, Dumnezeu o ia. Conducătorii Ucrainei au spus: „Credinţa ortodoxă este cel mai mare vrăjmaş al Ucrainei”. Aşa le-au dictat străinii, care nu pot suporta adevărul, pentru că sunt orbi.

Cum pot ridica arma şi împuşca făptura lui Dumnezeu? Are şi el mamă, soţie, copil, ca şi voi. De ce impun, cu de-a sila, să omorâm? Va ieşi adevărul la suprafaţă: sunt mii şi zeci de mii care au murit şi ei vorbesc de sute. Eu nu dau binecuvântare să mergeţi la război. Noi vă îndemnăm la pace. Sunt circa 10.000 de soldaţi ucişi, de care nici mamele lor nu ştiu că nu mai sunt în viaţă. Nu fac politică, ci spun cu durere că nu-i război împotriva vrăjmaşului, ci e războiul cel dintre noi. Când blestemaţii apără Statele Unite, vor să vadă cum se omoară ortodocşii, cum se împuşcă ortodocşii, şi ei stau şi beau, mănâncă şi se veselesc, şi se bucură de sângele care se varsă pe un pământ sfânt.

Greu vor plăti sângele care curge pe mâinile şi pe hainele lor. Acestea le-a făcut o Europă blestemată, de care Sfinţii Părinţi au spus „să nu vă închinaţi fiarelor” şi americanii, care în ce ţară s-au băgat, numai vrajbă şi vărsare de sânge au adus. S-au dat la o parte şi se bucură de sângele creştinilor noştri. Simţim cu toţii, fraţilor, că suntem în pragul celui de-al treilea război mondial. De aceea, vă spuneam, pocăiţi-vă! Noi nu dăm copiii la moarte!

Niciodată nu voi pomeni la Sfânta Liturghie pe aceşti conducători blestemaţi ai ţării noastre. Niciodată pe aceşti conducători necredincioşi, fără frică de Dumnezeu, care stau în fotolii şi arată cu degetul zicând: omorâţi. Doar o singură rugăciune: Dacă mai poţi, Doamne, luminează-i, că i-a cuprins lumina întunericului şi iadul este peste ei. Nu vor altceva decât să curgă sânge şi asta este plăcerea lor. Satanişti! Slugile satanei sunt. Dacă nu se vor opri, îi va opri Dumnezeu, dar va fi jale mare”.

Cititi va rog si:

VIDEO: PS Longhin (Mihail Jar) despre RAZBOIUL DIN UCRAINA: In ce ţară s-au băgat americanii, numai vrajbă şi sânge au adus. Vor să vadă cum se omoară ortodocşii pentru a le apăra bussines-ul lor

SA MOARA ROMANII: Stapanii Ucrainei mobilizeaza tinerii romani ca sa lupte impotriva pro rusilor. Mamele romance blocheaza circulatia in incercarea disperata de a nu-si vedea fii morti “intr-un razboi pentru ei strain”

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Paul said, on februarie 1, 2015 at 6:48 pm

  PS Longhin Jar este omul lui Dumnezeu. El spune lucrurilor pe nume, spune adevarul. Nu am vazut niciun ierarh din BOR sa vorbeasca asa adevarat si curajos ca el.

  Apreciază

 2. scortisoara said, on februarie 1, 2015 at 7:07 pm

  Mare pacat si de ei ( poporul slav) si de noi ….

  Iata ce frumosi sunt slavii si ce frumoase le sunt portul si rostul prezentate in acest clip muzical ( o varianta moderna a unei arii din opera „Cneazul Igor ” al comp rus . Al. Borodin

  Apreciază

  • John of Romania said, on februarie 1, 2015 at 11:17 pm

   Pai si portul nostru ESTE Slav.
   Romanii sunt un popor partial slav. Partial Trac, partial Slav….

   Apreciază

 3. Gladiatorul said, on februarie 1, 2015 at 7:09 pm

  Apreciază

 4. nikodim said, on februarie 1, 2015 at 8:19 pm

  Chiar existand un fenomen in masa de nesupunere si dezertare de la aberatiile puse in practica de ucrainopitecii maidanezi „democratici”, cum este si razboiul fratricid din est, „alesii maidanului” o sa-si instaleze mai departe „democratia” lor cu forta, dupa modelul de implementare al „democratiei si valorilor” mentorilor lor cei mai democratici din lumea asta. Astia fara varsari masive de sange omenesc, nu mai pot trai. Nu le mai da pace duhul „democratiei”.

  Apreciază

 5. ORTODOXIE said, on februarie 1, 2015 at 9:07 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

  Apreciază

 6. Ionut said, on februarie 1, 2015 at 9:46 pm

  Si bine fac. De fapt, daca tot le place razboiul, ar trebui sa participe la un soi de duel doi oameni: Putin si Porosenko, eventual si amicii lor. Si nu neaparat duel, ci chiar la un paintball.
  Dar omenia si buna-intelegere nu plac ucigasului de oameni.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Victor said, on februarie 2, 2015 at 12:07 am

  Satanisti sunt in ambele baricade. Sa nu ne inchipuim ca unii sunt mai blanzi ca altii.

  Apreciat de 1 persoană

 8. sherlock_holmes said, on februarie 2, 2015 at 7:21 am

  Bine ar fi ca soldatii ucrainieni sa intoarca armele impotriva slugilor SUA si UE ( scientologului Yatseniuk si baptistului Turcinov,printre altii certati cu dreapta credinta ),nu numai sa nu se inroleze in armata.Au si motive serioase pentru aceasta,daca vor sa nu-si inrobeasca tara,sa o indeparteze de Hristos si chiar sa nu moara prosteste.

  https://www.defencetalk.com/ukrainian-forces-face-drones-electronic-jamming-us-62350/

  Luptatorii din Donetsk si Luhansk folosesc drone rusesti prin care bruiaza telecomunicatiile armatei ucrainiene,le urmaresc miscarile,selecteaza pozitia tancurilor,Grad-urilor si a altor sisteme de lupta dupa care le ataca in mod precis cu mortiere si rachete,conform unui general american.

  De aici si pierderile mari suferite de armata ucrainiana.Cit despte cucerirea orasului Debaltseve,unde sint incercuiti aprox 8 000 de soldati ucrainieni,deja se face referire la el ca la un nou Stalingrad,ce va schimba soarta razboiului.Luptatorii pro rusi sint decisi sa-si libereze provinciile si sa indeparteze armata ucrainiana la o distanta suficient de mare,de unde sa nu mai poata bombarda orasele lor.

  Daca cineva doreste sa inteleaga de ce sint razboaie,cum se desfasoara,cine le cistiga, cine le pierde….recomand o carte f buna,ce parca vine de la Dumnezeu Insusi,se cheama Razboiul si Biblia de Sfintul Nicolae Velimirovici.

  Apreciază

 9. sherlock_holmes said, on februarie 2, 2015 at 9:29 am

  Am gasit cartea si pe Internet:

  https://prosistemhaha.wordpress.com/2013/08/

  puteti citi incepind cu capitolul 4: IV. Caine, unde este fratele tău?

  Dumnezeieste spus si usor de inteles.

  Apreciază

 10. crestinul orthodox said, on februarie 2, 2015 at 3:57 pm

  Stefane Maria Ta
  Tu la Putna numai Sta
  Las’ Arhimandritului
  Toata grija Schitului
  Lasa grija SFINTILOR
  In seama Parintilor
  Clopotele Sa Le Traga
  ziua intreaga
  noaptea intreaga
  Doar S-o Indura DUMNEZEU
  Ca Sa-Ti Mantuie,
  Neamul Tau
  amin.

  Apreciază

 11. […] feb 2015: PS Longhin, episcop vicar de Bănceni: „Noi nu dăm copiii la moarte!”  […]

  Apreciază

 12. […] ROMANII din UCRAINA fug de inrolare in ROMANIA. De ce ar lupta pentru SATANISTII de la KIEV? […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: